Μετάβαση στο περιεχόμενο

youla

Members
  • Περιεχόμενα

    87
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by youla

  1. Δεν δείχνει να αφορά συγκεκριμένο έτος (ή δεν το βλέπω). Δηλαδή ακολουθησα το μενού (όπως στην πρώτη εικόνα) και στις επιστροφές εμφανίζονται αυτά τα ποσά. Έχει δίπλα ένα βελάκι που πατάς για λεπτομέρειες, αλλά δεν δείχνει χρονιές κλπ, μόνο αυτά της δεύτερης εικόνας (ΕΦΚΑ, ΚΕΑΟ κλπ.)
  2. Καλησπέρα σε όλους, Αναζητώντας κάποια πράγματα στο site του ΕΦΚΑ πριν από μερικούς μήνες αντιλήφθηκα ότι έχω κοντά 600 ευρώ επιστροφές εισφορών, άγνωστο από πού. Έκανα την αίτηση για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων αλλά έλαβα μήνυμα ότι δεν είναι τέτοιο πράγμα. Έχει συμβεί σε κανέναν σας; Ξέρετε τι είναι και πώς ζητάμε συμψηφισμό τους; Ευχαριστώ πολύ!
  3. Σε αυτό [email protected] που μου το πρότειναν εδώ στο φόρουμ. Δεν μου απάντησαν απευθείας αλλά το κοινοποίησαν στη Διεύθυνση εισφορών [email protected].
  4. Μου έγραψαν ακριβώς αυτό: "Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας και βάσει του ηλεκτρονικού αιτήματος σας στο e-EFKA με αριθμό [...]/11-2-2021, σας επισυνάπτω τον Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης που φαίνεστε μισθωτή με τον κωδικό 3111(μέλος Τεχνικού Επιμελητηρίου). Θα στείλετε τη σύμβαση σας στο [email protected] Για το μήνυμα που σας εμφανίζεται στον ΕΦΚΑ, για τη διασταύρωση των στοιχείων από μισθωτή απασχόληση, θα γίνει ηλεκτρονικά από τον ΕΦΚΑ." Εκκαθάριση εννοούν ή άλλη διασταύρωση, τι να πω. Το email ήρθε από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ <[email protected]> (η οποία βέβαια, αν κατάλαβα καλά, απλώς απάντησε στο ηλεκτρονικό μου αίτημα εξυπηρέτησης) και το έκανε κοινοποίηση στη Διεύθυνση Εισφορών, [email protected].
  5. Γενικά μου απάντησαν γρήγορα (σε 1-2 ημέρες) μέσω email, απλώς για ενημέρωση βέβαια, δεν έχει γίνει η διασταύρωση. Αλλά για το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας, ούτως ή άλλως καλυπτόμαστε από τη χθεσινή ανακοίνωση https://www.taxheaven.gr/news/53125/yp-ergasias-parateinetai-mexri-28-febroyarioy-2022-h-asfalistikh-ikanothta-gia-toys-asfalismenoys-toy-e-efka. Μου είπαν ότι θα φανεί μόλις λήξει η τρέχουσα. Δηλ από 1η Μαρτίου. Για να δούμε..
  6. Είναι αυτό που είχα σημειώσει στην αρχική ανάρτηση, www.efka.gov.gr/rv Έβαλα "Άλλο θέμα εσόδων/ασφάλισης", επέλεξα μη μισθωτός, Κεντρικός τομέας Αττικής και εκεί εμφανίζονται δεκάδες επιλογές (ενώ πχ νότια είχα μόνο συγκεκριμένα πρώην ΙΚΑ σε Γλυφάδα - Καλλιθέα νομίζω). Κάπου χαμηλά στο μενού βγαίνουν και αυτά: Σε ελάχιστα λεπτά από τότε που το έστειλα, έλαβα ειδοποίηση ότι "Τα στοιχεία που μας στείλατε βρίσκονται υπό έλεγχο και θα σας ενημερώσουμε για τη συνέχεια" ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω μήπως είναι αυτοματοποιημένη απάντηση, ελπίζω όχι (στις άλλες υπηρεσίες στις οποίες έχω απευθυνθεί μέσω αυτής της πλατφόρμας πάντα απαντούσαν άνθρωποι, αλλά όχι τόσο σύντομα βέβαια).
  7. Προφανώς έπρεπε να επιλέξω Κεντρικό Τομέα Αθηνών! Τώρα είδα την επιλογή που αναφέρεις. Τώρα είμαι μεταξύ της πρώτης και τρίτης επιλογής. Μάλλον θα στείλω παρόμοιο αίτημα και στους δύο και βλέπουμε. Σε ευχαριστώ πολύ!
  8. Δεν μου έβγαινε αυτη η επιλογή. Ίσως επειδή μένω Νότια και από κεκτημένη ταχύτητα επέλεξα ΕΦΚΑ νοτίου τομέα Αττικής ή κάτι τέτοιο. Θα το ξαναδώ, ευχαριστώ πολύ.
  9. Να σε ρωτήσω... επειδή έχω πελαγώσει, πώς θα βγάλω άκρη; Εργατολόγο ή τζάμπα λεφτά θα δώσω; Ρώτησα ΕΦΚΑ, μου λέει είναι θέμα ΤΣΜΕΔΕ. Υπό άλλες συνθήκες θα πήγαινα ΤΣΜΕΔΕ (να στηθώ με τις ώρες, ΟΚ, το ξέρουμε το έργο) αλλά τώρα; Βάσει του πτυχίου μου διδάσκω πληροφορική σε ένα μικρό ιδιωτικό δημοτικό, δηλ. δεν έχουν άλλη περίπτωση μηχανικού και δεν ξέρουν να με διαφωτίσουν αυτοί. (Λέω μήπως ξέρεις κάτι. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που κάνω κατάχρηση του χρόνου και της προθυμίας σου...)
  10. Τώρα είδα αυτά στις εισφορές, όχι στην αρχική σελίδα που έψαχνα... Αυτά εννοείς μηδενικά;
  11. Εγω δεν έχω καν μηδενικό ειδοποιητήριο, τίποτε δεν έχω, έναν χρόνο τώρα βλέπω αυτό: Εσύ τι βλέπεις δηλαδή στην πρώτη σελιδα; Λινκ για να ανοίξεις ειδοποιητήριο;
  12. Με το ίδιο (περσινό) RF; Εγώ φοβόμουν μην δεν περαστεί. Οπότε μπορώ πχ να βάλω άφοβα 500 ευρώ (λέμε τώρα) και θα πάει στους προηγούμενους μήνες; Γιατί είναι και το να μην βρεθώ ανασφάλιστη στις 28/2!
  13. Καλησπέρα και καλή δύναμη, Ξέρετε αραγε τι ισχύει αν θέλεις πληροφορίες κλπ από ΤΣΜΕΔΕ; Υπάρχει δυνατότητα προσέλευσης ή άλλο; Μου είπαν ότι μπορώ να κλείσω ηλεκτρονικά ραντεβού (με φυσική παρουσία, αν δεν επιλυθεί ηλεκτρονικά) από τη σελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr/rv (όπου λέει να επιλέξεις αν είσαι μισθωτός / μη μισθωτός / αυτοαπασχολούμενος, δεν γνωρίζω σε τι διαφέρουν τα τελευταία δύο). Όμως όλες οι επιλογές, αν δεν κάνω λάθος, κατευθύνουν σε παραρτήματα του πρώην ΙΚΑ, πχ μου βγάζει Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Καλλιθέα αλλά όχι το κεντρικό του ΤΣΜΕΔΕ. Μέσα σε μισή ώρα μου είχαν απαντήσει από τον τοπικό ΕΦΚΑ αλλά τελικά πρέπει να απευθυνθώ στο ΤΣΜΕΔΕ. Αξίζει να πάω ή δεν δέχονται και τζάμπα ο κόπος; Υπάρχει κάποιος τρόπος επικοινωνίας (σαν τα ηλεκτρονικά αιτήματα ΕΦΚΑ) εν μέσω Κόβιντ; Ευχαριστώ πολύ
  14. Επειδή δεν έχω καταφερει να πληρώσω ΕΦΚΑ ("υπό επεξεργασία/ διασταύρωση με στοιχεία μισθωτής εργασίας κλπ") όλο το 2020, λέτε δηλαδή ότι μπορούμε να βάζουμε έναντι με το RF των παλιών ειδοποιητηρίων; Εβαλα πέρυσι στο σάιτ του ΕΦΚΑ ότι θέλω πρώτη ασφαλιστική κατηγορία και είμαι και μισθωτή (μια πάρτ τάιμ απασχόληση, τρομάρα μου) και από τότε ακόμα περιμένω.
  15. Από έναν γνωστό γνωστού άκουσα σήμερα ότι έχουν βάλει προθεσμία μέχρι 21/12 για να ανεβάσουν τις ΑΠΔ οι εργοδότες. Επίσης λέει ότι περιμένουν να αναβαθμιστεί και το λογισμικό του ΕΦΚΑ για να δέχεται μισθωτούς και ελ επ μαζί. Το έχουν πολλοι μηχανικοί, δικηγόροι κλπ αυτό το θέμα. Καλά μας ξεμπερδέματα...
  16. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν ακομα αυτό το μήνυμα ή μόνο εγώ;... Πρέπει να κάνω κάτι ή να κυνηγήσω τον εργοδότη; Είχα μια παλιά οφειλή ΤΣΜΕΔΕ που πήγε ΚΕΑΟ και τη ρύθμισα, νόμιζα ότι αυτό ήταν το πρόβλημα αλλά έχει περάσει πάνω από μήνας και ακόμα εμφανίζεται το μήνυμα.
  17. (Επείγον, ελπίζω να γνωρίζει κάποιος γιατί έχω πανικοβληθεί...) Καλό μήνα και καλή δύναμη σε όλους, Δουλεύω ως ελ. επαγγελματίας και (επειδή το πτυχίο μου αναγνωρίζεται ως πληροφορικής) εργάζομαι και λίγες ώρες την εβδομάδα σε ιδιωτικό σχολείο ως μισθωτή. Ο μισθός είναι μικρό κομμάτι των συνολικών εσόδων. Φέτος τον Ιανουάριο επέλεξα στον ΕΦΚΑ το κουτάκι ότι έχω και μισθωτη εργασία (δεν έχει βγει ακόμα ποσό). Είπαν στη λογίστρια του σχολείου ότι έπρεπε από 1/1/2017 να έχουμε αλλάξει τα ποσοστά εισφοράς στον ΕΦΚΑ, και για τον εργοδότη και για μένα. Η λογίστρια κατέληξε ότι θα πρέπει να πληρωθούν αναδρομικά αυξημένες εισφορές και από τις δύο πλευρές, θα τις υπολογίσει αλλά θέλει κάποιο χρόνο για κάθε μηνα χωριστά. Έχει συμβεί σε κανέναν; Έχετε κάποια υπόδειξη; Αν πρέπει να πληρωθούν αυξημένες εισφορές, μήπως τουλάχιστον πρόκειται να έχω επιστροφή κάποιου ποσού από ΤΣΜΕΔΕ; Δεν ξέρω από πού πρέπει να ξεκινήσω. Εργατολόγο ή λογιστή (με εξειδίκευση σε θέματα μηχανικών); ΕΦΚΑ; ΤΣΜΕΔΕ; μήπως ΤΕΕ; Βοηθάει σε αυτά; Ειλικρινής απορία. Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων όποιον ξέρει κάτι και μπορεί να με κατευθύνει.
  18. Τα 800+600 τα έχει πάρει φίλος μηχανικός Ελ.Επ. από 30/4. Εκτός αν εννοείς ότι κανείς δεν παίρνει 800+600 αν είναι ΚΑΙ μισθωτός παράλληλα;
  19. Καλό αυτό! Μακάρι να είναι απλώς θέμα καθυστέρησης. Γνωρίζεις πότε έκαναν την αίτησή τους; Εγώ την έκανα εγκαίρως αμέσως μετά το Πάσχα (ήθελα και χρόνο και έψαχνα τα διάφορα κέντρα, τι περισσότερο προσφέρουν κλπ... Τελικά είχα επιλέξει ένα που έδινε δωρεάν επιπλέον σεμινάριο και είχα πάρει τέχνη για την κόρη μου, τρομάρα μου.)
  20. Και εγώ στην ίδια περίπτωση είμαι. Ολιγόωρη μισθωτή εργασία αλλά ο κύριος όγκος των εργασιών και εσόδων μου είναι ως ελ.επ. Περιμένω με ενδιαφέρον και θα συμμετέχω σε οποιαδήποτε κοινή επιστολή ή άλλη ενέργεια... Μακάρι να μη χρειαστεί!
  21. Μα είναι τα default "μνημονιακά" αναδρομικά που μπαίνουν εκ των υστέρων, από το 2011. Τρέχα γύρευε. Λες και έχουμε αναδρομικές παροχές, ας πούμε. Εμένα η καρτέλα του ΕΦΚΑ δείχνει 244 ευρώ αναδρομικα χρωστούμενα, στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν ότι είναι σύνολο 480 για όλη τη χρονιά. Τα έχω αφήσει και κάθονται... Δεν έχω ασχοληθεί ακομα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.