Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

spyneer

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

spyneer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας για βαφή σε πλακάκια μπάνιου. Έχω βρει μία εταιρεία αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να εμπιστευτώ το προιόν. Η εταιρεία ειναι στο www.marmolux.gr και δίνει προιόντα για βαφή πλακιδίων και μπανίερας. Αν υπάρχει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει αντίστοιχο προιόν ή έχει γνώμη θα με βοηθούσε πολύ.!
  2. Καλησπέρα, θέλω να με βοηθήσετε στην εξής περίπτωση: Μου έτυχε πελάτης ο οποίος λέει ότι έχει αποθήκη εντός του οικοπέδου του την οποία την είχε δηλώσει με τον νόμο Τριτση, αλλά πλήρωσε τις 2 δώσεις αφού η τρίτη δεν βγήκε ποτέ.! Επειδή είμαι νέος μηχανικός δεν ξέρω τις φάσεις του νόμου (Ν.1337/83 προφανώς). Γνωρίζει κάποιος αν χρειάζεται να ενταχθεί στον 4014/11, δηλαδή αν απαιτείται συμψηφισμός προστίμων???. Σε μία ερώτηση του υπουργείου νομίζω αναφέρει παρόμοια περίπτωση και λέει ότι δεν χρειάζεται νέα νομιμοποίηση. Η ερώτηση του υποργείου είναι η εξής: 17)Αυθαίρετη κατασκευή εκτός σχεδίου με α’ και β’ φάση του ν. 1337/83, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με την τρίτη φάση, εξαιρείται από την υποχρέωση υπαγωγής στο ν. 4014/11; Εξαιρείται και δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης.
  3. Συμφωνώ Αλέξη στο ότι η ενεργώς ροπή αδράνειας των ρηγματωμένων στοιχείων είναι μικρότερη κατ επέκταση να έχω τελικά μεγαλύτερη περίοδο ταλαντώσης της κατασκευής σε σχέση με τον ελαστικό υπολογισμό.Βέβαια, το φάσμα που μας δίνει την επιτάχυνση είναι διαιρεμένο με το q οπότε υπολογίζω την μεταελαστική απόκριση, άρα την μεγαλύτερη απορόφηση ενέργειας, οπότε και φορτίζω με μικρότερη σεισμικήεπιτάχυνση (άρα δύναμη). Έχεις δίκιο ότι δεν καταφέρνω σημαντικά μικρότερη μάζα με τα τοιχεία, αλλά τελικά τι καταφέρνω??Παίζει σημαντικό ρόλο τελικά η αύξηση της δυσκαμψίας στην κάτοψη?Τι διαλέγεις π.χ. υποστύλωματα 40Χ40 ή και τοιχεία 1,5Χ25 αν και οι 2 λύσεις επαρκούν στατικά και δεν τίθεται άλλο ζήτημα(οικονομικο κτλ. κτλ.) Γι' αυτό που λέει ο Megapad τι λες??? Οι μετακινήσεις = με εντατικά μεγέθη οπότε θέλω δύσκαμπτο κτίριο???Σε ρωτάω γιατί πριν μου υποβάθμισες την δυσκαμψία σε σχέση με το βάρος του κτιρίου. Υ.Γ. Ελπίζω να μην σας ζαλίζω...νέος και εγω Megapad και τα σκέφτομαι αρκετά αυτά και άλλα πολλά...
  4. @AlexisPap Σε ευχαριστώ πολύ με κάλυψες πλήρως σε ότι αφορά τα προτερίματα των μεταλλικών κατασκευών. Οι απορίες μου τώρα είναι στα κτήρια Ο.Σ....Γιατί εδώ διαμορφώνουμε τον φορέα με πολλά τοιχία, πλέον, ενώ οι παλιές κατασκευές δεν το απαιτούσαν? Δηλαδή μεταξύ δύο ίδιων κτίριων όπου στο ένα έχω τοιχεία και στις 2 διευθύνσεις, ενώ στο άλλο μόνο υποστυλώματα(υπολογισμένα να φέρουν,φυσικά,με ασφάλεια τα φορτία της κατασκευής), ποιό έχει καλύτερη σεισμική απόκριση?? Το πρώτο θα είναι πιο δύσκαμπτο(χωρίς όμως να παίζει μεγαλη σημασία όπως είδαμε) αλλά και με μεγαλύτερη μάζα , το οποίο θα δώσει και μεγαλύτερη τέμνουσα βάσης όπότε μεγάλυτερο σεισμικό φορτίο?Οπότε επιλέγεις το δεύτερο??? Λογικά το θέμα είναι ότι ο λόγος που βάζω τοιχίο(δλδ ουσιαστικά ένα μεγάλο υποστύλωμα) είναι ώστε να μπορεί να φέρει τα μεγάλα φορτία της κατασκευής και όχι η αύξηση της δυσκαμψίας στη μεγάλη διευθυνση του? Ευχαριστώ..
  5. Είμαι νέο μέλος και γενικά προβληματίζομαι για διάφορα θέματα.Θέλω να μου λύσετε το εξής: Η σκεπτική είναι ότι τα μεταλλικά κτίρια είναι πιο εύκαμπτα απο τα Ο.Σ οπότε από το φάσμα σχεδιασμού έχω μεγάλη ιδιοπερίοδο, οπότε μικρότερη επιβαλόμενη σεισμική επιτάχυνση, γιαυτό και τα ψηλά κτίρια γίνονται μεταλλικά.(μικρές διατομές κτλ κτλ...). Στα Ο.Σ κτίρια γιατί όμως υπάρχει η λογική της αύξησης της δυσκαμψίας (βάζοντας π.χ τοιχία σε όλες τις διευθύνσεις?)Είναι καλό να έχω δύσκαμπτο κτίριο?Δεν θα δεχθεί περισσότερο σεισμικό φορτίο?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.