Jump to content

lourio

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

1 Follower

About lourio

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. καλημέρα μήπως γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με το αν αφαιρούνται και τα τοιχία που είναι σε επαφή με τα όρια η με ακάλυπτο του κλιμακοστασίου ? για τα τοιχία που είναι σε επαφή με το διαμέρισμα γνωρίζω ότι δεν αφαιρείται για τα άλλα όμως αν μετράνε τότε πως ονομάζονται ? κοινόχρηστα?
 2. ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας τα διπλανά κτίρια είναι 5-10 ετών μπορώ να έχω μήκος πλευράς 9 μέτρα άρα δεν ισχύει στην περίπτωση μου αλλά το πρόβλημα είναι ότι και τα δυο όμορα κτίσματα εφάπτονται , εγώ γιατί λοιπόν να υποχρεούμαι να αφήσω δχδ ( λόγω μορφής οικοπέδου αν αφήσω δχδ στην απέναντι τις γωνίας το οικόπεδο είναι άχρηστο ). ευχαριστώ
 3. καμία απάντηση για το παραπάνω ερώτημα ? ευχαριστώ
 4. γιατί πρέπει να αφήσω δxδ αφού και τα δυο όμορα έχουν ακουμπήσει στα όρια ? και αν ναι γιατί μόνο στα γωνιακά οικόπεδα? μπορώ να αφήσω κάτι σαν αίθριο δxδ ?
 5. καλησπέρα έχω ένα γωνιακό οικόπεδο με όμορα κτίσματα όπου και τα δυο είναι σε επαφή με τα όρια εκτός από το ένα που έχει αφήσει στο μισό κομμάτι απόσταση μάλλον Δ η ακάλυπτο . σε μια παράγραφο του ΝΟΚ λέει ( Σε γωνιακά οικόπεδα αφήνεται υποχρεωτικά ακάλυπτος δΧδ στην απέναντι της γωνίας θέση του οικοπέδου ή σε θέση που η επιφάνεια αυτή συνέχεται με τους ακάλυπτους των όμορων ιδιοκτησιών, με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου.)ισχύει ? η πάω και κολλάω σε οποιοδήποτε όριο επιθυμώ ? το οικόπεδο έχει πρασιές 4μ άρα δεν μένει τίποτα αν δεν κολλήσει στα όμορα . ευχαριστώ πολύ .
 6. καλησπέρα έχω ένα γωνιακό οικόπεδο με όμορα κτίσματα όπου και τα δυο είναι σε επαφή με τα όρια εκτός από το ένα που έχει αφήσει στο μισό κομμάτι απόσταση μάλλον Δ η ακάλυπτο . σε μια παράγραφο του ΝΟΚ λέει ( Σε γωνιακά οικόπεδα αφήνεται υποχρεωτικά ακάλυπτος δΧδ στην απέναντι της γωνίας θέση του οικοπέδου ή σε θέση που η επιφάνεια αυτή συνέχεται με τους ακάλυπτους των όμορων ιδιοκτησιών, με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου.)ισχύει ? η πάω και κολλάω σε οποιοδήποτε όριο επιθυμώ ? το οικόπεδο έχει πρασιές 4μ άρα δεν μένει τίποτα αν δεν κολλήσει στα όμορα . ευχαριστώ πολύ .
 7. Θα ήθελα να σου δώσω 2 συμβουλές : η σχολή που είσαι ειναι από τις καλύτερες λόγω κύκλου σπουδών και λόγω πρακτικής εξάσκησης , κανε οπωσδήποτε μεταπτυχιακό στην ρομποτικη . Οσων αφορά τα βιβλία που ψάχνεις ρωτά τους καθηγητές σου , ψάξε στην βιβλιοθήκη της σχολής , υπάρχουν κάποια βιβλία βιομηχανικού σχεδιασμού και σε βιβλιοπωλεία ψάξουν λιγάκι !
 8. αυτό που ίσως ξέχασα να επισημάνω είναι ότι έχει περίσσεμα συντελεστή .
 9. ναι αλλά δεν είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί διαθήκη , αποδοχή κληρονομιάς κτλ. ? μήπως με μια υποσημείωση ότι η κατανομή έγινε με σύμφωνη γνώμη συνιδιοκτητών αποφεύγονται παρατράγουδα ? αφού συμφωνούν όλοι για τις αλλαγές πρέπει να ψάξω περισσότερο ? ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες .
 10. Συγνώμη που επιμένω αλλά μιλάμε για ένα κτίριο 2 ορόφων άδειας του 1975 με 2 ίδια διαμερίσματα και ένα υπόγειο. Ούτε γοκ ούτε νοκ απλά πράγματα , ΣΔ , ύψος , κάλυψη κτλ. εξάλλου δεν υπάρχει κανόνας στο πως θα μοιραστούν τα χιλιοστά ειναι στην κρίση του μηχανικού ,πάντα βάση λογικής.εκει που θέλω να καταλήξω ειναι στο γιατί και ποιος απαγορεύει σε όλες τις ιδικοτητες να υπογράψουν κάτι ανάλογο . Εννοείται οτι αν μιλαγαμε για νέα οικοδομή με πολλές ιδιοκτησίες θα το αναλάμβανε τουλάχιστον κάποιος πιο έμπειρος στο κομμάτι αυτό . Ο συμβολαιγραφος ειναι ο αρμόδιος για το αν θα δεχθεί την υπογραφή; η κάποιο άλλο αρμόδιο όργανο ; Ευχαριστω για το ενδιαφέρον .
 11. Συνάδελφοι γνωρίζω ότι ειναι δουλειά ΠΜ και ΑΜ αλλά πιστεύω οτι δεν ειναι δουλειά που χρειάζονται γνώσεις κατάλληλες εκτός από απλά μαθηματικά άρα γιατί να μην μπορεί και ένας Μηχανολογος , εξάλλου έχω ήδη φτιάξει τον μισό πίνακα ( θέρμανση ,ανελκυστήρα ) .επισης νομίζω δεν υπάρχει κάποιος νόμος για τον πινακα ώστε να ακολουθούν οι εκάστοτε μηχανικοί ! Οι δουλειές πλέον ειναι λίγες και πρέπει να ψάχνουμε τα πάντα ! Ευχαριστω για το ενδιαφέρων.
 12. ´υπογραφής´ λάθος από αυτόματη διόρθωση .... λοιπόν μου έχει ζητηθεί ένας πινάκας ποσοστών συνιδιοκτησίας οικοδομής που αποτελείτε από 2 διαμερίσματα και ένα υπόγειο κατασκευής του 1975.τον χρειάζονται για νέα σύσταση από συμβολαιογράφο για αλλαγή χιλιοστών οικοπέδου διότι θα πωληθεί το ένα διαμέρισμα . ευχαριστώ για την απάντηση
 13. μήπως γνωρίζει κάποιος αν έχει δικαίωμα υπογραφείς μηχανολόγος σε πίνακα κατανομής χιλιοστών . ευχαριστώ.
 14. μήπως γνωρίζει κάποιος αν έχει δικαίωμα υπογραφἠς μηχανολόγος σε πίνακα κατανομής χιλιοστών . ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.