Μετάβαση στο περιεχόμενο

onar21

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

onar21's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημεα συναδελφοι. Εχω μια απορια σχετικα με το pdf για απαλλαγη απο το τσμεδε στην ελλαδαα (κλαδος συνταξης και υγειας) Το pdf που παρεθεσε ο συναδελφος αναφερεται σε απαλλαγη απο κλαδο υγειας Krankversicherung δεν αναφερει οτι εισαι ασφαλισμενος και σε κλαδο συνταξης κτλ. Μπορει καποιος λιγο να το προσδιορισει? Επισης ειναι δεδομενο οτι τα γραφεια του ΤΣΜΕΔΕ δεχονται βεβαιωσεις οτι ειμαι ασφαλισμενος στο εξωτερικο μονο αυτου του τυπου συμπληρωνοντας την φορμα αυτη ή γενικα αν φερω μια βεβαιωση απο τον εργοδοτη μου με πληροφοριες σχετικα με το συμβολαιο μου θα γινουν δεκτες? Δεν εχω καταλαβει ποια η αρμοδιοτητα αυτου του σιτε που παρεθεσε ο συναδλεφος. Ευχαριστω Δημητρης
  2. χαχαχαχαχαχαχαχα. Καλο! Εχω στειλει πανω απο 100 αιτησεις για graduate για μηχανικους και μονο σε κανα 2 με πηραν τηλεφωνο και 0 assesment centers. Ο αδεφος μου αν και οικονομολογος με MSC απο ολλανδια δεν εχει παψει να κανει συνεντευξεις. Οπου στελνει τον καλουνε και ακομα οταν βρηκε δουλεια του στελνανε mail απο εταιριες που τον κοψανε αν θελει να κανει internship. Αυτα. Μια ρεαλιστικη εικονα που ο μηχανικος δε μπορει να βρει δουλεια και ο οικονομολογος ακμαζει.... Μπορει να κανω και κατι λαθος αλλα 6 μηνες ασταματητης συμπληρωσης online formats αυτο μου εδειξε.
  3. Διαβαζοντας και τις 13 σελιδες του τοπικ διαπιστωσα συναδελφους που μαχονταν υπερ της προυπηρεσιας σαν κριτηριο για να κανει μελετη ενεργειακης επιθεωρησης. Μαλιστα ενας συναδελφος εξεπλαγην οταν αλλαξε απο τα 5 στα 2 χρονια. Ειμαι αποφοιτος διπλ. ηλεκτρολογος μηχ. κ εγω και σαν πολλους αλλους ουτε τζαμπα δε μας παιρνουν στα γραφεια να μαθουμε και να αποκτησουμε εμπειρια. Καταλαβαινω οτι οι μηχανικοι με πολλα χρονια εμπειρια ζοριζονται μιας και χασανε με την κριση μεγαλο ποσοστο του εισοδηματος τους αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να μας πατησουνε εντελως και εμας τους νεους. Πραγματικα ποσο εξοργιστικο ειναι σε αυτη τη χωρα οταν βγηκε ο νομος για υποχρεωρικη μελετη ενεργειακης επιθεωρησης να βαζουνε κριτηριο προυπηρεσιας τα 10 χρονια. Μετα να το κανουνε 5, μετα 2 και στο τελος να παιρνουν τη σωστη αποφαση (αφου εχουνε περασει 2 χρονια και το μεγαλυτερο ποσοτο των επιθεωρησεων εχει γινει). Να ζησετε να τη χαιρεστε τη χωρα σας η γενια του πολυτεχνιου. Να δω ποιος θα μεινει στο τελος. Ευχαριστουμε το υπουργειο για τις ανταγωνιστικες ρυθμισεις υπερ των μεγαλων μηχανικων για να αυξησει την απασχοληση των νεων.
  4. Γεια σας και απο μενα. Για να μην ανοιγω καινουριο τοπικ θελω να ρωτησω τα εξης Ειμαι νεος πτυχιουχος ηλεκτρολογος μηχανικος Ιουλιος 2011 πηρα το πτυχιο και τωρα "υπηρετω" την πατριδα. Σκεφτομαι να γραφτω στο ΤΕΕ μιας και τον Ιουνιο απολυομαι και εχει βγει προκηρυξη για εγγραφες τον Γεναρη -Η εγγραφη μου στο ΤΕΕ προυποθετει αυτοματα και εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ? -Ποσες φορες το χρονο γινονται προκηρυξεις για εγγραφη στο ΤΕΕ? Δλδ αν δε γραφτω τωρα μεχρι τον ΙΟΥΝΙΟ θα χει βγει αλλη προκηρυξη? Ευχαριστω και καλα κουραγια σε ολους
  5. Από το καθόλου δουλεια εδω καλυτερα σαν μαθητευομενος εξω με προοπτικες εξελιξης. Εδω απ οτι καταλαβα μονο μεσω γνωστους να βρω κατι και παλι χαρη θα μου κανουν. Για μισθο δε το συζηταω ε για γελια ειναι
  6. 9 ειναι εσο αυγουστου μπαινω δε βοηθας συναδελφε ομως
  7. Καλησπερα και απο μενα Τελειωσα τη σχολη στα 5.5 χρονια (τι ηθελα και βιαστηκα) και τωρα εχει πονεσει το κεφαλι μου να διαβαζω ολο το φορουμ Αν καταλαβα καλα προτεινετε να γραφτουμε στο ΤΕΕ ανεξεαρτητως αν δουλευουμε η οχι και να πληρωνουμε τισ εισφορες με τη λογικη οτι καποια στιγμη θα βρουμε δουλεια Εχω 2 ερωτησεις. 1) Εγω περιμενω να μπω στρατο σε λιγο καιρο και για 9 μηνες θα ειμαι φανταρος. Να ξεκινησω διαδικασιες να γραφτω στο ΤΕΕ ή να περιμενω μολις απολυθω? Ειναι τοσο ασχημο να περιμενω λιγο καιρο και να γραφτω μετα? 2) Στοχος μου ειναι να βρω στο εξωτερικο δουλεια. Αν γραφτω στο ΤΕΕ και αποφασισω να φυγω για δουλεια εκτος Ελλαδος τι πρεπει να κανω μετα εν συντομια? Ευχαριστω (απογοητευση / χαος )
  8. Καλησπερα παιδια ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος του ΑΠΘ. Δεν εχω καθολου εργασιακη εμπειρια παρα μια πρακτικη του 1 μηνα στη ΔΕΗ και 1 χρονο part time στο help desk του ΟΤΕ. Εχω απογοητευτει με τα γεγονοτα στην ΕΛΛΑΔΑ και δεν εχω ασχοληθει να ψαξω ακομη δουλεια στην Ελλαδα. Περιμενω να μπω στρατο. Ωστοσο μου πρωτη προτερεοτητα ειναι η εργασια στο εξωτερικο συγκεκριμενα σε Καναδα η Αυστραλια. Δυστυχως εχω απογοητευτει απο οσα διαβαζω εδω αλλα και σε ξενα σιτε για εργασια μιας και ολοι ζητανε μινιμουμ 2 χρονια προυπηρεσια. Πιστευετε αξιζει να ψαξω καποιο προγραμμα intership μιας και δε βλεπω να με προσλαμβανουνε σα μηχανικο. Κοινως να παω μια πρακτικη και να δω πως δουλευουνε εξω και απο καπου να αρχισω. Ο,τι γραψετε πραγματικα θα με βοηθησει εχω απογοητευτει πραγματικα και δε ξερω καν απο που να πιαστω και να αρχισω.
  9. Καλησπερα παιδια ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος του ΑΠΘ. Δεν εχω καθολου εργασιακη εμπειρια παρα μια πρακτικη του 1 μηνα στη ΔΕΗ και 1 χρονο part time στο help desk του ΟΤΕ. Εχω απογοητευτει με τα γεγονοτα στην ΕΛΛΑΔΑ και δεν εχω ασχοληθει να ψαξω ακομη δουλεια στην Ελλαδα. Περιμενω να μπω στρατο. Ωστοσο μου πρωτη προτερεοτητα ειναι η εργασια στο εξωτερικο συγκεκριμενα σε Καναδα η Αυστραλια. Δυστυχως εχω απογοητευτει απο οσα διαβαζω εδω αλλα και σε ξενα σιτε για εργασια μιας και ολοι ζητανε μινιμουμ 2 χρονια προυπηρεσια. Πιστευετε αξιζει να ψαξω καποιο προγραμμα intership μιας και δε βλεπω να με προσλαμβανουνε σα μηχανικο. Κοινως να παω μια πρακτικη και να δω πως δουλευουνε εξω και απο καπου να αρχισω. Ο,τι γραψετε πραγματικα θα με βοηθησει εχω απογοητευτει πραγματικα και δε ξερω καν απο που να πιαστω και να αρχισω.
  10. εχει κανεις σας εμπειρια απο δουλεια στον ΚΑΝΑΔΑ. Ειδικοτερα για ηλεκτρολογους μηχανικους. Σε λιγο τελειωνω τις σπουδες μου στο πολυτεχνειο της θεσσαλονικης και δεν βλεπω κανενα μελλον στη χωρα μου. Το μονο που εχουμε ειναι εκμεταλευση. Μεχρι και την ενεργειακη επιθεωρηση που βγαλανε υποτιθεται για νεους μηχανικους την εχουνε φαει τα μεγαλα κεφαλια, βαζοντας νεους μηχανικους να την κανουν και τους δινουν μισθους πεινας. Εχω απογητευτει παρα πολυ και ψαχνω απεγνωσμενα απο τωρα χωρις να χω παρει το πτυχιο μου μα φυγω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.