Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

m_seit

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by m_seit

  1. Θεωρώ ότι ο εκδότης της άδειας μπορεί να είναι κάποιος από αυτούς που προσδιορίζονται στο άρθρο 99 του Ν4495./2017 για τα αυθαίρετα|: "ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση. Δικαίωμα υπαγωγής έχουν, επίσης, ο ψιλός κύριος, ο επικαρπωτής, ο εργολάβος για τις περιερχόμενες σε αυτόν συνεπεία εργολαβικού προσυμφώνου ιδιοκτησίες, ο μισθωτής εφόσον έχει το δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας από τη μισθωτική σύμβαση και επί νομικών προσώπων ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτών."
  2. @serkot65 @TerensQuick Αυτό το τελευταίο ξαναπείτε το.

  3. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη σημαίνει ότι τα παιδιά που κρατούνται θα αργήσουν πολύ να δουν Ελληνικό έδαφος. Δυστυχώς. https://t.co/6Tre8ANmAW

  4. @KaravitisGeorge Για να επιβάλλεις δικτατορία πρέπει να διαθέτεις κάτι παραπάνω από 3% ατάκτων ακροαριστερών, 15%… https://t.co/Ymz1dCsD6E

  5. Κύριε Βασίλη, μήπως δεν πληροφορηθήκατε; Η κυβερνητική γραμμή άλλαξε. Τώρα είναι υπέρ του ανοίγματος. https://t.co/WqXXnrkUyH

  6. Άλλοι έχουν Μακρόν και άλλοι έχουν Κοντόν. Φαίνεται ότι και για το IMF, το μέγεθος μετράει. #Eurogroup https://t.co/5up2yTPqAX

  7. Απαγόρευση της μεταφοράς σε ξένο λογαριασμο; https://t.co/XXzC3XUPOG

  8. Να προσθέσω κάτι. Υποχρεωτικός ακάλυπτος είναι ο χώρος που απομένει αν αφαιρέσουμε το εμβαδόν της επιτρεπόμενης κάλυψης του οικοπέδου. Δηλαδή αν η κάλυψη είναι 60% ο υποχρεωτικός ακάλυπτος είναι 40%. Αν όμως εσύ έχεις καλύψει 30% ο υπόλοιπος χώρος δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως υποχρεωτικός ακάλυπτος στο σύνολό του. Απλώς κρατάς υπ' όψη το μέγεθος 40% ώστε αν μελλοντικά συνεχίσεις να οικοδομείς, να μήν το υπερβείς. Τώρα η χάραξη των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ δημιουργούν μία ζώνη όπου δεν μπορείς να οικοδομήσεις. Αν το εμβαδόν της ζώνης είναι μικρότερο του 40%, τότε έχει καλώς, μπορείς να συνεχίσεις να οικοδομείς την υπόλοιπη επιτρ. κάλυψη στο ακάλυπτο τμήμα που απομένει. Αν όμως είναι ίσο ή μεγαλύτερο τότε μπορείς να οικοδομήσεις καλύπτοντας ολόκληρο το υπόλοιπο ελεύθερο τμήμα του οικοπέδου, και να εξαντλήσεις τον εναπομένοντα ΣΔ καθ΄ύψος. Από το Αρθρο 17 φαίνεται ότι ένα στέγαστρο μπορεί να κατασκευαστεί μέσα σε μία απόσταση Δ ή δ με πλάτος μέχρι το 1/4 αυτής. Ειδικά στα προκήπια δεν υπάρχει ο περιορισμός του 1/4 και το στέγαστρο μπορεί να επεκταθεί μέχρι την ρυμοτομική γραμμή (Αρθρο 17 παρ 7 Βα)
  9. Αν έχεις βεβαίωση από την πολεοδομία ότι το ακίνητο είναι προ 1955, κάνεις την δήλωση και στο αρχείο κρατάς την βεβαίωση αντί της οικοδομικής άδειας. Αν δεν έχεις πας στην διαδικασία βεβαίωσης νομίμου περιγράμματος του υπάρχοντος (αποτύπωση κλπ). Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις υπαγωγή προ 1975 (αν είναι κατοικία). Το συνιστώ.
  10. Τα βήματα είναι: 1. Κάνεις τοπογραφικό ΕΓΣΑ με τα κτίσματα και τα όρια της κατάτμησης (Δεν χρειάζεται στην δήλωση αλλά στον συμβολαιογράφο) 2. Τακτοποιείς τα κτίσματα προ 1975 (αν είναι κατοικίες 500€) Μία δήλωση με όλους τους συνιδιοκτήτες (Δεν υπάρχει ΣΟΙ) Βλέπε αρθρο 9 παρ Α 3. Αν δεν είναι κατοικίες ξεχωρίζεις αυτά που είναι προ 1955 και τακτοποιείς τα υπόλοιπα με περίοδο προ 1983. (πάλι το πρόστιμο είναι μικρό) 4. Βγάζεις βεβαίωση αυθαιρέτων για μεταβίβαση από την δήλωση. (Στα σχόλια περιγράφεις τα δύο τμήματα του οικοπέδου αδόμητο και με κτίσματα) 5. Πας στον Συμβολαιογράφο που κάνει το συμβόλαιο (και ταυτόχρονα την κατάτμηση), για το αδόμητο τμήμα που περιγράφεται στο τοπογραφικό.
  11. Έχει δίκιο ο δικηγόρος. Μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ. Η πολεοδομία δεν θα κάνει φάκελο συθαιρέτου γιατί οι εργασίες που έκανες δεν απαιτούσαν άδεια. Πες ότι το σπίτι ήταν έτσι από την αρχή.
  12. Υπουργός ακρατείας.

  13. RT @Usual__Susp3ct: Το ξέρετε οτι το κούρεμα που ήθελε το ΔΝΤ το 2010 ειχε σαν προαπαιτούμενο 150.000 απολύσεις και σοκ ιδιωτικοποιήσεων ;…

  14. Κράμερ εναντίον Κράμερ.

  15. Μάθαμε και αυτό. 24% ΦΠΑ είναι το ιδανικό της αριστεράς. https://t.co/5ZN72xfvbq

  16. Αφού πετύχαμε τον "κόφτη χρέους" στο 15% του ΑΕΠ,τώρα δεν μένει παρά να μειώσουμε και το ΑΕΠ ώστε να πληρώνουμε ακόμη λιγότερα για το χρέος.

  17. Δηλώνεις αδαής ιδιώτης αλλά φαίνεσαι καλά πληροφορημένος για τα παραθυράκια του 4178/13. Η δική μου γνώμη είναι ότι έχεις καλές πιθανότητες αλλά πρέπει να πάρεις οικονομικό ρίσκο. Δηλαδή: 1. Τακτοποιείς με 4178/13. Πληρώνεις το 30% του προστίμου. (Εννοείται ότι έχεις αποκλειστική χρήση δώματος) 2. Ζητάς την έκδοση άδεια αποπεράτωσης (Μικρής κλίμακας) 3. Αν είσαι τυχερός δίνουν την άδεια. (Πρέπει να τεκμηριώσεις την παλαιότητα της πέργκολας) 4. Αν πάρεις άδεια αποπεράτωσης καθάρισες. 5. Αν κολλήσουν αλλάζεις την δήλωση σε πέργκολα. (Χάνεις κάποιο μέρος προστίμου και την αμοιβή της άδειας) Καλή τύχη.
  18. Δύσκολα γέμιζαν οι 4 στήλες σήμερα στο ΒΗΜΑ @tpangalos, έτσι δεν είναι;Οι αδηφάγοι, εμείς που περιμέναμε δυνατό κείμενο όπως τα προηγούμενα.

  19. RT @gparhs: Μια σοβαρή κυβερνηση δεν αντιδρά με αυτόν τον τροπο σε μια αγνώστου προελεύσεως κ κινήτρων "διαρροή".(ΑΝ δεν το γνώριζε απο πρι…

  20. .... to jump start this discussion somehow on debt, that essentially is about us being on board or not at the end of the day.

  21. Αν η εταιρεία είναι μελετητική με αριθμό μητρώου ΤΕΕ, υπογράφει αυτή και εσύ διεκπεραιώνεις χωρίς να φαίνεσαι πουθενά. Αν όχι και χρειάζεται δική σου υπογραφή τότε υπογράφεις αντίστοιχα ποσά με αυτά που εισπράττεις και τιμολογείς τον πελάτη αντί την εταιρεία.
  22. Κρατάνε τις χαμηλές συντάξεις με νύχια και με δόντια να τους ψηφίζουν οι συνταξιούχοι. Αυτοί όμως είναι πλεονέκτες. Θέλουν και 13η σύνταξη.

  23. Άρθρο 2 παρ 2α α) Σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου δεν έχει συντελεστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση επί ακινήτων όπου υφίστανται εμπράγματα δικαιώματα πολιτών. Σε περίπτωση υπαγωγής στον παρόντα νόμο δεν επηρε− άζονται το κύρος και η διαδικασία απαλλοτρίωσης και τα αυθαίρετα κτίσματα δεν αποζημιώνονται. Εφ' όσον δεν έχει συντελεστεί αναγκαστική απαλλοτρίωση στο τμήμα του δρόμου, αφού κατέχεις εμπράγματο δικαίωμα, τακτοποιείς (άρα και μεταβιβάζεις) μέχρι την τελεσιδικία της υπόθεσης. Η οποία ελπίζεις να αποβεί θετική.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.