Μετάβαση στο περιεχόμενο

TAKHS

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Λαμία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

TAKHS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εγώ έκανα τακτοποίηση της υπέρβασης καθ ύψος (τον αέρα τον είχαν όλοι οι ιδιοκτήτες απο τους οποίους πήρα υπ δηλώσεις βάσει 4178) .Μετα από 6 μήνες που αποφάσισε να ασχοληθεί η συμβολαιογράφος , με ρώτησε αν πρέπει να κάνουμε τροποποίηση της σύστασης. Το οποίο όπως είπατε και εσείς δεν ειναι δικό μου θέμα.Η λογική λέει οτι δεν μεταβάλουμε την αρχική σύσταση. Εκτός αν το θέλει το >51 % . Αλλά δεν είναι λογικό να μεταβλήθεί αφού ΄σε ενα υποθετικό σενάριο που κάποιος ιδιοκτήτης έχει τον αέρα και πάει και κάνει υπέρβαση ,δεν είναι λογικό να διεκδικει κ μεγαλύτερα ποσοστά επι του οικοπέδου , και για ενα χώρο ο οποίος είναι τακτοποιημένος,,δηλαδή μετά από κάποια χρόνια που δε θα είναι νόμιμος,θα ξανααλλάξουν την σύσταση? Και να έχεις κ τον πελάτη να φωνάζει και να λέει γιατι αυτά δε τα είχαμε δει από την αρχή !!
  2. Ευχαριστώ για την άμμεση ανταπόκριση.Επομένως μπορω να μην κάνω τροποποίηση της σύστασης(το οποίο θέλουν και ιδιοκτήτες και συμβολαιογράφος) και να πω οτι τα αυθαίτερα 100 τετραγωνικα που τακτοποιήθηκαν έχουν τα 100 χιλιοστά επί του οικοπέδου τα οποία προβλεπόταν στην σύσταση σαν μελλοντική δόμηση.αυτό νομίζω έρχεται σε αντίθεση με την εγκυκλιο τους.Και σίγουρα όπως είπατε αυτό έπρεπε να το γνωρίζει η συμβολαιογράφος..
  3. Σε δυόροφη οικοδομή με σύσταση έτους 1995 με..450 χιλιοστα το ισογειο,450 χιλιοστα ο όροφος και 100 χιλιοστα η μελλοντική δόμηση..αέρας, έγινε υπέρβαση στο δώμα 100 τ.μ. το έτος 2005.Τακτοποιώ τα 100 τετραγωνικα.Πρέπει να γίνει τροποποίηση της σύστασης? η οχι αφόσον έχουν έστω 100 χιλιοστα επι του οικοπέδου? Το ψάχνω γιατί αναρωτιέται και η συμβολαιογράφος. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
  4. Σε αντιστοιχη περίπτωση,οπως προαναφέρθηκε υπερισχύει το λεκτικό. Πρεπει να αποτυπωθούν τα ορια με βάση τη λεκτική αναφορά και να ζητηθεί να γίνει τροποποίηση ορίων λόγω πλάνης. Για να γίνει αυτό πρέπει να περάσεις από δήμο και απο ΥΠΕΚΑ . Ακόμα πιο δύσκολη η περίπτωση μου που με βάση το λεκτικό ο πελάτης μου ήταν μέσα.Το όριο του αναφερόταν και ως όριο του οικισμού, με βάση το γραφικό ήταν έξω απο τον οικισμό..και μέσα στο δασικό με βάση τη γνωμοδότηση του δασαρχείου. Και εκεί καταλήγεις οτι μάλλον πρέπει να κινηθεί νομικά και να αναζητήσει ευθύνες για αυτή την αναντιστοιχία μεταξύ γραφικής και λεκτικής αναφοράς.Και αν βγάλεις ακρη... Οι χάρτες που συντάχθηκαν περι το 1990 ήταν πολλες φορές στο περίπου .Σημερα με τις νεες τεχνολογίες GPS και αεροφωτογραφίες είναι πολύ ευκολο να εντοπιστούν αυτά τα σφάλματα. Δυστυχώς και σε αυτο το τομεα πάμε να βάλουμε ταξη σε μια μπαχαλοκατάσταση που είναι ενα βαρέλι δίχως πατο.και μετά σου λέει ο 4178 για πρόστιμο για αναληθή στοιχεία ... Συνάδελφε, καλή αρχή. Παρακαλώ συμπλήρωσε την ειδικότητα σου όπως επιβάλλεται από τους κανόνες συμμετοχής. Ευχαριστώ. DIMITRIS80
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.