Μετάβαση στο περιεχόμενο

ktsatsaros

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ktsatsaros

  1. Καλημέρα και Καλή Χρονιά. Έχω το ίδιο πρόβλημα στην πολυκατοικία που διαμένω. Πάνω από την ιδιοτησία μου το 90% είναι αποκλειστικής χρήσης της ιδιοκτησίας του δώματος και το υπόλοιπο κοινόχρηστο. Το διαμέρισμά μου είχε υποστεί σοβαρές ζημιές καθότι η υγρομόνωση ήταν μαλτεζόπλακες με ελαφρόπετρα (1979 κατασκευή). Η μόνωση επισκευάστηκε με hyperdesmo με επίπαση χαλαζιακής άμμου και μετά αγόρασα το διαμέρισμα. Ο μονωσάς όμως δεν έβαλε εξαεριστικά με αποτέλεσμα να φουσκώσει το ταβάνι της ιδιοκτησίας μου (διόγκωση οπλισμού). Σημείωση το διαμέρισμα είχε ανακαινιστεί πλήρως 6 μήνες πριν από εμένα. Μετά απο τσακωμό βάλανε εξαεριστικά στην ταράτσα. Το καλοκαίρι θα επισκευάσω το ταβάνι. Ποιόν κυνηγάω για το κόστος επισκευής (4000€)? Η συνέλευση λέει την ιδιοκτησία από πάνω, εγώ λεώ ότι είναι κοινόκτητη και η μόνωση είναι απαραίτητη για την προστασία του οπλισμού, ο οπλισμός οξυδώθηκε και άρα η πολυκατοικία πρέπει να επισκευάσει τα κοινόκτητα. Η Πολεοδομία μου είπε ότι αν με καλέσει θα σε βάλω εσένα να τα φτιάξεις και μετά κυνήγα όποιον θες,άρα μην έρθεις με τίποτε σε εμένα. Έχει κάποιος υπόψιν του απόφαση αντίστοιχη Αρείου πάγου ή κάποια νομοθεσία που να έχει ξεκάθαρη θέση. Αν σταματήσω να συμμετέχω στα κοινόχρηστα/αποθεματικό ταμείο μονομερώς μέχρι να καλυφθεί το κόστος είμαι εκ νόμος? Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
  2. Ο πατέρας του αποθανόντας βρήκα στο Υποθηκοφυλάκειο ότι είχε προχωρήσει σε αγορές μικρότερων οικοπέδων (1920,1921,1933,1940)και όλα αυτά μαζί του (310στρ) κληρονομήθηκαν απότον θανόντα και αυτός τα άφησε χωρίσ συμβόλαια στον σημερινό κληρονόμο. Θεωρώ ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και ενιαίο κτήμα. Σωστά?
  3. Οκ οπότε μονόδρομος νέα τοπογραφικά με νέα όρια και για τα δύο συμβόλαια, ας έχουμε και εμείς λίγο δουλίτσα O κληρονόμος ήταν αυτός που πρόσεχε και καλλιεργούσε τα χωράφια του παππού που απεβίωσε οπότε ξέρει ακριβώς τα όρια. Δική του ευθύνη η υπόδειξη δική μου η ορθή μέτρηση. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Κ.
  4. Μέτρησα απόσταση από θάλασσα με διπλόσυχνο GPS, το οικόπεδο μετρήθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη (νεαρός στην ηλικία) από το google earth και το βγάζει τόσο (τα σύνορα είναι αρκετά διακριτά από την αεροφωτογραφία). Το εύκολο θα ήταν να του πω ότι θα σου κάνω και τα δύο τοπογαφικά και θέλω τόσο, ψάχνω κάποια λύση να του βρώ για να μην πληρώνει παραπάνω 300.000 εφορία για ένα κομμάτι 2.4 στρέμματα
  5. Επανέρχομαι με νεότερα στοιχεία. Συναντήθηκα με τον πελάτη και την συμβολαιογράφο. Η αποδοχή κληρονομιά που καλείται να κάνει αφορά διαφορα 2 κτήματα που συνορεύουν. Δεν υπάρχουν συμβόλαια που να αναφέρουν όρια ή έκταση ούτε τοπογραφικά των οικοπέδων . Ο αποθανών δεν δήλωνε τίποτε γιατί δεν ήθελε να πληρώνει στο κράτος και άφησε όλη του την περιουσία 320στρ κοντά σε έναν κληρονόμο τον πελάτη. Τα 2κτήματα λοιπόν δεν έχουν οριοθετηθεί κάπως νομικά (ούτε καν στην αγοραπωλησία τότε). Το Α (10στρ) έχει απόσταση από τη θάλασσα κάτω των 800μ και το Β (310στρ) έχει μία λωρίδα γής 40χ60μ (2,4στρ) με απόσταση 760μ από τη θάλασσα και το υπόλοιπο κτήμα (307,6στρ) ανεβαίνει στο βουνό (πάνω από 1χλμ) Η από τη θάλασσα του δεύτερου κτήματος είναι κάτω λοιπόν από τα 800 (΄εχει 2.4στρ κάτω από 800μ) η δε φορολογία του βγαίνει 500.000 σχεδόν αν το δηλώσει όλο κάτω από 800μ (που για να πω και του στραβού το δίκιο δεν είναι και πολύ δίκαιη σε αυτή την περίπτωση). Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ? πχ α) τοπογραφικά και να δείχνει το Α μεγαλύτερο κατά 2,4στρ? β) υπάρχει περιθώριο στο νόμο απόκλισης από την θάλασσα (πχ+-40μ?) Ευχαριστώ, Κ.
  6. Σύμφωνα με όσα μου έχουν πεί πρόκειται για μία ιδιοκτησία 200στρ που μία μικρή της μόνο μύτη είναι κάτω των 800μ από τη θάλασσα και η υπόλοιπη είναι πολύ πιό μακρυά. Ο πελάτης που θα συναντήσω την ερχόμενη εβδομάδα (και δεν θέλω να χάσω οπότε πρέπει να είμαι προετοιμασμένος) θέλει να κάνει αποδοχή κληρονομιάς αλλά αν δηλώσει ότι απόσταση αγρού (εκτός σχεδίου) κάτω 800μ η φορολογία είναι 150.000€ πιό πολύ (βάσει των υπολογισμών της συμβολαιογράφου του) η οποία και του είπε βρές κάποιον να σου γράψει μεγαλύτερη απόσταση (πράγμα που δεν ρισκάρω) ή βρες κάποιον άλλο τρόπο/παράθυρο (πράγμα που ψάχνω και ζητώ την συμβολή σας) Ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των προτέρων. Κ.
  7. Καλησπέρα σε όλους, Πελάτης μου κληρονόμησε κτήμα 200στρ εκτός σχεδίου πόλης. Το κτήμα εκτίνεται κάθετα προς τη θάλασσα και μόνο ένα πολύ μικρό του μέρος είναι σε απόσταση κάτω από 800μ (10στρ). Όλο το υπόλοιπο βρίσκεται πάνω από 800μ έως και 1,5χλμ. Κανονικά η αποδοχή του βγαίνει ένα ποσό 150.000ευρώ παραπάνω από ότι αν όλο ήταν σε απόσταση άνω των 800μ, και προφανώς δεν έχει να το πληρώσει και δεν ξέρει τι να κάνει. Από την εμπειρία σας πιστεύετε ότι υπάρχει τρόπος ώστε να πχ αποδεχτεί κατατμιμένη κληρονομιά? ή κάποια άλλη λύση για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί? Δεν έχω δει ακόμα τα συμβόλαια και οπότε δεν γνωρίζω πότε συντάχτηκαν και αν είναι παλαιά (ίσως τότε να μπορούσε να εξαιρέσει τα 10στρ ή όσα και να έλεγε ότι το κτήμα μου με νεότερη καταμέτρηση είναι αυτό (λέω εγώ τώρα) αλλιώς τι? Για την ιστορία η συμβολαιογράφος για την αποδοχή του ζητάει μόνο χαρτί από μηχανικό σχετικά με την απόσταση από τη θάλασσα και όχι τοπογραφικό. Ευχαριστώ, Κ.
  8. Ευχαριστώ πολύ αυτό υπέθετα και έγω από τα όσα έχω διαβάσει και στο forum. K.
  9. Καλημέρα σε όλους, Συμβολαιογράφος μου ζητά να γράψω ότι 2όμορα μη άρτια και μή οικοδομήσιμα είναι ενιαία αγροτεμάχια (εκτός σχεδίου) γιατί ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Πιο συγκεκριμένα μου ανέφερε τα εξής: Αφού λοιπόν αγόρασε ο ιδιοκτήτης 2 αυτοτελή οικόπεδα ,παρακάτω το ίδιο συμβόλαιο αναφέρει " Το ως άνω αναφερόμενο και περιγραφόμενο ενιαίο ακίνητο πωλεί σήμερα δια του παρόντος , παραχωρεί μεταβιβάζει κ.λ.π. Μπορώ λοιπόν στο τοπογραφικόνα θεωρήσω ενιαίο το ακίνητο και να το περιγράψω ως ένα αγροτεμάχιο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο πάλι? Ευχαριστώ, Κ.
  10. Καλησπέρα σε όλους, Μου ζητήσαν τοπογραφικό και βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση ακινήτου. Αυτό βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως, είναι 100τμ και το οικόπεδο 370τμ. Το σπίτι είναι προ του 1955 βάσει δήλωση του ιδιοκτήτη και ψάχνω τώρα να βρω αν το συμβόλαιο του 1926 που μεταβιβάζεται αναφέρει το κτίσμα και το μέγεθος του οικοπέδου. Το επόμενο ακριβώς συμβόλαιο το αναφέρει αλλά είναι του 1976. Είμαι εξασφαλισμένος ή χρειάζεται κάποια επιπλέον βεβαίωση σε περίπτωση που το συμβόλαιο του '26 δεν γράφει κάτι? Ευχαριστώ πολύ, Κ.
  11. Συνάδελφοι Καλημέρα, Θέλω να αγοράσω ένα tablet (όχι ipad) για τις παρακάτω χρήσεις: - Άνοιγμα σχεδίων στο εργοτάξιο και σημειώσεις πάνω σε αυτά (έχω δει εφαρμογή που γράφεις πάνω σε pdf αλλά και το βάζεις σε κλίμακα και με βολεύει πολύ) -Excel -Internet κτλ λόγω πολλών ταξιδιών Έχετε κάτι να μου προτείνετε? Ευχαριστώ, Κ.
  12. Καλησπέρα σε όλους, Είμαι τοπογράφος και ψάχνω να αγοράσω πομποδέκτη (walkie talkie) έχετε κάποιο να μου προτείνετε; Ευχαριστώ, ΚΤ
  13. Κάποιος άλλος με εμπειρία σε φθηνά total station? Ευχαριστώ..
  14. Ναι Gowin μου την είπαν, περιμένω να μου στείλουν τεχνικά χαρακτηριστικά.Thnx για την απάντηση Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  15. Παιδιά καλημέρα, Έχω ψάξει στο forum αλλά η αλήθεια έιναι ότι δεν βρίσκω απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Το σταθμό τον θέλω για εργασίες αποτύπωσης και χάραξης σε κοντινές αποστάσεις (κτίρια κυρίως) μιάς και έχω gps διπλόσυχνο της leica. Έψαξα και για μεταχειρισμένο αλλά τίποτε..αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, ακούω για Kolida, Pentax, ένα φθηνό της Τopcon (win κάτι) αλλά δεν ξέρω. Αν κάποιος έχει κάποιο αντίστοιχο θα του ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ. Παρακαλώ όπως δηλώσετε την ειδικότητά σας, στο προφίλ. Ευχαριστώ, GRTOPO
  16. Καλησπέρα, είναι δυνατόν να κάνω κατάτμηση οικοπέδου και το ένα από τα δύο νέα οικόπεδα να μην έχει πρόσωπο σε δρόμο? Αν ναι βάση ποιας διάταξης? Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.