Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alexandros_T

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Δε ζήτησα ούτε καταστήματα ούτε brand name υλικού. Αναφέρομαι σε δυο είδη ξυλείας deck τα οποία επιθυμώ να τα συντηρώ με λάδι εμποτισμού (όχι βερνίκι) με όσο το δυνατόν λιγότερη συχνότητα και διατηρώντας την εμφάνιση και την αντοχή τους. Επαναλαμβάνω λοιπόν την ερώτηση ευελπιστώντας κάποιος που γνωρίζει τις ιδιότητες των ξύλων να με κατατοπίσει. ΙΡΟΚΟ (ή τα παραπλήσια Merbau, Massaranduba κλπ) ή ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΟ?
  2. Αγαπητοί συνforumίτες. Θέλω να κατασκευάσω φράχτη σε αστική οικία από οριζόντιες τάβλες, λείες χωρίς "χτένι". Μιας και έχω μπερδευτεί και ο καθένας μου λέει τη δική του άποψη προσπαθώντας να μου πουλήσει ξυλεία παρακαλώ θερμά να με βοηθήσετε. Θέλω συνδυασμό χαμηλού κόστους και minimum συντήρησης με λάδι εμποτισμού κάθε χ χρόνια. Ποιά είναι η διαφορά ποιότητας και συντήρησης μεταξύ του ιρόκο και του εμποτισμένου Σουηδικού? Η διαφορά τιμής είναι μεγάλη και αναρωτιέμαι αν αξίζει το κόστος του ιρόκο για τη χρήση που το θέλω και δεδομένου οτι τα περισσότερα που εισάγονται είναι με ραβδώσεις (χτένι)
  3. Πράγματι είναι θέμα γούστου. Και κανένας τοίχος δεν είναι ολόισιος. Ψάχνω για προσωπικές γνώμες οπότε όποιος έχει ανάλογη εμπειρία απ το δικό του σπίτι ας την καταθέσει please.
  4. Ευχαρίστως να παραθέσω φωτογραφίες αλλά δε νομίζω οτι θα βοηθήσουν σε κάτι. Η οικοδομή βρίσκεται λίγο πριν από την τοποθέτηση κουφωμάτων αφού προηγουμένως προχωρήσω σε τρίψιμο των εσωτερικών τοίχων (για να γλυτώσω από τη σκόνη τα ολοκαίνουρια αλουμίνια) και μάλλον να βάλω ΑΝ είναι απαραίτητο ένα διακριτικό γύψινο παραλληλόγραμμης διατομής. Το ερώτημα είναι απλό. Μπορεί με προσεκτική εργασία να "κοπεί" ευθεία το τελείωμα ενός χρώματος στη γωνία ένωσης με το ταβάνι όταν δεν υπάρχει γύψινο? Ακόμα και απ΄τη χαρτοταινία περνάει η μπογιά απ όσο ξέρω και δείχνει άσχημο. Εσείς τι έχετε στο σπίτι σας?
  5. Αγαπητοί φίλοι. Είμαι ιδιώτης και εγκλωβισμένος από το νόμο των ημιυπαίθριων καθώς αναθεώρησα την άδεια μου λόγω αλλαγής σχεδίων και εξαιτίας των καθυστερήσεων η σφραγίδα στην άδειά μου έχει ημ/νία 22/7/2009. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια ελπίδα νόμιμης τακτοποίησης?
  6. Παρακαλώ διαφωτίστε με σχετικά με τις γύψινες κορνίζες στο ταβάνι. Οι ελαιοχρωματιστές με διαβεβαιώνουν οτι είναι απαραίτητες σε περίπτωση που θελήσω να έχω διαφορετικό χρώμα σε έναν τοίχο πχ. Διαφορετικά το "τελείωμα" στο ταβάνι θα είναι άσχημο. Εγώ πάλι αντιπαθώ τα γύψινα και το σπίτι μου το κατασκευάζω σε μοντέρνα-λιτή γραμμή. Δυστυχώς δεν προνόησα να αφήσω σκοτία στο σοβά κάτι που θα με γλύτωνε απ' την αισθητική αλλά και οικονομική αυτή επιβάρυνση. Τι εναλλακτικές έχω τώρα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.