Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

trianthis

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by trianthis

  1. Νikmmech, για αυτό που λες στην δεύτερη παράγραφο, έχεις απόλυτο δίκιο. Μάλιστα, είχε έρθει ένας κύριος στο σπίτι μου να μου δείξει τα πακέτα των προσφορών τους, αλλά όχι της ίδιας της Hellas Power, αλλά από εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την προώθηση των προϊόντων τους μέσω call center, διαφημίσεις κ.λ.π. Ισχυριζόταν ότι αν ξεπερνούσες το "ταβάνι" του πακέτου, θα πλήρωνες τις παραπάνω κιλοβατώρες με μειωμένη τιμή σε σύγκριση με αυτή της ΔΕΗ. Δεν με έπεισε ποτέ, ενώ αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν υπάλληλος courier, επιφορτισμένος με το να παραλαμβάνει απλώς τα δικαιολογητικά. Έγραψα αυτό με τον ανταγωνισμό, γιατί πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και με τον ΟΤΕ, δηλαδή οι ιδιωτικοί πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας, που με την πληθώρα επιλογών που έριξαν στην αγορά, ανάγκασαν τον ΟΤΕ προς αναπροσαρμογές στην τιμολογιακή του πολιτική και σε προσφορά παρόμοιων πακέτων.
  2. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους! Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν άνοιξα το θέμα άδικα με νέο τίτλο, άλλα έψαξα πριν τα αρχεία και δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα συζήτησης. Πολύ κουβέντα έχει γίνει αυτές τις μέρες σχετικά με τους δύο μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος και συγκεκριμένα την Energa και την Hellas Power. Οι απόψεις διχάζουν. Κάποιοι λένε ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες κορόιδεψαν τους πελάτες τους, άλλοι για ενέργειες της ΔΕΗ που ισοπεδώνει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία. Σχόλια και απόψεις ποικίλουν. Το σημαντικότερο είναι ότι, από τη μια πλευρά, η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι οι δύο προαναφερθείσες εταιρείες χρωστούν 70 εκατ. € και 120 εκατ. € στην ίδια και στον ΔΕΣΜΗΕ και από την άλλη, Energa και Hellas Power σαν αντίλογο να ισχυρίζονται ότι η ΔΕΗ τους χρωστά συνολικά περίπου... 340,000,000€, ενώ την κατηγορούν και για εκούσιες καθυστερήσεις στις ενεργοποιήσεις των πελατών τους. Εν τέλει, από σήμερα 24/01 προς 25/01 τα μεσάνυχτα, περίπου 200.000 πελάτες που είχαν καταφύγει στις δύο εταιρείες, πλέον θα ηλεκτροδοτούνται από τη ΔΕΗ, αυτόματα. Οι δε αυτές εταιρείες δεν έχουν πια το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρισμού. Τα ερωτήματα πολλά. Αρχικά, οι εργαζόμενοι των Energa και H.P. θα απολυθούν; Μπορεί η ΔΕΗ έτσι απλά να πάρει πίσω τους καταναλωτές της; Γνωρίζω με σιγουριά ότι δύο αυτές εταιρείες είχαν στο πελατολόγιο τους, εκτός από νοικοκυριά και πολλούς Β2Β καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων γνωστών ονομάτων της βιομηχανίας και του εμπορίου, αλλά και ξενοδοχεία, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κ.α. Αυτοί δεν θα αντιδράσουν σε αυτή τη κίνηση; Αυτοί οι 200,000 καταναλωτές θα πληρώσουν και τέλη σύνδεσης στη ΔΕΗ, λόγω επανασύνδεσης; Τελικά, το να υπάρχει εναλλακτικός πάροχος ρεύματος στην Ελλάδα, είναι κάτι το ουτοπικό ή αυτές οι εταιρείες είναι κοινοί "απατεώνες", όπως χαρακτηρίζονται από πολλούς; Συγνώμη αν κούρασα με τις ερωτήσεις μου, αλλά θα ήθελα να γίνει κάποια συζήτηση σε αυτό θέμα, διότι είναι κάτι που έγινε πολύ γρήγορα και πολύ πιθανόν να μη το γνωρίζουν ούτε κάποιοι από αυτούς που τους αφορά. Δεν γνωρίζω αν είπαν κάτι στην τηλεόραση, καθότι δεν παρακολουθώ σχεδόν ποτέ. Υπάρχουν πληροφορίες στο διαδίκτυο για το θέμα, από εκεί που ενημερώθηκα και εγώ, αλλά είναι ελλιπείς σε κάποια σημεία. Η δική μου άποψη είναι ότι καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός, γιατί βοηθά στην ανάπτυξη. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ελπίζω να ανταλλάξουμε απόψεις.
  3. Γειά σου goozlo, Το πιο σημαντικό, αν δεν το γνωρίζεις ήδη, μάθε αν βρίσκεσαι εντός δικτύου φυσικού αερίου. Αν όχι, το κόστος είναι δυσθεώρητο για να γίνει επέκταση του δικτύου. Εννοείται ότι χρεώνεσαι τα σκαπτικά. Υπολόγισε κάπου 80€/m. Το καλό είναι, αν είσαι εντός δικτύου, είναι σχετικά γρήγορη διαδικασία να συνδεθείς. Θα κάνεις πρώτα μια αίτηση σύνδεσης φυσικού αερίου, ένας μηχανικός (προτίμησε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη) θα κάνει την αυτοψία, κάτι πολύ εύκολο στην περίπτωση σου, αφού δεν υπάρχει άλλος λέβητας. Την μελέτη της εγκατάστασης, που θα την κάνει ο μηχανικός του εγκαταστάτη σου, θα πρέπει να την ελέγξει και εγκρίνει και η ΕΠΑ. Δες όμως και άλλες λύσεις στην αγορά π.χ. καυστήρες pellet για να συγκρίνεις κόστος.
  4. Και εγώ φαντάζομαι το ίδιο. Ξέρεις, από αυτήν υπόθεση προκύπτουν έμμεσα και άλλα πρακτικά θέματα. Συνάδελφος μου, νέος ηλικιακά, αγνοούσε ότι έπρεπε να κάνει συντήρηση του καυστήρα "μια στις τόσες". Στην πραγματικότητα, ουδέποτε σκέφτηκε κάτι τέτοιο.
  5. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους! Το προαναφερόμενο διαμέρισμα είναι τελικά 45 m2 . Στην συγκεκριμένη πολυκατοικία τυγχάνει να είναι το μοναδικό σε αυτά τα τετραγωνικά, όλα τα υπόλοιπα είναι 75-80+ και ένα περίπου 120m2 . Η οικοδομή είναι 4όροφη κατασκευής 2008. Σε ποια περίπτωση ο ιδιοκτήτης θα προβεί σε έκδοση ΠΕΑ; Αν η φίλη μου νοίκιαζε ένα διαμέρισμα των 75m2 , τον Νοέμβριο του 2012 θα έβγαζε ΠΕΑ; Ζητώ συγνώμη αν σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται. Από τα γραφόμενα του hkamp κατάλαβα ότι έστω έχεις ένα διαμέρισμα 100m2 και το διαθέτεις προς ενοικίαση. Αν είχες κάποιον ενοικιαστή μέχρι τώρα (υφιστάμενο μισθωτήριο) και είναι να κάνει ανανέωση λόγω συμβολαίου π.χ. τον Φεβρουάριο του 2012, δεν χρειάζεται ΠΕΑ. Αν φύγει αυτός ο ενοικιαστής και έρθει νέος (νέο μισθωτήριο) τότε εκδίδεται ΠΕΑ. Έτσι όμως υπάρχει περίπτωση κάποιες οικοδομές να μη χρειαστεί ποτέ να εκδώσουν πιστοποιητικό, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Ευχαριστώ
  6. Pavlos33, ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση!
  7. Καλησπέρα Συνάδελφοι! Εργάζομαι σαν μηχανικός πωλήσεων και έχω αφήσει προσωρινά το καθαρά μηχανολογικό κομμάτι. Για αυτό το λόγο ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη αν διατυπώσω κάτι λάθος. Μια φίλη μου νοίκιασε πρόσφατα (14/11/2011) διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας περίπου 50m2 . To ερώτημα μου είναι, έπρεπε να εκδόσει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης; Ο ιδιοκτήτης δεν της ανέφερε κάτι και δεν γνωρίζω αν έχει προβεί σε τέτοια ενέργεια από μόνος του. Νομίζω από τον φετινό Ιούλιο ισχύει υποχρεωτικά η έκδοση ΠΕΑ, ισχύει κανονικά και αν ναι ποιες οι συνέπειες μη έκδοσης; Θα έχει κάποιο πρόβλημα π.χ. με την εφορία ή κάτι αντίστοιχο; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.