Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Archifree

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Archifree's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και όταν του δίνεις την τελίτσα σου βγάζει κάθε φορά και μήνυμα μη επιτρεπτής τομής
  2. Βρήκα την λύση στην παραπάνω απορία μου. Όταν επιλέγω από την λίστα υλικό μου βάζει το U με κόμμα ... εάν τα αντικαταστήσω όλα με τελεία υπολογίζει σωστά
  3. Οι καταναλώσεις που βγάζει είναι εξωπραγματικές ... Κτ. αναφοράς 46.5 - Υπάρχον 2986,6 !!! Τι πάει στραβά ?
  4. Καλησπέρα. Σε κατάστημα έχουν γίνει διάφορες υπερβάσεις όχι μεγάλης έκτασης απαιτούν όμως ένταξη στον Ν.4178 προκειμένου να εκδοθεί άδεια δόμησης για αλλαγή χρήσης κ διαρρυθμίσεις και αλλαγή όψεων. Στις όψεις έχουν γίνει καθολικές επενδύσεις με πάνελς αλουμινίου τα οποία θα αποξηλωθούν πλήρως στην νέα χρήση. Την επένδυση αυτή θα την λογαριάσω στην τακτοποίηση με αναλυτικό ή εφ' όσον με την άδεια δόμησης ζητώ την αποξήλωσή της, την αφήνω ως έχει ? Θα έχω θέμα με αυθαίρετο άραγε στην ΥΔΟΜ ?
  5. Η παρ. (ι) του άρθρου 14 δεν έχει ισχύ ? Στα εκτός σχεδίου έχουμε μέγιστο ύψος 7,50 < 8,50 οπότε γιατί να μην ισχύει το (δ)??
  6. Προαιρετικό το Πιστοποιητικό στις μισθώσεις μέσω ΓΓΠΣ προσωρινά ... το πληροφορήθηκα από πελάτη μου που ετοιμαζόμουν να του το εκπονήσω ... μου είπε άστο για αργότερα. Ο Νόμος σε υποχρεώνει να το έχεις αλλά η βάση δεδομένων το θεωρεί προαιρετικό. Ισως η μοναδική χώρα να είμαστε που συμβαίνουν αυτά ??? "Στην πρώτη περίοδο λειτουργίας της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων μισθώσεων το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α) είναι προαιρετικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι διατάξεις που ορίζουν την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ έπαψαν να ισχύουν. Απλώς η καταχώρηση του ΠΕΑ είναι προαιρετική και η δήλωση οριστικοποιείται χωρίς να ζητάει υποχρεωτικά τη συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων. Αν για το ακίνητο που μισθώνετε έχει εκδοθεί Π.Ε.Α τότε μπορείτε να συμπληρώσετε τα πεδία στην ενότητα «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ»."
  7. Συνάδελφοι αν το άρθρο 26 δεν είχε πάρει παράταση θα έπρεπε η βάση δεδομένων να μην δέχεται την "προς έκδοση αδείας" ... λέμε τώρα !
  8. Έχω δύο γραφειακούς χώρους - 2 αυτοτελείς οριζ. ιδιοκτησίες δηλαδή - ιδίου ιδιοκτήτη. Υπάρχει στην σύσταση οριζ. ιδιοκτησιών αποκλειστική χρήση τμήματος του κοινόχρηστου διαδρόμου για αυτές τις δύο μόνο. Η τελική μορφή περιλαμβάνει ενοποιημένες τις δύο ιδιοκτησίες έχοντας πάρει μέσα και τον κοινόχρηστο - παραχωρημένο σε χρήση - διάδρομο. Η βεβαίωση δίνεται ή κάνω δήλωση με διαμερισμάτωση ή αναλυτικό για τα κρισμλενα κομμάτια του διαδρόμου??? Λεπτομέρεια: Ο διάδρομος οδηγούσε στο Β' κλιμακοστάσιο διαφυγής - στο οποίο πλέον έχουν πρόσβαση μόνο αυτά τα δύο γραφεία και όχι το άλλο ένα του ορόφου.
  9. Σε πακέτο ερωταπαντήσεων η άδεια μικρής κλιμακας θεωρείται "΄'αδεια" ..... όμως αν τσεκάρω το "άδεια" τι πλάγιες αποστάσεις θεωρώ ? 15 μ. 7,50 μ. και τι γινεται στα γήπεδα τα μικρά 300-500 τ.μ. (οικόπεδα με δόσεις του 70) ? ποιό το όριο για υπέρβαση δόμησης σε μη αρτιο και οκοδομησιμο εκτός σχεδίου ???
  10. Ορθώς Hooke ο κύριος λόγος είναι το 2ο κλιμακοστάσιο.... όμως έχω θεμελιώδη απορία η οποία αν και συνήθης δεν μου έτυχε. Τον τελευταίο όροφο κατοικίας σε κτίριο γραφείων - λέει ο ιδιοκτήτης να τακτοποιήσει. Αν πάρω τ.μ. * αλλαγή χρήσης μου βγάζει 40% μεγαλύτερο πρόστιμο εάν το έκανε εντελώς αυθαίρετο όπου θα είχα συντελεστή 1.0 μόνον. Τι κάνουμε ???
  11. Τέτοιο δούλεμα δεν έχει προηγούμενο. Απελευθέρωση του κ.... συγχωρέσετε με. Εχω δώσει ήδη προσφορές και έχω εκπονήσει αυθαίρετα πριν τον Οκτώβριο, θεωρώντας ότι μπορώ να κάνω εκπτώσεις έως και 30-40% σε περιπτώσεις (σε πελάτη τακτικό ή σε 15 τ.μ. δωμάτιο τι θα του πάρεις?) . Μήπως έχετε το τηλέφωνο του Ραιχεμπαχ ???
  12. Σε παλιά κτισματα συμφέρει να πας με τον 4014. Βάλε πρόστιμα για το αρ.22 και θα δεις. Δεν νομιζω οτι γλυτωνεις τα προστιμα ανεγερσης & διατηρησης αν πας με αρ. 22 ... με ενα 500αρικακι του 4014/11
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.