Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dimchatz

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

dimchatz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε 4 στρέμματα αγροτεμάχιο με 600 τμ δόμηση 4 γραφείων έχουν γίνει 4 κατοικίες διώροφες των 150 τμ. η κάθε μιά. Πόσο στοιχίζει να γίνει αλλαγή χρήσης σε κατοικία; Το ύψος είναι το εγκεκριμμένο 6μ. Επίσης πρώτα πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης και μετά να τακτοποιηθούν οι παρανομίες σε κάθε κτίριο (20τμ. μπαζωμένη βεράντα, 24 τμ. ημιυπαίθριοι, 10 τμ. αποθήκη και 20 τμ. κλεισμένη πέργκολα = όλα κύρια χρήση) ή πριν την αλλαγή χρήσης από γραφείο σε κατοικία; Σας παρακαλώ, αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει.
  2. Σε 2 μήνες ίσως έχουμε εκλογές και μιά άλλη κυβέρνηση που σίγουρα θα αλλάξει αυτό τον νόμο. Άδικα θα πληρώσει κάποιος χρήματα, που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να τα ξανααποταμιεύσει, γιά να "τακτοποιήσει" κάτι που επί χρόνια ήξερε οτι είναι αυθαίρετο. Δεν μπορούν να βάλουν πρόστιμα σε 1.000.000 πολίτες. Να το πω διαφορετικά: Το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πρόστιμο; Άρα μπορούν να βάλουν ξανά πρόστιμο σε ό,τι "τακτοποιηθεί". Με άλλο όνομα. Και μάλιστα χρησιμοποιώντας τους ανύποπτους και άξιους Έλληνες επιστήμονες-μηχανικούς γιά τους πονηρούς σκοπούς τους. Χώρια που θα έχουν σε ηλεκτρονικό φακέλωμα πλέον όλα τα κτίρια, ακόμα και με απλή πολεοδομική παράβαση. Τι θα κάνουν; Θα βάλουν φυλακή τον κόσμο ή θα κατασχέσουν τα σπίτια. Ας τολμήσουν! Κερατέα θα γίνει όλη η Ελλάδα! Το θέμα είναι να ξαναρχίσει η οικοδομική δραστηριότητα. Αλλοιώς εργάτες, τεχνίτες και μηχανικοί και εργολάβοι θα συνεχίσουν να πεινάνε.
  3. Σας παρακολουθώ και διαπιστώνω τελικά οτι γίνεται ένας χαμός! Τελικά, η όλη ιστορία είναι να μαζέψουν λεφτά γρήγορα-γρήγορα με το τέλος της κατ΄αρχήν δήλωσης. Μετά θα ακολουθήσουν οι δόσεις των προστίμων, τα οποία θα βγούν κατά δήλωση του ιδιοκτήτη προς τον μηχανικό και φυσικά ο μηχανικός θα υπολογίσει τα πρόστιμα βάσει των τ.μ. που ο ιδιοκτήτης θα ΘΕΛΗΣΕΙ να τακτοποιήσει. Ο μηχανικός θα υπολογίσει αυτά που ο ιδιοκτήτης θα του πει. Δεν ευθύνεται ο μηχανικός αν ο ιδιοκτήτης δεν θα θελήσει να τακτοποιήσει όλες τις παρανομίες του, ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτει. Όσο γιά τα (ημι) υπόγεια που αλλάζουν ή άλλαξαν χρήση αφορούσαν την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ χρήση. Όχι το ξεμπάζωμα, γιατί σύμφωνα με τον νόμο περι ημιυπαιθρίων κλπ. θα άλλαζε ο όγκος του κτιρίου. Τώρα λοιπόν πρέπει να δηλωθεί η υπέρβαση καθ΄ύψος, ούτως ή άλλως. Εγώ το έλεγα στους πελάτες μου οτι δεν εξασφάλιζαν το ξεμπάζωμα πριν, γι΄αυτό δεν συνιστούσα την αλλαγή χρήσης. Τώρα όμως την συνιστώ εφ΄όσον δηλωθεί η υπέρβαση καθ΄ύψος. Όσο για τα γραφεία εκτός σχεδίου, 150 τμ. κύρια χρήση + 10 τμ. αποθήκη + 20 τμ. μπαζωμένη βεράντα + 20 τμ.΄κλεισμένη πέργολα (δεν άφησα και τίποτε σωστό!!!) βλέπω να πληρώνω γιά αλλαγή χρήσης 160 τμ. + υπέρβαση δόμησης άλλα 40 τμ. Δεν παραβίασα αποστάσεις΄, έχω μόνο διώροφο (χωρίς υπόγειο), ούτε υπέρβαση ύψους (6μ.). Εκτός αν κάποιος θελήσει να κρατήσει την χρήση γραφείου (ποιός μπορεί να αποδείξει το αντίθετο άλλωστε, ειδικά αν είναι επαγγελματίας), οπότε τακτοποιεί 10 τμ + 40τμ. υπερβάσεις δόμησης >20%. Προς πληροφόρηση απλά -όχι οτι με ενοχλεί-, ο υπ. οικ. μένει σε επαγγελματική στέγη εκτός σχεδίου στους Ελαιώνες Θεσσαλονίκης. Ποιός νοιάζεται; Θα το τακτοποιήσει τώρα και ...τελείωσε!
  4. Εννοούσα με τον πρόσφατο νόμο περί αυθαιρέτων που περιλαμβάνει τα πάντα. Υπερβάσεις κάθε είδους, πέργκολες, σοφίτες, υπερβάσεις ύψους κλπ. Ευχαριστώ πάντως γιά την απάντηση.
  5. Όταν το κτίσμα είναι γραφείο εκτός σχεδίου (4 κτίρια των 150 τμ κύρια χρήση το καθένα) μπορεί με τον νέο νόμο να αλλάξει χρήση σε κατοικία και πόσο είναι το πρόστιμο; Είναι πολεοδομική παράβαση κατ΄αποκοπή (500-1000 ευρώ) ή θα πάει με 100 τμ υπέρβαση δόμησης;
  6. Καλημέρα σας. Έχω ένα κληροτεμάχιο στο Πανόραμα Θεσ/νίκης 6.600 τμ. εκτός σχεδίου-εντός ζώνης. Έχει 44μ. σε αγροτικό δρόμο και 150μ. βάθος. Μήπως μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου πει εάν μπορώ να το κατατμήσω σε 4000 τμ. + 2600 τμ. ή 3 χ 2000 τμ. + 600 τμ. δουλεία ή 3 χ2200 με 14,3 μ. πρόσοψη το καθένα στον δρόμο ή δεν μπορώ τίποτε από τα παραπάνω; Το κληροτεμάχιο το αγόρασα 8/2009.
  7. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Δηλαδή είναι καλύτερα να χτίσει κάποιος 4 κατοικίες σε 6500 τμ εκτός σχεδίου-εντός ζώνης με άδεια κατοικιών 250τμ συνολικά + αποθήκες +γκαράζ + ημιυπαίθρια. Τουλάχιστον θα είναι ασφαλής οτι πρόκειται γιά κατοικίες. Βέβαια, αν κλείσει ημιυπαίθρια και κατοικήσει τα υπόγεια και τα γκαράζ, τότε μήπως θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα σε μιά καταγγελία. Τουλάχιστον ως γραφείο κτιριακά η κατασκευή θα έχει εκτελεστεί όπως αναφέρουν τα σχέδια της άδειας. Άραγε, πως μπορεί κάποιος να κατηγορήσει έναν Πολ. Μηχανικό ή ένα Γιατρό που έχει την έδρα του σε ένα γραφείο οτι κατοικεί μέσα σε αυτό; Δηλαδή αν δεί κρεβάτια σε αυτοψία κατόπιν καταγγελίας; Έχετε ακούσει ποτέ να έχει γίνει αυτό; Και εάν ναι, τότε έχει πρόστιμο; Δεν μπορεί απλά να βγάλει τα κρεβάτια. Το ρωτάω γιατί κατασκευαστικά θα είναι άψογο το κτίριο. Θα συμφωνεί απόλυτα με την άδεια.
  8. Παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου απαντήσει εάν σε κτίρια γραφείων (δόμηση 600τμ σε εκτός σχεδίου) κάποιος ιδιοκτήτης τα χρησιμοποιεί σαν διαμονή του ποιά υπηρεσία είναι αρμόδια να το ελέγξει; Σημειώνω οτι τα κτίρια (διώροφα) έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με την άδεια ανέγερσης της πολεοδομίας. Η Πολεοδομία ελέγχει μόνο την κατασκευή ή είναι αρμόδια να ελέγχει και την χρήση; Κατά πόσον μπορεί να ελέγξει την χρήση εφ΄όσον δεν επιτρέπεται να μπεί μέσα στο κτίριο ΄γιά έλεγχο παρά μόνο εξωτερικά;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.