Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΓΙΩΡΓΟΣ Χ

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΓΙΩΡΓΟΣ Χ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να παρουσιασω και την δικια μου περιπτωση: Εξεδωσα ΠΕΑ για ενα γραφειο 38,45 τ.μ (εμβαδον συμβολαίου) για μια γονικη παροχή. Ο ιδιοκτήτης δεν μου ειπε οτι ειχε προηγηθει τακτοποιηση , που προεκυψε νεο εμβαδόν 35,60 τμ. Τωρα ο μηχανικος που καταρτιζει την ηλ. ταυτότητα κτιριου, απαιτει να κανω ανακληση ΠΕΑ και να διορθώσω τα τετραγωνικά, ωστε να συμπιπτουν με την τακτοποιηση. Η ερωτηση μου ειναι: Μπορει να μπει στην ΗΤΑΚ το ΠΕΑ μου όπως ειναι ή πρεπει να κανω ανακληση? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
  2. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη υποβολή του ερωτήματος, επανερχομαι με το ιδιο ερώτημα και για μια επικαιροποιημένη απάντηση (αν ειναι δυνατόν). Σημειωτέον ότι το link που αναφερει κάποιος συνάδελφος παραπάνω δεν υφίσταται
  3. Γνωρίζει κανεις τι ισχυει για νεες οικοδομες και ΤΑΠ? Συγκεκριμένα εχω αναγείρει οικοδομή με άδεια του 2009. Από πότε αρχίζει να "τρέχει" το ΤΑΠ? (Μιλάμε για μη ηλεκτροδοτούμενο διαμέρισμα)
  4. Συνάδελφος μου είπε ότι το επιτόκιο πλέον προσαυξάνεται κατά 8 μονάδες. Ξέρει κανένας τίποτα παραπάνω? Επίσης κανένα αξιόπιστο site για υπολογισμό τόκων υπερημερίας?
  5. Πρόκειται να κατασκευάσω μια βάση από σκυρόδεμα διαστάσεων 3,45Χ2,20 και πάχους 25 cm, πάνω σε υπάρχον μπετόν. Θα καλουπωθεί η μία πλευρά μόνο, γιατί η βάση περικλείεται από τοιχεία. Θα τοποθετηθεί ένα μηχάνημα βάρους 1 ton. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου πει την αναλογία των υλικών?
  6. Τελικά έκοψα ΔΑ και τιμολόγιο πώλησης αθεώρητο. Βέβαια όλα αυτά είναι τώρα ξεπερασμένα.
  7. Καλησπέρα και από εμένα συνάδελφοι! Η δικιά μου περίπτωση είναι λίγο διαφορετική, αλλά νομίζω ότι ανήκει σε αυτό το topic. Εγώ πήρα μία δουλειά σε ένα Δήμο με τον ΕΚΠΟΤΑ (προμήθειες ΟΤΑ). Επρόκειτο για προμήθεια- τοποθέτηση θερμ. σωμάτων και πλακιδίων σε ένα χώρο του Δήμου. Αφού εκτέλεσα το έργο και πήγα να κόψω τιμολόγιο, στο τμήμα προμηθειών δεν το έλαβαν και μου ζήτησαν τιμ. πώλησης. Αυτό όπως ξέρετε είναι ιστορία (νέο ΚΑΔ κ.λ.π) Ο λογιστής μου, μου πρότεινε 2 λύσεις: 1) Tα Δ.Α. των εμπόρων, συνοδευόμενα από δικό μου αθεώρητο Τ.Π. (τριγωνική συναλλαγή) 2) Δικά μου Δ.Α. και κατόπιν Τιμολόγιο (που χρησιμοποιώ στα έργα). Την 2η περίπτωση την αποκλείσανε κατευθείαν. Για την πρώτη μου είπανε ότι δεν μπορεί να πάει στον Επίτροπο, αθεώρητο Τ.Π. Θα τα επιστρέψει πίσω! Τέλος πάντων πήγα στην Διευθύντρια και μου είπε ότι θα αποτανθεί σε μία Εταιρεία Συμβούλων για το θέμα μου. Όσο περιμένω, μήπως κάποιος συνάδελφος ή ένας λογιστής που παρακολουθεί το topic, μπορούν να μου πουν αν είχαν παρόμοια εμπειρία και τι κάνανε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.