Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kiniklis_007

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-1 Κακή

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Ενδιαφέροντα
    Μηχανικός Εμπορίου Ναυτικού
  • Επάγγελμα
    Σχετιζόμενα Επαγγέλματα
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Χωρίς χρήση τσιμέντου και πάλι θέλει άδεια ?τι είδους άδεια θέλει δηλαδή? Αν δεν έφτιαχνε σπίτι αλλά με τα ξύλα έφτιαχνε ένα απλό τετράγωνο κουτί με πόρτα για να βάζει μέσα πχ ξύλα η οτιδήποτε πάλι θέλει άδεια? Μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό. Εάν το χτίσει πάνω σε Ρόδες πχ εκεί τι ισχύει?
  2. Αυτοί ΚΑΝΟΥΝ bypass!!! Αν δεν είναι λόγο κατασκευής τότε είναι λόγο φθοράς!! Αλλά αυτοί οι συγκεκριμένοι που έχω εγώ μια χαρά κάνουν bypass, οπότε αν από κατασκευή τούς δεν κάνουν τότε ξεκάθαρα έχουν θέμα οι διακόπτες δες αυτό το βίντεο, εκεί ο διακόπτης είναι στην θέση τέρμα ανοιχτός χάνει από παντού ξεκάθαρα θα έπρεπε να βγάζει νερό μόνο από το πλάι αλλά βγάζει και από την είσοδο! ( Εκεί που ρίχνω νερό είναι η επιστροφή) received_1451622732083783.mp4
  3. Αυτό που έκανα και είδα τρομερό αποτέλεσμα είναι να συνδέσω πρόχειρα το σώμα χιαστη και μετά κάτω κάτω, Στο χιαστη το σώμα όπως είναι στη φωτογραφία δεξιά χαμηλά αργεί μεν αλλά πυρώνει όλο το σώμα... Στο κάτω-κάτω αργεί λιγότερο (στο συγκεκριμένο σημείο) αλλά πυρώνει όλο το σώμα ομοιόμορφα.. Δεν ξέρω αν είναι από κατασκευή τούς η από φθορά εγώ είδα πρώτη φορά τα σώματα πυρωμένα ομοιόμορφα και θα τους αλλάξω όλους με απλούς διακόπτες σύντομα.. Στα μεγάλα σώματα κάτω κάτω και στα μικρά χιαστη
  4. Οι διακόπτες που φοράω είναι αυτοί Τον έχω βάλει κάτω από την βρύση, έχω φυσήξει μέσα τού, 100% δεν είναι σίγουρα.. κάνει bypass τώρα πόσο δεν ξέρω εκτός αυτού έχει και το πλαστικό πού εφάπτεται όταν σφίγγουν πάνω στο σώμα και από εκεί δεν ξέρω κατά πόσο εφάπτεται σωστά και πόσο χάνει ώστε να κάνει και από εκεί bypass Έχει τους ιδίους σε όλα τα σώματα και στα πρώτα και στα δεύτερα και σε αυτό που είναι μοναχό του! Τώρα αν αυτοί οι διακόπτες κάνουν από κατασκευή τούς bypass είναι λάθος επιλογή διακοπτών.. που εγώ όπως τον άνοιξα και τον είδα, δεν είδα να έχει λάστιχα για να απομονώνει στα σημεία που πρέπει οπότε από κατασκευής τούς πρέπει να έχουν ένα ποσοστό bypass Αν έχουν φθαρεί με τα χρόνια τότε οκ.
  5. Καλησπέρα Σου έγραψα στο ποστ σου εχθές! Εμένα το πρόβλημα μου είναι ότι κάνουν πολύ περισσότερο bypass από όσο πρέπει.. Αργούν πολύ τα σώματα να πιάσουν θερμοκρασία ενώ το ζεστό νερό ανακυκλωφορει στον λέβητα! Μετά από μισή ώρα λειτουργίας πχ κάτω είναι χλιαρά ενώ η επιστροφή καυτή!
  6. Καλησπέρα επειδή έχω κάτι παρόμοιο πρόβλημα θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες.. Έβγαλες τα bypass και έβαλες απλούς διακόπτες η το ανάποδο? Επειδή δεν καταλαβαίνω με τον τρόπο που το γράφεις!
  7. Τότε κάνω λάθος δεν είναι αυτοί οι διακόπτες!είναι αυτή η μάρκα αλλά άλλο μοντέλο το οποίο δεν ξέρω ακριβώς ποιο είναι. Αυτοί που έχω κάνουν bypass τους έχω ανοίξει δηλαδή τους έχω δει σίγουρα κάνουν bypass!
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση. Οι διακόπτες είναι οι brass form smart Κάνουν bypass
  9. Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής θέμα σε ένα διαμέρισμα 110 τετραγωνικών. Δισωληνιο με κολεκτέρ 10 σώματα 15 ετών Το πρόβλημα ειναι οτι τα σώματα ζεσταίνονται πολύ ανομοιόμορφα και θέλουν πολύ χρόνο να πάρει καλή θερμοκρασία ολη η επιφάνεια τους, για να γίνω ποιο συγκεκριμένος απο την απέναντι μεριά του διακόπτη το σώμα στην αρχή είναι παγωμένο ενώ το υπόλοιπο καλοριφέρ καίει.. Μετα απο πολύ ωρα ζεσταίνετε αλλά οχι οσο όλη η επιφάνεια, είναι γενικά ποιό χλιαρό, Ο λέβτας είναι αερίου ατομικός και πιάνοντας της σωλήνες προσαγωγή επιστροφή βλέπω οτι ζεματάνε και οι δύο (λιγότερο η επιστροφή) ενώ τα σώματα στο σημείο που σας είπα είναι κρύα.. Εχουν γίνει μέχρι στιγμής οι εξής εργασίες, το πρόβλημα εχει βελτιωθεί μετά απο όλα αυτά αλλά παραμένει, δεν εχει λυθεί 100% 1. έχουν βγει ενας ένας ολοι οι διακόπτες εξωτερικού βρόγχου εχουν καθαριστεί πλυθεί και ξαναμπήκαν, είχανε κάποια βρόμα οχι ομος πολύ να πείς φταίει ο διακόπτης) 2. Εχει αλλαχτεί ο κυκλοφορητής (αν και δέν χρειαζόταν τελικά) 3. Εχει γίνει σχολαστικός χημικός καθαρισμός με χημικό και με κρούση των σωμάτων εβγαλε πολύ μαυρίλα αλλά και πάλι το πρόβλημα παραμένει. Ο λέβητας σάν λέβητας λειτουργεί μια χαρά εχει γίνει χημικός καθαρισμός και στους δύο εναλλάκτες του.. Το μονο που μένει είναι να δοκιμάσω να αλλάξω ενα διακόπτη μπάς και έχουν φθαρεί με τα χρόνια και απλά κάνει bypass το νερό.. αλλά σε όλα τα σώματα???(??) Οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη πιεση δικτύου 1bar Εισαγωγή επιστροφή στα σώματα σωστά συνδεδεμένα πίεση δικτύου 1bar Ακόμα μια πληροφορία που μπορεί να δώσει καμια ιδέα ειναι οτι στο κολεκτέρ καταλήγουν 5 ζευγη σωλήνων ενώ τα σώματα ειναι 9, οπότε εχουν βάλει ναι μέν δισωλήνιο αλλά δύο δύο σώματα σαν μονοσωλήνια, οι διακόπτες ειναι Smart Form 1650, Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  10. Να ρωτήσω κάτι μήπως ξέρεις Το ίδιο ισχύει και για ψυκτικές εγκαταστάσεις? Με την προσθήκη καδ Κλιματιστικά κτλ Η εκεί είναι απαραίτητο η άδεια ?
  11. Καλησπέρα. Επρόκειτο να ξεκινήσω ένα μικρό ζυθοποιείο. Διαβάζοντας το ΦΕΚ αναφέρει ότι πρέπει οι δεξαμενές μου να πάρουν πιστοποίηση από αδειούχο επαγγελματία ογκομετρητη ως προς την χωρητικότητα τους. Στο διαδίκτυο δεν μπορώ να βρώ αυτόν το κλάδο κάποιον επαγγελματία Γνωρίζετε πού πρέπει να απευθυνθώ?
  12. Καλησπέρα. Προσπαθώ να διαβάζω τα σχετικά ΦΕΚ αλλά μπερδευομαι.Υπήρχε ένα του 2002 και τροποποιήθηκε το 2022. αυτό του 2022 δεν γράφει αναλυτικά πολλά πράγματα και μπερδευμπερδευομαι Εν ολίγοις θέλω να ρωτήσω το εξής ΣΕ κατάστημα μπυραρία το οποίο θέλει να παράγει μπύρα αλλά χωρίς την χρήση ζυθοβραστηρα αλλά με χρήση έτοιμων εκχυλισματων βύνης. δηλαδή δεν θα υπάρχει εγκατάσταση υγραερίου ούτε βραστηρες ούτε εγκατάσταση για βράσιμο μόνο τα δοχεία για ζύμωση. Γίνεται να παραχθεί έτσι η μπύρα και να πάρει άδεια το κατάστημα? Έστω αν κάποιος δεν γνωρίζει γιατί είναι πολύ εξειδικευμένη αυτή η ερώτηση μήπως γνωρίζετε με ποιον πρέπει να μιλήσω για να μάθω λεπτομέρειες? Με τον δήμο? Γράφει πχ "Απαραίτητος εξοπλισμός" 1 Ζυθοβραστηρας συγκεκριμένης χωρητικότητας Η μπύρα θα παράγεται με διαφορετική διαδικασία η οποία δεν θέλει καθόλου ζυθοβραστηρα Σε αυτή την περίπτωση τι κάνω?
  13. Ευχαριστώ για της απαντήσεις Να ρωτήσω κάτι ακόμα Ας πούμε ότι κάνω μια αλλαγή γκρεμίζω ένα τοίχο με τούβλα πχ να ενώσω κουζίνα με σαλόνι. Πρέπει πάλι να βγάλω άδειες κτλ? Να δηλώσω κάπου την αλλαγή?
  14. Το γνωρίζω ότι θέλει άδεια, και αν αυτό επιτρέπεται. Απλά δεν ξέρω τι ισχύει σε γυψοσανίδες που ουσιαστικά δεν είναι μόνιμες. Η απορία μου δημιουργήθηκε όταν έμεινα ο ίδιος σε ενα Airbnb πρόσφατα. Ουσιαστικά ήταν μια καφετέρια η οποία είχε διαμορφωθεί σε δωμάτια Airbnb και τα πάντα ήταν σε γυψοσανίδες και όσο πρόσεξα είδα ένα κεντρικό ρολόι στην είσοδο όχι ένα ρολόι για κάθε δωμάτιο πχ. Οπότε δημιουργήθηκε η απορία γιατί όλα ήταν τόσο πρόχειρα χτισμένα αλλά ταυτόχρονα πολύ οργανωμένα δωμάτια. Μια καφετέρια που ακόμα είχε την ταμπέλα έξω χωρισμένη σε 5-6 δωμάτια
  15. Καλησπέρα. Θέλω ένα σπίτι να το διαμορφώσω σε δυο μικρά στούντιο, γνωρίζω ότι για αυτό πρέπει καταρχάς να είναι εφικτό πολεοδομικά. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να το χωρίσω στα δύο με γυψοσανίδες η εξωτερική είσοδος να είναι μία. Σαν να είναι δύο δωμάτια σε ένα σπίτι ουσιαστικά τα οποία δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους. Σκοπεύω να τα εκμεταλλευτώ σαν Airbnb. Θέλω να μάθω αν αυτό είναι εφικτό νομικά καταρχάς και αν δεν είναι αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πχ δύο χώροι με κοινή κουζίνα πχ σαν να είναι δύο δωμάτια διαφορετικά. Η ας πούμε να υπάρχει μια πόρτα που τα συγκοινωνονει αλλά να είναι μόνιμα κλειδωμένη πχ. Δεν ξέρω μπορεί και να λέω βλακείες αν κάποιος είναι γνώστης θα το εκτιμούσα να μου πει την άποψη του. Επίσης για να γίνει αυτό πρέπει κάπου να δηλώσω της αλλαγές? Πολεοδομία πχ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.