Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

CrisX

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CrisX's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. μήπως υπάρχει τελικά λύση με το error που βγάζει όταν δεν βάζουμε διαφανείς , σε μθχ που προσομοιώνει μπάζωμα υπερυψωμένου ισογείου ?
  2. Καλησπέρα σας Μου έχουν τύχει τρεις διαφορετικές περιπτώσεις για έκδοση ΠΕΑ . Όσο αναφορά του είδους τους δαπέδου . Πιο συγκεκριμένα , 1η περίπτωση : Μια ισόγεια υπερυψωμένη μονοκατοικία ( +0,50 ) 2η περίπτωση : Διαμέρισμα του ισόγειου ορόφου σε επαφή με υπόγειο (μ.θ.χ ) 3η περίπτωση : Διαμέρισμα του ισόγειου ορόφου σε υπερύψωση από το έδαφος ( +0,80 ) Πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσω το « δάπεδο » για τον υπολογισμό του συντελεστή U για τις παραπάνω περιπτώσεις ; Έχω διαπιστώσει ότι για την : 1η περίπτωση : λαμβάνω υπόψη το δάπεδο σαν σε επαφή με μ.θ.χ . Περιγράφω αναλυτικά τον μθχ στο tee kenak όπως επίσης και την καρτέλα ‘ διαχωριστικές επιφάνειες ’ . 2η περίπτωση : Εισάγω το « δάπεδο » στο tee kenak στην καρτέλα ‘ αδιαφανείς επιφάνειες ’ ως πυλωτή και περιγραφή ‘ δάπεδο προς μ.θ.χ ’ με γ=0 , β=0 , α=0 , ε=0 και όλα τα f=0 . Κάνοντας χρήση της απλοποιητικής παραδοχή U/2 . 3η περίπτωση : Ακολουθώ την ίδια διαδικασία με την 2η περίπτωση .
  3. Έχω παράθυρα 10 τ.μ. και επιθυμώ να τα αντικαταστήσω με νέα αποτελούμενα από πλαίσιο αλουμινίου με με υαλοπίνακα με U >2 και U<3,2 . Επομένως μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 10 * 370 = 3700 ευρώ. Θέλω επίσης να βάλω και ρολά. επίσης 10 τ.μ. άρα μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 10 * 140 = 1400 ευρώ. Επίσης θα τοποθετηθεί και τέντα . Η ερώτηση μου είναι : 1) για την δημιουργία του σεναρίου προκειμένου να εκδοθεί πεα που μπορώ να συμπληρώσω το κόστος της τέντας ( 25 Ε/τ.μ ) και με δεδομένο ότι θα γίνει και τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος . Δηλαδή σύμφωνα με τα παραπάνω στο πεδίο διαφανείς επιφάνειες θα αθροίσω και το κόστος της τέντας ( 370 ( € / m2 κουφώματα ) + 140 ( € / m2 ρολα ) + 25 ( € / m2 τεντα ) = 535 € / m2 2) Για ποια τετραγωνικά θα υπολογίσω την δαπάνη για την εγκατάσταση της τέντας ( τετραγωνικά κουφωμάτων + τετραγωνικά θερμομόνωσης κελύφους ) ?
  4. Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την 'ενεργειακή επιθεώρηση Α πεα ' στο πληροφοριακό σύστημα (https://exoikonomisi.ypen.gr/web/guest/a-pea) αναφέρεται η παρακάτω διευκρίνηση : << Με το συνδυασμό παρεμβάσεων της προς υπαγωγή αίτησης θα πρέπει να υλοποιείται η πρώτη (1η) από τις προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που καταγράφονται στο ΠΕΑ. Ο Ενεργειακός Επιθεωρητής καταγράφει τις παρεμβάσεις που θα συμπεριληφθούν στην αίτηση στο «Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων» του Παραρτήματος ΙΙΙ. Το Παράρτημα αυτό υπογράφεται από τον ενεργειακό επιθεωρητή και τον ενδιαφερόμενο και υποβάλλεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος. Σε περίπτωση αλλαγής της πρότασης των παρεμβάσεων ο Ενεργειακός Επιθεωρητής καταχωρεί τη νέα πρόταση στο buildingcert, και αντίστοιχα επικαιροποιείται το «Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων» του Παραρτήματος ΙΙΙ και επισυνάπτεται στο πληροφοριακό σύστημα (στην περίπτωση που η αίτηση έχει ήδη οριστικοποιηθεί, το Παράρτημα επισυνάπτεται κατά το στάδιο της ολοκλήρωσης). >> 1η ερώτηση : Στο σημείο που λέει στο ότι " θα πρέπει να υλοποιείται η πρώτη (1η) από τις προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που καταγράφονται στο ΠΕΑ " . Εννοεί το πρώτο σενάριο που έχει καταχωρηθεί στο πεα ; 2η ερωτηση : Όταν λέει " Σε περίπτωση αλλαγής της πρότασης των παρεμβάσεων ο Ενεργειακός Επιθεωρητής καταχωρεί τη νέα πρόταση στο buildingcert ...." σημαίνει οτι δημιουργούμε καινούργιο xml στο τεε κενακ με τις νέες παρεμβάσεις και το ανεβάζουμε στο buildingcert ;
  5. Να θεσω και το δικο μου προβλημα,λοιπον σε καταστημα με οικοδ.αδεια του 77 εχει κατασκευαστει προσφατα W.C στα σχεδια της οικοδ.αδειας υπαρχει η κατοψη του παταριου χωρις ομως να αποτυπωνεται το W.C οπως και στην κατοψη του ισογειου δεν υπαρχει W.C. Που πρεπει να γινει το W.C μιας στα σχεδια της αδειας δεν φαινεται ? Επισης δεν εμφανιζεται πουθενα και το εσωτερικο κλιμακοστασιο για την προσβαση στο παταρι . Στο παταρι θα μπορουσε να γινει το W.C ?
  6. τι γινεται ομως στην περιπτωση που το παταρι εχει το προβλεπομενο υψος ( 2,40 μ ) για την κυρια χρηση ? μπορει να παρει την βεβαιωση κυριας χρησης μετα την τακτοποιηση ? ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  7. ο πινακασ 2 εσταγασμενων επαγγελματων τι συντελεστεσ ειχε? πριν το 1992? υπαρχει μηπωσ καποιο υποδειγμα? πριν 14 χρονια ειχε γινει καποιο λαθοσ του μηχανικου(ειχε καταθεσει για μεταλλικη κατασκευη πινακα 1)- και για να διορθωθει στο ικα ζητανε τεχνικη αιτιολιγικη μηχανικου και διορθωμενο πινακα με τισ τοτε τιμεσ και συντελεστεσ! Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Ευχαριστώ, ilias
  8. σαν ηλεκτρλογος μηχανικος τ.ε , εχω το δικαιωμα συνταξης του προυπολογισμου του μηχανολογικου εξοπλισμου ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.