Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

gapidianak

Members
  • Περιεχόμενα

    177
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gapidianak's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι μήπως αν επιλέξουμε υπαγωγή από 1/1/2015 λήξει το μειωμένο στις 31/12/15? Λέει ότι δικαιούμαστε αναδρομική υπαγωγή αλλά δε ξεκαθαρίζει αν η διάρκεια είναι 2 έτη τότε.
  2. Χρόνια πολλά συνάδελφοι, ξέρει κανείς αν είναι υποχρεωτική η εγγραφή στον ΠΣΔΜΗ για τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς?
  3. Μανώλη μια απλή αποτύπωση ήταν για να πάρει άδεια λειτουργίας από την αρμόδια υπηρεσία ένα νέο κτηνιατρείο. Με τα πολλά μίλησα με το ΤΕΕ και μου είπαν ότι δεν έχω δικαίωμα κάτοψης καθώς είμαι ηλεκτρολόγος, το επιχείρημα μου ότι κάνω όλη την ώρα κατόψεις για εν.επιθ κτλ δε τους έπεισε, οπότε έδωσα σε ένα φίλο συνάδελφο να το υπογράψει. Και ναι χρειαζόταν να περαστεί στο σύστημα του ΤΕΕ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
  4. Συνάδελφοι υπάρχει απαίτηση να περάσει από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ μια απλή κάτοψη? Χωρίς καμμία μελέτη.
  5. Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω τις απαιτήσεις για πυροπροστασια νεου ακτινολογικου εργαστηριου? Ευχαριστώ!
  6. Οι επιχειρήσεις που εκμισθώνουν και γενικά παρέχουν κάθε μορφή υπηρεσίας προς τους πελάτες τους υποχρεούνται να έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο τιμοκατάλογο με την αμοιβή ανά παρεχόμενη υπηρεσία. Σε περίπτωση μικτής επιχείρησης δηλαδή επιχείρησης που πέρα των άλλων δραστηριοτήτων παρέχει και υπηρεσίες, τα ως άνω ισχύουν για τις δραστηριότητες των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τέλος σε υπηρεσίες που εκ των προτέρων δεν μπορεί να υπολογιστεί η τελική αμοιβή (π.χ. λόγω χρήσης υλικών, παράδειγμα ηλεκτρολογικές εργασίες μετά υλικών), πρέπει πριν την παροχή της υπηρεσίας να παρασχεθεί και η υπηρεσία εκτίμησης. Δηλαδή να κατατεθεί (κατά την άποψή μας γραπτά ), πριν την έναρξη των εργασιών εκτίμηση κόστους – τελικής αμοιβής. Ειδική αναφορά κάνει ο νόμος για ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις στάθμευσης κλπ, για τις οποίες πέρα των ως άνω θέτει επιπλέον υποχρεώσεις. ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στις 2.000,00 ευρώ, το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής. Από ποιο νόμο – απόφαση προβλέπεται η υποχρέωση ανάρτησης τιμοκαταλόγου σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών; Η υποχρέωση αυτή καταγράφεται στην απόφαση με Αρ. πρωτ. Α2-718/28-7-2014 (ενότητα 7.1, άρθρο 85), όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2090/31-7-2014 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Για να δείτε την απόφαση Αρ. πρωτ. Α2-718/28-7-2014, πατήστε εδώ. Συνάδελφοι, έχετε υπ'όψην το παραπάνω; Πηγή: http://www.texnologistiki.com/site/lows/forologika/item/361-upoxreosi-anartisis-timokatalogou-apo-epixeiriseis-paroxis
  7. Καλημέρα συνάδελφοι, ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει για τις ελάχιστες και τις μέγιστες τιμές ΠΕΑ σύμφωνα με το νόμο? Ευχαριστώ
  8. ευχαριστώ! Και κάτι ακόμα, τα σχέδια οικοδομικής άδειας, τοπογραφικά, λογαριασμοί μελέτες θερμομόνωσης κτλ κατά πόσο είναι απαραίτητα? Μπορουμε να τσεκάρουμε ως μόνη πηγή δεδομένων το "πληροφορίες από ιδιοκτήτη"? Και στα μισθωτήρια αναγράφεται μόνο ο αριθμός πρωτοκόλου του ΠΕΑ ή και ο 16ψήφιος κωδικός ασφαλείας?
  9. Συνάδελφοι είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του εντύπου ενεργεικής επιθεώρησης κτιρίου που βρίσκεται στο τέλος της ΤΟΤΕΕ 4 ή είναι απλά για τη δική μας διευκόλυνση (λέμε τώρα ) ?
  10. Aυτές είναι οι εισφορές μελών του ΤΕΕ, δε ξέρω αν απαλλάσσεσαι λόγω εξωτερικού, κάνε ένα τηλ. στο ΤΕΕ να σου πουν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.