Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

electrical_salonika

Core Members
  • Περιεχόμενα

    502
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.natural-gas.webs.com

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

electrical_salonika's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

35

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Μου μετέφερε πολιτικός μηχανικός οτι εκεί που γράφει στον ν.4067/2012 στο άρθρο 16: <<10. Κλιματιστικά στοιχεία και επίτοιχοι λέβητες αερίου για θέρμανση ή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης στις όψεις των νέων κτιρίων, μετά τη δημοσίευση του παρόντος, οφείλουν να είναι ενσωματωμένα και να μην προεξέχουν από την επιφάνεια των όψεων του κτιρίου.Σε υφιστάμενα κτίρια επιτρέπεται να εξέχουν μέχρι πενήντα (50) εκατοστά και μόνο όταν δεν μπορούν να τοποθετηθούν επί των εξωστών ή των δωμάτων, να τοποθετούνται σε ύψος μεγαλύτερο των τριών (3,00 μ.) μέτρων από τη στάθμη του πεζοδρομίου και με πρόβλεψη κατάλληλης απορροής των συμπυκνωμένων υδρατμών, για κτίρια που βρίσκονται στην οικοδομική γραμμή και η λειτουργία τους δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια ηχητικής ρύπανσης. Στις όψεις του κτιρίου επιτρέπεται η εγκατάσταση μετρητικών και ρυθμιστικών διατάξεων φυσικού αερίου.10:58 πμ 15/9/2016>> εννοεί με την λέξη επί οτι επιτρέπεται να τοποθετούνται μόνο χαμηλά στον εξώστη. Π.χ επιδαπέδιοι. Δηλαδή δεν μπορούν να τοποθετούνται στο ύψος που τοποθετούνται όλοι οι επίτοιχοι λέβητες τώρα (δηλαδή το κάτω μέρος τους τώρα είναι περίπου στο 1,3μ-1,5μ περίπου απο το δάπεδο του μπαλκονιού). Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε όλοι οι επίτοιχοι λέβητες που τοποθετήθηκαν μετά την εφαρμογή του κανονισμού, θα πρέπει να θεωρηθούν παράνομοι. Εσείς τι γνωρίζετε σχετικά με αυτό? Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα. Σε περίπτωση που έχω δύο κατακόρυφες καμινάδες που εκβάλουν στον ίδιο ύψος στην ταράτσα σε εγκαταστασεις φυσικου αερίου τί απόσταση θα πρέπει τα στόμια να έχουν μεταξύ τους. Επίσης τι απόσταση ισχύει αν π.χ η μία εκβάλει λίγο πιο ψηλά απο την άλλη. Δεν έχω βρει κάτι στον κανονισμό αερίου σχετικό. Τι ισχύει.
  3. καλημέρα. Διάβασα στα δικαιολογητικά του ΤΣΜΕΔΕ για ασφάλιση τέκνου το εξής << Προϋπόθεση Έγγραφης Η καταβολή όλων των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και το τρέχον εξάμηνο, ή προκειμένου για μισθωτούς ασφαλισμένους, η προσκόμιση Βεβαίωσης Εργοδότη στην οποία να βεβαιώνεται ότι γίνονται κρατήσεις για όλους τους Κλάδους του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και ότι αποδίδονται στο Ταμείο (Ν. 915/79 άρθρο 31)>> Δηλαδή θα πρέπει να πληρώσω και το Α' εξάμηνο του 2014?? Αυτό έχει πάρει παράταση ως 8/2014. Ακομα δεν το έχω πληρώσει αλλά ούτε έχω και τα χρήματα. Ξερει κανεις τι γινεταί??? Οποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει γιατί Δευτέρα πρέπει να κάνω τα χαρτιά. Ευχαριστώ πολύ.
  4. καλησπέρα. Μπορώ να κόψω απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε ιδιώτη χωρις να αναγράφω στην απόδειξη το ΑΦΜ του και την ΔΟΥ του? Δηλαδη να τα αφήσω κενά (δεν τα γνωρίζω. ο πελάτης είναι εξωτερικό και η μελέτη (αερίου για ΕΠΑ) είναι για σπίτι που νοικιάζει). Ευχαριστώ
  5. Καλησπέρα. Θα ηθελα να ρωτησω που μπορώ να βρω τα πιστοποιημένα κέντρα που κάνουν το σεμινάριο για τους λέβητες. Ειδικά ενδιαφέρομαι για την περιοχή της Θεσσαλονίκης (κυρίως ανατολικά κατα προτίμηση). Ευχαριστώ.
  6. δεν νομιζω ως Μηχανικος Υπολογιστών να χρειάζεται να υπογράψεις κάτι. Μαλλον ως προγραμματιστής θα εργαστείς. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να γραφτεις ΤΣΜΕΔΕ γιατι μετά θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει.
  7. Καλησπέρα. Εχω απλό μαντεμενιο τζάκι σχετικά μικρό. Φανταζομαι οτι αυτό δεν θα περνει καποια τροποποιηση. Το κοστος ενος υδραυλικού τζακιού που θα συνδέεται με τον συλλέκτη των σωμάτων (4-5 μέτρα μακριά) μαζί με τα παρελκόμενα και τις εργασίες απο πόσο περίπου ξεκινάει? Πίσω απο το τζάκι ειναι το μπαλκόνι. Αρα φαντάζομαι εκει θα μπορούσε να τοποθετηθεί δοχείο διαστολής και ασφαλιστικό? Ευχαριστω
  8. Καλά τους έκανες και λίγα τους είπες. Και μόνο τα τεστ που σου έβαλαν ήταν καραγκιοζιλίκια.
  9. 32E για κάθε αναγγελια ή και για τις 2 ? Γιατι για τα μηχανολογικα ειχα δωσει 15Ε παραβολο για την αναγγελια.
  10. Καλημέρα. Οσοι ασχολείστε με ΥΔΕ και είστε μηχανικοί ΠΕ, έχετε κάνει αναγγελεία με βάση το νέο Π.Δ? Η δεν είναι απαραίτητο? Ευχαριστω
  11. 26% στο τεκμαρτό ισχύει απο το 1ο ευρω αν ειναι μεγαλύτερο απο το δηλωθέν.
  12. Θ εννοώ τις 2 άδειες που έχει βγάλει απο την διεύθυνση βιομηχανίας ο κάθε μηχανολόγος ή ηλεκτρολόγος για μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Τελικά χρειάζεται ή οχι αναγγελία για τα ηλεκτρολογικά για τους ΠΕ?
  13. Καλημέρα. Πηγε συνάδελφος στην Μοναστηριου 12 στην διευθυνση στον 7ο για να ρωτησει για την αναγγελεια για ηλεκτρολογικα και του ειπαν οτι δεν χρειαζεται οι ΠΕ να κάνουν αναγγελεια και οτι ισχυει η άδεια με το Θ. Εχει παει κανεις Θεσσαλονική ΠΕ να κανει αναγγελεια? ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.