Μετάβαση στο περιεχόμενο

haspr

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by haspr

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ήθελα μια βοηθεια κι εγώ : Τιμη ζώνης (για 4495) για Κερκύρας και Λευκωσίας στην Κηφισιά Google maps : 38.077194, 23.833067 ευχαριστώ!
  2. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κατασκευή παροτι ειναι σε επαφη με την οψη του κτιριου (χωρις να αποτελει συνεχεια του φεροντος οργανισμου) δεν μπορει να θεωρηθει ημιυπαιθριος αφου δεν εχει κατακορυφα στοιχεια μπροστα και ειναι ολος ο χωρος ανοιχτος. Αν ισχυει αυτο τοτε μπορω να το κατασκευάσω με άδεια μικρης κλίμακας. Ηθελα και την άποψη των πιο εμπειρων για να σιγουρευτώ.
  3. Καλησπέρα, θέλω να κατασκευάσω το στέγαστρο που φαίνεται στο σκαρίφημα (εντός σχεδίου). Εχουμε πει οτι οταν κολλαει στο κτιριο μετατρέπεται σε ΗΥ (μετρώντας σαν κατακόρυφο στοιχείο πλήρωσης τον τοιχο του κτιρίου). Εγώ το "κολλάω" στο κτίριο αλλά δεν βγάζω υποστυλώματα μπροστά. Θεωρείται πάλι ΗΥ? Μπορώ να το πάω με μικρής κλίμακας? Ευχαριστώ
  4. Ποια τα δικαιολογητικά για έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης αυθαιρέτου? Φαντάζομαι τα αντίστοιχα της μικρής κλίμακας. Τεχνική έκθεση - βεβαίωση με κάποια αποτύπωση και προϋπολογισμό εργασιών για να προκύψει και το ΣΔΑ - ΣΑΥ ΦΑΥ - κτηματολόγιο - φωτογραφίες. Θέλει μήπως νέο τοπογραφικό? Ανεβάζουμε και όλη τη δήλωση του 4495 και τα σχετικά που έχουν ανέβει για την πληρότητα της? Υπάρχει περίπτωση να θέλει και συναινέσεις δεδομένου ότι το κτίσμα είναι στον κοινόχρηστο ακάλυπτο? Τη δήλωση του 4495 θα την υπογράψει ο ένας από τους 3 συνιδιοκτήτες των κοινοχρήστων. Κάτι άλλο που ξεχνάω? Ευχαριστώ
  5. Υπάρχουν σε κάποια τμήματα παράλληλες και αλλού το τέμνουν. Στη φωτό (δεν ξέρω αν φαίνεται καλά) το ρέμα είναι η κίτρινη γραμμή.
  6. Γνωρίζετε συνάδελφοι πόση απόσταση πρεπει να εχει ενα οικόπεδο από μη οριθετημενο ρεμα ώστε να υποχρεούμαστε σε έλεγχο και προσωρινή διευθέτηση? Αναφέρεται κάπου ποτε έχω υποχρέωση? Σε εντος σχεδίου οταν έχω οικόπεδο-δρόμο-ρέμα μη οριοθετημένο, εχω υποχρέωση? Σε πόση απόσταση από το ρεμα επιβάλλεται έλεγχος. Πχ στο οικόπεδο πίσω από το προηγούμενο ελέγχομαι?
  7. Ερώτηση: σε δηλώσεις του Ν.4014 που οριστικοποιήθηκαν (εξόφληση παραβόλων, προστίμων, υποβολή αρχείων) έγκαιρα, πρέπει υποχρεωτικά να μεταφερθούν στο Ν.4178? Το ίδιο ερώτημα και για δηλώσεις του Ν.4178 έγκαιρα περαιωμένες, πρέπει υποχρεωτικά να μεταφερθούν στο Ν.4495?
  8. Για Χιλιομόδι Κορινθίας εντός σχεδίου, μήπως ξέρετε τιμή ζώνης? 37.811189, 22.870404
  9. Το Δ ευτυχώς δεν το επηρρεάζει. Έχει κατασκευαστεί όμως κανονικά σαν επέκταση χώρων στάθμευσης με φύτευση στην οροφή του. Πρέπει να βάλω και υπέρβαση κάλυψης? Όσον αφορά την Κατηγορία ? Δεν επηρεάζει δόμηση. Επηρεάζει κάλυψη? Στα ποσοστά υπέρβασης με τι συγκρίνω? Αν είναι δύσκολη η απάντηση και έχει συζητηθεί βάλτε λίνκ και θα διαβάσω. Ευχαριστώ.
  10. Απλά μου φαινόταν λίγο άδικο (και άρα λάθος) να υπολογίζεται ίδιο πρόστιμο για αυθαίρετη υπόγεια κατοικία (κύρια χρήση που ζητάει συντελεστή δόμησης) και για αυθαίρετη υπόγεια θέση στάθμευσης (βοηθητική χρήση που δεν απαιτεί συντελεστή δόμησης). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  11. Μια ερώτηση συνάδελφοι: Σε 5 όροφη πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα έχει γίνει επέκταση του υπόγειου χώρου στάθμευσης εκτός νομίμου περιγράμματος και κατασκευάστηκαν 4 θέσεις στάθμευσης οι οποίες περιλαμβάνονται κανονικά στη σύσταση με χιλιοστά. Δεν ενημερώθηκε ποτέ η άδεια παρότι η επέκταση δεν απαιτούσε συντελεστή δόμησης (ούτε σήμερα απαιτεί). Πως είναι σωστό να υπολογίσω το πρόστιμό για μία θέση στάθμευσης? Με αναλυτικό? Δεδομένου ότι δεν υπήρξε υπέρβαση του συντελεστή δόμησης. Ευχαριστώ.
  12. ΟΤ318 στην Ανώνυμη βλέπει (οχι Παπανικολάου). Στο Ε9 του 2016 το βλέπω επίσης 1000. Έλπιζα στο 900 αλλά ατύχησα. Ευχαριστώ.
  13. Καλησπέρα, να ζητήσω μια τιμή ζώνης για ρύθμιση 4495, μην κάνω καμιά πατάτα : Λουτράκι, περιοχή Λειβαδάκι (εντός σχεδίου είναι) https://www.google.gr/maps/place/37%C2%B057'30.1%22N+22%C2%B058'35.2%22E/@37.9583541,22.9758868,19z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0?hl=el Ευχαριστώ!
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι, ήθελα να σας θέσω το εξής ερώτημα : σε οικόπεδο (με σύσταση) που υπάρχουν τρείς ανεξάρτητες μεζονέτες θέλουν να ορίσουν αποκλειστικές χρήσεις στον περιβάλλοντα. Η συμβολαιογράφος μου ζήτησε τρεις βεβαιώσεις για τις μεζονέτες και μια επιπλέον για τα κοινόχρηστα. Επειδή δεν το έχω ξανακούσει, διάβασα στο νόμο 4495/17 αρ.83 παρ. 2.β και λέει : "μη συμπεριλαμβανομένων των κοινόκτητων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου", καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει βεβαίωση για τα κοινόχρηστα. Έχετε δώσει κάτι τέτοιο? Υπάρχει τέτοια βεβαίωση? Τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ
  15. Λοιπόν για να συνδέσω το θέμα των παρατάσεων με το οικονομικό πρόβλημα των μηχανικών και των πελατών εγώ θα έλεγα να παρατεθεί και η 29-7-2011 γιατί οι μόνοι που "έχουν" και θα σπεύσουν να ρυθμίσουν άμεσα είναι αυτοί. Αντε γιατί κρυώνω και το χέρι τρέμει να φτάσει στο θερμοστάτη κι άμα κρυολογήσω αντε να βρω συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ.
  16. Δηλαδή όπως το περιγράφεις όλα τα τετραγωνικά του υπογείου πάνε με 50%. Εγώ ήξερα οτι παίρνεις το 50% οταν ρυθμίζεις υπόγειο με βοηθ. χρήση που έγινε χώρος κύριας χρήσης αλλά παρέμεινε υπόγειο κατά ΓΟΚ. Στο 2ο σκαρίφημα δεν είναι όλο "υπόγειο" κατά ΓΟΚ. Στο άλλο υποερώτημα ασχέτως της ρύθμισης 4014 και των υπολογισμών που κάνουμε για αυτή : Κατα ΓΟΚ (με τον οποίο φαίνεται δεν έχω μεγάλη ευχέρεια) ποιο τμημα θα θεωρούσαμε υπόγειο (αν ήταν βοηθητική χρήση) και συνεπως μόνο το τμημα αυτό δεν θα μέτραγε στο συντελ. δόμησης? ποιά είναι η απάντηση, ποιος είναι ο σωστός υπολογισμός κατά ΓΟΚ για τα τετραγωνικά που δεν υπολογίζονται στο συντελεστή δόμησης σύμφωνα με τα υψόμετρα τελικής διαμόρφωσης εδάφους του 2ου σκαριφήματος ? Ε-Ε1-Γ-Δ-Ε ή Ε-Β-Γ-Δ-Ε ή κάτι άλλο ? Ευχαριστώ.
  17. Να ρωτήσω κι εγώ για μια ρύθμιση. Δειτε το παρακάτω σκαρίφημα. Στην άδεια έχω υπόγειο με τα υψόμετρα που φαίνονται. Στη συνέχεια ξεμπαζώθηκε η περιοχή ΕΑΒ και το υπόγειο μετατράπηκε σε κατοικία. Ξέρω οτι οταν ένα υπόγειο αλλάξει χρήση και από βοηθητική γίνει κατοικία, αλλά εξακολουθεί να είναι μπαζωμένο, δικαιούται τον ευεργετικό συντελεστη 50% των βοηθητικών χώρων. Αντίστοιχα με τις σοφίτες και τα πατάρια. Οταν ξεμπαζώνεται όμως δεν ωφελείται και το ειδ. πρόστιμο υπολογίζεται ολοκληρο. Το 1ο μου ερώτημα λοιπόν είναι : Στο σκαρίφημα της ρύθμισης και δεδομένου οτι δεν ξαμπαζώθηκε όλο το κτίριο περιμετρικά, ποιά τετραγωνικά θα πρέπει να υπολογιστούν με 50% ? Το Ε-Ε1-Γ-Δ-Ε ή το Ε-Β-Γ-Δ-Ε ή θεωρείται όλο ? Κατα ΓΟΚ (με τον οποίο φαίνεται δεν έχω μεγάλη ευχέρεια) ποιο τμημα θα θεωρούσαμε υπόγειο (αν ήταν βοηθητική χρήση) και συνεπως μόνο το τμημα αυτό δεν θα μέτραγε στο συντελ. δόμησης? Στη συνέχεια το κτίριο μετακινήθηκε παράλληλα με το Δ κατά 3.00Μ περίπου. Ουσιαστικά δεν παραβιάζεται κάποια πολεοδομική διάταξη από τη μετακίνηση, μόνο που δε συμφωνεί η θέση του κτιρίου με την άδεια. Αυτό πως ρυθμίζεται ? Ευχαριστώ προκαταβολικά για το ενδιαφέρον σας.
  18. Ιάμβλιχε ναι, εννοώ ρύθμιση λόγω αλλαγής διαμερισμάτωσης. Αν προσέξεις είχα γράψει οτι σχέδια και σύσταση (άρα και συμβόλαιο) συμπίπτουν. Η μεταβίβαση (γονική παροχή) μάλιστα είχε γίνει μετά την άδεια και σύσταση Ο.Ι. αλλά πριν την κατασκευή. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει από τα σχέδια άδειας-σύστασης. Τώρα λοιπόν που καλούμαι να κάνω μια διαρρύθμιση (αποτύπωση), θέλω να συμπίπτουν σχέδια και παραγματική κατάσταση γιατί είναι σίγουρο οτι θα μπλέξω με τον ελεγκτή δόμησης και θα γίνω ... ρόμπα. Τρεις διαστάσεις έχει να ελέγξει ο άνθρωπος. Η μία θα είναι λάθος. Δεν θα με ρωτήσει τι αποτύπωσα ? Δεν θα μου δώσει αρνητική απάντηση στην έκθεση ελέγχου ? Είμαι σίγουρος οτι θα μπλέξω, σαν να το βλέπω μπροστά μου. Απλά έχω κάποιες αμφιβολίες για το θέμα της ρύθμισης λόγω διαφορετικής διαμερισμάτωσης και γι' αυτό θα ήθελα να επαναφέρω τα ερωτήματα του αρχικού μου post. Οποιος μπορεί να βοηθήσει με τη γνώμη του, θε με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ.
  19. Επειδή διάβασα από το πρωί και τις 44 σελίδες του θέματος χωρίς να βρω απάντηση για το πρόβλημά μου, το οποίο αν και απλό με έχει μπερδέψει, θα ήθελα να σας παρακαλέσω για τη γνώμη σας : Στο συνημμένο σκαρίφημα έχω μια τροποποίηση στα όρια των ιδιοκτησιών με μικρή μετακίνηση ενός τοίχου διαχωρισμού (βλ. σκίτσο) η οποία αποτυπώνεται μόνο στην πράξη αλλά δεν φαίνεται σε κανένα άλλο σχέδιο (άδεια, σύσταση κλπ). Τα καταστήματα ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Στο κατάστημα 2 θέλω να εκδόσω άδεια δόμησης για διαρρύθμιση (και αλλ. χρήσης) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εργαστήριο tatoo). Ειχα αντιγράψει τα σχέδια της άδεις και σχεδίασα τη διαρρύθμιση με αυτά. Κατόπιν επισκέφθηκα το χώρο για να επιβεβαιώσω τις διαστάσεις και ανακάλυψα αυτή τη μικρή μετακίνηση του τοίχου, η οποία επηρρεάζει την επιφάνεια του καταστήματος αυξάνοντάς την κατά +1,50μ2 (σε σύνολο 40μ2+16,5μ2 πατάρι). Επίσης υπάρχουν και οι διαφορές στα σχέδια αποτύπωσης-διαρρύθμισης με αυτά της αρχικής άδειας. Η μετατόπιση του τοίχου είναι μικρή μεν, άμεσα μετρήσιμη δε (αφού επηρρεάζονται οι χώροι εργασίας). Θα προκύψει δηλαδή (θεωρώ) άμεσα η ασυμφωνία αρχικών - τελικών σχεδίων από την οποιαδήποτε αυτοψία ακολουθήσει (ελεγκτής δόμησης, υγειονομικό) αν δεν μεσολαβήσει κάποια ενέργειά μου με αποτέλεσμα να έχω το πρόβλημα ... εγώ. Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας συνάδελφοι για το πως πρέπει να το χειριστώ, δεδομένου οτι με μπέρδεψε και η διαμερισμάτωση. 1) Πρέπει (μπορώ) να κάνω διαμερισμάτωση ? 2) Εχω τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων ? 3) Αν δεν θεωρείτε οτι έχω τρομοποίηση των Η/Μ, μπορώ να κάνω διαμερισμάτωση ? 4) Χρειάζομαι συναίνεση από τον ιδιοκτήτη του όμορου καταστήματος ?
  20. Καμιά ιδέα κανένας συνάδελφος ? Επίσης μία άλλη ερώτηση, αν κρατήσω την υπάρχουσα παροχή ρεύματος στο ένα διαμέρισμα, τι θα πρέπει να προσκομίσω στη ΔΕΗ μετά τη ρύθμιση ώστε να μειώσει τα τετραγωνικά (από μονοκατοικία 175μ2 σε διαμέρισμα πχ 80μ2)
  21. Η παθητική δεν έχει πρόβλημα γιατί είναι μικρό κτίριο αλλά από την άλλη η ρύθμιση δεν καλύπτει τέτοια ζητήματα μη τηρησης απόλυτα όλων των μελετών? Αν ψάξουμε και τέτοια προβλήματα δεν υπα΄ρχει τέλος. Φαντάσου αντίστοιχα προβλήματα σε αλλαγές χρήσης που προκύπτουν καταστήματα τι άλλα προβλήματα παρουσιάζονται. Η οταν άλλος προσθέτει οροφο μεγαλώνοντας κατά πολύ την όδευση. Ποιά μελέτη πυροπροστασίας τηρείται εκεί. Ακόμα χειρότερα σε κτίρια χωρίς άδεια που ρυθμίζονται τώρα και δεν έχουν οχι μελέτη πυροπροστασίας αλλά ούτε στατικά. Το ζήτημα είναι νομίζω στο ΓΟΚ-κτιριοδομικό. Εκεί περνάει ή έχει πρόβλημα ? Οσον αφορά το συμβολαιογράφο μου ειπε οτι πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα και είναι σκεπτικός. Μετά τα 30 χρόνια θα ισχύει η σύσταση? Θα γίνει με τα σχέδια του 4014. Η ΔΕΗ τι θα ζητήσει για να κρατήσει την υπάρχουσα παροχή στο ένα διαμέρισμα (μείωση τετραγωνικών) και νέα παροχή για το άλλο? Θέλω και βεβαίωση Δήμου για τα νέα τετραγωνικά?
  22. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ τη γνώμη σας στο επόμενο πρόβλημα : σε μονοκατοικία (υπόγειο, ισόγειο, όροφος) ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει δύο ξεχωριστά διαμερίσματα (σε ισόγειο και όροφο) και δύο αποθήκες και λεβητοστάσιο στο υπόγειο. Η πρόσβαση στο ισόγειο διαμέρισμα γίνεται από εξωτερική σκάλα από τον περιβάλλοντα, ενώ η πρόσβαση του διαμερίσματος του ορόφου γίνεται από τη ράμπα προς το υπόγειο όπου υπάρχει κοινόχρηστη είσοδος και διάδρομος προς το εσωτερικό κλιμακοστάσιο. Και τα δύο διαμερίσματα έχουν πρόσβαση στο υπόγειο (αποθήκες, λεβητοστάσιο) μέσω του εσωτερικού κλιμακοστασίου και του κοινόχρηστου διαδρόμου υπογείου. Μπορεί με "διαμερισμάτωση" του 4014 να κάνει σύσταση (δεν έχει) και να χωρίσει τις ιδιοκτησίες σύμφωνα με τα νέα σχέδια τώρα? Το οτι η ισχύς του 4014 είναι για 30 χρόνια του δίνει το δικαίωμα να κάνει σύσταση? Ξέρει κανείς τι λένε οι συμβολαιογράφοι για συστάσεις ιδιοκτησιών που προκύπτουν από την εφαρμογή του 4014? Και κάτι τελευταίο : η πρόσβαση στο διαμέρισμα του ορόφου από τη διαδρομή : ράμπα, κοινόχρηστη είσοδος, κοινόχρηστος διάδρομος υπογείου, εσωτερικό κλιμακοστάσιο επιτρέπεται ή απαγορέυεται (από ΓΟΚ, κτιριοδομικό) ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
  23. Αν κατάλαβα καλά, πάλι το ίδιο θέμα δημιουργούν? Υποβολή αιτήσεων μέχρι 28-2-12 και 1η δόση μέχρι 31-1-12 για τις αιτήσεις μέχρι 31-12-11. Πάλι μένουν μετέωρες οι αιτήσεις από 1-2-12 μέχρι 28-2-12 ως προς την ημερομηνία καταβολής 1ης δόσης ή κάνω λάθος ? Μήπως τελικά αυτή η σύγχιση είναι απλά μιά δικαιολογία για την επόμενη παράταση μέχρι το καλοκαίρι? Θυμηθείτε τις παρατάσεις του 3843/10 για τους ημιυπαίθριους που ήταν πολύ λιγότερες και πολύ ευκολότερες οι υποθέσεις των φακέλων. Η εφαρμογή του 4014/11 εκτιμώ οτι θα έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από τον 3843, εκτος αν βγεί κι άλλος νόμος. Οπότε...κουράγιο σε όλους και καλές γιορτές.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.