Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimidomo

Core Members
 • Περιεχόμενα

  410
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

15 Ουδέτερη

1 Ακόλουθος

Σχετικά dimidomo

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Σέρρες
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

940 profile views
 1. Νομίζω πως μπορείς να κάνεις τα εξής: Τρόπος 1 Για το 1: υπολογισμός με αναλυτικό προϋπολογισμό με έτος κατασκευής 1958. Για το 2 υπολογισμός με αναλυτικό προϋπολογισμό με έτος κατασκευή ανάλογα των δεδομένων σου. Θα μπορούσε να πάει και κατηγορία 2 αν ήταν προ του '83. Άρα θα χρεώνεις μάλλον 2 αναλυτικούς. Κάθε αναλυτικός έχει ανώτερο ποσό τα 15.000€. Τρόπος 2 Συγχωνεύεις τους αναλυτικούς με παλαιότητα της τελευταίας αυθαιρεσίας του αναλυτικού. Για τον αναλυτικό που αφορά τον εξώστη (σε μεταλλικό πρόβολο) προς τον ακάλυπτο θα πάρεις τιμές από την αγορά και θα βγάλεις προϋπολογισμό. Ας απαντήσει και κάποιος ποιο έμπειρος για σιγουριά....
 2. Ναι είμαι εντός σχεδίου. Οπότε μου λες ότι συγχωνεύονται οι αναλυτικοί και με βάση το ποσό του προϋπολογισμού / 15.000 θα βγουν πόσοι τελικά είναι. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
 3. Καλησπέρα. Έχω την έξης υπόθεση η οποία περιλαμβάνει 859,53 περιπτώσεις αναλυτικού... 1 ) Αλλαγή χρήσης από υπόστεγο (είχε μετρήσει στον ΣΔ) σε κατάστημα . -> Αναλυτικός. 2) Δεν υλοποιήθηκε προβλεπόμενο μπάζωμα χώρου με αποτέλεσμα τα θεμέλια να κατασκευαστούν ποιο χαμηλά, δεν έχω όμως υπέρβαση του επιτρεπόμενου ύψους. -> Αναλυτικός. 3) Αλλαγή χρήσης αποθήκης (είχε μετρήσει στον ΣΔ) σε κατοικία. -> Αναλυτικός. 4) Διάφορες μικρο παραβάσεις πχ κατασκευάστηκαν διαφορετικά κουφώματα από τα προβλεπόμενα της αδείας. -> Αναλυτικός. 5) Κατασκευή στέγης συν διάφορες μικρο παραβάσεις πχ κατασκευή διαφορετικών ανοιγμάτων. -> Αναλυτικός. 6) Κατασκευή στέγης η οποία ενώ η περιοχή δικαιολογεί στέγη με ύψος μέχρι 2,00 αυτή κατασκευάστηκε με ύψος 2,50. Με αποτέλεσμα να έχω υπέρβαση επιτρεπόμενου ύψους. -> ................... Ερώτηση 1: Μπορούν κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις να συγχωνευτούν; Ερώτηση 2: Την περίπτωση 6 πως να την αντιμετωπίσω; Αυτά τα ολίγα....
 4. Καλησπέρα. Έχω την εξής περίπτωση: Εκδόθηκε οικοδομική άδεια για " ισόγεια αγροτική αποθήκη" , μέτρησε στον ΣΔ. Μέσα στο οικόπεδο υπάρχει και κτήριο κατοικίας. Το οικόπεδο είναι εντός οικισμού. Στην πράξη κατασκευάστηκε σαν κατοικία αλλά με παραπάνω τετραγωνικά από αυτά της αδείας (αγροτική αποθήκη). Η πρώτη μου σκέψη είναι αναλυτικός για την αλλαγή χρήσης (Σε περίπτωση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από βοηθητική χρήση σε βοηθητική και από κύρια σε κύρια, εντός νομίμου περιγράμματος κτηρίου, εφόσον ο προϋπολογισμός των εργασιών που έχουν εκτελεστεί δεν ξεπερνά τις 15.000€) ,και ΥΔ & ΥΚ για τα extra τετραγωνικά. Συμφωνείτε; Με προβληματίζει το "εντός νομίμου περιγράμματος κτηρίου..." .
 5. Στα πλαίσια εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της οποίας ένα τμήμα θα είναι προσμετρήσεις και κοστολόγηση. Ξεκίνησα να δουλεύω με την ιστοσελίδα που αναφέρθηκε στο προηγούμενο post. Έχει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Εξεπλάγην ευχάριστα. Είναι βέβαια σε στάδιο ανάπτυξης αλλά τα αποτελέσματα είναι καλό.
 6. Χωρίς να έχω καμία διάθεση προς αντιπαράθεση αλλά αγαπητέ συνάδελφε πατριώτη η απάντηση μου προς τον Δημήτρη ήταν χιουμοριστική και τίποτα παραπάνω, νομίζω πως ήταν ξεκάθαρο. Τι πάει να πει δεν μου άρεσε; Από που απορρέει αυτό; Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω. Ζήτησα εγώ να μου χαϊδέψει κανείς τα αυτιά; Φυσικά και έβαλα το θέμα μου εδώ μόνο για να πάρω γνώμες από έμπειρους συναδέλφους γιατί αν ήξερα πολύ απλά δεν θα ρωτούσα. Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά. Η αλήθεια είναι πως νιώθω θιγμένος από την αντίδραση σου γιατί η πορεία μου στο forum έχει δείξει ότι δεν προκαλώ με την συμπεριφορά μου.
 7. Καλημέρα. Μας έφτιαξες την ημέρα.... Πάμε ξανά....λοιπόν. Έχει κανείς ιδέα πως πρέπει να το αντιμετωπίσω;
 8. Καλημέρα και καλή χρόνια σε όλους. Μου ζητήθηκε να βγάλω προσφορά για μια οικοδομική άδεια ενός κτηρίου στο οποίο θα υπάρχουν: χώρος γραφείων, χώρος φορτοεκφόρτωσης, χώρος παραγωγής και χώρος αποθήκευσης ζωοτροφών. Όλα αυτά σε εκτός σχεδίου περιοχή ή οποία εντάχτηκε σε ΓΠΣ. θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί πρώτη φορά έχω να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο. Οι χρήσεις του ΓΠΣ περιέχουν: 1) "Γεωργοκτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καθώς και δεξαμενές και θερμοκήπια" . 2) "Αντλητικές εγκαταστάσεις, υδατοδεξαμενές και φρέατα". 3) "Κατοικία" 4) "Κτήρια κοινής ωφέλειας" 5) "Αθλητικές εγκαταστάσεις" 6) "Ιεροί ναοί" 7) "Εγκαταστάσεις τυποποίησης - συσκευασίας φρούτων και λαχανικών" 8)"Εγκαταστάσεις οινοποιείων...." Το μόνο που μου ταιριάζει στην περίπτωση μου δεν είναι το 1; Το άρθρο 2 του Ν.3325/2005 αναφέρει ότι: Βιοµηχανία - Βιοτεχνία: Η τεχνοοικονοµική µονάδα που µε µηχανικά, χηµικά ή άλλα µέσα διαφοροποιεί τη µορφή ή την ιδιότητα πρώτων υλών ή προϊόντων, προκειµένου αυτά να καταστούν κατάλληλα για τη χρήση για την οποία προορίζονται". Λέω μήπως κατά την έκδοση της αδείας θα ονομαστεί Γεωργοκτηνοτροφικό κτήριο και μετά κατά την άδεια λειτουργίας θα του δοθεί χρήση βιοτεχνικού χώρου;
 9. καλησπέρα και χρόνια πολλά. 1) Έχω διαβάσει στο νήμα ότι τις αποθήκες βάση ΕΑΚ τις χαρακτηρίζεται Σ1. Διαβάζοντας τον πίνακα σπουδαιότητας κτηρίων βλέπω ότι μόνο οι αγροτικές αποθήκες είναι κατηγορίας Σ1 ενώ οι υπόλοιπες αποθήκες χαρακτηρίζονται Σ2. Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει; παραθέτω τον πίνακα σπουδαιότητας κτηρίων. Έχω περίπτωση αυθαιρέτου όπου υπάρχει αποθήκη κατοικίας στην οποία ο πελάτης έχει μέσα εργαλεία σπιτιού, ξύλα κλπ. 2) Επίσης στην ίδια περίπτωση έχω δημιουργία Η/Χ από ξύλο (δοκάρια / κολώνες) και επικάλυψη από κεραμίδια. Είναι κατασκευή 2004 και μετά και σαν εμβαδόν περισσότερα από 25μ2. θα μπορούσα να αποφύγω την στατική μελέτη; Διάβασα μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση του pavlos 33 o οποίος αναφέρει μέσες άκρες τα εξής: "...δεν έχει σχηματιστεί κλειστός χώρος. Η κατασκευή είναι στατικά εξαρτημένη , εδράζεται με βύσματα στον τοίχο μέσω ξύλινης δοκού διανομής φορτίων και στη χαμηλότερη πλευρά σε ξύλινα υποστυλώματα, πλην όμως τα φορτία είναι πολύ μικρά και πρακτικά δεν επηρεάζουν το κυρίως κτίριο κατοικίας...". Μου φαίνεται καλή λύση τι λέτε; Ανεβάζω και μια φωτογραφία της κατασκευής.
 10. Τα αρχεία που επανήλθαν έχουν κατάληξη pln. Έχω μάθει τρομερή ζημιά. Δεν ανοίγει κανένα αρχείο. word, excel, pdf, pln.
 11. Έχω κάνει σβήσει τα αρχεία από τον υπολογιστή κατά λάθος. Έχω επαναφέρει μερικά πίσω αλλά δεν ανοίγει τίποτα. Μου εμφανίζει το εξής μήνυμα. μπορώ να κάνω κάτι;
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.