Jump to content

dimidomo

Core Members
 • Content Count

  428
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Ουδέτερη

1 Follower

About dimidomo

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Σέρρες
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

1,118 profile views
 1. Καλημέρα σε όλους. Πρόσφατα ξεκίνησα εργασία σε εταιρεία η οποία ασχολείται με προμήθειες. Υπάρχει νομοθεσία η οποία έχει αντικείμενο μόνο τις προμήθειες; Έκτος του 4412; Δεν μπορώ να καταλάβω ποια σημεία του 4412 αφορούν μόνο τις προμήθειες.
 2. καλησπέρα Γνωρίζει κάποιος με ποιο τρόπο μπορώ να εισάγω δεδομένα από το ms project στο archicad (construction simulation);
 3. Καλησπέρα. Το 1,85 είναι χωρίς το στηθαίο. Ο μηχανικός που έβγαλε την άδεια δεν το σχεδίασε καλά, γι' αυτό φαίνεται παράτερω σε σχέση με αυτό που σχεδίασα εγώ. Το 2,03 θα το "πειράξω" ώστε να γίνει 2,00. Γενικά σας τρόπος σκέψης πως σου φαίνεται; Ο τύπος ότι να' ναι έκανε από σχεδιαστική άποψη, αν παρατηρήσεις στις θύρες δεν γράφει το άνοιγμά τους παρά μόνο το ύψος τους.
 4. Καλησπέρα Πριν λίγες μέρες δημοσίευσα ένα προβληματισμό μου αλλά τα δεδομένα που έδωσα δεν ήταν σωστά...Οπότε επανέρχομαι για να σας ξανα-πρίξω με τα σωστά στοιχεία (ελπίζω)... Επισυνάπτω σχέδιο για να καταλαβαινόμαστε. Με κόκκινο fill παρουσιάζεται η πραγματικότητα. Όπως φαίνεται έχω επέκταση του εξώστη ως προς την προεξοχή του αλλά και ως προς το μήκος του. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το κριτήριο... ''γ) αυθαίρετες κατασκευές προβόλων οι οποίοι προεξέχουν έως 2,00μ. ή αυθαίρετες επαυξήσεις της προεξοχής τους μέχρι ποσοστού 25%". Κάνω ανάλυση των υπολογισμών στο σχέδιο. Νομίζω πως με βάση του παραπάνω κριτηρίου μπορώ να εξαιρέσω και την επέκταση του εξώστη ως προς την προεξοχή αλλά και ως προς το μήκος του. Τι λέτε;
 5. Καλησπέρα. Το πρόβλημα μου δεν είναι η προεξοχη, αλλά το μήκος του το οποίο αυξήθηκε σε σχέση με αυτό της άδειας, από 4.8 της μελετης κατασκευαστής 6.80.
 6. Σε διαμέρισμα με οριζόντια σύσταση έχω επέκταση εξώστη πάνω από το 30% του εμβαδού που είχε στην Ο.Α. + διάφορες ακόμη αυθαιρεσίες. Θα μπορούσα να κάνω χρήση τις παράγραφο ια της ΥΑ η οποία αναφέρει...."ια) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτήριο δεν επιφέρει αύξηση των κατακόρυφων φορτίων άνω του...20% για κατηγορία σπουδαιότητας Σ2 σύμφωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ)...";
 7. Θα συμφωνήσω για τον μειωτικό. Δες μήπως πρέπει να χρεώσεις και κατηγορία 3 επειδή το ύψος δεν είναι το προβλεπόμενο (κτιριοδομικός)
 8. Ναι θα συμφωνήσω, το είδα και στο σύστημα... από την στιγμή που βάζεις χωρίς άδεια σου "κλείνει" τις πλάγιες αποστάσεις Απλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό στον νόμο που να αναφέρεται σε ανάλογη περίπτωση.
 9. Καλημέρα Έχω εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο το οποίο κατασκευάστηκε το 1980 σε εκτός σχεδίου περιοχή. Αργότερα (μετά από αρκετά χρόνια) η περιοχή εντάχθηκε στο ρυμοτομικό σχέδιο. Εχθές πήρα στα χέρια νέο τοπογραφικό και είδα ότι το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου είναι εκτός οικοδομικής γραμμής. Είναι μέσα στην πρασιά (δείτε φωτογραφία). Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Αναφέρει κάτι σχετικό ο νόμος για περιπτώσεις αυθαιρέτων που μεταγενέστερα μπήκαν έγινε η πράξη τακτοποίησης. *(δεν βρήκα κάποιο σχετικό νήμα και το έγραψα εδώ, παρακαλώ για την μεταφορά του αν κριθεί σωστό).
 10. Καλημέρα δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς.... Θέλεις να δημιουργήσεις ένα 3d document στο οποίο θέλεις να εισάγεις εικόνα; Στα γρήγορα χωρίς να το πολυσκεφτω δημιούργησε το έγγραφο και μετά με το εργαλείο figure tool κάνε εισαγωγή της εικόνας.
 11. Καλημέρα Παύλε. Μπορείς να μου αιτιολογήσεις ή να μου υποδείξεις (αν είναι δυνατόν) για ποιόν λόγο να συμπεριλάβω στην δήλωση μόνο ότι διαφοροποιείται από την ρύθμιση του 1337; Νόμιζα ότι για να θεωρούνται νόμιμα τα κτήρια θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί και η Γ' φάση. Παραθέτω περιεχόμενο του 4495 σχετικά με τον 1395, §2 του άρθρου 82 " Από τις διατάξεις της §1 εξαιρούνται τα ακίνητα στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις που: α) υφίστανται πριν από τις 30.11.1955, ημερομηνία έναρξης ισχύος του ΒΔ/09.08.1955, β) έχουν απαλλαγεί από την κατεδάφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις της §1 του άρθρου 3 του Ν.720/1977 (ΦΕΚ.297/Α΄), γ) έχουν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις της §5 του άρθρου 16 του Ν.1337/1983 ή των §8 και 10 του άρθρου 9 του Ν.1512/1985 (ΦΕΚ.4/Α΄), δ) έχει ανασταλεί η κατεδάφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15, 16, 20 και 21 του Ν.1337/1983 (ΦΕΚ.33/Α΄), χωρίς όμως να έχει απορριφθεί με απόφαση του αρμόδιου, κατά περίπτωση, οργάνου η αίτηση για την εξαίρεση από την κατεδάφιση, " Η εξαίρεση από την κατεδάφιση δεν γινόταν με την Γ' φάση; Επίσης ανησυχώ γιατί εκτός από μια αυθαιρεσία οι υπόλοιπες υπήρχαν όταν ο συνάδελφος είχε κάνει την υπαγωγή στην 1337, αυτό δεν είναι σαν να υποδεικνύω στο κράτος ότι ή τότε δήλωση δεν έγινε σωστά; Δηλαδή σαν να βγάλω άκυρη την δήλωση.
 12. (από μεταφορά. Pavlos 33) Καλησπέρα Έχω θέση το ερώτημά μου και σε άλλο νήμα του site αλλά δεν πήρα απάντηση (το νήμα είναι ανενεργό από το καλοκαίρι). Αν πρέπει να μεταφερθεί αλλού παρακαλώ να γίνει. Λοιπόν: Έχω περίπτωση όπου ο πελάτης είχε εντάξει το ακίνητο του στον νόμο Τρίτση. Μάλλον προχώρησε μέχρι την Β φάση. Στην αυτοψία διαπίστωσα ότι υπάρχουν διαφορές στα σχέδια που κατατέθηκαν στην πολεοδομία όσον αφορά τα ύψη (μεγαλύτερο ύψος στέγης, μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος και η πλάκα του ισογείου κατασκευάστηκε ποιο ψηλά).Υπάρχουν και κάποιες άλλες μεταγενέστερες (αποθήκη κατηγορίας 3). Πρέπει να ολοκληρωθεί η Γ΄φάση του Ν. Τρίτση και οι μεταγενέστερης αυθαιρεσίες στον 4495; Ή να τα βάλω όλα στον 4495 και να ξεμπερδεύω;
 13. Καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση στην οποία νομίζω πως είναι στην Β φάση του νόμου. Από την αρμόδια πολεοδομία μου είπαν ότι εφόσον υπάρχουν στον φάκελο και τα σχέδια (κάτοψη, τομή και ένα τοπογραφικό) τότε είναι στην φάση Β αλλά...δεν ήταν και πολύ σίγουροι για αυτά που λέγανε. 1) Διάβασα τον νόμο, διάβασα και τα δικά σας γραφόμενα και νομίζω ότι όντως είναι στην Β φάση. Από τον φάκελο λείπει το 2ο παράβολο που πληρώνανε. Λέω λείπει γιατί ο υπογράφων μηχανικός το αναφέρει στα επισυναπτόμενα του έγραφα. Επίσης ο ακίνητο την εποχή της ένταξης στον νόμο ήταν σε εκτός σχεδίου περιοχή, κάποια στιγμή όμως έγινε πράξη εφαρμογής. Έπρεπε ο ιδιοκτήτης να κάνει κάτι ώστε να γίνει η Γ' φάση; Αν έχει γίνει η Γ΄ φάση που μπορώ να αναζητήσω στοιχεία εκτός από την πολεοδομία; 2) Σήμερα έκανα αυτοψία και είδα ότι υπάρχουν διαφορές από τα σχέδια που κατατέθηκαν στην πολεοδομία. πχ η πλάκα του ισόγειου έπρεπε να είναι κατασκευασμένη στο 0,70 και είναι στο 0,86. Το εσωτερικό ύψος είναι ποιο μεγάλο κατά λίγο (10-20έκ) Η στέγη έχει ποιο μεγάλο ύψος. Στα σχέδια 0,80 στην πράξη πάνω από 1,50μ Μεταγενέστερη αποθηκούλα εμβαδού περίππου 4μ2 Πως να το χειριστώ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δήλωση μηχανικού.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.