Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

chriskg

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Thessaloniki

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

chriskg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οποτε δεν υπαρχει προβλημα αν μεινει ένα εργο στην ενδιαμεση υποβολη και δεν ολοκληρωθει/πληρωθει ποτε; ΟΚ τοτε...
  2. Τελικά το πρόβλημα το ότι εμφανίζονταν μόνο η νομιμη αμοιβη για τον 4014 και όχι για τα τοπογραφικα ήταν ότι την καταχώρηση την είχα δημιουργήσει από τον Δεκέμβριο (τότε εμφανιζοταν η νομιμη αμοιβη αμεσα) ενώ τα τοπογραφικά τα προσθεσα προσφατα. Έφτιαξα νέο έργο από την αρχή με εργασίες Ν4014 και τοπογραφικού. Αυτη τη φορα δεν εμφανίζονταν καμία νόμιμη αμοιβή ούτε για τον 4014 ούτε για τα τοπογραφικά. Οι αμοιβες εμφανιστηκαν μονο οταν έκανα υποβλή στο ΤΕΕ για υπολογισμο (ενδιαμεση υποβολη). Δηλαδή απ' ότι καταλαβαίνω οι νομιμες αμοιβες εμφανιζονται μονο κάνω "υποβολή στο ΤΕΕ";; Εντομεταξύ, τώρα βρίσκομαι σε ενδιαμεση υποβολη, και φαίνονται κλειδωμενα τα παντα. Δεν μπορω να κανω καμία αλλαγή!! Ελπίζω μην μείνει έτσι, γιατί δεν έχω περάσει τη συμφωνηθείσα αμοιβή.
  3. Πραγματικά δεν μου βγαίνουν οι νόμιμες αμοιβές για τις τοπογραφικές εργασίες σε καμία περίπτωση (φαίνονται το λ, η μονάδες, η τιμή μονάδας... αλλά το σύνολο πουθενά!). Ελπίζω: 1ον) να έχω δικαίωμα για τοπογραφικές εργασίες και να μην υπάρχει προϋπόθεση να κάνω δήλωση στο ΤΕΕ για επιπλέον δικαίωματα στο σύστημα. 2ον) να μην χρειάζεται να το στείλω πρώτα για "υπολογισμό στο ΤΕΕ" για να εμφανιστούν οι νόμιμες αμοιβές (σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να μην εμφανίζεται ούτε η νόμιμη αμοιβή για τα αυθαίρετα)
  4. Το προσπαθησα και με τους 2 τροπους, και ως ενα ενιαιο εργο και ως 2 ξεχωριστα.
  5. Μια ερώτηση. Προφανώς δεν κάνω κάτι σωστά. Για αυθαίρετο εκτός σχεδίου έχω αναλάβει και το τοπογραφικό. Στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ: Μου βγάζει κανονικά τη νόμιμη αμοιβη για την τακτοποιηση με βαση το νομο 4014/2011: 1.569,58 € Όσο αφορά όμως στα τοπογραφικά παρόλο που έχω εντάξει τις εργασίες (Αποτύπωση/Πολυγωνομετρία/Τριγωνισμοί) και τις παραμέτρους τους (στρεματα, σημεία κτλ.) δεν μου υπολογίζει καμία αμοιβή και μένει κενό. Πρέπει να έχω ενεργοποιήσει κάτι στο ΤΕΕ; Έχω παραλείψει κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Ναι έχω κάνει κανονικά έναρξη σαν μηχανικός - ελευθ. επαγγελματίας, από το 2009.
  7. Είμαι πολ. μηχανικός και ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ. Αυτό το εξάμηνο με προσέλαβαν σε ένα δημόσιο ΙΕΚ ως ωρομίσθιο για να κάνω 3 ώρες. Από το ΙΕΚ που μου είπαν ότι μπορώ να είμαι κανονικά ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και θα του κόβω ΑΠΥ, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να πάω στην εφορία και να προσθέσω ένα κωδικό για διδασκαλία μαθημάτων. Από την εφορία μου είπαν ότι για να προσθέσω τον κωδικό αυτό πρέπει να εγγραφώ (και να εξαιρεθώ) από το ΤΕΒΕ. Έχει κάποιος από εδώ εμπειρία από διδασκαλία σε ΙΕΚ; Χρειάστηκε να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία; Υπάρχει μήπως κάποιος άλλος κωδικός για παροχή εκπαίδευσης από μηχανικούς που να μην απαιτεί εγγραφή στο ΤΕΒΕ;
  8. Διάβασα το μεγαλύτερος μέρος του συγκεκριμένου θέματος και κατέληξα πως υπαρχουν 2 λύσεις: α) Δηλώνεις στο ΤΣΜΕΔΕ οτι εισαι μισθωτος-μηχανικος και ο εργοδοτης αναλαμβανει να πληρωνει τις εισφορες προς ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ. β) Δηλώνεις επιπλεον κωδικο αριθμο δραστηριοτητας (ΚΑΔ) στην Εφορια και κοβεις στον εργοδοτη ΑΠΥ οποτε αναλαμβανεις να πληρωνεις μονος τις εισφορες προς ΤΣΜΕΔΕ. Η δικια μου ιδιαιτερότητα ειναι οτι θελω να δουλεψω σαν μισθωτος σε εργασια μη-μηχανικου αλλά και παραλληλα να συνεχιζω τη δουλεια μου ως ελευθ.επαγγελματιας μηχανικος. Αν κάνω το (α) μπορώ να είμαι ταυτόχρονα μισθωτος και ελευθερος επαγγελματιας μηχανικος; Αν κάνω το (β) ο νέος κωδικός (ΚΑΔ) μπορεί να προστεθεί στους υπάρχοντες κωδικούς μου ή πρέπει να αφαιρέσω κάποιον; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.