Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

digia

Members
  • Περιεχόμενα

    86
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by digia

  1. Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ένταξης μιας περιοχής στο ΓΠΣ και του σχεδίου πόλεως ; Επίσης τι σημαίνει ΜΠΕ και ΔΥΠΑ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Η απλα θα μπορουσαμε να επενδυσουμε σε μια καλυτερη τεχνολογια storage ωστε να αποθηκευεται η ενεργεια απο φωτοβολταικα και αιολικα παρκα οπως κανει η Δανία αυτη τη στιγμή. Και να κραταμε τα αποθέματα μας για καποια κρισιμη κατασταση αφου τρωμε συνεχως τοσα προστιμα για transboundary pollution, μειώνοντας παράλληλα τους καρκίνους οσων ζουν στη Πτολεμαιδα, στη Μεγαλοπολη αλλα ξεχασα οτι δεν μας επηρεαζει αμεσα δεν μας ενδιαφερει σε αυτη τη χωρα.
  3. Λιγο που μιλησα με ελληνες που τελείωσαν σεπτεμβρη μεταπτυχιακό σε wind energy οι περισσότεροι βρηκαν δουλεια στο πεεντααμηνο μεσα . Ισχυει η ηταν απλα τυχεροι ? Επισης οι μισθοι διδακτορικου στη Δανία και περισσοτερο DTU ειναι καλοι?
  4. Αναλόγως υπάρχουν μεταπτυχιακά που ξεκινούν το χειμερινο και μερικά το εαρινό κοιτά στη σελίδα για να δεις μέχρι πότε είναι οι προθεσμίες για αιτήσεις στα εαρινα ..
  5. Γεια σας , ηθελα να κανω μια ερώτηση ? Ποσό πιθανο είναι να δεχτούν κάποιον στο TUM με βαθμό 7.4 γιατί στο site τους λενε οτι δέχονται το αντίστοιχο με το 7.5 το δικό μας .
  6. Μπράβο για την προσπάθειά σου και από εμένα . Όμως δυστυχώς δεν έχω μπορέσει ακόμα να το εγκαταστήσω γιατί δεν μπορώ να κατεβάσω το επιπλέον πακέτο . Μου λέει ότι δεν το βρίσκει . Αν μπορέσεις ανέβασε το ξανά κάποια στιγμή !!!
  7. Μπορείς να κάνεις αιτήσεις σε όποιο πανεπιστήμιο θέλεις στο εξωτερικό . Το πόσο εύκολα θα σε δεχτούν εξαρτάται από εσένα και τι έχεις κάνει στην σχολή ( θέμα πτυχιακής , πρακτική, δημοσίευση κάποιου paper κ.λ.π.). Γενικώς στο εξωτερικό είμαστε όλοι ισάξιοι μηχανικοί κρινόμαστε από τι γνωρίζουμε και όχι από ποιο πανεπιστήμιο/ΤΕΙ έχουμε τελειώσει . Οπότε ξεκίνα αιτήσεις και βλέπεις τι γίνεται . Στείλε σε όσα περισσότερα μπορείς .
  8. Θα ηταν καλύτερο να του απαντούσες πιο ευγενικά ή αν δεν σε ενδιέφερε να μην του απαντούσες καθόλου . Και ναι η ρομποτική είναι ένας κλάδος τον οποίο μπορείς να ακολουθήσεις και απο μηχανολόγος και από ηλεκτρολόγος με διαφορετικό αντικειμενο ο καθένας ..Τώρα όσον αφορά τις εφαρμογές στην ιατρική υπάρχουν σχολές πιο εξειδικευμένες πάνω σε αυτό ... Για αρχή συγχαρητηρια για τους βαθμούς σου και κοίτα τα προγράμματα σπουδών για να καταλάβεις την διαφορά μηχανολόγου ηλεκτρολόγου .
  9. Δυστυχώς η Ελλάδα βιομηχανία δεν έχει οπότε αυτό για τις εταιρίες δεν ισχύει . Βάλε την σχολή που σε βολεύει πιο πολύ και είναι πιο κοντά στο σπίτι σου . Όση περισσότερη όρεξη έχεις τόσο περισσότερα θα μάθεις όπου και να είσαι !!
  10. Πάντως κι εγώ που έχω πολλούς γνωστούς από τους Η/Υ της Πάτρα έχω ακούσει ότι κάνουν πιο πολύ hardware υπολογιστων δες και σε κανένα μεγάλο τεχνολογικό forum να σου πουν .
  11. ναι αλλά πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν μας ότι το παιδί θεωρείται πολίτης της Αυστραλίας που εκεί είναι τελείως διαφορετικά για τον κλάδο μας ..
  12. Μην το αποπαίρνεις το παιδί είναι τόσο ρευστά τα πράγματα που σε πέντε χρόνια από τώρα που θα τελειώσει κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί . Συγχαρητήρια για τους βαθμούς σου και σε πρώτη φάση θα σου πω να επιλέξεις σχολή με βάση τα ενδιαφέροντα σου και τι σου αρέσει εσένα γιατί μόνο τότε θα γίνεις καλός και στο επάγγελμα σου . Καλή επιτυχία όπως και να 'χει σε ότι επιλέξεις .
  13. Γεια σας υπαρχει κανενας πίνακας με τυποποιημενες σφηνες που να δινει και τις υπολοιπες διαστασεις τους???
  14. Γεια σας προσπαθω να κανω μια αναφορα για ενα εργαστηριο στο οποίο ενω εχουμε τις τιμες χρησιμοποίουμε το origin και βρίσκουμε την γραφική παράσταση της συνάρτησης . Το προβλημα ξεκινάει όταν μας ζητάει να βρούμε την συνάρτηση της γραφικής παράστασης . Η την παραγωγο στο σημείο 0 δηλαδή την κλίση της συνάρτησης . Θα το εκτιμούσα πλήρως αν μπορούσατε να με βοηθήσετε με την χρήση του προγράμματος αυτού για να πάρω τα επιθυμητά αποτελέσματα.. Παρακάτω επισυνάπτεται η γραφική παράσταση και οι πειραματικές μετρήσεις .
  15. οταν εννοεις να φτιαξω το προγραμμα τι εννοεις?? Βασικα ρωτησα γιατι ο καθηγητης μας ζητησε να βρουμε προγραμματα ετσι ωστε μετα να μπορουμε να δουλεψουμε πανω σε αυτα που θα βρουμε δεν μας ζητησε να τα φτιαξουμε καθως νομιζω για αυτο το λογο υπαρχουν μεγαλες εταιριες ... παντως ευχαριστω γιατ η βοηθεια ...
  16. 3ο ετη φοιτητρια ειμαι και ψαχνω για καποιο αξιολογο και σχετικα ευκολο στην χρηση προγραμμα, ειδικοτερα αφορα το μαθημα "Κινηματικη Μηχανων και Μηχανισμων", υγ: στα επομενα μαθηματα του εξαμηνου θα μου ζητηθει παραδείγματος χάριν ο σχεδιασμος διαφορων μηχανισμων οπως μια ατμομηχανη.
  17. Εχουν παει δυο ξαδερφια μου μηχανολογοι μηχανικοι για μεταπτυχιακο στο TU-DELFT οποτε μαλλον δεχονται αν εισαι καλος
  18. Μπορειτε να μου πειτα ποια ονομαζονται συνεκτικα υλικα και ποιες οι ιδιοτητες τους???
  19. η μητερα μου ειναι ηλεκτρολογος μηχανικος αλλα μεχρι στιγμης στην σχολη δεν με εχει βοηθησει καθολου !!! οντως στην σχολη υπηρχαν αρκετα παιδια που ηδη μολις ειχαμε μπει γνωριζαν καποια βασικα πραγματα αλλα και παλι νομιζω οτι στην μετεπειτα ζωη η προσωπικη προσπαθεια μετραει !!!
  20. κοιτα επειδη ειπες για εξωτερικο !! στο εξωτερικο οι βλακεις που γινονται εδω και το μπλεξιμο με τα επαγγελματικα δικαιωματα δεν γινονται !!!!! τωρα απο εκει και περα αν θες να μην χασεις το πρωτο πτυχιο σου και εγω σου λεω πηγαινε μπδ ... απο εκει και περα μην κοιτας τα επαγγελματικα δικαιωματα κοιτα τι σου αρεσει περισσοτερο !!!
  21. αν θες να το συνδυασεις με το πρωτο πτυχιο σου πηγαινε μηχανικος παραγωγης και διοικησης !! αν θες να ασχοληθεις με ενεργεια οπως φωτοβολταϊκα πηγαινε ηλεκτρολογος και φυγε γερμανια ( αλλα δεν ξερω πως θα το συνδυασεις με το πρωτο πτυχιο σου την ενεργεια με τα οικονομικα μπορεις να μας πεις πως ακριβως θελεις να τα συνδυασεις αυτα τα 2 ?? ) ...
  22. και μετα μας λενε καποιοι αριστεροι εξω οι βιομηχανιες απο τα πανεπιστημια και οχι στην χρηματοδοτηση απο βιομηχανιες (!) και οχι στην ερευνα (!!!!!) !!! τις τελευταιες μερες εχω ακουσει πολλα τετοια και ειναι ενας απο τους " σημαντικους " για αυτους λογους που κλεινουν την σχολη προκειμενου να μην περασει ο νεος νομος πλαισιο !!
  23. γνωριζω απο τον ξαδερφο μου που πηγε τωρα για μεταπτυχιακο στο DELFT οτι γενικως θελουν μεσο ορο μεγαλυτερο απο 7.2 ομως δεν παιζει ρολο μονο αυτο ! παιζει και αν εχεις κανει μια καλη πρακτικη αν εχεις μια καλη πτυχιακη !! το θεμα της πτυχιακης η συστατικη του καθηγητη μεχρι και ο ιδιος ο καθηγητης και πολλα τετοια!! κατα τα αλλα το DELFT θεωρειτε ενα πολυ καλο πανεπιστημιο για μηχανικους καλες επιτυχιες !!
  24. μα δεν προσπαθω να παραπληροφορησω !! απαντησε στην ερωτηση του συναδελφου ποσο ευκολο ειναι να περασεις απο μια σχολη τετοια χωρις να πηγαινεις καθημερινως και να εχεις καθημερινως επαφη ?? και το βαρος των εργαστηριων μια χαρα το ξερω ναι ισχυει μπορει να ειναι ετσι το προγραμμα που να μην εχεις την μια εβδομαδα κανενα και την αλλη να τρεχεις 3-4 φορες αλλα για εμενα θα ητν πολυ δυσκολο χωρις να ειμαι κατοικος πατρας να πηγαινοερχομαι για την σχολη !!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.