Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tsol1925

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tsol1925's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ακριβώς όπως τα είπες καταχώρησα.. Σαφώς και έκανα περιγραφή στα σχόλια με τις διευθύνσεις των τριών οικοδομών. Συμφωνούμε στο ότι "κάθε ταυτότητα που αφορά οριζόντια ιδιοκτησία οποιουδήποτε κτιρίου, πατάει πάνω στο ενιαίο οικόπεδο που έχουν ανεγερθεί τρία κτίρια". Το θέμα είναι με ποια διεύθυνση θα είναι το οικόπεδο?? Εγώ να δεις έκπληξη που πήρα με όταν παρελαβα τη σύσταση και αφορούσε 3 κτίρια. Σαν τόμος της Πάπυρος larousse είναι...
  2. Δεν έχει γίνει σύσταση καθέτου στο οικόπεδο, μόνο ΣΟΙ. Το ΚΑΕΚ του οικοπέδου είναι ένα και για τις τρεις πολυκατοικίες. Το ερώτημα είναι ποια από τις τρεις διευθύνσεις βάζω??
  3. Καλησπέρα, έχω περίπτωση οικοπέδου το οποίο έχει τρία κτίρια με διαφορετικές άδειες για το καθένα και πρόσωπο σε τρεις δρόμους. Η ΗΤΚ γίνεται για μια οριζόντια ιδιοκτησία. Ως διεύθυνση οικοπέδου καταχωρώ της πολυκατοικίας που ανήκει η εξεταζόμενη ιδιοκτησία? Όταν ένας συνάδελφος θέλει να εκδώσει ΗΤΚ για μια άλλη πολυκατοικία σαν διεύθυνση οικοπέδου θα φαίνεται της πολυκατοικίας που καταχώρησα εγω?
  4. Καλησπέρα σας, έχω οριστικό παραχωρητήριο του 1962 από το Υπουργείο Κοινων. Πρόνοιας και πιο συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Αποκατάστασης Προσφύγων. Στο παραχωρητήριο αναφέρεται ότι τα σχέδια σφραγίστηκαν από την Υπηρεσία Οικισμού του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και κατατέθηκαν στο Υπουργείο Κοινων. Πρόνοιας. Το ερώτημα είναι αν μπορώ να υπαχθώ στις διατάξει του αρ. 115?? Αν πρόκειται δηλαδή για εργατικές κατοικίες υπό την έννοια που αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο. Κατά την άποψη μου νομίζω ότι μπορώ να υπαχθώ αλλά έχω και τους ενδοιασμούς μου. Παρακαλώ κάποιον συνάδελφο για τα φώτα του.
  5. Όταν κάνεις υποβολή (από επεξεργασία σε αρχική υποβολή) και έχεις επιλέξει την κατηγορία 115γ σου βγάζει το πρόστιμο ως παράβολο, όπως ορίζει η νομοθεσία, για εφαπαξ πληρωμή. Με το κουμπί "υπολογισμός προστίμου' δεν βγάζει πρόστιμο διότι πρόκειται για παράβολο.
  6. Σε δήλωση με αυθαιρεσίες λοιπής παράβασης (κατασκευή εξώστη) και διαφορετικής διαμερισμάτωσης (συνένωση δυο ιδιοκτησιών) δεν απαιτήθηκε υποβολή αρχείου κάτοψης από το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ. Έχω την υποχρέωση να συντάξω σχέδιο?
  7. Κατόπιν της επικοινωνίας μου με το ΤΕΕ επειδή η δήλωση προέρχεται από μεταφορά του ν.4014/11 δεν μπορεί να εφαρμοστεί η εφάπαξ καταβολή του υπολοιπόμενου προστίμου διότι λειτουργεί μόνο σε συνάρτηση με την έκπτωση του 20% βάσει του άρθρο 4 της ΥΑ 2254/2013 παρ. 11 και 12. Άρα ο αυθαιρετούχος αναγκάστηκε να πληρώσει μια μια τις δόσεις.
  8. Αυθαιρετούχος που πληρώνει δόσεις των 50€ θέλει να εξοφλήσει πλήρως το πρόστιμο με εφάπαξ καταβολή. Υπάρχει δυνατότητα να βγάλω το υπόλοιπο πρόστιμο με μια εντολή πληρωμής?
  9. Λογικά σύμωνα με τον ν. 4393/16 ΦΕΚ 106Α'/06-06-2016 αρ. 2 παρ. 14 (σελ. 6733) καταργούνται οι εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ & το ΕΜΠ.
  10. Καλησπέρα, τελικά το ΤΣΜΕΔΕ ΕΜΠ καταργήθηκε και αν όχι τότε μπορεί να καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί για τη συμφωνηθείσα αμοιβή;
  11. Περιγράφεται στη σύσταση και έχει κανονικά χιλιοστά επί του οικοπέδου. Θα είναι όμως χώρος κύριας χρήσης με ύψος 2,20 μ.? Να φτιάξω επιπλέον Φ.Κ. κατ.3 για παράβαση κτιριοδομικού ως προς το ελεύθερο ύψος χώρου κύριας χρήσης από 2,40 σε 2,20??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.