Μετάβαση στο περιεχόμενο

ProPeh

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

ProPeh's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ dsworks . Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει αρκετή εμπειρία σε περιπτώσεις παταριού που έγιναν κατοικίες .Στην επαναφορά σε υπαγωγή για αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη αναφέρομαι. Αν είχες κάτι ανάλογο θα με ενδιέφερε να μάθω πως το χειρίστηκες. Η αλήθεια είναι ότι επιμένω σαυτό γιατί πιστεύω ότι η βεβαίωση είναι για το ακίνητο και όχι για τον ιδιοκτήτη. Αλλωστε στο άρθρο 11του 4178/13 χρησιμοποιούν την λέξη "φερόμενος" (γιαυτό την χρησιμοποίησα και εγώ).
  2. Συνάδελφοι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για το θέμα μου, αλλά καταλαβαίνω ότι κανένας σας (μέχρι στιγμής) δεν είχε ανάλογη εμπειρία. Επειδη πιστεύω ότι στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να αποδεχτώ ότι υπάρχει αδιέξοδο η ερώτηση μου παραμένει. Αν κάποιος συνάδελφος είχε ανάλογη εμπειρία ας απάντήσει στο ερώτημα μου : Αν αυτό που ζητείται ,η επαναφορά σε υπαγωγή για αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη ,είναι εφικτή και τι επιπτώσεις έχει.
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση .Ο έλεγχος του τίτλου (του καταστήματος) όπως ανέφερα και στην αρχική ερώτηση μου έδειξε ότι το πατάρι δεν αναφέρεται πουθενά.
  4. Συνάδελφε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά είμαι πολλά χρόνια στο επάγγελμα για να με ικανοποιεί μια δίκη προθέσεων. Το πρόβλημα με τον τίτλο του καταστήματος είναι ότι πουθενά δεν αναφέρεται η ύπαρξη παταριού-όπως ανέφερα και στην αρχική μου ερώτηση. Σχετικά με τον δικηγόρο που αναφέρεις στο τέλος δεν αναθέτω ποτέ την λύση προβλημάτων που μπορούν να λύσουν μηχανικοί σε δικηγόρους.
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Φαίνεται δεν έγινα κατανοητός. Χρησικτησία δεν επικαλείται ο εργολάβος αλλά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στον οποίο θα "μεταβιβάσει" ο εργολάβος. Στο όνομα λοιπόν αυτού μου ζητείται να κάνω την αλλαγή. Η άποψη μου είναι ότι δεν παίζει ρόλο σε ποιανού όνομα είναι αλλά η συμβολαιογράφος δεν την συμμερίζεται
  6. Περίπτωση παταριού που μετετράπη σε κατοικία. Ο εργολάβος της οικοδομής(και νυν συνταξιούχος) μου ζητά τακτοποίηση του παταριού που στην άδεια (1976) ήταν πατάρι καταστήματος και σήμερα κατοικία με αυτόνομη πρόσβαση. Θέλει να το μεταβιβάσει στο ίδιο άτομο που είχε μεταβιβάσει και το κατάστημα .Στο συμβόλαιο του καταστήματος δεν αναφέρεται πουθενά το πατάρι. Κάνω τακτοποίηση στο όνομα του φερόμενου ιδιοκτήτη και πρώην εργολάβου. Κάνω οριστική για βεβαίωση και η συμβολαιογράφος έχει κώλυμα γιατί δεν μπορεί να κάνει μεταβίβαση λόγω του ότι οι οικοπεδούχοι έχουν αποδημήσει και δεν μπορούν να παραστούν και ο συνταξιούχος εργολάβος δεν μπορεί να τους εκπροσωπήσει. Μου ζητείται λοιπον επαναφορά σε υπαγωγή για αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη για να γίνει μεταβίβαση με χρησικτησία. Το ερώτημα μου είναι αν αυτό είναι εφικτό και τι επιπτώσεις έχει την στιγμή που έχουν πληρωθεί πρόστιμα ,αμοιβές στο προηγούμενο όνομα?????
  7. Καλησπέρα και χρόνια πολλά . Εχω μια ίδια περίπτωση με 5 καταστήματα σε ένα. Εχουμε περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης και απαιτείται τακτοποίηση ξεχωριστή για κάθε ένα κατάστημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.