Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

giatrasof

Members
  • Περιεχόμενα

    71
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Πετρούπολη, Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giatrasof's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα. περί ανάκλησης πεα με έκδοση ΟΚΤΩΒΡ/2017 - ήταν για μεταβίβαση ο νέος ιδιοκτήτης επιθυμεί ένταξη στο εξοικον.ΙΙ δεν είναι δυνατόν να βρεθεί η παλιά ιδιοκτήτρια για ΥΠ.ΔΗΛ. καθώς είναι σε άλλη πόλη μπορώ να κάνω ανάκληση με ΥΠ.ΔΗΛ. του σημερινού ιδιοκτήτη ή να εκδόσω νέο πεα εξ΄ αρχής με αιτιολογία "1ο πεα εξοικονομώ"? ΣΗΜ. εγώ είχα κάνει το πεα της μεταβίβασης - εγώ την ανάκληση - εγώ το πεα του εξοικονομώ ? γίνεται ανάκληση αφού δεν υπάρχει υπ.δηλ. ιδιοκτήτη αρχικού πεα? ευχαριστώ πολύ
  2. καλημέρα! παρατήρησα [αργά ομολογουμένως] ότι στο τελικό .pdf του πεα, εμφανίζονται διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά του .xml - εκτέλεση ενώ στους υπολογισμούς - εκτέλεση έχω μεγάλες διαφορές στο ΖΝΧ από το υπάρχον κτίριο [χωρίς μόνωση, χωρίς ηλιακό, έτος 1975] σε σχέση με το Κ.ΑΝ. και εξίσου μεγάλες με το σενάριο [ηλιακός επιλεκτικός] και φαίνονται οι διαφορές αυτές στην ενεργειακή κατανάλωση. στο τελικό .pdf μου εμφανίζει ίδια κατανάλωση στο κ.αν. με το υπάρχον κτίριο είδα τελικά ότι το ίδιο είχε γίνει και στα δύο προηγούμενα πεα που έχω καταχωρήσει [δηλ. διαφορές στις καταναλώσεις ενώ στο .pdf εμφανίζει ίδια τιμή στο υπάρχον και στο Κ.ΑΝ.] Δείτε την εικόνα πρκλ είναι από το ίδιο κτίριο. ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό? είναι κάποια αστοχία του λογισμικού ή του Β.CERT ή κάνω κάποιο λάθος? Ευχαριστώ πολύ.
  3. sdim, ευχαριστώ πολύ! διορθώθηκε και το δικό μου
  4. Α! και κάτι ακόμα... στο σενάριο έβαλα λέβητα φυσικού αερίου και βάζω Β.Απ. 0,95 βγάζει το μνμ ότι ο Β.απ. είναι εκτός ορίων - ενώ μου δίνει όρια από 0 έως 1,3 --- τι είναι αυτό πάλι? ωστόσο προχωράει κανονικά, κάνει εκτέλεση και αρχείο υποβολής. Ευχαριστώ και πάλι
  5. καλησπέρα ... επανέρχομαι στο ίδιο θέμα με την υποδιαστολή. έκανα τη διόρθωση στη γλώσσα του pc. Ωστόσο όταν πάω να αλλάξω την υποδιαστολή σε τελεία δεν το δέχεται [έχει μόνο μία επιλογή και δεν την "πιάνει" από το πληκτρολόγιο. έκανα ένα xml περνώντας μόνο ένα τοίχο, ένα παράθυρο και τα συστήματα. Το ανέβασα και είχα ίδια αποτελέσματα στο bcert πάω περνάω τους υπόλοιπους τοίχους, το ανεβάζω πάλι ίδια αποτελέσματα στο bcert. είπα Ο.Κ., συνεχίζω, περνάω υπόλοιπες διαφανείς, δάπεδο επί εδάφους, κλπ. + σενάριο. πουθενά δεν βρίσκω υποδιαστολή [δουλεύω τα νούμερα με αγγλικά, οπότε παντού έχει τελείες, σε εμβαδά, σε U, σε όλα] το ανεβάζω και βγάζει διαφορά το bcert. τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ θερμά.
  6. καλησπέρα, που στο καλό είναι αυτό??? έκανα ότι αλλαγές έλεγε σε γλώσσα αλλά όταν το τρέχω και το ανεβάσω, πάλι το bc βγάζει διαφορετικά αποτελέσματα. πρέπει να το ξαναπεράσω όλο από την αρχή? [στην έκδοση 1.29 άφηνα το πληκτρολόγιο στα αγγλικά όταν πέρναγα τα στοιχεία στις καρτέλες, οπότε πάντα το δεκαδικό ήταν τελεία] - τι πρέπει ν΄αλλάξω τώρα? ευχαριστώ πολύ....
  7. με μπερδεύεις λιγάκι και δεν έχω καταλάβει μάλλον τι θέλεις να πεις. Εγώ θέλω να πω πως το "εξοικονομώ" δεν είναι άδεια για να εξετάσεις αν πρέπει να κάνεις ή όχι μελέτη ΚΕΝΑΚ.... από την οποία δεν έχω μεγάλη εμπειρία καθότι αρχιτέκτων. Ωστόσο αυτό που ξέρω είναι πως ακόμη κι αν έβγαζες άδεια για μια ανακαίνηση το κατά πόσο είναι ριζική εξαρτάται από τον προϋπολογισμό του έργου. Δηλ. στην πολεοδομία ζητούν προϋπολογισμό του κτιρίου σαν να χτίζεται εξ αρχής [π.1] και προϋπολογισμό των εργασιών που κάνεις σήμερα [π.2]. Αν π.2 > 25%*π.1 τότε θεωρούν πως έχεις ριζική ανακαίνηση και ζητούν ΚΕΝΑΚ. Τουλάχιστον σε μένα έτσι έγινε, δεν ξέρω κατά πόσο στέκει μιας και κάθε ΥΔΟΜ έχει το δικό της βασίλειο.... Για το εξοικονομώ αφού ο στόχος είναι αναβάθμιση κατά μία κατηγορία γιατί να μην βάλεις και μικρότερη μόνωση? Το σωστό βέβαια θα ήταν να είναι σύμφωνα με ΚΕΝΑΚ (δεν διαφωνώ σε αυτό) αλλά αν π.χ. η προσφορά για μόνωση 3εκ. είναι 50 ε/τ.μ. και για 5εκ. μόνωση είναι 52 ε/τ.μ. τότε νομίζω ότι για "οικονομικούς" λόγους επιλέγει (ο ιδιοκτήτης) την προσφορά 50 ευρώ. Εμείς προτείνουμε τι χρειάζεται για να αναβαθμιστεί. Αν αυτός επιλέγει το φθηνότερο ίσα ίσα για να καλύψει το πρόγραμμα, εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι λάθος πιστεύω. Τον ενημερώνεις κι εκείνος κάνει την επιλογή.
  8. καλησπέρα, καταρχήν το κόστος στο σενάριο είναι ενδεικτικό και όχι υποχρεωτικό. Υποχρεωτικά το βάζεις στο παράρτημα και σύμφωνα με απαιτήσεις "εξοικονομώ". Από κει και πέρα αν θέλεις βάζεις και στο .xml για να δεις μετά την "εκτέλεση" τα έτη αποπληρωμής. Όμως έτσι κι αλλιώς κάποια πράγματα είναι δύσκολο να τα κοστολογήσεις στο .xml π.χ. θα βάλεις μια τιμή στα κουφώματα που αλλάζουν, αλλά θα πρέπει να βάλεις αναλογικά με τα τ.μ. τοίχου και διαφανών τα παντζούρια και τις τέντες.... μπέρδεμα. Κατά τα άλλα η διόρθωση στη σελ.19 αφορούσε στο ότι σωστό είναι να εντάσεις όλες τις παρεμβάσεις που κάνεις σε ένα συνολικό σενάριο και όχι 3 διαφορετικά γιατί δεν αθροίζονται. για το U δεν νομίζω πως είναι "παράνομο" γιατί καταρχήν δεν κάνεις ριζική ανακαίνηση πάντα. (αυτό νομίζω έχει να κάνει με το 25% του προϋπολογισμού του έργου κλπ). Έπειτα νομίζω .... πως δεν είναι μόνο το οικονομικά εφικτό αλλά και το τεχνικά εφικτό. Δηλ. θέλω να πω πως για το "εξοικονομώ" είναι ανέφικτο π.χ. να μονώσεις ένα δάπεδο επί εδάφους εφόσον το σπίτι που μπαίνει στο πρόγραμμα κατοικείται. Θα έπρεπε οι άνθρωποι να μετακομίσουν, να μετακινήσεις όλα τα ντουλάπια, να κοντύνεις τις πόρτες κλπ.... δεν είναι αδύνατο, αλλά μάλλον είναι ασύμφορο. Το ίδιο κουλό είναι το ότι προτείνουμε θερμοπρόσοψη σε πρόσοψη και πίσω όψη διαμερίσματος (συνεχές σύστημα) και αφήνουμε τα πλαϊνά αμόνωτα επειδή συνορεύουν με άλλα οικόπεδα.... Νομίζω γενικά πως άλλο ο ΚΕΝΑΚ για νέα ή ριζικά ανακαινισμένα κι άλλο το "εξοικονομώ" που στόχο έχει την αναβάθμιση μιας υπάρχουσας κατάστασης. .... και κάτι άσχετο. έχει κάνει κανένας ιδιοκτήτης έγγραφη ενημέρωση 48 ωρών σε ΥΔΟΜ για το εξοικονομώ ? γιατί το έλεγα σε ένα συνάδελφο και με κοίταξε σαν U........F.O.
  9. Το ίδιο περίπου είπαν τηλεφωνικά και σε μένα ερώτηση: έχω οροφοδιαμέρισμα τελευταίου ορόφου 70 τ.μ. + εξώστες διαμερίσματος 10 τ.μ. + οροφή κλιμακοστασίου 15 τ.μ.(δεν υπάρχει απόληξη, αλλά η σκάλα έχει ταβάνι όπως το διαμέρισμα, η πρόσβαση στο δώμα γίνεται από μεταλλική σκάλλα στον εξώστη) >> Πόσα τ.μ. μόνωσης δώματος επιτρέπονται ? Απάντηση (ΤΗΛΕΦ) : τα 70 διαμερ. + 10 εξώστες διαμερίσματος. (δηλ. όχι το ταβάνι της σκάλας) και κάτι που έχει συζητηθεί πριν καιρό αλλά το ανέφερες εσύ Nick_61 για το #2620 σχετικά με τον έλεγχο ΕΤΕΑΝ. ήθελα - αν δεν σε πειράζει - να μάθω, ο έλεγχος έγινε πριν ή μετά την εκταμίευση του ποσού ? και δεύτερον, μου κάνει εντύπωση που είπες πως σου έκαναν έλεγχο δύο φορές ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουμε ιδέα. Μήπως πρόκειται για ιδιοκτήτη που έχει καταθέσει καμιά 30ριά φακέλους για επιδότηση και γι΄αυτό ? Σ΄ευχαριστώ
  10. αυτό γιατί δημιουργεί πρόβλημα ? λογικό δεν είναι αν θέλεις να κάνεις 62 τμ μόνωση να παραγγείλεις παραπάνω υλικά γιατί έχεις και "φύρα" ? το ίδιο δεν γίνεται π.χ. σε πλακάκια αν έχεις δάπεδο 62 τ.μ. θα παραγγείλεις 62*1,2 = 74,4 τ.μ. γιατί έχεις κομμάτια που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ολόκληρα και μένουν ρετάλια ?
  11. ευχαριστώ dib ! μ΄άλλα λόγια - για το παράρτημα Χ - πρέπει να πάω να μετρήσω ακριβώς τα τ.μ. που μπήκαν σωστά ?
  12. καλημέρα! διαβάζοντας στο #2620 για ελέγχους με μεζούρες κλπ και κάνοντας το 2ο πεα για εξοικονομώ που το σενάριο έχει {μόνωση δαπέδου ισογείου (προς μθχ) + ηλιακό ΖΝΧ } μου δημιουργήθηκε η απορία: -- έχω επιφάνεια θερμ.χώρου = δαπέδου = 62 τ.μ. (περιλαμβάνει και τους εξωτερικούς τοίχους του ισογ. διαμερίσματος) -- δελτίο αποστολής για μονωτικά 75 τμ (προφανώς παρήγγειλε παραπάνω για να βγάλει τα "ρετάλια") -- τιμολ. παρ. υπηρεσ. συνολικά αναφέρει [62τ.μ.*25ευρώ=1550 ευρώ μαζί με το φπα] ----- στην πραγματικότητα η πραγματικά θερμομονωμένη επιφάνεια είναι <62 τ.μ. διότι α) δεν μονώθηκαν οι επιφ. εξωτερ. τοίχων που είναι σε επαφή με τα τοιχεία του υπογείου β) δεν έχει μονώσει την κρέμαση των δύο δοκών κάτω από την επιφάνεια του διαμερίσματος (κακώς αλλά έτσι το βρήκα). Σε αυτή την περίπτωση εγώ 1. σαν εμβαδόν εξακολουθώ στο .xml του ΠΕΑ να βάζω 62 τ.μ. (όσο ο θερμ. χώρος του διαμερίσματος) και έχω τροποποιήσει το U ανάλογα με αυτά που βρήκα (το πραγματικό λ του μονωτικού, ποσοστό μπετόν που δεν μονώθηκε κλπ). Σωστά ? 2. στο παράρτημα Χ πόσα τμ θα βάλω? τα 62 που ανέφερα στο παράρτημα VII και που αναφέρονται στο τιμολόγιο του κατασκευαστή ή τα πραγματικά που μονώθηκαν (έστω 50 τμ) αφού αφαιρέσω τα περιμετρικά και τα δύο δοκάρια (δηλ. να πάω να κάνω αποτύπωση της οροφής υπογείου με τη μεζούρα) ? Ευχαριστώ πολύ !!!
  13. #183 ΙΑΣΟΝΑ καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση 1. το άγχος μου ήταν επειδή θα γίνει πληρωμή 15/2 μάλλον, δεν ήξερα ότι η πληρωμή πάει χωρίς τόκους μέχρι 20/2. 2. το πατάρι ήταν "πατάρι καταστήματος που επεκτάθηκε σε όλη την έκταση του καταστήματος και μετατράπηκε σε κατοικία" Στον 4014 το είχα ΒΧ+αλλαγή χρήσης+διαμερισμάτωση. Στον 4178 -εφόσον αποτελεί ξεχωριστή ιδιοκτησία και δεν επικοινωνεί με το κατάστημα και ξεπέρασε το 70% επιφάνειας καταστήματος-, θέλει υπ.δομ. Κ.Χ. - χωρίς αλλαγή χρήση από ΚΧ σε ΚΧ + διαμερισμάτωση. ...... σωστό ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.