Jump to content

mariam0202

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

2 Followers

About mariam0202

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Χανιά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Λειτουργούσε και πριν από ένα εικοσάλεπτο.. Τώρα πάλι αδυνατεί να φορτώσει...
 2. Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν έχω αντίρρηση να μπει στο νόμο των αυθαιρέτων. Απλά στην υδομ θεωρούν ότι ο μόνος τρόπος να το προχωρήσω είναι να μπω είτε ως εξ ολοκλήρου αυθαίρετο και να παω για αποπεράτωση είτε να βάλω μόνο ένα τμήμα ως κατοικία με κατηγορία 3 ή 4 και τα υπόλοιπα κατηγορία 5. Δυστυχώς τα μεροκάματα του ΙΚΑ είναι περασμένα τον τελευταίο μήνα ισχύος της άδειας και τον επόμενο(μετά τη λήξη της) με αποτέλεσμα να λένε στην υδομ ότι μάλλον είναι όλο αυθαίρετο (η κατασκευή είναι με προκατασκευασμένα στοιχεία και θέλω να ελπίζω πως ίσως και να έγιναν πριν τη λήξη της άδειας...). Προς το παρόν, ψάχνω να δω τι μεροκάματα έχουν περαστεί και πότε ακριβώς μήπως και γλυτώσω κάτι, ότι μπορώ.
 3. Καλησπέρα σε όλους. Καταρχάς να ζητήσω συγγνώμη εάν γράφω σε λάθος μέρος. Έχω την παρακάτω περίπτωση.. Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου 5 στρεμμάτων, εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 1990 για τουριστική μονάδα. Σύμφωνα με την άδεια επρόκειται να κατασκευαστούν 1.000 τετρασγωνικά μέτρα ξενοδοχείο. Η άδεια είχε ισχύ 3 χρόνια. Το 1993 δόθηκε παράταση ισχύος της άδειας για έναν επιπλέον χρόνο, στο τέλος του οποίου κατασκευάστηκε ένα μέρος(450 τετραγωνικά. Τα προβλήματα μου είναι τα εξής... Το 91 άλλαξε η αρτιότητα οικοπέδων με τουριστική χρήση και έγινε 10 στρέμματα με αποτέλεσμα να χάσει το οικόπεδό μου την αρτιότητα. Τα κτίρια που κατασκευάστηκαν τον τελευταίο μήνα ισχύος της άδειας έχουν παρόμοιο μεν αλλά διαφορετικό σχήμα και σχετικά διαφορετική θέση από αυτά της άδειας (δεν παραβιάζουν πλάγιες αποστάσεις με μικρές διαφορές από την άδεια). Σε αυτή τη φάση θέλω εάν γίνεται να κάνω αποπεράτωση εργασιών ώστε να λειτουργήσει το ξενοδοχείο. Οι εργασίες που απομένουν είναι η τοποθέτηση κουφωμάτων και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Αυτά σε γενικές γραμμές. Από την οικεία πολεοδομία δεν μπορούν να με συμβουλέψουν για το τι είναι σωστό και τι όχι. Ακούστηκαν προτάσεις όπως να βγει όλο αυθαίρετο, κάτι που θεωρώ υπερβολικό. Επίσης, απο τη στιγμή που έχασα την αρτιότητα, πηγαίνει με τα νέα δεδομένα η ιδιοκτησία μου?Δηλαδή έχω αρτιότητα μόνο για κατοικία? Γιατι αν είναι έτσι, μπορώ να θεωρήσω ότι έχω τουριστικα επιπλωμένα δωμάτια που εβγαζαν άδεια για κατοικία, να πω ότι τα 220 τετραγωνικά είναι σχετικά εντάξει εφόσον δεν υπερβαίνουν τα πολεοδομικά μεγέθη της περιοχής και τα υπόλοιπα να πάνε ως αυθαίρετα. Κάτι τέτοιο όμως βγάζει ένα πρόστιμο αρκετά υψηλό.... Ο ιδιοκτήτης έχει πελαγώσει με τα όσα ακούει και θα ήθελα την άποψή σας για το τι θα ήταν το σωστό. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 4. Ας ελπίσουμε να μην γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι το ίδιο και να μην προωθούνται τέτοιες αποφάσεις που στην τελική δημιουργούν μεγάλα προβλήματα...
 5. Μήπως να προσθέσουν και μερικά φώτα για να φαίνονται και οι πινακίδες και οι έξοδοι???
 6. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση.Ο οικισμός ανήκει στην πρώτη περίπτωση.Ειχα σκοπό να κάνω ακριβως οτι περιγράφεις με τα όρια αλλα και με την υπηρεσία.Το θέμα μου είναι αν αξίζει να μπει ο πελάτης μου σε αυτή τη διαδικασία,δηκαδη αγορά και στη συνέχεια συνένωση των οικοπεδων γιατί το μονοπατι περνάει μεσα από το άλλο οικόπεδο.Οπως και να χει,ευχαριστώ παρα πολυ για τη βοήθεια!καλη συνεχεια!!
 7. Καλησπέρα σας. Ελπίζω να θέτω το πρόβλημα μου στο σωστό θέμα... Εάν όχι, συγχωρέστε με και διορθώστε με.. Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω δύο οικόπεδα (χωρίς αρτιότητα- κάτω από στρέμμα το κάθε ένα) που συνορεύουν και είναι εκτός σχεδίου. Το πρώτο εξ αυτών τέμνεται από όριο οικισμού. Σημειωτέον ότι τα δύο οικόπεδα είναι στα χέρια διαφορετικών ιδιοκτητών. Το οικόπεδο που τέμνεται σε ένα μικρό μέρος του από το όριο του οικισμού, δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο. Το μόνο που διαθέτει είναι ένα μονοπάτι που περνάει μέσα από το άλλο οικόπεδο που όμως έχει πρόσωπο σε δρόμο. Το πρόβλημα μου είναι το εξής... Αξίζει να κάνω συνένωση των δύο οικοπέδων εφόσον μεταβιβαστούν στον ίδιο ιδιοκτήτη για να θεωρήσω ότι έχει πρόσβαση σε δρόμο το τμήμα που δεν είχε πριν ; (Με πιθανή συνένωση δεν φτάνω στο όριο τετραγωνικών μέτρων για αρτιότητα που έχει ο οικισμός) Σκοπός του όλου είναι αν αποκτήσω πρόσβαση σε δρόμο και αν υπάρχει η συμφωνη γνώμη της πολεοδομίας, να γίνει η διαδικασία με κατα παρέκκλιση αρτιότητα του πρώτου με μεταφορά του ορίου του οικισμού για να προχωρήσω ενδεχομένως σε έκδοση άδειας δόμησης... Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας... (ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ...) Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας όπως επιβάλλουν οι κανόνες συμμετοχής. DIMITRIS80
 8. Καλησπέρα. Ελπίζω να απευθύνομαι στο σωστό forum....Εάν όχι, ζητάω συγνώμη. Έχω μια δύσκολη (τουλάχιστον για μένα) περίπτωση αυθαιρέτου. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου είχε βγει οικοδομική άδεια το '72 σε ένα σύνολο 2100 τμ οικοπέδου για οικοδομή ισόγεια 250τμ. Η άδεια βγήκε στο όνομα δυο αδερφών. Σύμφωνα με τα συμβολαια που είχαν γινει πριν την έκδοση της άδειας, ο ένας αδερφός φαινοταν και φαίνεται ακόμα να έχει 420 τμ του οικοπέδου(σε περιοχή με αρτιότητα 500τμ). Η οικοδομή που κατασκευάστηκε δεν συμφωνεί με τα σχέδια της οικοδομικής άδειας, είναι μεγαλύτερη (290τμ) αλλά έχει γίνει και προσθήκη ορόφου στο σύνολο (με λίγα λόγια έχουμε 580 τμ οικοδομής). Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο ισόγειο τμήμα λειτουργεί βενζινάδικο (το οποίο δεν φαίνεται στα σχέδια της άδειας). Πλέον έχει γίνει ο διαχωρισμός ιδιοκτησιών και ο δικός μου πελάτης έχει μόνο τα 90 τμ του ισογείου (τα οποία δεν ακολουθούν το περίγραμμα των σχεδίων της οικ.αδ.) αλλά και τα αντίστοιχα του ορόφου και το βενζινάδικο. Το δικό του τμήμα βρίσκεται πάνω στον δρόμο και έχει διαστάσεις 12μ(όψη σε δρόμο) x 35μ. Σε αυτήν την περίπτωση πόσα φύλλα πρέπει να προσθέσω και με ποιους συντελεστές χρήσης κάλυψης ύψους δόμησης κλπ.??? Πως πρέπει να κινηθώ? Τι πρέπει να συμπληρώσω στο πρόγραμμα για να βγάλω τα πρόστιμα?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..... Συντελεστής κάλυψης 60% συντελεστής δόμησης 0,8 αρτιότητα 500τμ μεγ. ύψος 11 μ. ελάχιστο πρόσωπο 14 μ.
 9. καλησπέρα.Από όσα ξέρω και έχω εφαρμόσει, πρέπει να ελέγξεις πρώτα εάν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.