Jump to content

yian

Συντονιστής
 • Posts

  3,411
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by yian

 1. Ναι μπορούν, το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές στα πλαίσια έκδοσης ΕΕΔΜΚ για ΕΚΟ χωρίς πρόβλημα.
 2. Συνάδερφοι έχετε ξεκινήσει προμελέτες φακέλων ή είστε ακόμη σε αναμονή της οριστικής δημοσίευσης? Νιώθω ότι ακόμη δεν μπορώ να αναλάβω με σιγουριά την προμελέτη γιατί είναι προς παρόν πολλά τα θολά σημεία, κυρίως στις αμοιβές μας αλλά και στα προαπαιτούμενα του προγράμματος (προσαρτήματα ΠΕΑ κτλ). Συμπάσχει κανείς άλλος?
 3. Ευχαριστώ συνάδερφοι, εσείς θα προσμετρούσατε στον υπολογισμό της δόμησης την συγκεκριμένη αποθήκη ως έχει ?
 4. Αυτές οι λιθόκτιστες αποθήκες των 15 τμ που έχουν ανεγερθεί με Ε.Ε.Δ.Μ.Κ. προσμετρούν στον Σ.Δ. έαν θέλουμε να υλοποιήσουμε νέο κτίριο στο αγροτεμάχιο ?
 5. Για να το ρωτήσω ακόμη πιο κωδικοποιημένα, μια υπέρβαση επί ακάλυπτου χώρου ήτοι εκτός νόμιμου περιγράμματος και εκτός νόμιμου όγκου η οποία δεν έγινε από κατασκευής ούτε υπάρχει πανομοιότυπη σε όλους τους ορόφους σε κτίριο με οροφοκτησία, απαιτεί συναίνεση άνω του 50% ή το 100% για να υπαχθεί στον 4495/2017 ? Μια παραπομπή στο ανάλογο εδάφιο του νόμου θα ήταν χρυσάφι διότι έχει χαθεί η μπάλα με τις τροποποιήσεις και τις αλλαγές.
 6. Δημήτρη σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιες υπερβάσεις στα κοινόχρηστα που δεν εμπίπτουν στο Άρθρο 98 παρ. 5 α ή β. οπότε για αυτές θα χρειαστώ συναίνεση. Τι ποσοστό συναίνεσης να ζητήσω για την υπαγωγή? Η τροποποίηση της οροφοκτησίας δεν είναι κάτι άμεσο προς το παρόν...
 7. Τι ποσοστό συναίνεσης απαιτείται για την τακτοποίηση υπέρβασης δόμησης κύριων χώρων στον αέρα άνω του ακάλυπτου χώρου ενός κτιρίου με οροφοκτησία? Το κτίριο είναι διώροφο και η υπέρβαση σημειώνεται στην Ο.Ι. του πρώτου ορόφου η οποία ουσιαστικά έχει "βγει" εκτός του εγκεκριμένου περιγράμματος του κτιρίου (για την ακρίβεια έχει πατήσει πάνω σε αντίστοιχη αυθαίρετη επέκταση εκτός περιγράμματος του ισογείου). Πάμε με το 1000/1000 συναίνεση ή με 501/1000 ? Κάθε βοήθεια δεκτή!
 8. Θετική η εξέλιξη με την υποχρεωτική Η.Τ. αλλά ελπίζω οι συνάδερφοι που θα εμπλακούν με τις αιτήσεις να θεωρήσουν την επιδότηση της μελέτης ως μέρος της συνολικής τους αμοιβής και να ζητήσουν από τους ιδιοκτήτες το υπόλοιπο ποσό για τη σωστή διεκπεραίωση. Όπως γίνεται δηλαδή και με την ΕΕΜΚ ευτυχώς από την πλειοψηφία των συνδέρφων τελευταία.Εκτός και εάν συμβεί το απίθανο, να κοστολογηθεί-επιδοτηθεί δηλαδή η Η.Τ. με ένα τετραψήφιο ποσό .
 9. Το 2018 κατασκευάζεται αυθαίρετα στέγη σε μονοκατοικία που έχει υπαχθεί στο Ν.4495/2017. Το οικόπεδο είναι εντός οικισμού < 2000, άρτιο ως προς το εμβαδόν αλλά μη οικοδομήσιμο λόγω έλλειψης ελάχιστου πλάτους οδού (πρέπει να γίνει παραχώρηση σε κοινή χρήση). Θεωρείτε ότι μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης της στέγης με το άρθρο 94 του Ν.4495 (περί αυθαιρέτων μετά το 2011) ή επειδή το οικόπεδο είναι μη οικοδομήσιμο δεν δύναται να εκδοθεί η άδεια της νομιμοποίησης της στέγης?
 10. Καλύτερα να είναι down παρά να υπάρχει αυτό το ημιτελές και γεμάτο λάθη εργαλείο. Προσοχή συνάδερφοι!!
 11. Teekenak που είναι υποχρεωτικό να το έχεις εξάλλου και μερικά από τα έτοιμα excelόφυλλα που κυκλοφορούν. Και θα μάθεις 100% τη λογική της επιθεώρησης (σημαντικό!) και θα είσαι και low budget. Αργότερα βλέπεις αναλόγως τις ανάγκες σου.
 12. Δύο ερωτήσεις για ισόγεια οικοδομή με στέγη εκτός σχεδίου : - η αφετηρία μέτρησης των υψών (0,00) καλώς έχει τοποθετηθεί στο επίπεδο του μπαζωμένου ή πρέπει να τοποθετηθεί στο γύρωθεν δυσμενέστερο φυσικό έδαφος? - Το ύψος του μπαζώματος μπορεί να είναι και έως 1,50μ από το φυσικό έδαφος κατά την τελευταία τροποποίηση με τον 4759/2020 ? Ευχαριστώ!
 13. Έχω οικόπεδο που έχει παραχωρήσει το ημιπλάτος που απαιτείται ώστε να αποκτήσει το ελάχιστο πλάτος προσώπου σε κοινόχρηστη οδό με μεταγεγραμμένη πράξη προ της Εγκυκλίου του 2010. Η απέναντι ιδιοκτησία δεν έχει παραχωρήσει το ημιπλάτος που της αναλογεί και δεν μπορεί πλέον να το πράξει. Δίνω καθαρή οικοδομησιμότητα στον δικό μου ή την διατυπώνω υπό προϋποθέσεις ?
 14. @Equalizerσε ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη άποψη.
 15. Σε έλεγχο δόμησης κατηγορίας Β αρχικό για προσθήκη ΗΧ σε υφιστάμενο ισόγειο, ελέγχω και το υφιστάμενο ισόγειο ως προς τις περιμετρικές του διαστάσεις? Το ερώτημα απορρέει από την αίτηση για τον έλεγχο όπου αναφέρεται ως επιφάνεια ελέγχου μόνο αυτή της προσθήκης του ΗΧ. Παρακαλώ για τις απόψεις σας...
 16. Μάλιστα, αυτή ήταν η επόμενη ερώτησή μου μιας και είδα σήμερα ότι δεν έχω πρόσβαση στη συγκεκριμένη αίτηση. Άρα συνοψίζοντας, η αίτηση είναι σε υπαγωγή και αναμένουμε να ξανανοίξει η πλατφόρμα να εισάγουμε δικαιολογητικά και να προχωρήσουμε στα περαιτέρω, σωστά?
 17. Συνάδερφοι έχω αίτηση σε περιφέρεια που είχε ανοίξει τον Δεκέμβριο που είναι στο στάδιο "03.ε Αίτηση σε υποβολή δικαιολογητικών". Σε αυτό το στάδιο η αίτηση θεωρείται σε υπαγωγή ή όχι ?
 18. Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου, μπορώ να πάω στο φούρναρη για να ψωνίσω κάλτσες ? Αν πάω στις εκπτώσεις θα μου κάνει δώρο και δύο λάμπες που μου κάηκαν?
 19. Εάν ένα διαμέρισμα λάβει έγκριση υπαγωγής στο εξοικονομώ, μπορεί την επόμενη ημέρα να πωληθεί ή να γίνει γονική παροχή? Υπάρχει κάποιος δεσμευτικός όρος σε αυτό?
 20. Ο Ε.Δ. δεν έχει καμία δουλειά να ελέγξει μελέτες, λαμβάνει τα εγκεκριμένα απευθείας από το σύστημα και προχωρά στον έλεγχο. Εάν ο μελετητής έχει ανεβάσει λάθος μελέτες στο σύστημα είναι ευθύνη του μελετητή και οφείλει να προβεί σε αναθεώρηση.
 21. Συνάδερφοι θυμίστε μου το εξής, στο σύστημα ανεβάζουμε τα δελτία αποστολής και τα διπλότυπα εξόφλησης των ενεργειακών επιθεωρήσεων/προκαταβολών στη καρτέλα "Δικαιολογητικά" ή στη καρτέλα "Ψηφιοποιημένα Παραστατικά" της κατηγορίας Παραστατικά - Λοιπά Έξοδα?
 22. Για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος (ατομικό εισόδημα ως 10.000 ευρώ ή οικογενειακό ως 20.000 ευρώ) το βασικό ποσοστό επιχορήγησης είναι 65%, στο οποίο προστίθεται 10% ως «ρήτρα κορονοϊού» για τη διετία 2020-2021 και επιπλέον 10% για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατάταξης (Ζ/Η). Το ανωτέρω πώς μεταφράζεται στη πράξη? Εάν ένα ακίνητο είναι κατηγορίας Ζ ή Η δηλαδή κατά την πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση, δικαιούται επιδότησης 65 + 10 % =75% ? Η ρήτρα κορονοϊού, τι σημαίνει ?
 23. Καλημέρα συνάδερφοι, καλούμαι να διενεργήσω τον εξής έλεγχο δόμησης : ΚΑΤΗΓ. Β (περ.i) : Νέα κτίρια συνολικής επιφανείας έως 2000τμ, ανεξαρτήτως χρήσης. Στάδιο Ελέγχου:Αρχικός έλεγχος. Η οικοδομή είναι στο στάδιο σιδερώματος της θεμελίωσης και περιμένουν το πόρισμα για τη σκυροδέτηση. Σύμφωνα με το έντυπο του πορίσματος για την άνω κατηγορία ελέγχου, βλέπω ότι ελέγχω μόνο τα εξής : Θέση του κτιρίου στο οικόπεδο ή γήπεδο , Διαστάσεις του κτιρίου (περίγραμμα) και Πλάγιες αποστάσεις του κτιρίου . Δεν βλέπω πουθενά να ελέγχω ξυλότυπο ή στάθμη θεμελίωσης. Κάνω κάποιο λάθος ή διαβάζω λάθος έντυπο πορίσματος ??
 24. Ευχαριστώ για την παραπομπή συνάδερφε, είναι χρήσιμη. Ωστόσο η ικανοποίηση της συνθήκης Συνολικό Εμβαδόν(PST_KAEK)=Συνολικό Εμβαδόν(DGM_PROP_FINAL) δεν μπορεί να αποτελεί κανόνα διότι έχω πχ. τμήμα εκτός ρυμοτομικής το οποίο εμπεριέχεται στο PST_KAEK αλλά πρέπει να αφαιρεθεί στο DGM_PROP_FINAL. Κάποια άποψη για αυτό?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.