Jump to content

yian

Συντονιστής
 • Content Count

  3,386
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by yian

 1. Συνάδερφοι, EMΠ έργου σε έκδοση άδειας δόμησης οφείλουμε να πληρώσουμε ή έχει καταργηθεί? Παραπομπή σε νομοθεσία θα βοηθούσε σε κάθε περίπτωση... Ευχαριστώ!
 2. Σωστή η παρατήρηση του συναδέρφου για μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ στάσης και προσανατολισμού. Επίσης πάντα είναι καλό να ξαναμετριούνται οι στάσεις με το GPS έπειτα από λίγη ώρα, ας πούμε στο τέλος της αποτύπωσης. Σχεδόν πάντα παρατηρούνται αποκλίσεις μεταξύ των δύο μετρήσεων. Ωστόσο αποκλίσεις των 1-2 ή και 3 εκατοστών είναι απόλυτα αναμενόμενες όταν διπλομετρούνται με το total station και έχουν να κάνουν (εκτός από την κατακορύφωση) και με την ακρίβεια του GPS σε κάθε καρφί.
 3. Παρακαλώ τις απόψεις σας για την εξής περίπτωση : Εκδίδω άδεια δόμησης για την αποπεράτωση οροφοδιαμερίσματος στο οποίο υπάρχουν 2 σοφίτες κατά υπέρβαση της οικοδομικής άδειας ανέγερσης και ένας ημιυπαίθριος που έχει καταληφθεί. Η μια εκ των δύο σοφιτών έχει ήδη τακτοποιηθεί με τον 4495/2017 και η διαδικασία έχει περαιωθεί. Η άλλη σοφίτα και ο Η/Χ παραμένουν δίχως υπαγωγή, έχει γίνει δηλαδή ¨"επιλεκτική - μερική τακτοποίηση" με τον 4495. Τα ερωτήματα είναι τα εξής : 1. Δύναμαι να κάνω μια νέα υπαγωγή στον Ν.4495/2017 με την οποία θα ρυθμίσω συνολικά όλες τις παραβάσεις του ακινήτου (και τις 2 σοφίτες και τον ΗΧ) ? 2. Στη παραπάνω περίπτωση, της συνολικής δηλαδή ρύθμισης, δύναμαι να συμψηφίσω τα ήδη πληρωμένα ποσά του 4495 που αφορούν την ήδη τακτοποιημένη σοφίτα ? Ευχαριστώ για τις απόψεις σας.
 4. Βοηθήστε με να καταλάβω το εξής... Έχω κάνει αίτηση για την τηλεβλακεια των 600€. Αυτο σημαίνει ότι δεν δικαιούμαι την έρημη επιδότηση των 800€?
 5. Έχω αίτηση Σε αναμονή υπαγωγής 05. Επιλέξιμη Αίτηση προς Υπαγωγή έχοντας λάβει ήδη προέγκριση δανείου από την τράπεζα εδώ και ένα μήνα. Απλώς περιμένουμε την απόφαση υπαγωγής για την υπογραφή του δανείου ή πρέπει να γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά του ωφελούμενου? Επίσης, σε αυτό το στάδιο υπάρχει κάποια προθεσμία που πρέπει να προσέξω ή και εδώ απλώς περιμένω την απόφαση υπαγωγής? Θυμίστε μου λίγο τη διαδικασία διότι έχω αρχίσει και ξεχνώ τα στάδια από την πολύ αναμονή..
 6. Συνάδερφοι θυμίστε μου το εξής, για την υπογραφή του δανείου σε υπαγωγή του ΕΚΟ ΙΙ-β πρέπει να έχουμε διαθέσιμη και την Υ.Α. έγκρισης ή αρκεί μόνο η ειδοποίηση από την τράπεζα για τη θετική προέγκριση του δανείου?
 7. Αφού ο θεματοθέτης είναι αεικίνητος θα το ξαναβάλει ακόμη και μετά τον αποκλεισμό του.
 8. Άλλο η αλλαγή χρήσης και άλλο η τροποποίηση της εσωτερικής διαρρύθμισης. Το μεν πρώτο είναι θεωρητικό ενώ το δεύτερο καθαρά πρακτικό. Συνεπώς θα έλεγα πως ναι..
 9. Προσωπικά θα είμαι λίγο πιο απόλυτος. Αφού δεν πληρείται το ελάχιστο ύψος κατά ΝΟΚ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η προσθήκη. Το ύψος ελέγχεται όπως ελέγχεται και η κάλυψη, η δόμηση, οι πλευρικές αποστάσεις και όλα τα υπόλοιπα ΝΟΚιακά μεγέθη στο διάγραμμα δόμησης. Εάν κάτι είναι μικρότερο από τα ελάχιστα απαιτητά, τότε θεωρώ ότι δεν έχει τύχη μια νέα άδεια.
 10. Ο περιπτεράς στάνταρ έχει καλύτερο αρχείο από το κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακείο και δήμο μαζί.
 11. Ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης του ελέγχου προσωπικά τηρώ το χρονοδιάγραμμα της αίτησης. Γενικά με τους ελέγχους έχω διαπιστώσει ότι εάν είσαι ελαστικός σε κάτι (βλ. χρόνος ολοκλήρωσης) δίνεις την καλύτερη αφορμή για να σε θεωρήσουν ελαστικό και στη σύνταξη του πορίσματος και εν τέλει να σε ζαλίσουν να παραβλέψεις παραβάσεις. Συνεπώς προσωπικά έχω αποφασίσει να πηγαίνω by the book που λένε και σε ένα χωρίο ώστε να μην εμπλέκομαι σε άσκοπες συζητήσεις με τον επιβλέποντα. @getsakna Το έντυπο αυτό είναι, συμπληρώνεις ότι απαιτείται από τον έλεγχο στα προκαθορισμένα πεδία που έχει.
 12. Φυσικά και πρέπει να περιμένουμε το ΦΕΚ με τις όποιες αλλαγές αλλά η ιδιόχρηση των κοινόχρηστων ή κοινόκτητων μερών μιας οικοδομής πώς μπορεί να αποδειχτεί ?
 13. Ναι δεν διαφωνούμε @KANA , με το μήνυμά μου εννοούσα ότι δεν νομιμοποιείται ο μηχανικός να κάνει υπαγωγή για μια αυθαίρετη κατεδάφιση μετά την εκτέλεση των εργασιών.
 14. Δεν μπορεί να δηλωθεί κάτι που σήμερα δεν υπάρχει. Η μόνη σωστή διαδικασία είναι υπαγωγή στο Ν.4495/2017 και έπειτα έκδοση άδειας κατεδάφισης όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως.
 15. Είτε 15αρα είτε 17αρα και πάλι θα βγάζεις τα μάτια σου. Πλέον με 2 x 24'' σε desktop στο γραφείο και πάλι κάτι μου λείπει... Με την παραπάνω λογική θεωρώ δυσανάλογο το κόστος της 17αρας μιας και τον κυρίαρχο σκοπό της (να δουλεύεις δηλαδή άνετα σε cad) και πάλι δεν τον πετυχαίνει. Θα πρότεινα λοιπόν 15αρα ... Και θα πρότεινα συγκρατημένες επενδύσεις στη παρούσα φάση διότι το laptop είναι αναλώσιμο και δεν θα εργαστείς με αυτό για παραπάνω από 2-3 έτη (όταν δηλαδή εκ των πραγμάτων θα προκύψει η ανάγκη για δυνατό desktop με διπλές οθόνες στο γραφείο)
 16. Μάλιστα, εάν όντως δεν μοντελοποιείται ο μεταβλητού πάχους πρόβολος τότε αυτό είναι έλλειψη του λογισμικού. Αλήθεια κάποια άποψη πώς μπορεί να προσομοιωθεί κάποια μεταβλητή διατομή? Επίσης, χαζό ερώτημα αλλά επειδή κόλλησε το μυαλό μου, πώς περιορίζω το zoom του μοντέλου στα όρια του φορέα μετά την εισαγωγή του από το dwg? Αυτή τη στιγμή αναγκάζομαι να κάνω αρκετό zoom out για να το βρω στο περιβάλλον εργασίας του scada και θυμάμαι παλιότερα είχα καταφέρει να περιορίσω την επιφάνεια εργασίας στα όρια του φορέα. Θυμάται κάποιος πώς γίνεται αυτό?
 17. Γνωρίζει κανείς πώς μπορώ να ορίσω μεταβλητό πάχος προβόλου ?
 18. Έχει κάνει αποδοχή ο εγγυητής? Τα δικαιολογητικά του ανεβαίνουν από το προσωπικό του λογαριασμό μετά την αποδοχή του.
 19. Περιμένεις (όπως και εκατοντάδες άλλοι συνάδερφοι σε παρόμοια κατάσταση) να ξανανοίξει το σύστημα, να βρεθούν νέοι πόροι, να στηθείς στον υπολογιστή και να περιμένεις μήπως και καταφέρεις να πατήσεις το οριστική υποβολή. Στη παρούσα κατάσταση η αίτηση είναι σε προσωρινή αποθήκευση και φυσικά μη εγκεκριμένη.
 20. Όταν κάνεις τέτοια προχειροδουλειά είναι σαν να λες στους συνιδιοκτήτες ξεσκίστε με στις καταγγελίες. Απαράδεκτο το αποτέλεσμα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Ξεκινάς από τη γενική συνέλευση με το καλό και καταλήγεις σε δικηγόρο για τα περαιτέρω. Όσο καλοπροαίρετος και να είσαι, εάν βλέπεις τέτοια ασχήμια έξω από τη πόρτα σου γίνεσαι κακός....
 21. Μπορεί ο σύμβουλος έργου να είναι μηχανικός Α' βαθμού συγγένειας με τον ωφελούμενο ?
 22. Σωστά, το ιδιοκτησιακό τεκμαίρεται από αποδοχή κληρονομιάς εξ αδιαθέτου συνεπώς νομίζω και εγώ ότι αρκεί η καταχώρηση των στοιχείων του πατέρα. Σε ευχαριστώ Δημήτρη και σε καλημερίζω.
 23. Άρα ηλεκτρονικά καταχωρώ και τα στοιχεία του μπαμπά (μιας και η μαμά δεν υπάρχει στη ζωή..) ως πληρεξούσιο / νόμιμο αντιπρόσωπο / εκπρόσωπο
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.