Jump to content

yian

Συντονιστής
 • Posts

  3,455
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by yian

 1. Δεν είναι πάντα τόσο απλό. Οποιαδήποτε συμβολαιογραφική τροποποίηση στην οροφοκτησία (δηλαδή στα χιλιοστά) απαιτεί το 100% της συμφωνίας όλων των συνιδιοκτητών οι οποίοι πρέπει να πάνε στο συμβολαιογράφο και να υπογράψουν ένας προς ένας. Εάν θα συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο ή ακόμα καλύτερα εάν θα μπορέσεις να τους φέρεις όλους σε μια στοιχειώδη συνεννόηση είναι κάτι που εσύ το ξέρεις καλύτερα.
 2. Άτυπα δεν γίνεται (ή μάλλον γίνεται όπως άτυπα σου δωρίζω την Ακρόπολη που είναι και διατηρητέα και δεν θα έχεις ΕΝΦΙΑ, σκέψου το) Τυπικά γίνεται με τη συναίνεση του 100% των υπολοίπων συνιδιοκτητών και με τροποποίηση της οροφοκτησίας όπως σωστά ανέφερε ο @Didonis.
 3. Θα πάρουν αυτούσια τα shp από τους δασικούς χάρτες όπου υπάρχουν και ο θεός βοηθός...
 4. Πράγματι αυτό είναι απορίας άξιον!
 5. Επαναφέρω παλαιότερο ερώτημα μου, είναι επιλέξιμη η εσωτερική θερμομόνωση τοίχων σε επαφή με ΜΘΧ (πχ τοίχοι προς κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο) ?
 6. Επανήλθε με διορθωμένη τη γραμματοσειρά στα ΠΕΑ.
 7. Το ίδιο και σε εμένα, πιθανότατα είναι θέμα της πλατφόρμας....Ακόμη και τα παλαιότερα ΠΕΑ που έχουν εκδοθεί παρουσιάζονται με αυτή τη γραμματοσειρά μέσω του buildingcert. Αναμονή (ξανά) ...
 8. Υπομονη συνάδερφοι, ο υπάλληλος σήκωσε μόνο τον ένα διακόπτη σήμερα, έχει άλλους 2 που θα τους σηκώσει από αύριο μην του πέσει βαριά η εργασία πρώτη μετά τις αργίες...Ουστ ανίκανοι
 9. Άρα με μια διακοπή ρεύματος στο Πικέρμι και στο κάθε Πικέρμι κρεμάνε οι κρατικοί servers μέχρι να πάει ο υπάλληλος να σηκώσει το διακόπτη. Και αυτό αποτελεί δικαιολογία ανεκτή? Ok ..
 10. Διαισθάνομαι αστείες δικαιολογίες για "παράταση λόγω τεχνικών προβλημάτων.." από τη στιγμή που ξεκάθαρα έχουν ρίξει επί τούτου το buildingcert εδώ και 2 ημέρες.
 11. Και φυσικά να λάβουμε υπόψη ότι ΕΑΝ ποτέ γίνει οικοδομήσιμο λόγω π.χ. επέκτασης ρυμοτομικού σχεδίου καραδοκούν οι εισφορές για την υπεραξία που θα αποκτήσει.
 12. Καλημέρα συνάδερφοι, στην κατηγορία θερμομονώσεων 2.Γ2 (θερμομόνωση με ελαφρά πετάσματα) δικαιολογείται η εσωτερική θερμομόνωση τοίχου σε επαφή με τον ΜΘΧ του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου ενός τυπικού διαμερίσματος?
 13. Θεωρείς ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση καλύπτει και την εσωτερική θερμομόνωση οριζόντιων επιφανειών ή μόνο κατακόρυφων τοίχων και δαπέδων άνω πιλοτής?
 14. Θερμομόνωση πλάκας οροφής εσωτερικά επιδοτείται ως παρέμβαση? Έχω διαμέρισμα τρίτου με τον άνωθεν όροφο σε εσοχή και θα μπορούσα να θερμομονώσω εσωτερικά ένα τμήμα του ταβανιού μου. Εμπίπτει κάτι τέτοιο σε κάποια κατηγορία των παρεμβάσεων 2.xx ?
 15. Και σε εμένα το ίδιο, το επιβεβαιώνω!
 16. Και σε συνέχεια της παραπάνω ερώτησης του @Euh Ptr, εάν ο σύζυγος απεβίωσε τον 10/2020, η συζύγος του μακαρίτη θεωρείται ότι έχει ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά την υποβολή της αίτησης?
 17. Σχετικά με το πρόβλημα της δωρεάν παραχώρησης σε ψιλό κύριο που ιδιοκατοικεί και λαμβάνει μειωμένο ποσοστό επιδότησης κατά 10% (σαν να ήταν τρίτο/έτερο πρόσωπο), μίλησα με τη γραμμή εξυπηρέτησης μηχανικών στο 2104441200 και η απάντησή τους ήταν ναι είναι λάθος της πλατφόρμας αλλά μάλλον δεν θα διορθωθεί ποτέ συνεπώς ας κάνει την αίτηση ο επικαρπωτής ή ας αλλάξουν τα φορολογικά τους στοιχεία. Τα σχόλια δικά σας, προσωπικά θα παραπέμψω τον πελάτη σε μια απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους για να ακούσουν τα καντήλια αυτοί που πρέπει και όχι εγώ.
 18. Όσες φορές έχω ζητήσει ανάκληση ΠΕΑ και είτε ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε να μπλέξει με τον παλιό ενεργειακό επιθεωρητή στα τηλέφωνα είτε δεν ήταν συνεργάσιμος ο τελευταίος, έστειλα ΥΔ γνήσιου υπογραφής του ίδιου του ιδιοκτήτη και η ανάκληση έγινε άμεσα από την υπηρεσία. Το μόνο που θέλει είναι μια στοιχειώδης τεκμηρίωση των λόγων ανάκλησης στην Υ.Δ. του ιδιοκτήτη.
 19. Προσωπικά έστειλα email με αναφορά στον κωδικό της συγκεκριμένης αίτησής μου και αναμένω. Και μια ερώτηση για όποιον έχει ολοκληρώσει κάποια υποβολή, το σύστημα δίνει εικόνα των μορίων που έχει συγκεντρώσει η αίτησή μας ή αυτό θα το δούμε απευθείας στους πίνακες κατάταξης όταν εκδοθούν?
 20. Διόλου απίθανο δυστυχώς....Εάν υπάρχει κάποιος συνάδερφος που έχει καταχωρήσει αίτηση με τα παραπάνω κριτήρια, ας κάνει μια επιβεβαίωση στο ποσοστό επιχορήγησης για να διαπιστώσω εάν πρόκειται για λάθος της πλατφόρμας ή στιγμιαίο κόλλημα στη περίπτωσή μου.
 21. @nick_61 αυτό θυμόμουν και εγώ αλλά ιδού τα screenshoot όπου του δίνει 45% επιδότηση. Η αίτηση όπως προανέφερα γίνεται από τον Ψ.Κ. που ιδιοκατοικεί με δωρεάν παραχώρηση από τον επικαρπωτή. Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση?
 22. Ψιλός κύριος με οικογενειακό εισόδημα 21.000 κάνει την αίτηση στο πρόγραμμα για διαμέρισμα που ιδιοκατοικεί και είναι η κύρια κατοικία του αλλά του έχει παραχωρηθεί με δωρεάν παραχώρηση από την μητέρα του που έχει την επικαρπία. Λαμβάνει ποσοστό επιδότησης 55% ή 45% ?
 23. Σωστή η παρατήρησή σου συνάδερφε δεν το είχα προσέξει (είχα μείνει στον αστερίσκο του πίνακα παρεμβάσεων), δηλαδή μπορώ ακόμη και να μην αιτηθώ καθόλου την παρέμβαση 1.Ε1 και ας αλλάζω όλα τα ανοίγματά μου?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.