Jump to content

yian

Συντονιστής
 • Content Count

  3,326
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by yian

 1. Δεν διορθώνεται, πρέπει να ακυρωθεί η αίτηση και να γίνει καινούργια..
 2. Kαι μιας και το θυμήθηκα, γιατί δεν έχουν φτιάξει ένα μενού upload στις παρεμβάσεις ώστε να ανεβάζουμε ένα τυποποιημένο αρχείο παρεμβάσεων αντί να τις περνάμε γραμμή γραμμή στο σύστημα? Τι ζητάω τώρα θα μου πεις....
 3. Αν ισχύει αυτό, τότε η μία ώρα ανοικτού συστήματος είναι ο κανόνας βάσει του διατιθέμενου προυπολογισμού (δηλαδή 4-5 αιτήσεις που είναι το ανθρωπίνως δυνατόν σε αυτό το διάστημα). Περιμένουμε πληροφόρηση από τους συναδέρφους...
 4. Για να δούμε και μετά από λίγη ώρα.....Και σε εμάς την πρώτη 1,5 ώρα πήγαινε σφαίρα..Εύχομαι πάντως οι συνάδερφοι να μπορέσουν να κάνουν ομαλά τη δουλειά τους..
 5. - Να φαίνονται σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα τα διαθέσιμα κεφάλαια που απομένουν. Τεχνικά είναι πανεύκολο να γίνει μιας και ο προυπολογισμός είναι δεδομένος και το ποσό που δεσμεύεται από κάθε αίτηση είναι επίσης γνωστό.Τουλάχιστον να υπάρχει μια εικόνα του πότε θα κλείσει η περιφέρεια που υποβάλλουμε τις αιτήσεις για να ορίσουμε κάπως τις προτεραιότητές μας. - Να δίνεται η δυνατότητα για συνέχιση των αιτήσεων ακόμη και μετά την κάλυψη του προυπολογισμού με αριθμό επιλαχόντων. Το σύστημα θα μπορούσε να μείνει για 10 ημέρες π.χ. ακόμη ανοικτό σε κάθε περιφέρεια ασχέτως προυπολογισμού. Έτσι θα είμαστε και τυπικά καλυμμένοι απέναντι στους ιδιοκτήτες ότι κάναμε σωστά τη δουλειά μας και ότι ο φάκελός τους ήταν πλήρης και υποβλήθηκε λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, άσχετα εάν έφτασαν ή όχι τα χρήματα της επιδότησης. Η δεξαμενή των επιλαχόντων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί διότι όπως και στο ΕΚΟ ΙΙ-a υπήρξαν και ορισμένοι που τελικά δεν προχώρησαν σε εργασίες και το κονδύλι τους έμεινε ανεκμετάλλευτο.
 6. Εάν ξανανοίξει το σύστημα όποιος πατήσει οριστική υποβολή θα πάρει το χρήμα. Είτε είναι αίτηση σε εκκρεμότητα είτε είναι νέα φρέσκια αίτηση. Κανείς δεν θα επιδοτηθεί στον αυτόματο πιλότο.
 7. Την επόμενη φορά ας αξιωθούν να σκεφτούν το εξής απλό : Βγάλτε την πλατφόρμα για ένα μήνα στον αέρα για όλους ώστε να κάνουμε τα δοκιμαστικά μας και έπειτα να ανοίξει ανά περιφέρεια για τις υποβολές. Αλλά φοβάμαι ότι μιλάμε σε τοίχο..
 8. Δεν έχεις άδικο αλλά εμείς μείναμε με ένα μεγάλο ΕΑΝ λειτουργούσε κανονικά, τι θα καταφέρναμε? Οι υπόλοιπες περιφέρειες που ελαφρύνθηκαν με την αναδιοργάνωση λογικά θα έχουν ένα αξιόπιστο σύστημα κατά την καταχώρηση των στοιχείων.
 9. Κατευθείαν σε δικηγόρο με ανάλογη εμπειρία σε τέτοια θέματα και σε μηχανικό για την ανάλογη τεκμηρίωση της νομικής διαδικασίας μέσω τεχνικής έκθεσης. Ο "νομικός" δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος συνεπώς προσοχή ως προς ποιους θα διαλέξεις να συνεργαστείς διότι θα παρουσιαστούν δυνατά επιχειρήματα και από την άλλη πλευρά (και όχι αμιγώς τεχνικά..) Έχω τύχει ως μηχανικός-τεχνικός σύμβουλος της άλλης πλευράς (εκείνου δηλαδή που ανοικοδομούσε) και η υπόθεση κερδήθηκε επειδή ο αντίστοιχος "εσείς" δεν προσήλθε προετοιμασμένος με νομολογία και τεκμηρίωση για το αυτονόητο δίκιο που φαινομενικά είχε. Ας πούμε αυτό το "κατασκευή του 70 χωρίς άδεια" που αναφέρετε στο πρώτο μήνυμα, καλύτερα να μην το κάνετε σημαία στην επιχειρηματολογία σας.
 10. Και για να μην βγαίνει η ουρά του ΤΕΕ απέξω, να θυμίσω ότι ικανοποιήθηκε το αίτημά του για μεγαλύτερη κατανομή περιφερειών το οποίο όμως κοινοποιήθηκε μετά το φιάσκο της έναρξης. Τα γρήγορα αντανακλαστικά του ΤΕΕ τα βλέπω μόνο όταν με καλούν να πληρώσω εισφορές και συνδρομές. Οι ανίκανοι.
 11. Ότι και να είναι θεώρησέ το τοπικό δίκτυο, βρεις δύο-τρία ορόσημα τουλάχιστον (εάν υπάρχουν) και εξάρτησε όλη την αποτύπωση σε ΕΓΣΑ πλέον από αυτά.
 12. Νιώθω ιδιαίτερα ηλίθιος που έκαναν το μεγάλο πείραμα στη πλάτη της Περιφέρειας μου και οι επόμενες περιφέρειες θα έχουν πολύ πιο χαλαρή διαχείριση. Ντροπή τους!
 13. H eurobank γενικά είναι κλωτσιές σε ότι αφορά τις πληρωμές και παλιότερα τις προκαταβολές....
 14. @Maria Electrical Engineer έτοιμος είμαι (μάλλον) αλλά τι παίζει με το δάνειο? Πότε μας ζητάει δικαιολογητικά κτλ? Έχω ξεχάσει πλήρως τι κάναμε σε αυτή τη φάση στον πρώτο κύκλο...
 15. Επιστρέφοντας στη κανονικότητα μετά τα χθεσινά, έχω αίτηση που βρίσκεται στο στάδιο 04.α. όπως φαίνεται στο συνημμένο. Ποιες είναι οι επόμενες ενέργειες διότι δεν βλέπω να υπάρχει κάποια επιλογή για εμένα να προχωρήσω παρακάτω..
 16. Τότε συγνώμη αλλά ο μηχανικός σας είναι ανεπαρκής. Για όλα υπάρχει λύση, εύκολη ή δύσκολη για κάθε περίπτωση, οικονομική ή όχι. Φυσικά γνωρίζετε ότι εάν η ιδιοκτησία λειτουργήσει ως κατοικία θα είναι αυθαίρετη, με ότι συνεπάγεται αυτό σε τυχόν πρόστιμα ή αδυναμία σύνταξης συμβολαιογραφικής πράξης/ενοικίασης/συμμετοχής σε εξοικονόμηση κατ' οικον/ καταγγελία κτλ, σωστά ? Ως προς τη συναίνεση μόνο κάποιος που θα δει τα συμβόλαια και το κανονισμό της οικοδομής μπορείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.
 17. To κρίσιμο είναι πώς φαίνεται στα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Εάν φαίνεται διαγραμμισμένο ως κατάστημα, τότε είναι κατάστημα και απαιτείται αλλαγή χρήσης με οικοδομική άδεια. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σας όπου θα εξετάσει όλες τις προυποθέσεις (τεχνικές και συνιδιοκτησίας/συνεναίσεων) και θα σας απαντήσει ορθά και υπεύθυνα έχοντας όλα τα στοιχεία.
 18. Αυτό με τα αυτοματοποιημένα email λογικά αναφέρεται σε δηλώσεις που οριστικοποίησαν την εισαγωγή στοιχείων ιδιοκτητών και ακινήτου. Με λίγα λόγια αναφέρει τι δικαιούσαι εάν κάνεις οριστική υπαγωγή και δεν σχετίζεται με την έγκριση της αίτησης ή όχι. Ήρθαν και σε εμένα μερικά αργά το βράδυ αλλά στην ουσία δεν σημαίνουν τίποτα..
 19. Ότι και να κάνω επιστρέφει το παρακάτω,χωρίς καμία άλλη επιλογή...Δείχνει δηλαδή σαν όλες οι περιφέρειες να έχουν κλείσει.
 20. Η Δυτική Ελλάδα πέρσι έμεινε ανοικτή για 1,5 ημέρα εάν θυμάμαι καλά. Σήμερα έκλεισε στις 7 ώρες εκ των οποίων μπορούσες πραγματικά να δουλέψεις στο σύστημα μόνο την πρώτη ώρα (12:00-13:00).
 21. Τα ίδια ακριβώς και σε εμένα, θεωρώ επίσης ύποπτο ότι από τις 12:00 έως τις 13:30 το σύστημα πήγαινε πετώντας στη περίοδο δηλαδή που υποτίθεται ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι ήταν συνδεδεμένοι και καταχωρούσαν στοιχεία ενώ άρχισε να κρασάρει με εκθετικό ρυθμό στη 13:30 , λες και τότε συνδέθηκαν όλοι οι χρήστες ταυτόχρονα. Επίσης θεωρώ ύποπτο το ότι εξαντλήθηκαν οι πόροι κατά το διάστημα που κανείς μας δεν μπορούσε να προχωρήσει ούτε μισό βήμα στη πλατφόρμα, δηλαδή από τη 13:30 έως τις 21:00 περίπου.
 22. Nαι το χωρίς δάνειο είναι δεσμευτικό...Το αντίθετο, όχι.
 23. Δυτική Ελλάδα τέλος. Πολύ ύποπτο διότι δεν έφυγα λεπτό από το pc σήμερα - όπως και πολλοί από εσάς - και τελικά με κάποιον μαγικό τρόπο τα κονδύλια εξαντλήθηκαν...
 24. Συνάδερφοι έχω σε αναμονή αίτηση ψιλού κύριου με επικαρπία στους δύο γονείς 50-50%. Κύρια κατοικία είναι για τον Ψ.Κ. ο οποίος κάνει και την αίτηση. Η χρήση κύριας κατοικίας για το έτος 2018 ποια επιλογή είναι ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.