Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

gregoriada

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gregoriada's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην παρ 8β του άρθρου 48 του Ν.4685/20 αναφέρεται στην υπεύθυνη δήλωση μηχανικού επί τοπογραφικών σε γήπεδα εντός περιοχών δασικών χαρτών και πιο συγκεκριμένα "...αν δεν υφίσταται υποχρέωση εκπόνησης τοπογραφικού διαγράμματος, επί αποσπάσματος του δασικού χάρτη όπου απεικονίζεται το ακίνητο στο οποίο αφορά η συμβολαιογραφική πράξη και όπου εμφαίνονται οι συντεταγμένες των κορυφών του ακινήτου, με την οποία δηλώνεται υπευθύνως από τον συντάκτη του ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας" Όμως, αναρωτιέμαι τι συντεταγμένες θα βάλεις όταν δεν θα χρειαστεί να κάνεις αποτύπωση ακινήτου για να συντάξεις Τοπογραφικό διάγραμμα? Το λιγότερο προσεγγιστικές και σίγουρα όχι μονοσήμαντες. Ρώτησα τον συμβολαιογράφο και τελικά αποδέχτηκε ένα εκτυπωμένο απόσπασμα του Δασικού Χάρτη από την εφαρμογή του ktimanet.gr με το πολύγωνο του γεωτεμαχίου. Όμως, η θέση , το σχήμα και οι διαστάσεις του ήταν και θα είναι πάντα υπό αμφισβήτηση.
  2. Να συμπληρώσω ότι αυτός ο προβληματισμός μου δημιουργήθηκε επειδή ζητήθηκε από Υποθηκοφυλάκειο να προσκομιστεί απόσπασμα δασικού χάρτη με το γεωτεμάχιο και τις συντεταγμένες στις κορυφές του για τη διαδικασία μεταγραφής συμβολαίου αποδοχής κληρονομιάς. Εγώ τους είπα ότι δεν μπορώ να βάλω συντεταγμένες γιατί θα είναι λάθος προσδιορισμένο το γεωτεμάχιο και η συμβολαιογράφος μου ζητάει να γράψω "ενδεικτικός πίνακας συντεταγμένων κορυφών γεωτεμαχίου". Υπάρχει λογική και βάση σε αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση...Δεν κατάλαβα όμως -και αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει- τι σημαίνει αυτό που γράφει στο άρθρο 48 παρ8β "...αν δεν υφίσταται υποχρέωση εκπόνησης τοπογραφικού διαγράμματος, επί αποσπάσματος του δασικού χάρτη...και όπου εμφαίνονται οι συντεταγμένες των κορυφών του ακινήτου..." Η μη αναγκαιότητα σύνταξης Τοπογραφικού διαγράμματος κλείνει την τρύπα των αποδοχών κληρονομιάς, για τις οποίες δεν απαιτείται υποχρέωση εκπόνησης Τοπογραφικού διαγράμματος. Όμως, αναρωτιέμαι τι συντεταγμένες θα βάλεις όταν δεν θα χρειαστεί να συντάξεις Τοπογραφικό διάγραμμα και επομένως δεν θα χρειαστεί να μετρήσεις επί του εδάφους παρά μόνο να κάνεις εντοπισμό επί χάρτου. Δηλαδή αυτές οι συντεταγμένες θα είναι λάθος (ή τελος πάντων προσεγγιστικός) καθορισμός ορίων γεωτεμαχίου και σίγουρα όχι μονοσήμαντος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.