Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Kalomoira

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Kalomoira's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν ξέρεις πόσο σε αγάπησα τώρα, χαχαχα! Αυτό είχα στο μυαλό μου! Θα το ψάξω το Π.Δ. στο ίντερνετ και θα το έχω μαζί μου για καλό ή για κακό!
  2. Να απαντούσαν κιόλας, καλά θα ήταν! Απλά δεν βγάζει νόημα. ΟΚ, ο ΠΜ στην Αγγλία δεν χρειάζεται να εγγραφεί σε κάποιον οργανισμό του στυλ ΤΕΕ για να έχει εργασιακά δικαιώματα, αλλά εφόσον είμαι πολίτης της ΕΕ ένωσης, μπορώ να εργαστώ στην Αγγλία, θεωριτικά πάντα, δεν θα μπορώ να εργαστώ και στην Ελλάδα στον τομέα μου; Όσο για το γιατί, εντάξει, δεν νομίζω αν έδιναν σε κάποιον 10 ευρώ για να εργαστεί στο εξωτερικό, και 5 ευρώ για την ίδια δουλειά αλλά θα είναι στην χώρα του, ποιός άνθρωπος δεν θα διάλεγε την χώρα του; To θέμα είναι, στην βράση κολάει το σίδερο...Ότι το είπαν, το είπαν, εγώ πήρα τηλέφωνο και μου είπαν, ο ΔΟΑΤΑΠ μπλα μπλα. Θα περάσω και αύριο από εκεί για σιγουριά γιατί όπως σε κάθε Ελληνική υπηρεσία, παίζουμε το χαλασμένο τηλέφωνο, ο καθένας λέει τα δικά του και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το άρθρο, άκρως χρήσιμο, το εκτύπωσα για να το έχω και μαζί μου αύριο!
  3. Καλησπέρα! Είμαι πολιτικός μηχανικός και έχω τελειώσει το Bachelor μου στην Αγγλία (πιο συγκεκριμένα στην Ουαλία - Swansea),έκανα και 2 μεταπτυχιακά, ένα στο ίδιο πανεπιστήμιο και ένα στο Cardiff. Πρέπει να σημειώσω εδώ ότι πριν φύγω για το Bachelor μου, έκανα 2 χρόνια στο ΕλληνοΒρετανικό Κολέγιο και έτσι μπήκα στο 2ο έτος σπουδών στο πανεπιστήμιο του Swansea. Επισκεύτικα το ΔΟΑΤΑΠ για να μάθω πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση του πτυχίου μου αλλά δυστηχώς μου είπαν ότι επειδή δεν έκανα το πρώτο έτος στην Αγγλία, δεν υπάρχει ακαδημαϊκή αναγνώριση. Κατόπιν, τηλεφώνησα στο Υπουργείο Παιδείας, στο τμήμα Αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων αλλά από ότι μου είπαν, θα έπρεπε να με είχε αναγνωρίσει το ΔΟΑΤΑΠ πρώτα και εφόσον αυτό δεν έγινε, δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Υπάρχει κάποιος εδώ που να γνωρίζει κάτι σχετικά με το τι πρέπει να κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Εαν εγγραφώ στο ICE της Αγγλίας ώς chartered engineer, μπορώ να μεταφέρω τα εργασιακά μου δικαώματα (πχ. την "υπογραφή") στην Ελλάδα; Επικοινώνησα με το ΤΕΕ σχετικά με το θέμα, με παρέπεμψαν σε κάποιο γραφείο αλλά δυστηχώς κανείς δεν απαντάει. Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε βοήθεια!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.