Μετάβαση στο περιεχόμενο

vaimpa

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

vaimpa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΤΕΕ και να τους ρωτήσεις ή ακόμη κ να τους πειτε τις ενστάσεις σας! Θα έπρεπε να έχουν βάλει δικλείδα αλλά δεν έβαλαν ! Εγώ μίλησα μαζί τους 3 φορές γιατί προβληματίστηκα και πήρα την ίδια απάντηση κ τις 3 φορές ! Μετά από αυτό το σεμινάριο πήρα τηλέφωνο 3 φορές και η απάντηση είναι ότι μπορείς να το κανεις όπως κ καθε αλλη παρέμβαση κ μαλιστα μου επισημαναν πως επαναβαθμολογηση της αίτησης δεν θα γινει!
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ!Απλά τα συμβολαιογραφικά δεν τα έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου και δεν είχα συναντήσει ποτέ την περίπτωση της δουλείας!
  3. Καλημέρα, θέλω να τακτοποιήσω διαμέρισμα σε πολυκατοικία 102 τ.μ., μέχρι εδώ εντάξει, το οποίο έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης με χαρακτήρα δουλείας της μοναδικής θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου της πυλωτής. Στη θέση αυτή της πυλωτής έχει γίνει διαμέρισμα, μπορεί να τακτοποιηθεί χωρίς ή με τη σύμφωνη γνώμη των συνιδιοκτητών; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Καλημέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω κι εγώ για κάποια υπόθεση που με απασχολεί! Είναι σε οικισμό < 3000 κατοίκων το αυθαίρετο. Ο ιδιοκτήτης μένει σε μια κατοικία προ του 55 που βρίσκεται μέσα στο οικόπεδο , στο οποίο έχει κτιστεί αυθαίρετη κατοικία 120 τ.μ. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το συντελεστή για κύρια και μοναδική κατοικία γιατί μένει στο προ του 55, σωστά; Ή μήπως επειδή είναι σε οικισμό < 3000 κατοίκων μπορώ να το βάλω σαν κύρια και μοναδική κατοικία; Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει κ εμένα;
  5. Καλημέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω κι εγώ για κάποια υπόθεση που με απασχολεί! Είναι σε οικισμό < 3000 κατοίκων το αυθαίρετο. Ο ιδιοκτήτης μένει σε μια κατοικία προ του 55 που βρίσκεται μέσα στο οικόπεδο , στο οποίο έχει κτιστεί αυθαίρετη κατοικία 120 τ.μ. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το συντελεστή για κύρια και μοναδική κατοικία γιατί μένει στο προ του 55, σωστά; Ή μήπως επειδή είναι σε οικισμό < 3000 κατοίκων μπορώ να το βάλω σαν κύρια και μοναδική κατοικία;
  6. Όχι!Δεν επηρεάζονται γιατί πάνω από την στοά ήταν ήδη διαμέρισμα!Η στοά είναι μέρος του κτηρίου!Απλά είναι κάτω από το 2ο διαμέρισμα.
  7. Ευχαριστώ πάρα πολύ!Απλά με προβλημάτισε γιατί στην κάτοψη το κατάστημα (που τελικά είναι 2) είναι σε διαφορετική θέση από αυτή των σχεδίων αφού μετακινήθηκαν στη θεση της στοάς και αυτή πήρε τη θέση της πιο δίπλα!
  8. Να το δικαιολογήσω σαν διαφορετική διαμερισμάτωση του ισογείου και στην κάτοψη που θα κάνω να δείξω τη σωστή θέση του καταστήματος( τώρα δύο καταστημάτων) και τη σωστή θέση της στοάς; Η οικοδομή είναι τοποθετημένη στη σωστή θέση. Η στοά οδηγεί στο πίσω μέρος του οικοπέδου και σε κλιμακοστάσιο για τα διαμερίσματα του ορόφου της οικοδομής, αποτελεί δηλαδή κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  9. Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Η οικοδομή έχει άδεια το 1978. η κάτοψη του ισογείου είχε μια στοά στην δυτική πλευρά και ένα ενιαίο κατάστημα στη συνέχεια. Η στοά φτιάχτηκε στην ανατολική πλευρά και το κατάστημα που φτιάχτηκε στην δυτική πλευρά χωρίστηκε και με μια μεσοτοιχία στα δύο. Οι ιδιοκτήτες των δύο καταστημάτων είναι διαφορετικοί και έχουν κάνει και σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών. Δηλαδή κάθε κατάστημα είναι διαφορετική ιδιοκτησία.Ο ένας εκ των δύο θέλει βεβαίωση μηχανικού. Δική μου άποψη είναι να το βάλω στο νόμο σαν διαφορετική διαμερισμάτωση το ισόγειο και τη μετατροπή του ενός ενιαίου καταστήματος σε δύο. Με την στοά όμως τι να κάνω;
  10. Καλημέρα, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια με το πρόγραμμα. Θέλω να υπολογίσω εκτός των αμοιβών και τα ημερομίσθια του ΙΚΑ για ένα υπόστεγο 240 τ.μ. Επιλέγω τον Πίνακα 2 (εστεγασμένα επαγγέλματα) αλλά μου βγάζει μηδενικά ημερομίσθια! Μήπως κάνω κάτι λάθος;
  11. Καλησπέρα, θα ήθελα να με βοηθήσετε κι εμένα για μια επέκταση κατ' επέκταση. Σε ήδη υπάρχουσα οικοδομή θέλω να βγάλω άδεια προσθήκης για τη δημιουργία κλιμακοστασίου. Είναι λειτουργικά ανεξάρτητος χώρος από τον υπόλοιπο όροφο; Τι μελέτες θα χρειαστεί να προσκομίσω στην πολεοδομία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  12. πρέπει να τους ζητήσεις από την εταιρία να σου στείλουν τα αρχεία που είναι συμβατά από το πρόγραμμα, εγώ αυτά χρησιμοποιώ σαν πρότυπο και δεν έχω κανένα πρόβλημα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.