Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

plakil

Members
  • Περιεχόμενα

    102
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by plakil

  1. Καλησπέρα, έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον συνάδελφο για τακτοποίηση ακινήτου στην Θεσσαλονίκη! Μπορεί κάποιος/α να με εξυπηρετήσει παρακαλώ? Πρόκειται για μια αεροφωτογραφία. Δυστηχώς οι γνωριμίες στην Αθήνα...απλά δεν υπάρχουν. Μάριος.
  2. Eπομένως συνάδερφοι βεβαίωση και πεντασέλιδο απο εμένα, σχέδια(της τακτοποίησης) απο τον συνταξιο/νο συνάδερφο με ημερομηνία αυτή της τακτοποίησης. Σχέδια μπορεί να ανεβάσει στο σύστημα απλά δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει σφραγίδα.
  3. Ιδιοκτητης ακινήτου έχει τακτοποιήσει το ακίνητο του σε άλλον μηχανικό με 4178 ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί. Θέλει βεβαιωση 4178, κάτοψη τακτοποιησης και τοπογραφικο για να κανει συμβόλαιο γονικης παροχης. Ο μηχανικός που έκανε την τακτοποιηση δεν εχει ανεβασει ακομη τα δικαιολογητικα και τα σχεδια στην πλατφορμα του 4178. Στο συμβόλαιο δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθούν τα δικά του σχέδια τακτοποίησης με την ΔΙΚΗ ΤΟΥ σφραγίδα και την ΔΙΚΗ ΤΟΥ δήλωση( οτι τα σχέδια ειναι ταυτοσημα με αυτά που θα ανεβάσει στο συστημα κτλ)? Μπορούν να χρησιμοποιηθούν δικά του σχέδια με δική μου σφραγίδα στο συμβόλαιο μεταβίβασης? Είμαι σίγουρος πως οχι, αλλά ρωτάω διότι η απέναντι πλευρά επιμένει πως γίνεται. Την κατοψη και τοπογραφικο δεν υποχρεούται να τα δώσει ο μηχανικος που έχει κάνει την τακτοποίηση(ακόμη και αν έχει συνταξιοδοτηθεί πλεον) και απο εμενα να πάρει την βεβαίωση για να το μεταβιβάσει? Ευχαριστώ.
  4. Καλη χρονια με υπομονη σε ολους, Ρε παιδια, κατι κανω λαθος μαλλον, σε φυλλο καταγραφης, εχω αλλαγη χρησης και ΥΔΚΧ 133τ.μ. χωρις υπερβαση δομησης. Οταν βαζω ΥΥ <>20% μου μικραινει το προστιμο! Τι χοντραδα κανω?
  5. Σωστα, επομένως βεβαίωση 4178 δίνουμε προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση συμφωνα με την 2δ του 4178 και 21 του 1337/83?
  6. Καλησπερα, Αυθαιρετο κατασκευασμενο προ του 1983 σε σταστιμο οικισμο ειναι νομιμως υφισταμενο και δινουμε βεβαιωση ...σωστα?
  7. Καλησπέρα, Ερωτηση: Διοροφο κτίριο με 2 κατοικιες, μια στο ισογειο και μια στον 1ο οροφο(ιδιου ιδιοκτητη είχε δηλωθει με τον Ν. 410/68. Το πρόστιμο είχε υπολογιστεί με ποσοστο επι του ογκου της οικοδομης. Ο ιδιοκτητης θέλει να μεταβιβάσει. Το προβλημα ειναι πως στις κατοψεις της δηλωσης του Ν.410/68 δεν φαινεται στο δωμα η αποληξη του κλιμακοστασιου καθως και μια αποθηκη εμβαδου 12 τ.μ. η οποια βρισκεται σε επαφη με την αποληξη. Η δηλωση στον Ν.410/68 έγινε το 1980. Αν αποδειξουμε οτι στο δωμα υπηρχαν η αποληξη με την αποθηκη και γνωριζοντας πως ο,τι ειχε δηλωθει με τον 410/68 δεν χρηζει τακτοποιησης με τον 4178 παραμενει υποχρεωτικη η ενταξη του στον 4178? Προφανως εγινε κακη αποτυπωση του μηχανικου. Καποια γνωμη?
  8. Ευχαριστω για την απαντηση Ακη. Η υ.δ. ιδιοκτητη δεν ειναι στα υποχρεωτικα δικαιολογητικα του 4178? Αν στειλω υ.δ. του αρχικου ιδιοκτήτη με σημερινη ημερομηνια ειναι λαθος? Αυτος τακτοποιησε με 4178. Την περιγραφη του ΤΕΕ που την βρισκω? Ευχαριστω.
  9. Καλησπερα, Σε δηλωση αυθαιρετου η οποια ειναι σε κατασταση οριστικης υπαγωγης χωρις να εχει αποσταλει κανενα δικαιολογητικο εχει προκυψει αλλαγη αρχικου ιδιοκτητη χωρις ομως να υπαρχει υ.δ. του αρχικου ιδιοκτητη για να σταλει. Μπορουμε να βαλουμε υ.δ. αρχικου ιδιοκτητη με σημερινη ημερομηνια ή πρεπει να γινει αλλαγη στοιχειων ιδιοκτητη στο συτημα? Και αν ναι μπορει να γινει αλλαγη στοιχειων ιδιοκτητη στο συστημα κατοπιν αιτησης για επαναφορα της δηλωσης σε καταστση αρχικης υποβολης? Να σημειωθει πως το προστιμο ειναι εξοφλημενο.
  10. Δεν μπορω να βαλω κατηγορια1 την λοιπη παραβαση διοτι ειναι μεταγενεστερες του 75 οι αυθαιρεσιες της λοιπης. Συμπαρασυρει δηλαδη σε σχεδια ολες τις υπολοιπες αυθαιρεσιες που εχω στο οικοπεδο? Τομες, τοπογραφικο και διαγραμμα καλυψης για ολα? Μηπως θα μπορουσες να πεις πως το συμπεραινεις αυτο διοτι οσο και αν εψαξα δεν βρηκα απαντηση. Ευχαριστω.
  11. Παρομοια απορια εχω και εγω η οποια δεν πρεπει να εχει απαντηθει. Σε οικοπεδο με αυθαιρεσιες κατηγοριας 1, εχω και μια λοιπη παραβαση(στεγαστρα - περιφραξη - μαζωμενο ισογειο μπαλκονι) κατηγοριας 4. Οσον αφορα τα σχεδια θα χρειαστει τοπογραφικο και Δ.Κ ή μονο κατοψεις? Στο οικοπεδο υπαρχει μια αδεια του 74 με σκαριφημα και μια αδεια χωροφυλακης του 68. Γνωμες?
  12. Να συμπληρωσω και ενα ακομη ερωτημα.....η ισογεια οικια-η οποια εχει αδεια χωροφυλακης του 1968 για 80τ.μ.-εχει και ισογειο μπαζωμενο μπαλκονι. Αυτο καταγραφεται ως επιπλεον αυθαιρεσια? Αν ναι....στις λοιπες παραβασεις?
  13. Με βοηθησες να τα ξεκαθαρισω. Ευχαριστω. Βεβαια μενει το προβλημα των δικαιολογητικων(σχεδιων), για το οποιο οσο και αν διαβασα το φορουμ ακρη δεν εβγαλα!
  14. Καταρχην ευχαριστω για την βοηθεια. Σε περιπτωση που μπει στην κατηγορια 4 τι βαζω σαν παλαιοτητα απο την στιγμη που δεν μπορω να αποδειξω παλαιοτητα? Προ 2011? Οσον αφορα τα σχεδια....ακολουθει τα σχεδια της κατηγοριας 4? Δηλαδη θα χρειαστω τοπογραφικο κτλ κτλ? Διοτι η κατηγορια 1 στην οποια θα ανοικουν ολες οι υπολοιπες αυθαιρεσιες δεν απαιτει τοπογραφικο και λοιπα σχεδια παρα μονο κατοψεις. Δηλαδη βαζω μια λοιπη παραβαση για το στεγαστρο2 και την περιφραξη με κατηγορια 4 χωρις παλαιοτητα(εφοσον ο αναλυτικος ειναι<15000)?
  15. Την βοηθεια σας συναδελφοι! Σε χωριο της επαρχιας, εχουμε ενα οικοπεδο με: 1) Οικία 100τ.μ. με αδεια χωροφυλακης του 1968 για 80τ.μ. 2) Ανεξαρτητα της οικιας στεγαστρο1 και αποθηκη1 ανευ οικ.αδειας, κατασκευης 1960. 3) Αποθηκη2 170 τ.μ. με αδεια για σταυλαποθηκη του 1974 για 140τ.μ. 4) Στεγαστρο2 ανευ αδειας κατασκευης 1987 5) Περιφραξη. Ετος κατασκευης 1987 Στη αδεια του 1974 αποτυπωνονται το στεγαστρο1 και την αποθηκη1 που αναφερω στο 2. Ο ιδιοκτητης θελει να τα τακτοποιησει. Εχουμε και λεμε λοιπον: 1) Οικια. ΥΔΚΧ 20τ.μ. Κατηγορια 1. Παλιοτητα προ 75. Αποδεικτικα το Ε9(100τ.μ.) 2) Στεγαστρο1 και αποθηκη1 κατηγορια1. Παλαιοτητα παιρνω απο το γεγονος οτι τα δυο αυτα κτισματα εχουν αποτυπωθει στην αδεια του 1974. Επισης φαινονται και στην διανομη που εγινε στο χωριο το 1971. Η αποθηκη 1 ειναι δηλωμενη στο Ε9. 3) Αποθηκη2. ΥΔΚΧ 30τ.μ. Κατηγορια 1. Παλαιοτητα προ 75. Αποδεικτικα το Ε9(170τ.μ.). 4) Στεγαστρο2. Προβλημα. Κατασκευασμενο 1987. Παει ως λοιπη παραβαση? Κατηγορια? 4 ή 5? 5) Περιφραξη....σε μια λοιπη παραβαση μαζι με το στεγαστρο 2??? Αεροφωτογραφια στην περιοχη υπαρχει μονο του 1978. Επικρατουσα χρηση θα μπει κατοικια συμφωνα και με την βοηθεια του Ιασονα. Αν και το συνολικο εμβαδον αποθηκων ειναι μεγαλυτερο της κατοικιας, η κυρια χρηση στο οικοπεδο ειναι αυτη της κατοικιας και αποθηκες υπαρχουν ως βοηθητικοι χωροι αυτης. Ενα ακομη προβλημα ειναι οτι η αδεια του 1974 αναφερει την αποθηκη2 ως σταυλαποθηκη. Στην πραξη η αποθηκη αυτη χρησιμοιποιειται ως βοηθητικος χωρις της οικιας και ΟΧΙ ως σταυλαποθηκη. Υπαρχει θεμα και αλλαγης χρησης? Μιλαμε για χωριο της επαρχιας οπου τετοιες περιπτωσεις ειναι πολλες. Θεωρειτε πως το Ε9 αρκει ως αποδεικτικο παλαιοτητας? Συμφωνειτε με την προσεγγιση μου? ? ?
  16. Ιασωνα σ' ευχαριστω πολυ. Για την συγκεκριμενη περιπτωση εχω και αλλες αποριες τις οποιες ομως θα ρωτησω στο αναλογο φορουμ της κατηγοριας 1. Μπραβο σου και για την βοηθεια που προσφερεις σε ολους τους συναδελφους.
  17. Τι εννοεις? Θεωρεις την προσεγγιση σου σωστη ή συμφωνεις με την δική μου? Το 'δυστυχως' με μπερδεψε! Τα 'ευτυχως' θελουμε
  18. Προφανως και δεν απαγορευεται μια κατοικια να εχει βοηθητικους χωρους μεγαλυτερου εμβαδου απο αυτη. Το θεμα ειναι πως οριζει ο 4178 την επικρατουσα χρηση. Δεν αναφερεται πουθενα αυτο που αναφερεις, οτι σε περιπτωση δηλαδη που το εμβαδον βοηθητικων χωρων -αποθηκων(υπηρεσιες) ειναι μεγαλυτερο του 50% της επιφανειας των υφισταμενων χωρων στο οικοπεδο με κατοικια τοτε ως επικρατουσα χρηση λαμβανεται αυτη της οικιας. Δεν υπαρχει διαφοροποιηση δηλαδη οταν οι χρησεις καποιων επιφανειων ειναι βοηθητικες(αποθηκες). Ενω ο συλλογισμος σου ειναι απολυτα φυσιολογικος δεν καλυπτεται νομιζω απο τον 4178. Οσον αφορα το Ε9 οι αποθηκες θα δηλωθουν ως βοηθητικοι χωροι ενω θα εχουν καταγραφει στα Φ.Κ ως ΥΔΚΧ? Ευχαριστω για την βοηθεια!
  19. Ιασωνα θα μπορουσες να μου το εξηγησεις λιγο αυτο που αναφερεις? Στα φυλλα καταγραφης δηλαδη στις δυο αποθηκες μου τι χρηση βαζω? Στην επικρατουσα βαζω κατοικια και το αιτολογω οπως αναφερεις πιο πανω? Παντως συμφωνα με τα εμβαδα δεν προκυπτει κατι τετοιο. Εχω 100τ.μ. κατοικια και 200τ.μ. αποθηκες οι οποιες ειναι ανεξαρτητες της κατοικιας. Πραγματικα εχω μπερδευτει....
  20. Συμφωνα με Εγκυκλιο 3 αρθρο 11 παρ. 8α: Ως επικρατουσα χρηση νοειται η χρηση που καλυπτει ποσοστο μεγαλυτερο του 50%της επιφανειας των υφισταμενων χρησεων(νομιμων και αυθαιρετων)! Αυτο νομιζω με 'πεταει' εκτος κατηγοριας 1. Στην περιπτωση μου Εμβαδον Οικιας=100τ.μ., Εμβαδων αποθηκων = 200τ.μ.
  21. Δηλαδη Ιασωνα ενω θα εχω 200τ.μ. αποθηκες(υπηρεσιες) οι οποιες ειναι ανεξαρτητες της οικιας εμβαδου 100τ.μ. θα εχω επικρατουσα χρηση κατοικια? Το στεγαστρο2 το οποιο αναφερω θα παει ως λοιπη παραβαση η οποια δεν εχει κατηγορια και παλαιοτητα σωστα? Και κατι ακομη, τοπογραφικο στις κατηγοριες 1 και 2 δεν ειναι υποχρεωτικο απο'τι διαβασα, ισχυει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.