Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΚΟΡΙΝΑ Κ.

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΚΟΡΙΝΑ Κ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην περίπτωση μου έχουν επιβληθεί πρόστιμα από το 1998, τα οποία και πλήρωνε. Λόγω κατάργησης της παρ. 2, αρθρ. 34 του Ν.4315/14 δεν μπορώ να το υπαγάγω, όμως λόγω ύπαρξης προστίμων μου κάνει εφικτή τη δυνατότητα. Ναι, γνωρίζω ότι υπήρχε αυτό και με τον Ν.4178, όμως δεν χρειάστηκε ποτέ να το χρησιμοποιήσω. Τώρα που είναι ανάγκη (γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος), είναι ότι ιδανικότερο. Μου άνοιξες τα μάτια. Ευχαριστώ. Όμως για να κάνω δυσκολότερο το θέμα, ο τύπος έχει επιπλέον και αυθαίρετη κατασκευή του 2010, το οποίο δεν είναι φυσικά καταγεγραμένο από την Πολεοδομία. Δύο προβλήματα: (α) μπορώ να το δηλώσω και αυτό ή όχι; (β) Δεν μπορώ να βρω αποδεικτικό χρονολογίας (και εδώ που τα λέμε έχω και τις αμφιβολίες μου για το έτος κατασκευής). Μπορώ να δηλώσω τα παλιά βεβαιωμένα και αυτό να το καταγράψω ως μη τακτοποιήσιμο;
  2. Έχει βγει κάτι σχετικά με το ποιες δηλώσεις του Ν.4178 μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς να μεταφερθούν στο νέο νόμο; Μόνο οι δηλώσεις σε υπαγωγή ή και οι υπόλοιπες; Φαντάζομαι ότι οι βεβαιώσεις θα είναι άκυρες, αλλά τουλάχιστον να ολοκληρωθούν.
  3. Αυτό το "φερόμενος ως ιδιοκτήτης επί του οποίου έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης" ακούγεται πολύ καλό για υπαγωγή σε εξ'αδιαρέτου εκτός σχεδίου (με την προϋπόθεση ότι έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα από πολεοδομία).Όμως όπου δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, φαίνεται αδύνατη προς στιγμήν η όποια υπαγωγή. Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, γιατί ελπίζουμε ... σε ένα καλύτερο αύριο !!!
  4. Συνάδελφοι καλημέρα και βοήθεια μας! Έχει καταλάβει κανείς τι γίνεται με τις εξ'αδιαιρέτου ιδιοκτησίες (χωρίς σύσταση οριζόντιας ή κάθετης) σε εκτός σχεδίου περιοχές; Το μόνο σχετικό που βλέπω στο Ν.4495/17 είναι το άρθρο 98. Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι πρέπει πρώτα να προβούν σε σύσταση οριζοντίων ή καθέτων και μετά να κάνουν υπαγωγή σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 98. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.