Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

INGPAK

Members
  • Περιεχόμενα

    57
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

INGPAK's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι υπάρχει όντως σύσταση ΟΙ όπου περιγράφονται δύο ιδιοκτησίες΄. Μία αυτή του διαμερίσματος και μία αυτή της αποθήκης με παρακολούθημα τη θέση στάθμευσης. Οπότε βγάζω δύο βεβαιώσεις και στη δεύτερη περιγράφω και τη θέση στάθμευσης. Έχουν δοθεί όντως χιλιοστά στην αποθήκη. Σας ευχαριστώ! Καλημέρα... καλή συνέχεια!
  2. Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα, μου έχει ζητηθεί να εκδώσω βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών για τη σύναψη συμβολαίου μέσα στο οποίο περιγράφονται οι εξής οριζόντιες ιδιοκτησίες; 1. ένα διαμέρισμα 2. η αποθήκη στο υπόγειο, στην οποια ανήκει η αποκλειστική χρήση μιας θέσης στάθμευσης στην πυλωτή. Πρέπει να εκδώσω δύο βεβαιώσεις ή μπορώ να εκδόσω μια που να περιγράφει και τις δύο; Στην περίπτωση που εκδόσω είτε μία ή δύο (μάλλον εκεί το βλέπω να πηγάινει) πρέπει να περιγράψω κάπου και τη θέση στάθμευσης; Το έχει χειριστεί κανείς σας; Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα! Έχω την περίπτωση που σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου πάνω από την πυλωτή, έχει κλειστεί ο φωταγωγός με μεταλλική κατασκευή (πατάρι και σκεπή με πολυκαρβονικό σαν σκεπή) και έχει μετατραπεί σε αποθήκη του διαμερίσματος 6τ.μ. Ο φωταγωγός αυτός είναι εντός κάλυψης (φαίνεται εντός Δ.Κ.) . 1. Σαν τι το δηλώνω στο σύστημα, Υπέρβαση δόμησης και μετατροπή σε κύριο χώρο ή πάει με αναλυτικό; 2.Και στην πρώτη περίπτωση το δηλώνω σαν πρόχειρη κατασκευή; 3. Απαιτείται η συναίνεση των υπολοίπων συνιδιοκτητών ή το προχωρώ μόνο με την αίτηση του ιδιοκτήτη; Ευχαριστώ!
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι, μπορεί κάποιος να ανεβάσει στα downloads μια τεχνική έκθεση/βεβαίωση που μπορεί να έχει συντάξει για κατάστημα/ διαμέρισμα που να έχει τύχει φθορών από ενοικιαστή. Πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για δικαστική χρήση. Ευχαριστώ!
  5. Σε ευχαριστώ, οπότε δεν χρειάζεται να την αναφέρω και στην βεβαίωση.Καλές εκλογές!
  6. Αγαπητοί συνάδελφοι, πρέπει να ετοιμάσω μια βεβαίωση για την μεταβίβαση ενός αγροκτήματος χωρίς κάποιο κτίσμα μέσα σε αυτό. Το μόνο που υπάρχει είναι μια περίφραξη με συρματόπλεγμα, για την οποία είχε εκδοθεί και άδεια από την κοινότητα στην οποία βρίσκεται το αγρόκτημα αυτό. Η ερώτηση μου είναι εάν η βεβαίωση είναι αυτή του τύπου για αδόμητο και εάν θα πρέπει επίσης κάπου στη δήλωση μου να αναφέρω την περίφραξη αυτή ή όχι; Ευχαριστώ!
  7. Πιστεύω ότι για τα παλαιά συμφωνητικά ο δρόμος στα ταμεία του ΤΕΕ είναι απαραίτητος για την κατάθεση των κρατήσεων. Το να πάει κανείς και να καταθέσει σε τράπεζα μόνο αυτές θα δημιουργήσει πρόβλημα.
  8. Για μια τακτοποίηση αυθαιρέτου τον προηγούμενο Δεκέμβριο 2011 είχα καταθέσει την αμοιβή ( μικρότερη της νόμιμης) σε τράπεζα και δεν έχω καταβάλει έως σήμερα τις εισφορές ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ. Πάω απλά τώρα παρ΄όλο που είναι 2012 και καταθέτω ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ σε μια τράπεζα; Με τις κρατήσεις ΤΕΕ τι κάνω όμως αφού για να τις καταθέσω τώρα θα έπρεπε να καταθέσω εκ΄νέου πάλι όλη την αμοιβή με το νέο έντυπο του συστήματος. Ή να πάω να τις καταθέσω απ΄ευθείας στο ΤΕΕ; Εντωμεταξύ μήπως υπάρξει κάποιο πρόβλημα στα φορολογικά αφού η αμοιβή είναι το 2011 ενώ οι κρατήσεις της το 2012; Ευχαριστώ!
  9. Συνάδελφοι μήπως έχετε μια απάντηση σε αυτό που θέτω παραπάνω όσον αφορά την αποτύπωση;
  10. Συνέβει και σε εμένα το πρωϊ. Κολλάει ακόμη η εφαρμογή. Μπές και βγές μια δυο φορές και θα δουλέψει! Εμένα την έβγαλε μετά από κανά μισάωρο.
  11. venezia, θα το βρείς στο Επιλογή κυρίας εργασίας-->Αποτύπωση --> Αρχιτεκτονικά Και εγώ επάνω σε αυτό ψαχνόμουν τώρα. Το θέμα είναι ότι για να σου βγάλει την αμοιβή σου ζητά 1. τον αριθμό εφαρμογών, 2. τον προϋπολογισμό του έργου και 3. την κατηγορία του κτιρίου. Εντάξει το τελευταίο αλλά το 1 και 2 από που το παίρνουμε; Σαν τετραγωνικά καταχωρούμε αυτά που αφορούν την υπέρβαση και όχι όλο το ακίνητο. Εντωμεταξύ στις έως τώρα ρυθμίσεις μικρών παραβάσεων δεν επέλεγα καθόλου την αποτύπωση, έχω τώρα όμως την περίπτωση όπου οι υπερβάσεις μαζί με τις πέργκολες είναι 289τ.μ. οπότε και θα πρέπει να την βάλω θεωρώ.
  12. Συνάδελφοι καλημέρα, κλειστός Η/Χ ο οποίος ο οποίος θα μπορούσε να είχε τακτοποιηθεί με τον Ν.3843 μπορεί τώρα με τον Ν.4014 να πάει σαν Υ.Δ. κυρίων χώρων; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.