Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σάββας7188

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ο λόγος που απευθύνθηκα στο forum είναι διότι ο μηχανικός μου είπε ότι πρέπει να εκδώσει νέα οικοδομική άδεια, με κόστος 5.000 ευρώ!! (για διαμέρισμα ισόγειου ορόφου 132 τμ). Επειδή δεν είμαι σχετικός, είναι διαφορετικό πράγμα η άδεια αποπεράτωσης;; Μήπως η άδεια αποπεράτωσης θα κόστιζε λιγότερο από νέα άδει; Ή μήπως οι αυτοδίκαιες παρατάσεις (έως το τέλος 2024) με καλύπτουν και δεν είναι αναγκαίο να μπω σε έξοδα;
  2. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Γεια σας, έχω οικοδομική άδεια του 2002, για διόροφη οικοδομή με υπόγειο. Υπάρχει συμβόλαιο για οριζόντιες ιδιοκτησίες των ορόφων. Έως το 2004 είχαν ολοκληρωθεί ο πλήρης σκελετός της οικοδομής, και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον 1ο όροφο και τη σκεπή. Βγήκε ρεύμα για τον 1ο όροφο (ΙΚΑ τακτοποιημένο μόνο για τον 1ο όροφο) και κατοικείται από τότε. Έμεινε όμως σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση του ισογείου ορόφου. Φυσικά, έχει πραγματοποιηθεί ο σκελετός του ισογείου, αφού πάνω του πατάει ο 1ος όροφος που κατοικείται, κι έχει γίνει μερική περιμετρική τοιχοποιία. Δεν έχει γίνει ποτέ ανανέωση της αρχικής άδειας (που είχε εκδοθεί το 2002), ούτε αυτοψία/θεώρηση ή κάποιος άλλος έλεγχος. Το ερώτημα είναι αν η άδεια είναι σε ισχύ για να συνεχίσουν οι εργασίες στον ισόγειο όροφο, ή αν χρειάζεται μια απλή θεώρηση της παλιάς άδειας (με λίγα έξοδα), ή αν χρειάζεται έκδοση νέας άδειας (με πολλά έξοδα...); Ευχαριστώ πολύ, Σάββας Αν είσαι Μηχανικός βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου Didonis Δεν είμαι μηχανικός.
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι, δεν έχω βγάλει ακόμη άδεια δόμησης. Και δεν ξέρω αν πρέπει να βγάλω άδεια ή αν πρέπει πρώτα να λύσω το θέμα με τα δέντρα.
  4. Όμως, αν ξεκινήσω να χτίζω, μπορεί να μου κάνει ασφαλιστικά μέτρα και να με σταματήσει λόγω των δέντρων, για τα οποία διεκδικεί αποζημίωση από το δήμο;
  5. (Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Γεια σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω αγοράσει οικόπεδο εντός σχεδίου επέκτασης πόλεως, άρτιο και οικοδομήσιμο. Ωστόσο, με ενημέρωσε ο γείτονας ότι επειδή πριν την πράξη εφαρμογής (έγινε το 2000) το οικόπεδο ανήκε σ'εκείνον, και επειδή στο οικόπεδο υπάρχουν 3 δέντρα (μηλιά, συκιά, καρυδιά) που είχε φυτέψει εκείνος, δεν μπορώ να οικοδομήσω αν προηγουμένως δεν αποζημιωθεί εκείνος από τον Δήμο για τα δέντρα, διότι ο Δήμος του το πήρε με την πράξη εφαρμογής και το έδωσε σε νέο ιδιοκτήτη (από τον οποίο το αγόρασα εγώ στη συνέχεια). Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει βάση αυτό που ισχυρίζεται ο γείτονας και αν μπορεί να με σταματήσει όταν ξεκινήσω να οικοδομώ στο οικόπεδο. Σας ευχαριστώ για τα φώτα σας.
  6. Αφού υπάρχουν οριζόντιες ιδιοκτησίες σε κάθε όροφο, και ο κάθε όροφος είναι διακριτό οροφοδιαμέρισμα με οριζόντιες ιδιοκτησίες: α. Μήπως είναι λάθος να δηλωθεί το οικόπεδο? Στις πολυκατοικίες με οριζόντιες, δηλώνεται το οικόπεδο? β. Αν πρέπει να δηλωθεί το οικόπεδο, μήπως το σωστό είναι να δηλωθεί σε κάθε όροφο, αλλά με τα χιλιοστά που αναλογούν σε κάθε όροφο?
  7. Γεια σας, θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας για το πώς δηλώνω στο Ε9 την εξής περίπτωση: Διόροφη διπλοκατοικία με υπόγειο σε οικόπεδο 475,25 τμ. Η οικοδομή έχει οριζόντιες ιδιοκτησίες ως εξής: Υπόγειο (γκαράζ και αποθήκη) 122,42 τμ, ημιτελές, μη ηλεκτροδοτούμενο, με ποσοστό επί του οικοπέδου 100/1000 (47,53 τμ οικοπέδου). Ισόγειο διαμέρισμα ημιτελές, μη ηλεκτροδοτούμενο, 132,42 τμ με ποσοστό 400/1000 επί του οικοπέδου (190,10 τμ οικοπέδου). Πρώτος όροφος, διαμέρισμα που κατοικείται, 132,42 τμ με ποσοστό 400/1000 επί του οικοπέδου (190,10 τμ οικοπέδου). Μελλοντική δόμηση 100/1000 επί του οικοπέδου (47,52 τμ οικοπέδου). Οι απορίες μου είναι: 1. Θα βάλω τον κάθε όροφο σε ξεχωριστή γραμμή (υπόγειο, ισόγειο, 1ος όροφος)? 2. Θα βάλω το οικόπεδο σε κάθε γραμμή (για τον κάθε όροφο ξεχωριστά), ή μόνο στο ισόγειο? 3. Αν το οικόπεδο μπαίνει σε κάθε όροφο, τι επιφάνεια οικοπέδου θα δηλώσω στον κάθε όροφο, το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου ή την επιφάνεια που αναλογεί στον κάθε όροφο ανάλογα με χιλιοστά επί του οικοπέδου? 4. Τι σύνολο επιφάνειας κτισμάτων θα δηλώσω σε κάθε όροφο, το άθροισμα όλων των ορόφων (δηλαδή όλης της οικοδομής) ή το εμβαδό του ορόφου? Με άλλα λόγια, ταυτίζεται το κουτί 12 με το κουτί 22?? 5. Πρέπει να δηλώσω τη μελλοντική δόμηση? Αν ναι, πώς τη δηλώνω? Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας. Φιλικά, Σάββας
  8. Συζήτησα το θέμα με ένα μηχανικό για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες οικοδόμησης και μου είπε ότι οι δουλείες διόδου έχουν πλέον απαγορευθεί. Πήγα και σε δεύτερο μηχανικό αλλά και εκείνος μου είπε το ίδιο. Τι επιχείρημα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ώστε να τους πείσω να ασχοληθούν με την οικοδόμηση του οικοπέδου μου??
  9. Με την επιχειρηματολογία σας εξαντλήσατε όλα τα περιθώρια αμφιβολιών που είχα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σας.
  10. Τυχαία βρήκα σε άλλο σημείο του site ότι υπάρχει απόφαση του ΣτΕ (1828/2008) που απαγορεύει την παραχώρηση σε κοινή χρήση τμήματος οικοπέδου ως δρόμο για την εξυπηρέτηση τυφλού οικοπέδου (http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=2015&highlight=%EF%E9%EA%EF%E4%EF%EC%E7%F3%E9%EC%FC%F4%E7%F4%E1).Τι επίπτωση έχει αυτή η απόφαση στην περίπτωσή μας δεδομένου ότι η προσβασιμότητα στο 2 εξαρτάται από όμορο-ανεξάρτητο οικόπεδο??
  11. Θεοχάρη σ'ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. Η πρόσβαση στη μελλοντική οικοδομή είναι εξασφαλισμένη από το όμορο οικόπεδο, το οποίο ανήκει στη σύζυγο του 2. Άρα και τα μηχανήματα δεν έχουν κανένα πρόβλημα πρόσβασης. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν διατεθειμένοι, αν αυτό απαιτείται, να κάνουν συμβολαιογραφική πράξη για μόνιμη δουλεία εισόδου από το όμορο οικόπεδο. Επιτρέπεται όμως κάτι τέτοιο, ή μήπως έχουν απαγορευτεί οι δουλείες εισόδου στα εντός σχεδίου οικόπεδα??
  12. Ευχαριστώ πολύ ΜΑΚΑΡ. Αν κάποιος άλλος στο forum ξέρει κάτι άλλο, παρακαλώ δώστε τα φώτα σας.
  13. Το ερώτημα όμως παραμένει: Θα δεχτεί η πολεοδομία την έκδοση οικοδομικής άδειας για το 2?
  14. Ευχαριστώ τους φίλους ΤΟΠΟΓΑΒΡΟ και ΜΑΚΑΡ για τις συμβουλές τους. Όντως, έχει γίνει σύσταση κάθετης συνιδιοκτησίας με καθορισμό τμημάτων αποκλειστικής χρήσης, και πράγματι ο 2 διατηρεί δικαίωμα οικοδόμησης (τουλάχιστον από πλευράς κάλυψης των τετραγωνικών μέτρων). Όμως δεν υπάρχει δυνατότητα διέλευσης του 2 μέσω του 1. Ο 1 έχει χτίσει από άκρη σε άκρη. Υπάρχει μια μικρή ράμπα, που σε βάζει στην οικοδομή του 1, όμως αυτή δεν έχει διέξοδο προς τον 2. Επιπλέον, ο 2 απεμπόλησε (συμβολαιογραφικά) το δικαίωμα να ζητήσει διέλευση μέσω του 1. Από την άλλη, ο 2 έχει λύσει το πρόβλημα της πρόσβασης καθώς στη σύζυγό του ανήκει όμορο οικόπεδο το οποίο έχει πρόσωπο 15 μέτρων σε δρόμο. Το πρόβλημα πιθανώς να προκύψει στην πολεοδομία που θα κολλήσει στο ότι ο 2 δεν έχει πρόσβαση μέσω του 1. Η λύση της δικαστικής οδού για να υποχρεωθεί ο 1 να αφήσει δουλεία διόδου, θα ήταν το τελευταίο που θέλω να σκέφτομαι διότι είναι πολύ χρονοβόρα και ο 2 θέλει να χτίσει άμεσα. Τι λέτε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.