Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ ΙΟΥΛΙΑ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την απόσταση Δ? είναι υποχρεωτικό με το καινούριο διάταγμα να κρατάμε απόσταση Δ από τα όρια ή μπορούν και να εφάπτονται στα όρια? σύμφωνα με το αρ.3 του Π.Δ. 289/2011 αναφέρει ότι όλοι οι κτηριακοί όγκοι δεν επιτρέπεται να εφάπτονται στα όρια. Αναφέρεται για τα κτήρια μεγαλύτερα των 2000 κ.ο. ή και για κτήρια με μικρότερο όγκο? Παρακαλώ, προσέχετε την μορφοποίηση του κειμένου σας όταν αναρτάτε κάποιο κείμενο. Ευχαριστώ DIMITRIS80
  2. Από την πολεοδομία μου απαντάνε ότι δεν είναι νόμιμο το κτίριο διότι έπρεπε να έχει υποχρεωτικό ακάλυπτο. Δεν μου δίνουν άδεια εργασιών μικρ'ης κλίμακας σε μη νόμιμο κτίριο και προσπαθώ να βρώ αν ίσχυε κάτι με την κάλυψη. Ξέρει κάποιος να βοηθήσει?
  3. ισόγειο κατάστημα χτισμένο πριν το 1925 εμβαδού 31 τ.μ.., όσο το καταστημα τόσο εμβαδόν έχει και το οικόπεδο. θέλω να βγάλω έγκριση μικρής κλίμακας και η πολεοδομία μου λέει ότι το κτίριο μου είναι μη νόμιμο γιατί έπρεπε να έχει ακάλυπτο. σύμφωνα με το ΓΟΚ του 1929 δεν μπορώ να εντοπίσω αν το λέει αυτό κάπου. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. σύμφωνα με το άρθρο 44 του ΓΟΚ του 1929 έχω αρτιότητα στο οικόπεδο. Αλλά δεν γνωρίζω για το αν έπρεπε να αφήσουν ακάλυπτο?
  4. το αναφέρω διότι μου το είπαν σε πολεοδομία ότι ισχύει ότι και στα εκτός σχεδίου 4.00 και 1.20 για στέγη, ενώ το διάταγμα για τους στάσιμους δεν αναφέρει κάτι τέτοιο και μάλιστα λέέι 7.50 μ γενικά και 1.50 για στέγη. πως να κινηθώ?
  5. επιτρέπεται σε στάσιμο οικισμό να κάνω ισόγεια κατοικία ύψους 4,80 μ. σύμφωνα με το διάταγμα του 1982?
  6. εχω προβλημα με γειτονα, δεν αφηνει να σοβατισω γιατι στο συνορο υπαρχουν δεντρα κ φοβαται μην τα καταστρεψω. πρεπει να κανω ασφαλιστικα μετρα? πως να το στηριξω? ειναι καινουρια οικοδομη.
  7. καλησπέρα, σε μια πολυκατοικια κατασκευασμενη το 1965, το ισογειο είναι καταστημα απο το 1965 ενω στα σχεδια της πολεοδομιας εμφανιζεται ως κατοικια. δεν εγινε αναθεωρηση τοτε. τωρα θελω να κάνω προσθηκη οροφου και μου ζητανε απο την πολεοδομια νομιμοποιηση της χρησης αλλα ο ιδιοκτητης δεν θελει να το κανει. μου ειπανε οτι υπαρχει εγκυκλιος του 1994 με την οποια δεν απαιτειται νομιμοποιηση χρησης και με καλυπτει. αν τη γνωριζει καποιος; θα με διευκολυνε.ευχαριστω. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille. Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων και το κείμενο του μηνύματος, πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  8. τελικα, οι εξωτερικες διαστασεις του κτιριου,που φαινονται στα αρχιτεκτονικα σχεδια, περιλαμβανουν τη θερμομονωση? η γινεται μια προσαυξηση της διάστασης π.χ. απο 10 σε 10,10 μ.?
  9. καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν σε ένα γεωτεμάχιο 8 στρεμμάτων, το οποίο δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο μπορώ να κάνω συμβολαιογραφική πράξη και με δουλεία διόδου απο τον γείτονα να έχω δίοδο? τοτε έχω αρτιότητα? επίσης, με την δουλεία διόδου επηρεάζεται η αρτιότητα του γείτονα? δηλαδή η δουλεία διόδου παραμένει ιδιοκτησία του γείτονα ? αλλάζει το εμβαδόν του γεωτεμαχίου του γείτονα ή όχι? ακόμη, πόσο πρόσωπο πρέπει να έχει ένα γεωτεμάχιο εκτος σχεδίου πόλεως που δημιουργείται τώρα? 25 μ ? και αν σε ποιο φεκ μπορω να βρω όλα τα στοιχεια? πέρα από το φεκ270/85 Παρακαλώ μεταβείτε στο Πίνακας Ελέγχου -->Προσωπικό Προφίλ-- >Επεξεργασία προσωπικών στοιχείων και στο πεδίο επάγγελμα συμπληρώστε την ειδικότητά σας. avgoust
  10. θα ηθελα να ρωτησω αν στα ατομα που δηλωνονται στην οικογενειακη στεγη αρ.41 του ν.1337 για νομιμοποιηση μπορει περα του ιδιοκτητη και της συζυγου του , να συμπεριληφθουν και τα παιδια του ιδιοκτητη με τις - τους συζυγους τους και τα παιδια τους. δηλαδη: μανα -πατερας(ιδιοκτητες), ο γιος τους με τη γυναικα του και τα δυο παιδια τους και η κορη των ιδιοκτητων με τον ανδρα της. μου ειπαν απο τη πολεοδομια οτι δεν μπαινουν οι συζυγοι. ισχυει? γιατι στον νομο λεει ανιοντες μεχρι πρωτου βαθμου του ιδιοκτητη και της συζυγου του και κατιοντων του Παρακαλώ: 1. Χρησιμοποιείστε τόνους στους τίτλους του θέματος! 2. Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας! Ευχαριστώ, ilias
  11. σε ενα οικοπεδο 10 στρεμματων εντος στασιμου οικισμου με προσωπο σε δρομο, θελω να κανω κατατμηση σε τρια κομματια. το προσωπο στο δρομο ειναι μικρο κ το σχημα που βγαινει ειναι μακροστενο. μπορω να παραχωρησω ενα τμημα στο δημο ως δρομο- κοινοχρηστο χωρο και εν συνεχεια να το κατατμησω σε τρια οικοπεδα? ισχυει η παραχωρηση δρομου? γιατι καποιος μου ειχε πει οτι εχει καταργηθει. αν ναι υπαρχει καποιος νομος που να μπορω να δω τι ισχυει? ευχαριστω
  12. θα ήθελα να ρωτησω για την εκδοση οικοδομικης αδειας πρατηριου καυσιμων. τι ισχύει? υπαρχουν καποιοι οροι δόμησης? κ τι εγκρισεις απαιτουνται? γενικα τι απαιτειται?
  13. Θα ήθελα να ρωτησω για να καταθεσω φάκελο για προέλεγχο, τι δικαιολογητικα πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος. μου είπαν ενα τοπογραφικο και ενα διαγραμμα κάλυψης. αρκει? αμοιβη καταθέτω? ευχαριστω.
  14. μου είπαν από την πολεοδομία οτι μπορεί και στα δύο τμήματα ν αοικοδομήσει , και οτι υπάρχει κάποια διάταξη που το προσδιορίζει? το γνωρίζει κανεις? κάποια άλλη άποψη?
  15. εχω παρομοια περιπτωση. ενα τμημα ειναι εντός ορίων προ του 23 οικισμου και είναι άρτιο κ οικοδομήσιμο επειδή προυπάρχει του 1968(συμφωνα με το ΦΕΚ δεν απαιτειται πρόσωπο σε οδό), το άλλο τμήμα είναι εντός της ζώνης των 500μ και είναι 4000 μ2 με δουλεία διόδου. μπορώ να οικοδομήσω και στα δύο τμήματα με τους όρους δόμησης που ισχύουν αντίστοιχα? δηλ. 400μ στο εντός των ορίων προ του 23 και 200 στο εντός της ζώνης των 500μ? υπάρχει καμία διάταξη που να το προσδιορίζει? ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.