Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Chris79

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Chris79's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για την απάντηση! Αυτό υπέθεσα ( και φοβόμουν λόγω του κόστους αλλά και της ταλαιπωρίας για μια τέτοιου είδους εργασία ) και εγώ από την αρχή. Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι θα μπορούσε να γίνει με μια πιο απλή διαδικασία ( άδεια μικρής κλίμακας,έτσι μου είπε ο πρώτος μηχανικός αλλά για να είμαι ειλικρινής ήμουν επιφυλακτικός και για αυτό απευθύνθηκα και σε δεύτερο ) αλλά στην Ελλάδα ζούμε και τίποτα δεν γίνεται-επιλύεται με απλό τρόπο.
  2. Ακριβώς,μου ανήκει εξ'ολοκλήρου.Δεν υπάρχουν συνιδιοκτήτες.Για αυτό διευκρίνισα το ''ανεξάρτητη'',δεν αποτελεί δηλαδή διαμέρισμα πολυκατοικίας.
  3. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω και επειδή έχω λάβει αντικρουόμενες απαντήσεις από μηχανικούς στους οποίους απευθύνθηκα,αν γνωρίζετε ποια είναι η διαδικασία που απαιτείται για το σφράγισμα-κλείσιμο ενός παραθύρου και μιας μπαλκονόπορτας σε νομίμως υφιστάμενη ανεξάρτητη οικοδομή? Απαιτείται δηλαδή έκδοση οικοδομικής άδειας,νέες κατόψεις,όψεις κτλ ή μπορεί αυτό να το κάνει κάποιος εκδίδοντας μια άδεια μικρής κλίμακας? Ευχαριστώ πολύ!
  4. Σε ευχαριστω πολυ.Μολις κατεβασα τον ΓΟΚ 73. Νομιζω πως η δικη μου περιπτωση εχει να κανει με αυτο περισσοτερο. Β) Κλίμακες υπηρεσίας εντός των υποχρεωτικώς ακαλύπτων τμημάτων του οικοπέδου: 1. Εντός των υποχρεωτικώς αφιεμένων ακαλύπτων τμημάτων του οικοπέδου,οπισθίων ή πλαγίων, επιτρέπεται η κατασκευή κλιμάκων υπηρεσίας πλάτους τουλάχιστον 0,60 του μέτρου προς εξυπηρέτησιν μόνον δύο υπέρ το κατά την θέσιν της κλίμακος ισόγειον ορόφων. Εις την περίπτωσιν ταύτην εφ’ όσον η στάθμη των βαθμίδων ή του τυχόν συμπαγούς στηθαίου φθάνει εις ύψος μεγαλύτερον του 1,50 μέτρων από της παρά την κλίμακα στάθμης φυσικής ή τεχνητής, του ακαλύπτου τμήματος του οικοπέδου, κατασκευάζονται αύται κατά το υπέρ το ως άνω 1,50 μέτρον τμήμα αυτών εις απόστασιν 1 μέτρου από των ορίων του οικοπέδου.
  5. Στην επαρχία πάντως δεν βρίσκεις εύκολα ανθρώπους που θα δεχτούν να ψάξουν άδεια και να γνωμοδοτήσουν εις βάρος συναδέλφου τους,λόγω του ότι ο κύκλος είναι πολύ στενός και ο ένας ξέρει τον άλλο.Η Πολεοδομία δε,με το που πας ψάχνει τρόπο να σε ξεφορτωθεί με τόσο φόρτο εργασίας που έχουν εκεί πέρα.Πίστεψε με,δεν θα κατέληγα να κάνω ερωτήσεις στο ίντερνετ,αν ήταν τόσο εύκολο εξ αρχής.Τέλος πάντων.Κάποιος θα βρεθεί στο τέλος να ασχοληθεί.Ελπίζω...
  6. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το ψάχνω γιατί ήδη έχω καεί μια φορά με άδεια άλλου κτίσματος επίσης παλαιά και δεν θέλω να πιαστώ και πάλι απροετοίμαστος και σε αυτή την περίπτωση. Το πρόβλημα μου είναι πως οι μηχανικοί στους οποίους έχω απευθυνθεί επικαλούνται αυτό ακριβώς.Οτι δηλαδή τότε ίσχυε άλλος ΓΟΚ και θα πρέπει να ρωτήσω ή τον ίδιο τον μηχανικό που έβγαλε την άδεια ή κάποιον παλαιότερο.Το πρώτο το έκανα,όμως δεν περίμενα να μου πει κάτι διαφορετικό πέραν του ότι "όλα είναι νόμιμα".Το δεύτερο στάθηκε αδύνατον γιατί δεν μπόρεσα να βρώ μηχανικό μιας κάποιας ηλικίας που να θυμάται και να γνωρίζει τα ισχύοντα της εποχής.
  7. Καλησπέρα σε όλους. Αν θα ήταν εύκολο,θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας για 3 θέματα που αφορούν μια οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το έτος 1980. Με απασχολούν τα εξής. 1.Το έντυπο της άδειας δεν έχει σφραγίδες στα πλαίσια "Άδεια κατόπιν αυτοψίας ελέγχου φέροντ. οργανισμού & συμπλήρωσης αυτού" και "Τελικός έλεγχος της οικοδομής μετά την αποπεράτωση",ενώ έχει κανονικά σφραγίδα στο πλαίσιο "Άδεια χωρίς αυτοψία".Με δεδομένο οτι το κτίσμα είναι αποπερατωμένο από το ίδιο έτος ( 1980 ) και ηλεκτροδοτούμενο,δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σφραγίδες της πολεοδομίας και σε αυτά τα πλαίσια??Γιατί τελικώς συνέβη αυτό?? 2.Το κτισμα έχει εξωτερικό κλιμακοστάσιο,το οποίο στα επίσημα σχέδια της πολεοδομίας δεν προσμετράται στη δόμηση.Αυτό ειναι σωστό??Ρωτώ γιατί αν έχει γίνει κάποιο λάθος εκ μέρους πολεοδομίας και μηχανικού υπάρχει πρόβλημα διότι το οικόπεδο δεν έχει πλέον καθόλου δόμηση. 3.Τέλος,το εξωτερικό αυτό κλιμακοστάσιο,αλλιώς φαίνεται στα σχέδια και αλλιώς είναι στην πραγματικότητα.Όταν ρώτησα τον μηχανικό γιατί συνέβη αυτό,μου απάντησε πως έγινε λάθος όταν έριξαν την πλάκα και δεν μπορούσε να πάει αλλιώς η σκάλα.Δεν θα έπρεπε όμως να ενημερώσει και τα επίσημα σχέδια του στην πολεοδομία για την αλλαγή αυτή??Τώρα όπως έχουν τα πράγματα,υπάρχει περίπτωση να μου βγάλουν τη σκάλα αυθαίρετη?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας...
  8. Γεια σας. Ευχαριστω και τους φιλους avgoust, GRTOPO για τις απαντησεις τους. Το συμπερασμα δηλαδη που βγαινει ειναι οτι τελικα οι καθετες επι αγροτεμαχιου προ του 1992 ( το 1976 για την ακριβεια ) ειναι εγκυρες??Ετσι ερμηνευσα και εγω το νομο εξαρχης αλλα υπηρξαν αρκετοι συμβολαιογραφοι,δικηγοροι και μηχανικοι που εξεφρασαν αντιθετη αποψη και με εβαλαν σε σκεψεις. Με δεδομενο ολες αυτες τις διαφορετικες ερμηνειες του νομου,πιστευετε οτι θα αντιμετωπισουν προβλημα οσοι εχουν τετοιες ιδιοκτησιες ( υποθετω πως ειναι πολλοι ) σε σχεση με την εγγραφη-δηλωση στο κτηματολογιο?? Ευχαριστω και παλι και συγγνωμη αν σας κουρασα.
  9. Σε ευχαριστω για την απαντηση. Με λιγα λογια δηλαδη, απο αυτα που εγραψες, η συσταση καθετου επι αγροτεμαχιου το 1976 θεωρειται ακυρη. Γνωριζει κανεις μηπως πως μπορει να διορθωθει αυτη η κατασταση και αν θα υπαρξει προβλημα σχετικα με τη δηλωση του ακινητου στο κτηματολογιο, αν αυτη παραμεινει ως εχει??
  10. Καλησπερα σας. Τυχαια ανακαλυψα το φορουμ σας ( πολυ καλο και ενημερωτικο απο τα λιγα που διαβασα εως τωρα ) και θα το εκτιμουσα πολυ αν με βοηθουσατε με τις γνωσεις σας σε μια περιπλοκη κατασταση την οποια αντιμετωπιζω. Σε αγροτεμαχιο εκτος οικισμου,το οποιο προυπηρχε του ετους 1963, συσταθηκαν 7 καθετες ιδιοκτησιες ( αν και το συμβολαιο παραδοξως γραφει για οριζοντιες!! ) το ετος 1976. Το 1977 τα 2/3 σχεδον του αγροτεμαχιου μπηκαν στον οικισμο,λογω επεκτασεως.Ο οικισμος αυτος υπηρχε προ του 1923. Το ετος 1978 μια εκ των καθετων ιδιοκτησιων, χωριστηκε εκ νεου σε 3 καθετες εκ των οποιων οι 2 πωληθησαν ( η πρωτη το 78, η δευτερη το 79 ). Συνολικα εχουν ανεγερθη ( στο τμημα εντος οικισμου ) επι 3 διαφορετικων καθετων,3 κτισματα με τελευταια αδεια να εχει βγει το 1979. Να σημειωσω εδω πως ολα τα συμβολαια εχουν μεταγραφει στο τοπικο υποθηκοφυλακειο. Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης. 1.Εχει προβλημα η ολη ιδιοκτησια λογω του Ν. 2052/3-6- 1992 (ΦΕΚ Α΄ 94/5-6-1992)??Παρολο που η συσταση εγινε πριν απο αυτη την ημερομηνια?? 2.Μπορουν οι ιδιοκτητες να πουλησουν η να μεταβιβασουν τις ιδιοκτησιες τους?? 3.Μπορουν να ενωθουν 2 καθετες ( που βρισκονται στο εντος οικισμου κομματι του εν λογω αγροτεμαχιου ) μεταξυ τους η λογω του νομου του 1992 αυτο απαγορευεται επειδη συνιστα νεα καθετη ιδιοκτησια?? 4.Μπορουν να ενωθουν καθετες, που βρισκονται στο εκτος οικισμου κομματι του αγροτεμαχιου?? Εχοντας συμβουλευθει πληθος ειδικων και μη οι απαντησεις που λαμβανω ειναι διφορουμενες και βρισκομαι σε αδιεξοδο. Σας ευχαριστω για το χρονο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.