Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

topomitsos

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by topomitsos

  1. Έχω δουλέψει με το s9 της stonex,(έναν δέκτη),αν εξαιρέσουμε τα παρελκόμενα τα οποία δεν έχουν την ποιότητας των μη κινέζικων προιόντων είναι εξαιρετικό.Ο σταθμός αναφοράς του κατασκευαστή όπως και η υποστήριξη στα Ιωάννινα τουλάχιστον όπου δουλεύω είναι τέλεια.
  2. πρόβλημα με το πρόσωπο δεν υπάρχει, έχει σε δημοτική οδό και σε αγροτικό δρόμο από 50 τουλάχιστον μετρά. Προέκυψε το 2002 εννοώ ότι τότε έγινε κατάτμηση του προηγούμενη τεμαχίου η οποία όμως δεν είμαι σίγουρος ότι είναι έγκυρη.
  3. Συνάδελφε Leonida είμαι κάτοχος του leica ts02 των 7 δευτερολέπτων αλλά έχω δουλέψει και με τα δυο όργανα. Εκτός της στιβαρότερης κατασκευής του leica που αναφέρθηκε προηγουμένως ο λόγος που προτιμάται το leica είναι η laser κέντρωση που έχει το όργανο ενσωματωμένη (όχι πάνω στο τρικόχλιο αλλά στο όργανο) πράγμα εξαιρετικά πρακτικό και η ατέρμονη κίνηση των κοχλίων του.(δεν υπάρχει πάκτωση). Εκεί που ίσως πλεονεκτεί το Topcon είναι στην δυνατότητα του να παίρνει μετρήσεις ανάμεσα σε φυλλωσιές όπου το leica δυσκολεύεται.Ωστόσο και η δυο επιλογές νομίζω ότι είναι καλές, αξίζει πιστεύω να ρήξεις και μια ματιά στο Μ3 της TRIMPLE με το οποίο ωστόσο δεν έχω δουλέψει αλλά με είχε εντυπωσιάσει σε μια επίδειξη.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω ένα αντίστοιχο πρόβλημα αλλά διαβάζοντας τους υπεράνω διαλόγους δεν μου δόθηκε δυστυχώς απάντηση,λοιπόν έχω ένα τεμάχιο που προέκυψε το 2002,το εν λόγω τεμάχιο εμβαδού 990τμ βρίσκεται εντός οικισμού μικρότερου των 2000 κατοίκων,200τμ από αυτό είναι εντός του συνεκτικού τμήματος του οικισμού και τα υπόλοιπα είναι εντός οικισμού αλλά στο μη συνεκτικό τμήμα.τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση; Προκύπτει με κάποιον τρόπο άρτιο οικόπεδο;(Για το συνεκτικό τμήμα η αρτιότητα είναι στα 500τμ και για το μη συνεκτικό 1000τμ.)
  5. Καλημέρα,έχοντας δουλέψει με αρκετά έως πολλά όργανα αλλά και καταγραφικά,μπορώ με βεβαιότητα να πω πως το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ με το συγκεκριμένο καταγραφικό είναι απλά αξεπέραστο και πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Έλληνα τοπογράφου.Οι δυνατότητες του ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες ακόμα και των πιο σύγχρονων προγραμμάτων με κόστος παρά πολύ μικρότερο.
  6. Καλησπέρα, είμαι κάτοχος του TS02 της leica,και επιθυμώ να το συνδέσω με το αρχαίο και αξιαγάπητο hp200. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με τις παραμέτρους επικοινωνίας ή με τις κατάλληλες ρυθμίσεις του οργάνου.
  7. Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για κάποιο πρόγραμμα για να κόβω διατομές και να μου δίνει πινάκες χωματισμών. Έχει κανείς κάτι να προτείνει; Κάτι σε freeware θα ήταν σαφώς πιο ευπρόσδεκτο.
  8. Kαλησπέρα συνάδελφοι,έχω ενα κληροτεμαχιο που μπήκε στη πράξη εφαρμογής,είναι όμως στα όρια του σχεδίου και αφήνει εκτός 850τμ με πρόσωπο 40 περίπου μέτρων στον δημοτικό δρόμο που οριοθετεί το σχεδιο,τι συμβαίνει με αυτό το τεμάχιο;Υπάρχει πιθανοτητα να είναι άρτιο;
  9. Kαλησπέρα συνάδελφοι,έχω ενα κληροτεμαχιο που μπήκε στη πράξη εφαρμογής,είναι όμως στα όρια του σχεδίου και αφήνει εκτός 850τμ με πρόσωπο 40 περίπου μέτρων στον δημοτικό δρόμο που οριοθετεί το σχεδιο,τι συμβαίνει με αυτό το τεμάχιο;Υπάρχει πιθανοτητα να είναι άρτιο; Οι ερωτήσεις σε θέματα που μας απασχολούν, υποβάλλονται ΑΠΑΞ!! ή σε ένα νέο θέμα ή σε συνέχεια συναφούς παλαιού! Δεν κάνουμε την ίδια ερώτηση σε 10 διαφορετικά θέματα, όσο κι αν καιγόμαστε να πάρουμε απάντηση! Παρακαλώ όπως ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος να μην απαντήσει στο παρόν νήμα μιας και έχει αναρτηθεί η ερώτηση σε άλλο. GRTOPO
  10. Καλησπέρα,ψάχνω για πρότυπα έντυπα μερίδων αναδασμού,εχει κανεις καποιο να μου στειλει ή εστω να μου περιγραψει πως θα πρέπει να παρουσιάζω τις μερίδες;
  11. Καλησπέρα ειμαι δικαιούχος του εσπα και προ λιγων ημερων μου ηρθε η προεγκριση απο τον οαεδ,γνωριζετε αν υπαρχει καποια ασυμβατότητα μεταξύ των δυο προγραμμάτων;Στις προυποθέσεις του εσπα αναφερεται οτι δεν πρεπει να εχω επιδοτηθει απο αλλο πρόγραμμα για την ιδια προταση,φυσικά τα τιμολογια που θα προσκομισω στον οαεδ δεν εχουν καμια σχεση με την προταση που εχω κανει στο εσπα.Οποιος γνωριζει σχετικα παρακαλω να με κατατοπισει!Ευχαριστω εκ των προταιρων! Μη συμπλήρωση του επαγγέλματος στο προφίλ
  12. Δεν ανέφερα τα μαθηματα επιλογης βλεπ.αγγλικα,φιλοσοφιες κ αλλες πα..ριες.το προγραμμα σπουδων αλλαζει συνεχεια οπως και οι τιτλοι των μαθημάτων το 2006 που αποφοιτητησα εγω αυτα ηταν τα μαθήματα με αυτα τα ονοματα με την ιδια υλη και βαθμο δυσκολιας και εμβαθυνσης να εξαρταται απο τον καθηγητη και πιστεψε με αυτο μπορεις να το διασταυρωσεις και μονος σου.Τα μαθηματα που απαιτουνται για πτυχιο ηταν 57 και εγιναν προσφατα 61.κανε τωρα τισ πραξεις σου και συγχωρεσαι με αν ειναι κοινο το 75% και οχι το 80%.
  13. Γιατι δεν μου αρεσει καθόλου να με λένε ψευτη σου αναφέρω μόνο τα κοινά μαθήματα απο τα υποχρεωτικά:Αρχες οικολογίας,Μαθηματικη αναλυση,τεχνικάυλικά 1,τεχνικά υλικά 2,οικοδομική,γραμμική αλγεβρα,οδοστρώματα,σιδηροδρομική,στοιχεια δικαιου,συστήματα μετυαφορών,στατική 1,στατική 2,μηχανική ρευστων,πιθανότητες κ στατιστική,γεωδαιτικές εφαρμογές,διαφορικεσ εξισώσεις,αντοχή υλικών,περιβαλλον κ αναπτυξη,οδοποιια 1,οδοποιια 2,γεωλογία,δομικές μηχανές,οπλισμένο σκυρόδεμα,αναλυση 1,αναλυση 2,προγραμμνατισμος η/υ,παραστατική γεωμετρία,τεχνικό σχέδιο,μηχανική 1,αρχιτεκτονική,γεωδαισία,πολεοδομία κ χωροταξία,γεωδαιτικές εφαρμογες,στατικά 2,τεχνική υδρολογία,εφαρμοσμένη υδραυλικη.Μετρα να δεισ πόσα ειναι και αν δεν σου φτανουν να σου στειλω και τα μαθήματα επιλογής που ειναι κοινα και ειναι ακομα περισσότερα.(αυτα για τον τομεα οδοποιιας)
  14. Γνωρίζω πολυ καλα αυτο που ανέφερα περι προγραμματος σπουδών,είμαι πτυχιουχος τοπογράφος μηχανικος και φοιτητης της σχολης πολιτικών μηχανικών στο εμπ.Απλα οι πολιτικοί μηχανικοι δεν κανουν σοβαρα μαθήματα τοπογραφίας-γεωδαισιας και δεν θα επρεπε να υπογραφουν τοπογραφικά και οι τοπογραφοι δεν κανουν σοβαρα μαθηματα στατικής-αντοχης υλικων και δεν θα επρεπε να υπογραφουν στατικες μελετες.Αυτη ειναι και η διαφορα στο 20%του προγράμματος σπουδων.
  15. Αγαπητοί συνάδελφοι,οι "κομπλεξικοί" κύριοι του τεε, όπως γνώρίζεται είναι στην πλειοψηφία τους πολιτικοί μηχανικοί, τα επαγγελματικά δικαιωματά τους υπερκαλύπτουν τα επαγγελματικά δικαιωματα των τοπογράφων αει .Στην περιπτωση που διευρύνουν τα δικαιώματα των τοπογράφων τει οπως θα έπρεπε,θα δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στους τοπογραφους αει οι οποιοι θιγονται αμεσα.Ας μην ξεχνάμε οτι το προγραμμα σπουδων των αει τοπογραφίας ειναι κατα 80% ή και περισσοτερο ομοιο με αυτο των πολιτικων μηχανικών ομως τα επαγγελματικα τους δικαιωματα δεν συγκρινονται.Ποιο νοημα υπαρχει να κοπιάσεις πολύ περισσότερο να εισαχθείς σε κάποιο αει τοπογραφίας και ακόμα περισσότερο να αποκτησεις πτυχιο?Και να μην ξεχναμε και αυτο που ανεφερε ο συναδελφος παραπάνω και η κουτση Μαρία δηλωνει τοπογραφος και πουλαει δεν κανει τοπογραφικα και μαλιστα εξαρτημενα με την επιστημονικη μεθοδο του gps κινητου τηλεφώνου?Ελεος!
  16. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να ενημερωθώ για τις βασικές διαφόρες των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των τει τοπογραφίας και των πανεπιστημιακών σχολών(εμπ,απθ).
  17. Όσων αφορά την απόδοση του οργάνου τα 14cc είναι ικανοποιητικά? To στόμιο για το φραπέ είναι ενδιαφέρον αλλά στα 25000 ίσως θα πρέπει να στρίβει και τσιγάρα.Αν και για να λεμέ και του στραβού το δίκιο ο συνάδελφος εννοει το "smart station" της "leica" που παίρνει gps αν και δεν γνωρίζω αν στα 25.000 περιλαμβανεται το gps ή το πληρώνεις ξεχωριστά.Πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο γιατί καταργεί την οπισθωτομία κτλ.αλλά έχουν συνηθισεί πολυ κομπογιαννήτες να εντάσσουν με gps χειρός τα απλά τοπογραφικά ενώ για μεγάλες δουλειές γίνεται κανονικος τριγωνισμός.Οπότε όλοι βολευόμαστε και με τα ρέστα θα πίνουμε καφέ μεχρι συνταξιοδότησης.
  18. Καλησπέρα συνάδελφοι, Είμαι νέος τοπογράφος και θέλω να αγοράσω έναν γεωδαιτικό σταθμό, θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιες "δοκισμενες" από εσάς λύσεις, με κόστος όχι μεγαλύτερο τον 10000e. Ο γεωδαιτικός σταθμός θα χρησιμοποιηθεί για συνηθισμένες τοπογραφικές εργασίες. Σκέφτομαι για το leica το 407. Κοστίζει κοντά στα 6000 αν δεν κάνω λάθος. Έχει κάποιος εμπειρία από το συγκεκριμένο μοντέλο? Επίσης θα ήθελα να μάθω αν η ακρίβεια τον 7cc του συγκεκριμένου οργανου είναι ικανοποιητική για τις συνηθισμένες εργασίες? Σας ευχαριστώ. Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. Χάρης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.