Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

soulis13pao

Core Members
  • Περιεχόμενα

    289
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by soulis13pao

  1. συνάδελφοι τώρα πια στα γεωτεμάχια κατω των 4 στρ. δηλώνουμε μη άρτια και μη οικοδομήσιμα πια?? έχουν χάσει τη δόμηση οριστικά???
  2. Καλημερα ηθελα να ρωτησω για δουλεια διοδου εντος αδομητου οικοπεδου για ΗΤΚ περναει ως κοινοχρηστος??? ευχαριστω!!
  3. Καλησπερα! μπορει να μου πει καποιος συναδελφος ποια διαταξη αρθρο κτλπ αναφερει για την απαγορευση μεταβιβασης δασικου τμηματος με χαρακτηρα ΔΔ (το οποιο αποτελει ιδιοκτησια ιδιωτη)???? δεν ειχε ποτε υποβληθει αντιρρηση και βρισκομαι σε μερικως κυρωμενο δασικο χαρτη
  4. Συναδελφοι εξ ολοκληρου αυθαιρετο κατηγοριας 5 εχει οριστικοποιημενη υπαγωγη στον 4495! για να περαιωωθει απαιτειται ΜΣΕ...η προθεσμια ειναι εντος 5ετιας απο την οριστικη δηλωση??? τι γινεται αν περασει η 5ετια?
  5. DXF / ZIP: Η εφαρμογή δεν έχει πρόσβαση στα κεντρικά συστήματα συναδελφοι σας εχει τυχει το παραπανω μηνυμα?? δε μπορω να καταλαβω τι συμβαινει!! απο χτες αυτο μου βγαζει
  6. Συναδελφοι για αυτα τωρα τα ασκεπη ερειπια προ 1955 για την ΗΤΚ (δηλωμενα ως 1 λοιπη κατασκευη) τι αναβασμα αρχειων απαιτειται???
  7. μετα απο συνενωση γηπεδων το ενα 7 στρ. και το αλλο 4 στρ. που προκυπτει ενα νεο 11 στρ. (ανω των 8 ) μπορει να παρει αρτιοτητα για τουριστικο καταλυμα???
  8. Τελικα αν δεν απατειται ΠΕΑ βασει συμβολαιογραφικης πραξης η ΗΤΚ το απαιτει για να προχωρησει???? για συσταση οριζοντιου πχ . Εγω απ οτι ειδα η ΗΤΚ προχωραει κανονικα χωρις το ΠΕΑ...τι λετε και σεις??
  9. Συναδελφοι καλησπερα έχω την εξης απορια: σε κτίσμα ασκεπές ερειπωμεένο διώροφο στις επιφάνειες στη καρτέλα πράξεις θα αναφέρω το ΒΔ 1955 και θα κάνω δυο εγγραφές? ενα για ισόγειο και ενα για όροφο με μηδέν σε ολα τα κουτακια και καταχώριση του αρ. 1 στο κουτάκι λοιπες κατασκευες??? και απλα αναφέρω τα τμ. ισογείου και ορόφου στα σχόλια ?
  10. @prometheus ναι εχεις δικιο για τις δεξαμενες νερου και εφοσον κατηγορια 3 μπορει να συνυπαρχει με κατηγορια 5 σε αλλο φυλλο καταγραφης παρολο που δεν υπαρχει οικοδ αδεια... Επισης η ομαδοποιηση των αποθηκων βγαζει συνολικο εμβαδον ανω των 15 τμ. οπότε υπερβαση δομησης με μειωτ 0.50
  11. Καλημερα! σε ακινητο εξ ολοκληρου αυθαιρετο εκτος σχεδιου κατηγοριας 5, εχω μια ισογεια κατοικια, παταρι, 2 αποθηκες, στερνα, ΒΒQ, φουρνο και στεγαστρο. Οι 2 ισογ. αποθηκες μαζι με τη στερνα (συνολ εμβαδον 30 τμ.) μπορουν να μπουν σε ενα φυλλο καταγραφης με μειωτ. συντελεστη 0.50 , και το παταρι σε αλλο φυλλο με μειωτ 0.30. σωστα??? ΒΒQ φουρνος και στεγαστρο αναλυτικος!
  12. Φυσικά και πρέπει να εκδόσεις βεβαίωση Ν4495 εφόσον πρόκειται να γίνει μεταβίβαση!! Στο σύστημα του ΤΕΕ εκεί στη δήλωση θα ανεβάσεις τη τεχνική σου έκθεση/βεβαίωση ως αποδεικτικό έγγραφο προ 55 μαζι με τα υπόλοιπα αποδεικτικά που έχεις.
  13. Το πρωτο που ειπες!! Δηλ τις διορθωσεις σχηματος και εμβαδου ητοι τις γεωμετρικες μεταβολες! και οτι εχει να κανει και με διεκδικησεις απο ελλ. δημοσιο η μεριδες αγνωστου ιδιοκτητη!
  14. Στις προθεσμιες που αναφερεις πιο πανω νομιζω αυτες που ληγουν 31/12/2021 εχουν παρει παραταση ενα χρονο ακομα!
  15. και μεταγενεστερες παρεμβάσεις να έχει υποστεί το προ 55 ας τα βάλει κατηγορία 3 η αναλυτικο
  16. ναι ισχύει! καθόλου τραβηγμένο! κατηγορία 4 αν πλήρεις βέβαια τις προϋποθέσεις των ποσοστών των υπερβασεων δόμησης κτλπ.
  17. Γινεται δουλεια ακομα με την απλη βεβαιωση Ν4495 περι αδομητου εφοσον η ΗΤΚ εχει παρει παραταση μεχρι τελος Σεπτεμβρη
  18. Καλημερα, μεχρι προτινος ειχαμε το προβλημα με την εφορια που δε δεχονταν την βεβαιωση του ιδιωτη μηχανικου για τα προ 55 (δεχονταν μονο τη βεβαιωση απο ΥΔΟΜ). Εχει αλλαξει κατι?? γνωριζετε?? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  19. Αυτο για τη δωλώση περαιωσης των προ 55 τι εννοει ακριβως??? οτι μπορουμε να δηλωσουμε σε ανεξαρτητη δηλωση το κτισμα του προ 55 και να προχωρησουμε σε περαιωση??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.