Μετάβαση στο περιεχόμενο

takzago

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

takzago's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν είναι σχεδιασμένο το snubber για 60 kV. Βασικά δεν είναι υπολογισμένο γι' αυτό το κύκλωμα, απλά είναι τιμές που επιλέγησαν για να είμαστε καλλυμένοι. Τα 8/15 πως προκύπτουν? Χρησιμοποιώντας θυρίστορ έχεις καλύτερη και πιο "γρήγορη" κυματομορφή κρουστικής τάσης
  2. Καλημέρα! Προσπαθώ να φτιάξω μια γεννήτρια Marx αντικαθιστώντας τα διάκενα με Θυριστορ. Η γεννήτρια είναι πάνω σε PCB και χρησιμοποιεί 1200 V Thyristors, 50ΜΩ αντιστάσεις για να φορτίζονται στην ίδια τάση τα θυρίστορ, Κύκλωμα snubber, μετασχηματιστές με 2.5 kV τάση απομόνωσης, 1:1 για την έναυση των θυρίστορ. Το κύκλωμα είναι με 10 βαθμίδες. Εδώ είναι το κύκλωμα για μόνο 4 βαθμίδες αφού και οι υπόλοιπες είναι ακριβώς το ίδιο. Τα παραπάνω κύκλωμα φαίνεται να λειτουργεί σωστά μέχρι τα 8 kV περίπου και δίνει κυματομορφές κρουστικών τάσεων χωρίς θόρυβο. Το πρόβλημα είναι για μεγαλύτερες τάσεις. Νομίζω ότι το snubber δεν έχει τις κατάλληλες τιμές για το κύκλωμα. Στην τωρινή του κατάσταση χρησιμοπουνται αντιστάσεις (Rs) 30 Ω και πυκνωτές (Cs) 1μF για το snubber. Βέβαια, μπορεί να φταίει και η σχεδίαση του κυλώματος snubber. Μήπως ξέρει κανείς πως θα διαστασιολογήσουμε ένα κύκλωμα snubber? Ποιες πρέπει να είναι οι τιμές αντίστασεις και χωρητικότητας για το κύκλωμα? Αν είναι δύσκολο να υπολογιστεί, περίπου τι τιμές Rs και Cs θα χησιμοποπιούσατε?
  3. Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Μας έχουν αναθέσει μια εργασία όπου ζητείται να επιλέξουμε κινητήρα για την εγκάρσια κίνηση γερανογέφυρας. Έχω καταλήξει ότι ο κινητήρας που μας καλύπτει είναι 11 kW αλλά μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε κινητήρα αλουμινίου ή cast iron από την εταιρία ΑΒΒ κλάσης απόδοσης Eff2 Τι να επιλέξω από τους δύο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.