Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

rowdie78

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by rowdie78

  1. Θα διαφωνήσω καθώς στο άρθρο 17 παρ.6β του Νο, στην τελευταία παράγραφο, αναφέρει ρητά ότι κάτω από τα προκήπια επιτρέπονται οι κατασκευές του άρθρου 11, ήτοι και τα πάρκινγκ. 6. Κάτω από την οριστική στάθμη του εδάφους των ακάλυπτων χώρων του οικοπέδου ή γηπέδου, επιτρέπονται : α) Η κατασκευή δεξαμενών (αποχέτευσης ακαθάρτων, νερού, υγρών και αερίων καυσίμων), αποθήκης συσσωρευτών φωτοβολταϊκών συστημάτων, μηχανοστασίωνυδροστασίων για επεξεργασία νερού, δικτύων για την εξυπηρέτηση του κτιρίου και των απαραιτήτων για τη λειτουργία ασκεπούς πισίνας εγκαταστάσεων, τεχνικών συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων και ανακύκλωσης απορριμμάτων, εγκαταστάσεων γεωθερμίας, σύμφωνα με τους όρους και τους περιορισμούς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις. β) Η επέκταση υπογείων ορόφων με τις χρήσεις που ορίζονται στο άρθρο 11: Για οικόπεδα εμβαδού έως και εξακοσίων (600) τ.μ. επιτρέπεται έως τα όρια του οικοπέδου. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η εξαγορά των θέσεων στάθμευσης που δεν εξασφαλίζονται από τη μελέτη. Σε οικόπεδα εμβαδού από εξακόσια (600) τ.μ. έως χίλια (1000) τ.μ. επιτρέπεται επέκταση των υπογείων έξω από το περίγραμμα της κάλυψης του κτιρίου και έως τα όρια του οικοπέδου σε ποσοστό έως και 80% του υποχρεωτικώς ακαλύπτου χώρου. Στην περίπτωση αυτήν, επιτρέπεται η εξαγορά των θέσεων στάθμευσης που δεν εξασφαλίζονται από τη μελέτη, σε ποσοστό έως και 30% του συνόλου των απαιτούμενων θέσεων. Σε περίπτωση που στα οικόπεδα αυτά δεν εξασφαλίζονται από τη μελέτη οι απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης στον πρώτο υπόγειο όροφο, μπορεί να επεκτείνονται όλοι οι υπόγειοι όροφοι έως και 100% του υποχρεωτικώς ακαλύπτου χώρου. Στην περίπτωση αυτήν, επιτρέπεται η εξαγορά των θέσεων στάθμευσης που δεν εξασφαλίζονται από τη μελέτη, σε ποσοστό έως και 15% του συνόλου των απαιτούμενων θέσεων. Σε οικόπεδα εμβαδού άνω των χιλίων (1000) τ.μ. επιτρέπεται επέκταση των υπογείων έξω από το περίγραμμα της κάλυψης του κτιρίου και έως τα όρια του οικοπέδου σε ποσοστό έως και 70% του υποχρεωτικώς ακαλύπτου χώρου. Στην περίπτωση αυτήν, δεν επιτρέπεται εξαγορά θέσεων στάθμευσης. Οι επεκτάσεις υπογείων ορόφων με τις χρήσεις που ορίζονται στο άρθρο 11 δύνανται να κατασκευαστούν εντός των ελαχίστων αποστάσεων Δ ή δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου του ακινήτου. Επίσης, δύνανται να κατασκευαστούν κάτω από την επιφάνεια των προκηπίων εφόσον, η στάθμη της πλάκας επικάλυψης βρίσκεται τουλάχιστον σαράντα (40) εκατοστά κάτω από τη στάθμη του οριστικά διαμορφωμένου εδάφους.
  2. Καλησπέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω τί επιτρέπεται σε δώμα αποκλειστικής χρήσης ως διαχωριστικό. Το δώμα αυτό είναι σε πολυκατοκία και επειδή εκεί έχει νοικιάσει ένα στούντιο ένας φίλος, θέλει να κατασκευάσει ένα διαχωριστικό για να μην τον βλέπουν οι υπόλοιποι ένοικοι, όταν ανέβουν στην ταράτσα. Στο παρελθόν, ο ιδιοκτήτης είχε βάλει μεταλλικά κάγκελα και είχε δεχθεί καταγγελία από τους υπόλοιπους ενοίκους. Στον ΝΟΚ δε βρήκα κάτι, εκτός από το άρθρο 21 το οποίο όμως δε νομίζω ότι έχει σχέση. Θα ήθελα τη βοήθειά σας, ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα πήρα (μετά από σχεδόν 5!! μήνες) μια άδεια νομιμοποίησης με άρθρο 22/ΓΟΚ85 κατόπιν υπαγωγής στον Ν.4014. Δε θα ξαναμπώ στη διαδικασία αυτή ποτέ... Τέλος πάντων, ήθελα να ρωτήσω, επειδή πρόκειται για συμβόλαιο, πως θα εκδόσω τη βεβαίωση από το πρόγραμμα αφού μου λέει οτι εκκρεμεί η έκδοση της αδείας??? Με λίγα λόγια, δεν έχω τρόπο να περάσω στο σύστημα τον αριθμό της αδείας... Ξέρει κανείς τίποτα?
  4. Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να ρωτήσω το εξής: τελειώνει η 4ετία μιας οικοδομικής αδείας. Η αναθεώρηση αυτής για παράταση ισχύος (σε περίπτωση που δεν έχει εκτελεσθεί καμία εργασία στο οικόπεδο), μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στην επόμενη 4ετία? Υπάρχει αυτό κάπου σε νόμο ή είναι μια άτυπη διαδικασία και είναι θέμα του εκάστοτε μηχανικού και της εκάστοτε Πολεοδομίας? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.