Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

colakis

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

colakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα ήθελα τη βοήθεια σας.... Το έψαξα λίγο παραπάνω και κατέληξα στα εξής (στα οποία όπως πάντα υπάρχουν κάποια κενά): 1. Τις αποθήκες τις έβαλα στο 4014 (πληρώθηκε μόνο το παράβολο). Μπορώ να το γυρίσω για να πάω προς έκδοση Ο.Α.? Αφού βγάζω άδεια για αλλαγή χρήσης, μπορώ να πάω για νομιμοποίηση αλλαγή χρήσης (είναι σύνομα) και συνένωνση. 2. Στο 4014 δήλωσα ότι είναι υπηρεσίες (το οποίο μπορώ να το αλλάξω βέβαια). Οι αποθήκες είναι υπηρεσίες οπότε αν θα πάω για αλλαγή χρήσης στα σύνομα κομάτια μπορώ να αλλάξω την χρήση και σε αυτά που έβαλα στο 4014 αφού δεν του αλλάζω τη χρήση ξανά. (από υπηρεσίες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος) 3. Βάζω όλες τις αποθήκες στο 4014 ως αλλαγή χρήσης, βγαίνει ένα πρόστιμο τις τάξεως τον 9.000 και τελειώνω κατευθείαν. Κ αργότερα όταν θα βγει ο άλλος νόμος θα έχω επιστροφή, αφού λένε ότι τα προ 1975 τακτοποιούνται με 500. Αυτό που δεν ξέρω κάνοντας την αλλαγή χρήσης στο 4014 (σε καταατήματα) θα πρέπει να περάσω και από την πολεοδομία για αλλαγή χρήσης σε κατάστημα συνάθροισης κοινού και υγειονομικού ενδιαφέροντος? 4. Συνεχίζω όπως ξεκίνησα. Πάω για αλλαγή χρήσης και συνένωση. Απλά δεν ξέρω στα τμήματα τα οποία τακτοποίησα αν έχω πρόβλημα. Τι εννοώ: αφού τα έβαλα ως υπηρεσίες φαντάζομαι ότι δεν θα έχω πρόβλημα μετά να τα κάνω καταστήματα και να τα συνενώσω με τα υπόλοιποα τμήματα. Από που να το πιάσω.........??????
  2. Και στα 2 οικόπεδα, (και στις 2 αποθήκες) προστέθηκαν κάποια τερταγωνικά. Αυτά τακτοποιήθηκαν ως υπηρεσίες. Οι αποθήκες δεν άλλαξαν χρήση
  3. Καλησπέρα, θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μία άδεια την οποία δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω... Σε 2 διαφορετικά οικόπεδα (όμορα), με διαφορετικούς ιδιοκτήτες υπάρχουν: στο α) μία ισόγεια αποθήκη σύμφωνα με την άδεια του 65. Σε αυτήν την αποθήκη τακτοποιήθηκαν κάποια αυθαίρετες κατασκευές. στο β) μία ισόγεια αποθήκη με άδεια του 59 και κολλητά σε αυτήν μία ισόγεια αποθήκη με άδεια του 60. Στην δεύτερη αποθήκη υπάρχουν κάποιες αυθαίρετες κατασκευές που τακτοποιήθηκαν. Τώρα θέλει κάποιος να τα νοικιάσει όλα και να τα κάνει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. (Από το β) οικόπεδο και την αποθήκη του 60 θέλει να νοικιάσει ένα μέρος της.) - Βγάζω άδεια αλλαγής χρήσης με συνένωση των καταστημάτων? - Βγάζω δύο άδειες με αλλαγή χρήσης και μετά με 48η ενημέρωση κάνω την συνένωση? - Ο ενοικιαστής θέλει να κάνει κάποιες εργασίες από τώρα και θέλει μία άδεια μικρής κλίμακας όπως λέει. 48η μπορώ να βγάλω σε μόνο νόμιμα υφιστάμενα κτίρια. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?
  4. Θα ήθελα την βοήθειά σας: Δύο οικόπεδα με διαφορετικούς ιδιοκτήτες έχουν από ένα κατάστημα (με ξεχωριστές άδειες εννοείται) το καθένα στο ισόγειο. Θέλω να βγάλω άδεια λειτουργίας για ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο θα γίνει σε αυτά τα δύο καταστήματα. Πολεοδομικά τι κάνω? Σχετικά με την άδεια λειτουργίας τι κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
  5. Σε ένα οικόπεδο υπάρχουν 4 συγκύριοι αλλά με σύσταση ιδιοκτησίας. Αν θέλει ένας από του ιδιοκτήτες να χτίσει παραπάνω μέτρα από αυτά που του επιτρέπει το ποσοστό ιδιοκτησίας του, μπορεί να το κάνει με συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών?
  6. Επειδή οι ημέρες τελειώνουν, έχω μπερδευτεί σχετικά με το πότε πρέπει κάποιος να αρχίσει να πληρώνει δόσεις? Συγκεκριμένα έχω υποβάλει κάποιες δηλώσεις οι οποίες έχουν πληρώσει το παράβολο αλλά δεν έχω κάνει κάποια ενέργεια στην συνέχεια. (δηλαδή είμαι ακόμη στην αρχική υποβολή). Θα πρέπει μέχρι τις 31 Μαΐου να βγάλω τις δόσεις και οι πελάτες μέχρι τότε να έχουν πληρώσει την πρώτη? Μπορούνε τις δόσεις να αρχίσουν να τις πληρώνουν και μετά τις 31 Μαΐου?
  7. Καλησπέρα και χρόνια πολλά... Έχω ένα πελάτη κ με ρωτάει τις προϋποθέσεις για την να ξεκινήσει έναν οίκο ευγηρίας. Από την Ο.Α., την άδεια λειτουργείας κ.α. σε νέο ή υφισατάμενο κτίριο. Ξέρει κάποιος να με κατευθύνει από που να αρχίσω? τι ισχύει πλέον παράδειγμα με τον ΝΟΚ? για την άδεια λειτουργείας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
  8. Από το πρόστιμο που βγαίνει στα αυθαίρετα αν ο ιδιοκτήτης έχει τακτοποιήση τον Η/Υ αφαιρούμε όλο το ποσό του προστίμου ή δεν υπολογίζω το ποσό του παραβόλου που πλήρωσε για τον Η/Υ?
  9. Έχω ένα κτίριο σε εκτός σχεδίου. 3 όροφοι με διαφορετική είσοδο. Δεν έχει γίνει καμία οριζόντια ιδιοκτησία. Δηλ. το οικόπεδο κ οι 3 διαφορετικές ιδιοκτησίες ανήκουν σε ένα άτομο το οποίο είναι παλλινοστούντας. Το κτίριο είναι κύρια και μοναδική κατοικία. Αυτό το τακτοποιώ με μία δήλωση? Ο ιδιοκτήτης παίρνει την έκπτωση?
  10. Να θέσω κ εγώ ένα διαφορετικό πρόβλημα? Έχω ένα οροφοδιαμέρισμα το οποίο 2-3μ2 του διαμερίσματος μπήκαν στο κλιμακοστάσιο και 2-3μ2 του κλιμακοστασίου μπήκαν στο διαμέρισμα. Αυτό λύνεται με την διαφορετική διαμερισμάτοση?
  11. Το πρόβλημά μου είναι με τον όρο διαιρετό!!!! Δηλ. έχω ένα μέροσ του οικοπέδου μόνο δικό μου???
  12. Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!! Κ τελικά τι γίνεται?????? (έχω γίνει κουραστικός....) Το κάνω στο ν4014 με μία δήλωση ενώ είναι 2 οικόπεδα? Ή κάνω 2 δηλώσεις κ μετά ενώνονται από τον συμβολαιογράφο? Κ αν κάνω 2 δηλώσεις μπορώ να το κάνω αυτό αφού το σπίτι είναι σε 2 διαφορετικά οικόπεδα?
  13. Απλά δεν καταλαβαίνω τον όρο διαιρετό? Σημαίνει ότι από ένα οικόπεδο το οποίο το έχουν πολλοί ιδιοκτήτες, εγώ μπορώ να έχω αποκλειστικά ένα κομμάτι αυτού?? Συγνώμη το ΝΣΚ 2011 τι είναι??? πως το έχεισ στα downloads?
  14. Η αποδοχή κληρονομιάς λέει: από το Β οικόπεδο το οποίο έχει 3-4 ιδιοκτήτες, ο ιδιοκτήτης που έχει και το Α οικόπεδο, έχει διαιρετό τμήμα x μ2 το οποίο είναι άρτιο κ οικοδομήσιμο επειδή συνεννούται με το Α. Για να απαντήσω κ σε ένα ακόμη ερώτημα το σπίτι έχει ενιαία θεμελίωση. Το διαιρετό δεν αντιλαμβάνομαι??? Κάνοντας την ρύθμιση με τον ν4014 σημαίνει ότι αυτόματα το Α κ Β οικόπεδο γίνεται ένα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.