Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

chris90001

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ρόδος

chris90001's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μαλλον χρειαζόμαστε κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την λειτουργία των φύλλων του excell. Δλδ πως απο το ένα πάμε στο άλλο αυτόματα επιλέγοντας τις κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν. Αν έχεις χρόνο παρακαλώ κάνε μερικές επισημάνσεις. Ευχαριστώ πολύ.
  2. "κατά παρέκκλιση εντός των ως άνω ορίων θεωρούνται άρτια τα γήπεδα με όποιο εμβαδον έχουν κατά την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος . . . κλπ" οπότε και ανάλογα με το σχήμα του συνολικού οικοπέδου, χρησηκτησία στο μεσαίο οικόπεδο (ή και στο τελευταίο που σε απασχολεί) με ημερομηνία τουλάχιστον 1970 και ιδού η λύση.
  3. υπάρχει πάντα το δικαίωμα της "αιτήσεως ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας" για α) πλάνη περί τα πράγματα β) υπέρβαση ορίων διακριτικής ευχέρειας γ) ελλειπή αιτιολογία της διοικητικής πράξης υπάρχει άφθονη σχετική νομολογία του ΣΤΕ. Πάντως πρέπει να αιτιολογήσεις τι εννοείς "παράβαση νόμου".
  4. Πάρε ζεύγος αεροφωτογραφιών απο τη ΓΥΣ παρελθόντος έτους π.χ. 1980 ή 1975 κλπ και ζήτα φωτοερμηνεία και σύνταξη dtm
  5. Αρθρο 25 Οικοδόμηση σε μη άρτια οικόπεδα "1. Οικόπεδα εντός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων, που δεν καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις αρτιότητας κατά τον κανόνα ή την παρέκκλιση της περιοχής και που έχουν δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του ν. 651/1977 "περί καταργήσεως του ν.δ. 349/1974 τροποποιήσεως των περί αυθαιρέτων οικοδομικών κατασκευών, διατάξεων, κ.λπ.", μπορεί κατ' εξαίρεση να οικοδομηθούν αν έχουν μία πλευρά τους τουλάχιστον 5.00 μ.σε κοινόχρηστη οδό ή πλατεία και αν μέσα σ' αυτά, μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικών ακάλυπτων χώρων, είναι δυνατή η ανέργερση κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας τουλάχιστον 50 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς τουλάχιστον 5.00 μ. Το ίδιο ισχύει και για οικόπεδα, που έχουν γίνει μη άρτια λόγω ρυμοτόμησης, άσχετα με το χρόνο που έγινε και άσχετα αν αυτά προέρχονται από παραχώρηση ή από άλλη μεταβιβαστική αιτία. Αν δύο ή περισσότερα γειτονικά οικόπεδα της παραγράφου αυτής συνενωθούν, το οικόπεδο που θα προκύψει από τη συνένωση εμπίπτει στις διατάξεις της παραγράφου αυτής. 2. Η δόμηση στα οικόπεδα αυτά γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες δόμησης που ισχύουν στην περιοχή. Η άδεια χορηγείται πάντοτε ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, που μπορεί να επιβάλει περιορισμούς στον αριθμό των ορόφων ή στον όγκο και γενικά στη διαμόρφωση του κτιρίου σε περιπτώσεις, που βλάπτεται εμφανώς το περιβάλλον. 3. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή στα οικόπεδα του άρθρου αυτού η κατασκευή κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας τουλάχιστον 50 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς τουλάχιστον 5.00 μ. τότε τα οικόπεδα προσκυρώνονται υποχρεωτικά σύμφωνα με τις σχετικές πολεοδομικές διατάξεις". "μήπως και σε βοηθήσει".
  6. για να μιλάς για πράξη εφαρμογής προφανώς συντάχθηκε και πολεοδομική μελέτη. Βάση της πολεοδομικής νομοθεσίας (εφόσον ο δρόμος στον οποίο αναφέρεσαι δεν προυπήρχε αυτής της μελέτης και δεν έχει καταστεί κοινόχρηστος αυτοδίκαια) αν δεν γίνει η παρακατάθεση της αποζημίωσης δεν συντελείται η απαλλοτρίωση του τμήματος αυτού. Αρα θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να περιφράξει το τμήμα του δρόμου που διέρχεται εντός της ιδιοκτησίας του οπότε σαφώς μιλάμε για ένα ενιαίο οικόπεδο και όχι δύο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.