Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

stayros

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.634
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    24

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από stayros

  1. Είναι μία αποδεκτή μέτρηση σε περίπτωση που δεν είναι πρακτική η μέτρηση με πασαλάκια. Υπόψη ένας μόνο πάσσαλος δεν είναι γείωση αλλά κοροϊδία. Μπορείς να τον αλλάξεις με πλάκα ή με τύπου Ε και σε συνδυασμό με βελτιωτικό να πέσει η αντίσταση σε αποδεκτά επίπεδα.

  2. Αυτό που ρωτάς λέγεται LED inrush current και αφορά το ελάχιστο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να φορτιστούν οι πυκνωτέ. Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες εδώ https://adlt.com.sg/led-driver-inrush-currents/

    Για αυτό που ζητάς υπάρχουν ειδικά όργανα που ελέγχουν σωστά το ΔΔΕ καθώς αν δοκιμάσεις μόνο με 30mA διαρροή είναι σαν να πατάς το test του ΔΔΕ. Κανονικά ο έλεγχος δείχνει σε ποια ένταση πέφτει ο ΔΔΕ γιατί όσο λάθος είναι να πέφτει ο ΔΔΕ στα 35mA άλλο τόσο λάθος είναι να πέφτει στα 5mA. Γενικά πάντως μην παίζεις με το ρεύμα αν δεν ξέρεις τι κάνεις. Φέρε ένα φίλο ηλεκτρολόγο να σου κάνει έλεγχο όπως πρέπει.

    inrush

  3. Είναι πολύ ιδιαίτερη πληροφορία αυτή που συνήθως δεν απασχολεί τον καταναλωτή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κατασκευαστής λαμπτήρων που δίνει αυτή τη λεπτομέρεια. Που σου χρειάζεται κάτι τέτοιο και γιατί 30mA?

  4. Προφανώς το 1970 δεν μπορεί να έχουν βγει επαγγελματικά δικαιώματα για σχολές που ιδρύθηκαν το 1981. Άσε που υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων και ΝΣΚ ότι οι απόφοιτοι ΤΕΙ δεν έχουν ΕΔ...

  5. Νέα χρηματική ποινή, ύψους 60.000 ευρώ  επέβαλε το Τριμελές Συμβούλιο Συμμορφώσεων του ΣτΕ στα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας, Υποδομών, Περιβάλλοντος και Οικονομίας, για την άρνησή τους να συμμορφωθούν με την  2040/17 απόφαση του ΣτΕ, η οποία έχει κρίνει παράνομη την άρνηση της Διοίκησης να εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα  που θα καθορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων [ΤΕΙ Πάτρας και Λάρισας].

    Η κύρωση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη που είχε επιβάλει το ίδιο δικαστήριο πέρσι, ύψους 40.000 ευρώ και στις αποζημιώσεις του Δ. Πρωτοδικείου και Δ. Εφετείου Αθηνών ύψους 212.000 ευρώ που έχουν αποδοθεί ήδη σε  πτυχιούχους Μηχανικών Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων ΤΕΙ.

    Το σκεπτικό   της απόφασης

    «Επειδή κατά τον χρόνο συνεδρίασης του Συμβουλίου, στις 28.9.2021… παρά την παρέλευση εξαμήνου από την κοινοποίηση του 4/2021 πρακτικού στα αρμόδια υπουργεία, τα οποία δεν προσκόμισαν κανένα στοιχείο αναφορικά με τους λόγους στους οποίους οφείλεται η μη ολοκλήρωση της οικείας διαδικασίας για την έκδοση του διατάγματος και η, εντεύθεν συνεχιζόμενη παραβίαση των συνταγματικών τους υποχρεώσεων να συμμορφωθούν με την ακυρωτική απόφαση του Δικαστηρίου. Κατόπιν τούτου, το Συμβούλιο διαπιστώνει ότι η μη συμμόρφωση προς την ανωτέρω ακυρωτική απόφαση είναι αδικαιολόγητη. Κατ’ εκτίμηση δε της σημασίας της διαφοράς και των συνθηκών μη συμμόρφωσης και ειδικότερα α) της μακρόχρονης παράλειψης της Διοίκησης να ρυθμίσει κανονιστικώς σύμφωνα με τη συνταγματική της υποχρέωση…τα επαγγελματικά δικαιώματα των αιτούντων, β) της, εκ της παραλείψεως αυτής, απορρέουσας παραβίασης, επί μακρόν, των συνταγματικών δικαιωμάτων των αιτούντων στην εργασία…και στην ακώλυτη και ισότιμη συμμετοχή στην οικονομική ζωή της χώρας…και γ) της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης της συνταγματικής της υποχρέωσης…να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση παρά την επιβολή ήδη χρηματικής κύρωσης για την ίδια αιτία, γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Κράτους Δικαίου, επιβάλλει σε βάρος των συναρμόδιων υπουργών χρηματική κύρωση ύψους 60.000 ευρώ…. Οίκοθεν νοείται ότι η καταβολή του ανωτέρω ποσού… δεν απαλλάσσει, αλλά αντιθέτως επιτείνει την υποχρέωση των συναρμόδιων υπουργών να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες, κατά τρόπον ώστε να μην καταστεί αναγκαία νέα παρέμβαση του παρόντος Συμβουλίου».

    Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πτυχιούχων  Μηχανικών Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, τονίζει τα εξής:

    Α.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο βάσει της πρόσφατης εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 257, Ν.4610/19 είναι το επισπεύδον υπουργείο σε αυτήν την ιστορία, δεν απέστειλε απόψεις επί του θέματος, επιδεικνύοντας μία άνευ προηγούμενου περιφρονητική στάση απέναντι στην δικαιοσύνη. Το ίδιο έπραξε και κατά την συζήτηση της νέας αιτήσεως ακυρώσεως, η οποία διεξήχθη ενώπιον του Δ’ τμήματος του ΣτΕ την Τρίτη 9/11/2021, όπου με εξαίρεση το Υπουργείο Οικονομικών, κανένα άλλο δεν εκπροσωπήθηκε. Ο δε νομικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών στην τοποθέτησή του επιχείρησε να υποβαθμίσει την διάρκεια της καθυστέρησης απονομής επαγγελματικών δικαιωμάτων στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι., προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και της ίδιας της προέδρου του Δικαστηρίου.

    Β.  Δυστυχώς  όμως για τα εμπλεκόμενα υπουργεία, η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Το ελληνικό κράτος όφειλε, βάσει των νόμων που το ίδιο έχει θεσπίσει, μαζί με την ίδρυση των σχολών μας να έχει εκδώσει και τα π.δ. που θα καθορίζουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Αντίθετα, έχουν παρέλθει 21 χρόνια από την ίδρυση της ειδικότητάς μας στα Τ.Ε.Ι. της χώρας, 4 και πλέον χρόνια από την δημοσίευση της ΣτΕ 2040/17,  2,5 χρόνια από την ψήφιση της πλέον πρόσφατης εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 257, Ν.4610/19, έχουν μεσολαβήσει δύο πρακτικά και δύο αποφάσεις του Τριμελούς Συμβουλίου του ΣτΕ, δύο απόφασεις του Δ. Πρωτοδικείου και του Δ. Εφετείου Αθηνών, έχουν επιβληθεί (έως τώρα) συνολικές χρηματικές κυρώσεις ύψους 312.000 ευρώ (λεφτά που τα πληρώνουμε όλοι εμείς) και όμως τα υπουργεία δεν έχουν καν συγκροτήσει τα γνωμοδοτικά όργανα τα οποία θα εισηγηθούν το περιεχόμενο του επίμαχου π.δ.

    Γ.   Είναι πλέον αυταπόδεικτο, ότι η Διοίκηση προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων, δεν διστάζουν να επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους με την καταβολή αποζημιώσεων, παρά να εκδώσει ένα απλό προεδρικό διάταγμα που θα δίνει το (αυτονόητο) δικαίωμα σε πτυχιούχους δημόσιων Α.Ε.Ι. να ασκούν το επάγγελμά τους.

    Δ.   Σε ότι αφορά τον ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ., είναι αυτονόητο ότι όχι απλώς θα συνεχίσουμε, αλλά και θα εντείνουμε τις νομικές ενέργειές μας σε κάθε επίπεδο.  Αναμένοντας την απόφαση επί της πρόσφατης αιτήσεως ακυρώσεως, που συζητήθηκε προ ολίγων ημερών ενώπιον του ΣτΕ (την οποία συνυπογράφουν 145 συνάδελφοι), είμαστε έτοιμοι να προβούμε και στην κατάθεση αιτήσεως συμμορφώσεως αμέσως μετά την παρέλευση του εύλογου – νομικά – χρόνου. Επιπλέον, ήδη  προ διετίας έχει κατατεθεί ομαδική αγωγή συναδέλφων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αναμένεται η απόφαση αυτή ως πιλότος για τους υπόλοιπους συναδέλφους που θα ακολουθήσουν ευθύς αμέσως μετά την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

    Ε.   Δεν αρκούμαστε πλέον σε αποζημιώσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αποκαταστήσουν την πραγματική ζημιά (ηθική, επαγγελματική - οικονομική) που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος μας πλέον είναι κάποια στιγμή στο εδώλιο να καθίσουν όλοι αυτοί (πολιτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) που φέρουν την πραγματική ευθύνη για αυτή τη κατάντια. Και εκεί επικεντρώνουμε την προσοχή μας το τελευταίο διάστημα.


    View full είδηση

  6. @sxe

    1. Μέσα από απρόβλεπτα γίνεται.

    2. Έκανε ΠΚΤΝΜΕ με αυτά; Γιατί από ότι μυρίζομαι θέλει να το αποφύγει.

    3. Όταν χρησιμοποιείς απρόβλεπτα λογικό είναι να ξεπεράσεις το 20%.

  7. Ο Μ/Σ απομόνωσης χρησιμοποιείται για να απομονώνεις γαλβανικά ένα κύκλωμα από τα υπόλοιπα. Χρησιμοποιείται συνήθως σε συνθήκες με υγρασία ώστε σε περίπτωση διαρροής να μην κλείνει κύκλωμα προς γη και άρα να υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Παλιά τους συναντούσες και στα μπάνια.

    • Upvote 1
  8. Καλύτερα να πας σε τρία MPPT παρά σε micro/solar edge, εφόσον οι προσανατολισμοί σου είναι 3. Σε αυτές τις λύσεις πας μόνο όταν έχεις πολλές αλλαγές στο προσανατολισμό ή/και σκιάσεις από πολλές πλευρές που δεν μπορείς να αποφύγεις.

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.