Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

predator_c

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

predator_c's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα μπορούσες να δικαιολογήσεις γιατί το θεωρείς σημαντικό το συνταξιοδοτικό; Σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να γυρίσει στην Ελλάδα θα συνεχίσει να το πληρώνει μαζί με το ΤΣΜΕΔΕ (σε περίπτωση που δεν έχει κάνει παύση με το γνωστό κοινοτικό έντυπο); Σε πόσα χρόνια κατοχυρώνει δικαίωμα σύνταξης; Η μηνιαία καταβολή είναι μεγαλύτερη του ΤΣΜΕΔΕ πρώτης κλίμακας;
  2. Επί του θέματος για τον συνάδελφο συμφωνώ απόλυτα, είναι ευκαιρία που δεν έχουν πολλοί, αλλά πιστεύω πως θα βγει και οικονομικά πολύ κερδισμένος γιατί αν συγκρίνουμε τις αμοιβές σε ακριβές ευρωπαϊκές πόλεις είναι πολύ μικρότερες τον μισθό που προαναφέρθηκε συν την επιβάρυνση του κόστους διαμονής/ διαβίωσης. Ίσως όμως να μην μιλάμε για 40 ώρες την εβδομάδα και έτσι να δικαιολογούνται κάπως οι υψηλές αποδοχές.
  3. Πολύ κατατοπιστικό, αλλα νομίζω δείχνει ξεκάθαρα 10.5% φτηνότερη την Ντόχα στα είδη διατροφής από την Αθηνα. (Consumer Prices in Doha are 10.48% lower than in Athens) Για αυτό είπα πως πόλεις στη Δυτική Ευρώπη είναι πιο ακριβές στο κόστος διατροφής. Και αφού τα υπόλοιπα έξοδα είναι πληρωμένα μου φαίνεται ιδιαιτερα μεγάλος ο μισθός των 3000 ευρώ καθαρά. Υπολογίζω δηλαδή αποταμίευση γύρω στο 75% του συνολικού μισθού, εκτος και αν δεν υπολογίζω αλλα έξοδα που αγνοώ.
  4. Γιατί δεν είναι πολλά τα 3000€ καθαρά στο Κατάρ; εφόσον θα είναι πληρωμένα το σπίτι, αυτοκίνητο και τα εισιτήρια που θα χαλάσει τις 3000€; Η διατροφή που μου έρχεται στο μυαλό ως έξοδο δεν μπορεί να είναι ακριβότερη από την Δ. Ευρώπη . Και αν ξέρεις πόσες ώρες την εβδομάδα είναι η εργασία στη Μ. Ανατολή; αν και φαντάζομαι τα έργα υποδομών έχουν και υπερωρίες (πληρωμένες ως υπερωρίες; )
  5. Θα έχει καθηστέρηση φέτος η αποστολή αυτοκόλλητων, και εγώ δεν έχω λάβει "Θεώρηση βιβλιαρίων υγείας Συνταξιούχων για το 2014 - Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014 Τα αυτοκόλλητα θεώρησης για τα βιβλιάρια υγείας των συνταξιούχων για το 2014 θα αποσταλούν καθυστερημένα μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου. Η καθυστέρηση αποστολής τους οφείλεται σε προβλήματα που προέκυψαν κατά την διαδικασία έκδοσης τους. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα Περιφερειακά Γραφεία του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Σε περίπτωση που επείγεστε για τα αυτοκόλλητα μπορείτε να προσέλθετε στα κεντρικά γραφεία του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, Κολοκοτρώνη 4, Σύνταγμα, 1­­­­ος όροφος και να θεωρήσετε τα βιβλιάρια σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας." από το σάιτ του τσμεδε
  6. Κάνε συμπληρωματική, και εγώ έβαλα το ποσό του φετινού εξαμήνου αντί το συνολικό του 2012 και όταν πήγα στην εφορία για την προσκόμιση μου το διόρθωσαν, αλλά θα έρθουν 2 εκκαθαριστικά, πρώτα με το λάθος και μετά το ορθό.
  7. Δεν αμφισβητώ τι γινόταν πριν 10 χρόνια, ρωτήθηκε τι συμβαίνει τώρα και απάντησα, πιστεύω θα είναι πιο χρήσιμο να γνωρίζει κάποια πράγματα του σήμερα, ας το διασταυρώσει και με την γραμματεία των μηχανολόγων, σε γενικές γραμμές θα ξέρουν. Υ.Γ. Πριν 10 χρόνια οι εξετάσεις γινόταν στο ΑΠΘ, σε ειδικό κέντρο, τώρα γίνονται στη κάθε σχολή (είχαν ακουστεί πολλά... και καταργήθηκε)
  8. Περνάν στο 5το αλλά το μαθαίνουν όταν έχει τελειώσει...δηλαδή το χρωστάνε όλο το 5το. Τίποτα από πρώτο και δεύτερο έτος. http://www.mech.ntua.gr/gr/studies/past-rating/rating12-13 να ψάχνουμε λίγο πριν γράφουμε
  9. Εμένα μου ζήτησε και κράτησε μόνο την βεβαίωση παρακράτησης του 20% (805) και τις εισφορές τσμεδε (053)
  10. όχι από το απόλυτο μηδέν, απτό 6το εξάμηνο χρωστώντας όμως και το 5το.
  11. Το κύριο βάρος στο πολυτεχνείο θα είναι τα μαθήματα ( εξετάσεις) που όπως λες δεν θα τα παρακολουθείς λόγω εργασίας. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι σοβαρότερο και πρέπει να βρεις κάποια λύση. Το να παραβρεθείς για μία ώρα σε ένα εργαστήριο που έχουν κάποια μαθήματα μία φορά το εξάμηνο είναι εφικτό ( πας αργότερα/ νωρίτερα μία μέρα στη δουλειά). Δεν είναι ανέφικτο να τα συνδυάσεις με την εργασία, αλλά θα σε πάει πίσω.
  12. Πέρνα εσύ με το καλό και θα βρεις την άκρη με τα εργαστήρια, που είναι το λιγότερο που θα πρέπει να ανησυχείς, (μην τα συγκρίνεις με τα εργαστήρια στο τει)
  13. Ο κωδικός 501 (καθαρό εισόδημα) είναι αντίστοιχος με τον κωδικό 346 του Ε3 (καθαρό φορ. αποτ.) ; επίσης ο κωδ. 517 (Ακαθάριστα έσοδα) του Ε1 αντιστοιχεί με τον κωδ. 550 του Ε3 (πίνακας ΣΤ, υποπ. η) ;
  14. Ναι σωστά, έχεις δίκιο και σε εμένα είναι ίδιοι οι κωδικοί που λες μεταξύ τους, οπότε το 1100 που είναι το σύνολο το βάζουμε στο 566. σ' ευχαριστώ! (οπότε αυτό που λέω στο #233 δεν ισχύει!)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.