Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tjsa

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tjsa

  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση . Η δήλωση του Ν.1337/83 για τα υπόλοιπα κτίσματα έχει πλήρη ταύτιση με την υφιστάμενη κατάσταση , σε ευχαριστώ όμως για το ενδιαφέρον και τις επιπλέον παρατηρήσεις σου επί του θέματος .
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα και συγχαρητήρια για την σπουδαία δουλειά που κάνετε στο forum . Παρακαλώ για την άποψή σας στο παρακάτω θέμα : Ακίνητο επιφανείας 51,07 τ.μ. νομιμοποημένο το 1984 με τον Νόμο "Τρίτση" εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΜΩ 2021 . Στο οικόπεδο υφίσταται μία απόθηκη περίπου 5 τετραγωνικών νομιμοποιημένη και αυτή με τον νόμο Τρίτση αλλά και μία αυθαίρετη κατασκευή ( αποθήκη ) 33 τ.μ. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξη του ακινήτου στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 απαιτείται η έκδοση έως 19.07.2022 Η.Τ.Κ. Προβλέπεται η έκδοση Η.Τ.Κ. για το ακίνητο των 51,07 τ.μ. χωρίς να προηγηθεί η νομιμοποίηση της αυθαίρετης αποθήκης ? Ή πρέπει να νομιμοποιηθεί η αυθαίρετη κατασκευή και στην συνέχεια να εκδωθεί Η.Τ.Κ. ? Γενικότερα , το ερώτημα είναι επειδή δεν πρόκειται για σύνταξη συμβολαίων αλλά για την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 εάν προβλέπεται η έκδοση Η.Τ.Κ. με τυχόν αναφορά ότι στο οικόπεδο υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες δεν επηρρεάζουν την ένταξη της κατοικίας στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 αλλά δεν επιτρέπεται καμμία δικαιοπραξία επί του ακινήτου .
  3. Είναι όλα ξεκάθαρα και πάλι σε ευχαριστώ πολύ . Μπορεί να θεωρηθεί επέκταση του ισογείου καταστήματος ή θεωρείται ξεχωριστή ιδιοκτησία και άρα αναγκαστικά πάει μόνο με το 50% ? Αν δεν μπορεί να θεωρηθεί , θα μπορούσε να θεωρηθεί το τμήμα "κάτω" από το κατάστημα ?
  4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση . Φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αυθαίρετη επέκταση του καταστήματος και υπαχθεί στην παράγραφο 5 του άρθρου 98. Δεν μπορεί να αποκτηθεί με την συναίνεση άνω του 50 % ? Αναμένουμε επιπλέον οδηγίες ?
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα , παρακαλώ για την βοήθεια - συμβουλή σας στο παρακάτω θέμα μετά και τις τελευταίες αλλαγές του Ν.4495/2017 : Κτίριο υπογείου , ισογείου και 2 ορόφων . Στην σύσταση και στην οικοδομική άδεια δεν αναφέρεται το υπόγειο . Στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα ΑΒΗΓΔΕΖΑ . Το υπόγειο είναι ενιαίος χώρος ( το οποίο χρησιμοποιείται 60 χρόνια από το κατάστημα ) και είναι το ΖΗΘΙΓΔΕΖ , του οποίου η επιφάνεια ΖΗΓΔΕΖ βρίσκεται "κάτω" από το κατάστημα και επικοινωνεί με αυτό με σκάλα και ασανσέρ και η επιφάνεια ΗΘΙΓΗ βρίσκεται "κάτω" από τον κοινόχρηστο χώρο και επικοινωνεί με τον κοινόχρηστο ισόγειο χώρο με σκάλα . Μπορεί το υπόγειο να περιέλθει στην αποκλειστική χρήση του καταστήματος χωρίς την συναίνεση του 50% ή θεωρείται εσαει "κοινόχρηστο" ? Θα μπορούσε να "κλειστεί" το τμήμα ΖΗΓΔΕΖ και να νομιμοποιηθεί ως παράρτημα του καταστήματος ? Scan_20201221_174004.pdf
  6. Ευχαριστώ πολύ . Αυτά που έχω ετοιμάσει είναι τοπογραφικό , κατόψεις & πίνακας χιλιοστών . Δεν γνώριζα ότι η βεβαίωση εκδίδεται από το σύστημα .
  7. Ετοιμάζω ένα φάκελο μεταβίβασης ακινήτου και ήθελα να τα ετοιμάσω όλα προς υπογραφή από Διπλωματούχο Μηχανικό . Δεν έχω πρόσβαση στο σύστημα . Θα με βοηθούσε ένα υπόδειγμα .
  8. Καλημέρα σας , μήπως υπάρχει ένα υπόδειγμα βεβαίωσης μηχανικού για μεταβίβαση ακινήτου το οποίο έχει αυθαιρεσίες και έχει υπαχθεί στον 4495 ?
  9. Καλησπέρα , σχετικά με το παραπάνω από 24/09 , τελικά πρέπει να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες ? Η πραγματική κατάσταση δεν συμβαδίζει ούτε με την οικοδομική άδεια , ούτε με την σύσταση & ούτε η σύσταση συμβαδίζει με την άδεια . Άρα , υπαγωγή και των 2 διαμερισμάτων ως κατηγορία 1 & στην συνέχεια τροποποίηση της σύστασης ?
  10. Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση . Η πραγματική κατάσταση δεν συμβαδίζει ούτε με την οικοδομική άδεια , ούτε με την σύσταση & ούτε η σύσταση συμβαδίζει με την άδεια . Άρα , υπαγωγή και των 2 διαμερισμάτων ως κατηγορία 1 & στην συνέχεια τροποποίηση της σύστασης ?
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα , γράφω πρώτη φορά στο forum , ειλικρινά γίνεται καταπληκτική δουλειά . Με συγχωρείτε αν υπάρχει ξανά η απορία μου . Α' όροφος κτιρίου κατασκευής 1964 έχει 2 διαμερίσματα ( 2 διαφορετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες ) , το 1ο καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο ( η αυθαιρεσία είναι από κατασκευής και σε όλους τους ορόφους ) και επίσης καταλαμβάνει χώρο από το 2ο διαμέρισμα . Χρειάζεται υπαγωγή ως κατηγορία 1 , άριθρο 96 α) & διαμερισμάτωση , άρθρο 100 παρ.8 ? Δηλαδή 250 ευρώ + 250 ευρώ ? Το άλλο διαμέρισμα έχει μόνο την διαμερισμάτωση , άρα θεωρώ ότι με την υπαγωγή του 1ου θα καλυφθεί και το 2ο . Σωστά ? Βέβαια μπορούν να μοιραστούν το ένα παράβολο . Σωστά ? Η σύσταση είναι λάθος οπότε μετά θα πρέπει να διορθωθεί και αυτή . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.