Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ctsakmalis

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κατερίνη, Πιερίας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ctsakmalis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μια ερώτηση, επειδή έχω μάθει το Revit και θέλω να μείνω σε αυτή τη λογική, τι πρόγραμμα στατικών προτείνετε? Σκεφτόμουν το Robot αλλά δεν ξέρω αν έχει υποστήριξη πλέον για Ελλάδα, η ACE Hellas που το πουλούσε μας οδηγεί πολύ προς Scada pro. Ρωτάω περισσότερο για κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα πολυώροφα και ίσως μεταλλικά και σύμμικτα. Επίσης για τις στατικές μελέτες που θα πρέπει να κάνουμε πλέον για το Ν4178 τι απαιτήσεις υπάρχουν σε πρόγραμμα στατικών. Θέλει ΚΑΝΕΠΕ ή όχι?
  2. Επειδή λόγω στενότητας άρχισα τα φορολογικά μου να τα κάνω μόνος μου, ξέρετε πως συμπληρώνεται το έντυπο εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ 2014? Γιατί είναι διαφορετικό από του 2013.
  3. επειδή έχω και εγώ μια ίδια ακριβώς περίπτωση γίνεται να με ενημερώσεις και εμένα γιατί δεν το βρίσκω?
  4. Ισχύει ότι το Revit δημιουργεί μεγαλύτερου μεγέθους αρχεία με αποτέλεσμα να τρέχει πιο αργά στον υπολογιστή? Επίσης στο Revit πως κάνετε προκοστολόγηση? Δηλαδή υπολογισμό ποσοτήτων κτλ. Το Archicad τα έχει λύση αυτά? Πως ετοιμάζεις το διάγραμμα κάλυψης στο Revit, Archica, Archlinexp, Allplan κτλ. Από ότι έχω καταλάβει, σχεδιάζουμε ένα σπίτι π.χ. Έπειτα πρέπει να μπορούμε τα σχέδια τα μπορούμε με το ίδιο πρόγραμμα να τα παρουσιάσουμε στην Πολεοδομία και έπειτα να κάνουμε καλό φωτορεαλισμό. Τι προτείνετε αν μπορώ να αγοράσω μόνο ένα πρόγραμμα για να τα κάνω όλα?
  5. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει? Τι κάνουν οι χρήστες Revit όταν πρέπει να σχεδιάσουν διάγραμμα δόμησης? Γραμμή γραμμή στο Autocad?
  6. Archlinexp ή Revit? Ιδού η αποροία

    1. achille
    2. Earl

      Earl

      ΡΕvit Structure, ACAD Structural Detailing.

  7. Να πω και εγώ τις εντυπώσεις που έχω καθώς εδώ και μερικούς μήνες χρησιμοποιώ Revit. Είναι εκπληκτικό πρόγραμμα, με μεγάλη βάση δεδομένων και κάνει τα πάντα. Έχει ικανοποιητικό φωτορεαλισμό, βγάζει αρχεία ifc για σύνδεση με το energy building ή όποιο άλλο ενεργειακό πρόγραμμα χρειάζεσαι, και με το structure μπορείς να ετοιμάσεις και το στατικό. Και εγώ προσπαθώ όλα τα σχέδια να τα έχω μέσα στο αρχείο του Revit (ακόμη και το τοπογραφικό το κάνω εισαγωγή και ας μην το πειράξω καθόλου). Αν αρχίσεις να παίζεις πιο πολύ με το Cadware ή το Autocad και να βάζεις πολλούς τοίχους βαραίνουν αφάνταστα. Και δεν είμαι διατεθειμένος να σβήνω τοίχους όπως μου πρότειναν. Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να μάθω και το Archlinexp. Είναι πολύ πιο οικονομικό, έχει σύνδεση με το Scadapro για στατικά έχει δικό του ενεργειακό πρόγραμμα. Έχει δυνατότητα να σου ετοιμάσει το διάγραμμα κάλυψης (όλους του υπολογισμούς) κάτι που ακόμη δεν βρήκα τρόπο να το κάνω με το Revit, αλλά κάνω εισαγωγή από το Autocad, και γενικά φαίνεται καλό. Αλλά δεν το έχω ψάξει ακόμη αρκετά. Αν θέλεις σαν πρόταση το λέω. Γενικά μάθε ένα πρόγραμμα και μάθε το καλά. Και με αυτό θα πας σε όλη σου τη σταδιοδρομία, οπότε κοίτα να σε καλύψει από τώρα και στο μέλλον. Για το archicad δεν ξέρω πολλά, ξεκίνησα να ασχολούμαι αλλά η τριβή μου με το Autocad με οδήγεισε στο Revit. Έχει ίδια φιλοσοφία σε κάποια πράγματα και ίδια εικονίδια που είναι σημαντικό. Σίγουρα να πάρεις ένα BIM πρόγραμμα.
  8. Τελικά βρήκα άκρη με το energy building. Βοήθησαν λίγο τα παιδιά από το civiltech αλλά και οι πολλές ώρες που τα σκάλιζα. Τελικά κατάφερα να κάνω να εμφανίζεται το κτίριο του revit στο building αλλά οι πλάκες είναι πάντα μετατοπισμένες. Μου παν ότι δεν επηρεάζει αυτό (!) και τελικά είχαν δίκαιο, γιατί τις πλάκες τις βάζει αυτόματα το πρόγραμμα είτε τις σχεδίασες είτε όχι. Το revit το μαθαίνω ακόμη σε demo ως επί το πλείστον, γιατί έχω αυθεντικά τα autocad και cadware (είμαι από τους περίεργους) και θέλω όταν το αγοράσω (έχω ακόμη έκπτωση), να είμαι έτοιμος για τη μετάβαση. Ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις. 1. Όταν έχετε κτίριο με πολλούς τυπικούς ορόφους τι κάνετε? Είδα μια λύση ότι είναι με Group έναν όροφο? Αν ναι μετά πως τον επεξεργάζεστε αν θέλετε αργότερα και να ενημερωθούν και οι άλλοι όροφοι. Ungroup, το δουλεύετε και πάλι μετά group? Και κάνει σωστή ενημέρωση? Εγώ πάντως δεν τα κατάφερα. 2. Όταν φτιάχνετε τους τοίχους τους βάζετε το ύψος εσείς ή με constraint από τις όψεις? Επίσης του φτιάχνετε να φτάνουν από το ισόγειο μέχρι τη στέγη ή αυτό όταν είναι μονοκατοικία και στις πολυκατοικίες με τυπικούς ορόφους γίνονται ανά επίπεδο? 3. Την πλάκα τη δείχνετε να βγαίνει μέχρι έξω ή μέχρι το σοβά. 4. Ποιο στατικό πρόγραμμα χρησιμοποιείτε που να συνεργάζεται σωστά και όχι να πρέπει να ξανασχεδιάζεις. 5. Πως φτιάχνετε αυτές τις ελληνικού τύπου σκάλες για τις οποίες οι αμερικάνοι δεν έχουν καμμιά ιδέα? Νομίζω ότι τις λένε Δανέζικου τύπου. 6. Γίνεται να προσανατολίσω ένα σχέδιο ώστε να μπορέσω να φτιάξω διάγραμμα δόμησης και τοπογραφικό? Γενικά προσπαθώ να το μάθω, είναι μεγάλο το κόστος αγοράς τους και θέλω να μπορώ να φτιάχνω όλα τα σχέδια σε ένα αρχείο. Όσες συμβουλές ευπρόσδεκτες.
  9. να ρωτήσω κ εγώ κάτι. έχω το revit και το energy building το οποίο δέχεται (λεει) αρχεία ifc. 1. ποιόν τύπο από τους 4 και με ποιές ρυθμίσεις. 2. όταν πάω να κάνω εξαγωγή από το gbxml το οποίο μου δείχνει αν όλα είναι οκ λέει ότι στα δωμάτια is not upper bounded by a roof, ceiling or floor element. This can result in incorrect adjacencies and voids in the analytical model. Please ensure that Upper Limit and Limit Offset for Room 2 is set correctly. 3. όταν τα βάζω στο energy building λέει ότι δεν υπάρχει στοιχείο αναφοράς και τα παρατά. ...μην μου πείτε να ρωτήσω στη civiltech γιατί τα παιδιά δεν γνωρίζουν. είναι φιλότιμα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως λένε ότι κάτι γίνεται χωρίς να δίνουν πληροφορίες.
  10. Τα διαβάζω όλα αλλά ας ρωτήσω κ εγώ κάτι. Νομίζω έχει απαντηθεί αλλά θέλω να είμαι σίγουρος. Σε εντός σχεδίου με άδεια ισόγειο κατάστημα (μεγάλο) + Α' όροφος κατοικία (λιγότερα τετραγωνικά από το κατάστημα), έγινε 1. μετατροπή ΗΧ σε κύριο = αλλαγή χρήσης+ΥΔ ΚΧ ? 2.προσθήκη χώρων στο Α' όροφο = ΥΔ+ΥΥ ? Αν ήταν και στο ισόγειο προσθήκη χώρων τότε θα ήταν 1. στο ισόγειο ΥΔ+ΥΚ 2. στον όροφο ΥΔ+ΥΚ+ΥΥ ? μιλάμε τότε βγαίνει τρελό πρόστιμο. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, Manolis gon
  11. το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι είναι απλές εταιρίες με συγκεκριμένο τζίρο, ενώ το τεε έχει τζίρο πολλώωωων εκατομυρίων. Έπαθα πλάκα καθώς υπολόγιζα, πες 200.000 δηλώσεις αυθαιρέτων (που είναι περισσότερες) επί 32€ περίπου (που είναι κ παραπάνω) 6.400.000€!!!!!!!!! πλάκα κάνουν? και έχουν αυτό το site? που στο τέλος είμαστε τρεις την ώρα εκτεθειμένοι στους πελάτες? ντροπή Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, Manolis gon
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.