Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χαρης Καλιφε

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Χαρης Καλιφε

  1. Στη δική μου περίπτωση δεν υπάρχει κτίσμα στο αγροτεμάχιο πρόκειται απλά για μια πέριφραξη του αγροτεμαχίου με συρματόπλεγμα και πασάλους. Εαν υπάρχει κτίσμα τότε μάλον χρειάζεται και ΔΔ.
  2. Στη δική μου περίπτωση έχω να τακτοποιήσω υπέρβαση δόμησης -κάλυψης σε μια ισόγεια κατοικία 60μ2 σε συγκρότημα κατοικιών ,που στα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας φαίνεται ως 2 κατοικίες μια 20 και η άλλη 40 τετραγωνικά. Στη σύσταση αυτές οι δύο κατοικίες έχουν ενωθεί (στα σχέδια χωρίζονται με μεσοτοιχία) και θεωρούνται ως μια ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία. Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω ότι θα πρέπει να εισαχθούν στη β φάση η σύσταση και το σχέδιο που τη συνοδεύει που το δείχνει τη συνένωση των κατοικιών αφού στα εγκεκριμένα σχέδια φαίνονται δυο ξεχωριστές ιδιοκτησίες.
  3. Παύλο σε ευχαριστώ πολύ.Παρόλο που είχα ψάξει για παρόμοια θέματα αυτό δε το είχα δει.
  4. Ακριβώς αυτή είναι η οδηγία,ευχαριστώ πολύ. Καμία γνώμη επί του θέματος?Κάποιος συνάδερφος που να το έχει αντιμετωπίσει στη β φάση?
  5. Καλημέρα συνάδερφε. Εμένα για περίφραξη σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο αδόμητο απο τη πολεοδομία μου ζήτησαν -3 τοπογραφικά εξαρτημένα σε ΕΓΣΑ -Διάγραμμα εκσκαφών(παρόλο που πρόκειται για απλή περίφραξη χωρίς συνεχόμενο πέδιλο) -Τεχνική έκθεση(μήκος ύψος συρματοπλέγματος,υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κ.τ.λ) -2 φωτογραφίες της υπάρχουσας κατάστασης. Ελπίζω να βοήθησα..
  6. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ayth/nomothesia/%CF%E4%E7%E3%DF%E1%20%C4%CF%CA%CA%20%E4%E9%E1%E3%F1%E1%EC%EC%E1%20%EA%E1%EB%F5%F8%E7%F2.pdf
  7. Βρίσκεται στη σελίδα του ΤΕΕ στη διαχείριση δηλώσεων και βεβαιώσεων του 4014 στις ανακοινώσεις. Προσπάθησα να ανεβάσω το λινκ αλλά κάτι γίνεται και δε μπορώ να το κανω copy paste.
  8. Καλημέρα σε όλους τους συνάδερφους. Σύμφωνα με την οδηγία του ΤΕΕ για την υποβολή διαγράμματος κάλυψης αναφέρει ότι σε αυτοτελείς ιδιοκτησίες οριζόντιες η κάθετες των οποίων η άδεια εκδόθηκε προ της ενάρξεως του ΦΕΚ 394 Δ (8/9/1983) ως κάτοψη νοείται η κάτοψη του ορόφου όπου τοποθετείται η αυτοτελής ιδιοκτησία ως προσαρτήθηκε στη πράξη συστάσεως ιδιοκτησιών. Αυτό σημαίνει ότι στη β φάση του Ν4014 θα πρέπει οι αυθαιρεσίες να αποτυπωθούν και στη κάτοψη της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας εκτος από τη σύγριση μεταξύ της κάτοψης αποτύπωσης και της εγκεκριμένης απο τη πολεοδομία? Επίσης μήπως αυτό υποδηλώνει ότι θα πρέπει στην υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη να μπει και η σύσταση ως αποδεικτικό?
  9. Ευχαριστώ πολύ.Και εγω κάπως έτσι το σκεφτόμουν. Καλημέρα.
  10. Φίλε μου καλημέρα.Το υπόγειο δηλώνετε σε ξεχωριστή δήλωση γιατί υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Απλά επειδή στην άδεια δεν αναφέρει κανένα όροφο ως κατοικία θεώρησα ότι είναι σωστό να δηλωθεί και το υπόγειο ως υπηρεσίες δηλαδή βοηθητικός χώρος του ισογείου. Το πρόστιμο έχει πληρωθεί απλά επειδή είμαι σε προσωρινή υπαγωγή ακόμα σκεφτόμουν μήπως άλλαζα την επικρτούσα χρήση σε "άλλη κατοικία" που έχει μικρή διαφορά στο πρόστιμο(συντελεστής 0,6 αντί για 0,7 για υπηρεσίες) και να μη χρειαστεί να καταθέσω η/μ που θα είναι παραπάνω κόστος για τον ιδιοκτήτη. Ελπίζω να μη σας ζάλισα.Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
  11. Το υπόγειο ειναι αποθήκη.Ενω στην αδεια φαίνεται 80μ2 εχουν κατασκευαστεί 90 μ2.Αυτα τα 10 μ2 διαφορα ειναι η υπερβαση!! Το ισόγειο που επίσης τακτοποιώ είναι δηλωμένο στην άδεια ως κατάστημα.Αυτό που ρωτάω είναι απλο. Στον υπολογισμό προστίμου του υπογείου στα στοιχεία υπολογισμού εσείς πως θα δηλώνατε το υπόγειο? Σαν υπηρεσίες δηλαδή βοηθητικό χώρο του ισογείου ή κατοικία?? Το ρωταω αυτό επειδή το δήλωσα και αυτό ως υπηρεσίες στην επικρατούσα χρήση αλλά τώρα στη β φάση μου ζητάει η/μ!!! Το θεωρώ τραβηγμένο να ζητήσω αμοιβή για η/μ από το πελάτη για ένα υπόγειο χώρο γι αυτό το ρωτάω συνάδερφοι.
  12. Εχει γίνει υπέρβαση δόμησης και αυτό που ρωτάω είναι στο πρόστιμο εκεί που ζητάει επικρατούσα χρήση ως τι δηλώνετε;κατοικία υπηρεσίες;;απλά επειδή το ισόγειο είναι δηλωμενο ως κατάστημα μήπως χρειάζεται και το υπόγειο να δηλωθεί ως κατάστημα??αυτο ρωτάω. Παρακαλώ να ξαναδηλώσετε την ειδικότητα στο προφίλ σας λόγω διαγραφής μετά από αναβάθμιση της πλατφόρμας του φόρουμ. Ευχαριστώ Manolis gon
  13. Τακτοποιω υπερβαση δομησης υπογειου .Εχει γινει συσταση οριζοντιου ιδιοκτησιας οποτε θεωρειται αυτοτελης ιδιοκτησια. Στο προστιμο το εχω δηλωσει ως υπηρεσιες ειμαι σε ενδιαμεση υποβολη και βλεπω οτι μου ζηταει η/μ. Γι αυτο ρωταω την αποψη σας συναδερφοι αν το δηλωσω ως κατοικια στην επικρατουσα χρηση υπαρχει προβλημα. Ευχαριστω.
  14. Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Ο υπόγειος χώρος υπάρχει κανονικά μέσα στην άδεια χαρακτηρισμένος ως αποθήκη τόσο στην άδεια όσο και στα συμβόλαια και στην πραγματικοτητα!!Τακτοποιω με 4014 και αυτό που με απασχολεί είναι στον υπολογισμό προστίμου σαν επικρατόυσα χρήση το υπογειο να το βάλω ως κατοικία η υπηρεσίες.ο μειωτικος συντελεστής μπαίνει και στις δυο περιπτώσεις απλά αν το δηλώσω σαν υπηρεσίες βγαίνει ακριβότερο το πρόστιμο και θέλει και τεχνική έκθεση Η/μ.
  15. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέρφους. Εχω μια περίπτωση τακτοποίησης δυόροφης οικοδομής όπου σύμφωνα με την άδεια το ισόγειο είναι δηλωμένο κατάστημα και ο όροφος γραφεία. Για το ισόγειο έχουν γίνει η η/μ μελέτες που χρειάζονται λόγω του οτι δεν είναι κατοικία. Το υπόγειο το οποίο είναι αποθήκη πως πρέπει να δηλωθεί η επικρατούσα χρήση? Θέτω το ερώτημα διότι αν δηλωθεί και αυτό υπηρεσίες χρειάζεται και αυτό η/μ που σημαίνει κόστος για τον ιδιοκτητη. Από την 'αλλη αν δηλωθεί κατοικία δε χρειάζεται η/μ και βγαίνει σημαντικά μικρότερο το πρόστιμο. Εσείς πως θα το αντιμετωπίζατε?ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  16. Χρονια πολλα σε ολους τους συναδερφους. Υγεια και αισιοδοξια ευχομαι σε αυτους τους χαλεπους καιρους που περναμε!
  17. Ευχαριστω για την αμεση απαντηση απλα επειδη δεν ειχε αναφερθει κατι για τη καλυψη ηθελα να το επισημανω..
  18. Καλησπερα σε ολους τουσ συναδερφους, Στο νοκ αναφερει οτι η φερουσα απο φυσικα ανακυκλωσιμα υλικα δε μετραει στη δομηση αλλα ουτε στον υπολογισμο της επιτρεπομενης καλυψης. Δηλαδη το φερων χτισιμο πετρας δεν υπολογιζεται στον ελεγχο της δομησης καλυψης και ογκου. Αν κανω καπου λαθος παρακαλω να με διορθωσετε.
  19. Καλημερα και χρονια πολλα συναδερφοι. Μηπως εχει βρει καποιος τους χαρτες που αναφερονται σε περιοχες δασος χαιδαριου και ραφηνα?προσπαθησα να τα βρω απο το google earth αλλα δε μπορεσα. Αν καποιος τα εχει βρει με κωδικους θα με βοηθουσε ιδιαιτερα. Ευχαριστω πολυ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.