Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Evans

Members
  • Περιεχόμενα

    86
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Evans

  1. You 'll Never Walk Alone..

  2. 2.768 downloads

    Εργασίες του άρθρου 4 παρ.3 του N.4067/12 ΦEK 79Α- 9.4.2012. όπως αντικαταστάθηκε με τo άρθρο 48 τoυ Ν.4178/13 , ΦEK 174A- 8.8.2013 και τροποποιήθηκε με τo άρθρο 20 τoυ N.4258/14 ΦΕK 94Α 14-4-14
  3. Συνάδελφε αφού είσαι σε αρχική υπαγωγή, λογικά πρέπει να κάνεις νέα δήλωση. Στη νέα δήλωση, απαραίτητα βάλε στο Φ.Κ. τα μ2 των σταυλικών εγκαταστάσεων. Και μία ερώτηση, στη αίτηση του ΟΣΔΕ, πρέπει να είναι δηλωμένα και τα συνοδά κτίρια ,στο αθροισμα των m2, σαν σταυλικές εγκαταστάσεις??
  4. Συνάδελφε ευχαριστώ για την απόκριση, αλλά, τετραγωνικά στην υπέρβαση δόμησης έβαλα, αυτό που δεν έβαλα είναι κατηγορία αυθαιρεσίας στο φύλλο καταγραφής. Ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα...
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα, αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα... Έχει κάποιος ιδέα τι συμβαίνει??? Υπάρχει περίπτωση να βγει το παράβολο αύριο???
  6. Ο Einstein είχε πει, πως το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρα... Αλλά, για το σύμπαν δεν ήταν σίγουρος. Πόσο δίκιο είχε!!!!
  7. Συνάδελφοι εγώ προσανατολίζομαι, για την περίπτωση μονοκατοικίας που έχω, να δηλώσω 1 παράβαση 13 και να γράψω στα σχόλια "Μιά παράβαση για την αλλαγή της κάτοψης της οικοδομής με μείωση του εμβαδού". Για την περίπτωση του διαμερίσματος, πιστεύω πως είναι καθαρά διαμερισμάτωση.
  8. Τελικά συνάδελφε βρήκες κάποια λύση ή δεν προχώρησε η περίπτωση?? Πελάτης μου θέλει να κατασκευάσει παρόμοια αγροτική αποθήκη 6,00x12,00 με κολώνες ΔΕΗ και λαμαρίνες...
  9. Φαντάζομαι η ΑΠΔ του ΙΚΑ, πιστοποιεί το χρόνο κατασκευής. Το τιμολόγιο εκσκαφής δεν καλύπτει τις καθ' ύψος προσθήκες. Αλλά όπως πάντα, "παίζει" η Υ.Δ. του ιδιοκτήτη ή / και του επιβλέποντος.
  10. Συνάδελφε, μπράβο για την ταχύτατη ενημέρωση.... οπότε για τις οικοδομές που ξεκίνησαν τις εργασίες προ 01-03-2012, ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. παραθέτω τμήμα της εγκυκλίου: "ΥΠΕΚΑ Αθήνα, 9 Μαρτίου 2012 Αρ. Πρωτ.: 621 ....Συνεπώς , ο ορισμός του νομοθέτη «Για τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος» αφορά στις περιπτώσεις εκείνες που αφενός οι οικοδομικές άδειες έχουν εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου και αφετέρου οι οικοδομικές εργασίες που προβλέπονται, ξεκινούν μετά την έναρξη ισχύος του (1η Μαρτίου), προϋπόθεση αυτονόητη για την υπαγωγή στο πλέγμα των νέων διατάξεων, σύμφωνα με τα παραπάνω. Με διαφορετική εκδοχή η συγκεκριμένη διάταξη θα καθίστατο άνευ αντικειμένου, καθώς θα ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη, αφού θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να εξετάζεται ενδελεχώς ποιες από τις ανωτέρω διαδικασίες ελέγχου του άρθρου 7 εφαρμόζονται και ποιες όχι , αναλόγως του στάδιου των εργασιών . Καθίσταται δε σαφές ότι οι Υπηρεσίες Δόμησης προκειμένου να αποφαίνονται για την εφαρμογή του άρθρου 7 και ιδίως την υποχρέωση αυτοψίας από ελεγκτές δόμησης θα πρέπει να εξετάζουν το χρονικό σημείο έναρξης των εργασιών (όπως π.χ. με έλεγχο του χρόνου θεώρησης της άδειας από το αστυνομικό τμήμα).... "
  11. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό, πλέον. Δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν για να υπαχθούν στη ρύθμιση... άσχετα με τη φάση της οικοδομής.
  12. Είμαστε εντάξει για όσο ισχύει ο Ν.4014. Μετά??? Το πρόβλημα θα δημιουργηθεί για κατασκευές που τώρα είναι ημιτελείς, λόγω οικονομικών δυσχερειών του ιδιοκτήτη.... όταν κάποια στιγμή περατωθεί η οικοδομή και μπει σε διαδικασία σύνδεσης με τα δίκτυα, άντε να του εξηγήσεις πως πρέπει να βγάλει άδεια νομιμοποίησης με πρόστιμα κτλ κτλ
  13. Συνάδελφε δεν λέει ακριβώς αυτό: Μέχρι 0205/2012 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ρευματοδότηση με υπεύθυνες δηλώσεις. Εντός ενός μήνα από την λειτουργία των ελεγκτών δόμησης, παραπομπή όλων των ηλεκτροδοτήσεων που έγιναν με δηλώσεις μετά την 01/03/2012 για έλεγχο αυτεπάγγελτα. Διάβασε το κείμενο στο αρχείο που έχω επισυνάψει (το δανείστηκα από κάποια άλλο post)
  14. Θα κλάψουν πολλές μανούλες, αν δεν υπάρξει κάποια ευνοϊκή διόρθωση ή διευκρίνηση του νόμου, για τις οικοδομικές άδειες (προ 01/03/2012)....
  15. Φαντάζομαι πως με τη νέα κάτοψη, με Υ.Δ. δική μου και τη δήλωση υπαγωγής στο 4014, θα κάνει τη δουλειά του.
  16. Συνάδελφοι καλημέρα.. Μία περίπτωση σχετικά με τη διαμερισμάτωση και τις οριζόντιες ιδιοκτησίες... Πελάτης μου έχει στην ιδιοκτησία του 5 συνεχόμενα γραφεία (οριζόντιες ιδιοκτησίες 10 έως 20 τμ το καθένα), σε όροφο με 15 γραφεία. Σε σχέση με την κάτοψη της άδειας τα γραφεία παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις. Κάποια έχουν πάρει από τον διάδρομο, κάποια έχουν δώσει στο διάδρομο και κάποια έχουν διαφορετικό εμβαδό με μετακίνηση κάποιων τοίχων.Επίσης έχει κλείσει κι ένας φωταγωγός-ασκεπής διάδρομος επικοινωνίας, ο οποίος μετρήθηκε στη δόμησης Ο μηχανικός που έκανε την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας έχει προσδιορίσει στην κάτοψη, τον κοινόχρηστο χώρο (διάδρομο-wc-διαδρομοφωταγωγος) που ανήκει στον πελάτη μου. Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο ή αν γνωρίζει.. 1. Πρέπει να γίνει 1 δήλωση αφού ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος ή 5 δηλώσεις για τις ορ. ιδ. και 1 για τους κοινόχρηστους χώρους?? 2. Μπορώ να πάω με το άρθρο 50, περί διαμερισμάτωσης, από τη στιγμή που μηχανολογικά δεν έχει αλλάξει κάτι??? Υγ: Ο πελάτης έχει μπει στην διαδικασία αυτή γιατί έχει μισθώσει τα γραφεία σε σχολή Ηλ/Υπ. Για να πάρει άδεια λειτουργίας κάποια υπηρεσία του ζητάει κάτοψη θεωρημένη από την πολεοδομία που να αντιστοιχούν με την υφιστάμενη κατάσταση. Οπότε ο 4014 θα του έλυνε τα χέρια. Υγ2: Η άδεια έχει εκδοθεί το 1960.
  17. Συνάδελφε ξεχνάς ότι η βεβαίωση ισχύει για 2 μήνες από την ημερομηνία της αυτοψίας.... Φαντάζομαι πως ξέρεις, τι μπορεί να κατασκευάσει ο "καλός" ιδιοκτήτης σε 2 μήνες... Ίσως να είμαι καχύποπτος, αλλά φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, λέει ο θυμόσοφος λαός μας...
  18. Συνάδελφε κάνεις λάθος, ζητάμε τη δήλωση του ιδιοκτήτη (εγώ προσωπικά κρατάω και αντίγραφο στο αρχείο μου). Παραθέτω το κείμενο, από τη βεβαίωση μεταβίβασης: "Την....., κατόπιν αυτοψίας που διενήργησα στο ακίνητο ........, περιοχή ..........., ιδιοκτησίας του/των........... και κατά την οποία μου επιδόθηκαν τα παρακάτω στοιχεία: 1. Εγκεκριμένα σχέδια που αφορούν στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο 2. Τίτλοι ιδιοκτησίας 3. Νομιμοποιητικά στοιχεία 4. Δήλωση του ιδιοκτήτη ότι:....... " Τώρα αν τη συντάξεις εσύ ή όχι είναι άλλο θέμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.