Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tpanagiotidis

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tpanagiotidis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για να ασχοληθείς στο τομέα βιομηχανίας-παραγωγής αξίζει το material ή είναι προτιμότερο ένα msc στο manufacturing πιστεύετε; Ρωτάω γιατί το Manufacturing το "έχω" ήδη από την σχολή μου, οπότε ένα msc πάλι εκεί μου φαίνεται ανώφελο.
  2. Δεν με ενδιαφέρει η Ελλάδα για εργασία. Πρωταρχικός μου στόχος είναι εξωτερικό. Και ένας λόγος που θα κάνω το msc, είναι οτι θα χρησιμεύσει ως σκαλοπάτι ώστε να εργαστώ έξω. Σαν μεταβατικό στάδιο.
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Γενικά θέλω ένα msc με ευρύ φάσμα γνώσεων και επιλογών, που να βρίσκει εφαρμογή σε διαφορετικούς τομείς βιομηχανίας-παραγωγής. Πιστεύω ότι και τα 2 αυτά msc που ανέφερα είναι τέτοιου είδους. Ναι μεν με ενδιαφέρει ως μακρινός στόχος η οργάνωση-διοίκηση παραγωγής, το product management/development, και γενικά το management, αλλά τί μάνατζμεντ μπορεί να κάνει ένας entry level; Μήπως θα πρέπει πρώτα να μπεί στην παραγωγή να λερώσει χέρια και μετά να ασχοληθεί με το management; Ιδού η απορία...
  4. Με ενδιαφέρει ο τομέας της παραγωγής. Οργάνωση-Διοίκηση Παραγωγής, Product Management, Product Development, Product Lifecycle Management. Το θέμα είναι αν πρέπει να κάνω ένα μεταπτυχιακό σε Management ή αν πρέπει πρώτα να κάνω ένα μεταπτυχιακό που να "λερώνει χέρια" και μετά έρχεται και το Management. Για τα 2 αυτά μεταπτυχιακά που ανέφερα ποιά είναι η γνώμη σου; Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
  5. Καλησπέρα σας, Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ενώ ταυτόχρονα εργάζομαι ως technical sales support σε εταιρεία συστημάτων ασφαλείας, σκέφτομαι για κάποιο μεταπτυχιακό στο μέλλον. Σαν τομείς με ενδιαφέρουν η Οργάνωση & Διοίκηση, Project/Product Management, Product Development, ακόμα και Marketing και Logistics. Έτσι κατέληξα σε μεταπτυχιακό του στύλ "Engineering Management", που συνδυάζει όλα τα παραπάνω και έχει ένα ευρύ φάσμα μετέπειτα επιλογών. Σε συζητήσεις όμως που είχα με μηχανικούς, η συμβουλή τους ήταν πως ένα τέτοιο μεταπτυχιακό δεν θα μου πρόσφερε τίποτα. Και εφόσον δεν έχω χρόνια προϋπηρεσία ως μηχανικός θα μου ήταν άχρηστο, εκτός και αν με ενδιαφέρει το Consultancy. Θα ήθελα να ακούσω και την δική σας γνώμη επί του θέματος, καθώς οι περισσότεροι από εσάς, λόγω εμπειρίας ξέρετε κάποια πράγματα παραπάνω. Εάν δεν επιλέξω Engineering Management ώς μεταπτυχιακό, σκέφτομαι τον τομέα του Material Science and Engineering. Ποια η γνώμη σας για το εν λόγω μεταπτυχιακό και γενικά για τον συγκεκριμένο τομέα; Πιστεύετε πως θα ήταν καλύτερη "επένδυση" από το Engineering Management; Ζητώ συγνώμη αν κούρασα, αλλά γενικά όταν είσαι μπερδεμένος αρχίζεις να μιλάς και δεν σταματάς. Ευχαριστώ πολύ!
  6. Μόλις πήρα το πτυχίο μου. Δεν έχω άδεια ασκήσεως ακόμα. Απλά ήθελα να μάθω. Η δική σου άδεια τί λέει;
  7. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, Μπορεί ένας Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης να δηλώνει Μηχανολόγος Μηχανικός (εφόσον έχει το ίδια δικαιώματα) και να το γράφει πχ στην υπογραφή του ή στην επαγγελματική του κάρτα; Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα, Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση μπας και μπορείτε να μ λύσεται μια απορία που έχω στην διπλωματική μου. Θέλω να εισάγω ένα συστημα TMD (tuned mass damper) σε μια καμινάδα βιομηχανίας. Για να βρω τις αποκρίσεις της καμιναδας οταν δέχετε μια δυναμη F, (με ή χωρις TMD) , πρεπει να βρω τα μητρωα μαζων και δυσκαμψιας! Το συστημα μου το θεωρω ως ένα απλο συστημα μαζων ελατηριου. Μονη της η καμιναδα ειναι ενα μονοβαθμιο απλο συστημα, και με τον TMD γινεται διβαθμιο. Οποτε ψαχνω τα Μ1 και Κ1 της καμιναδας, και τα Μ2 και Κ2 του TMD. Πως μπορώ να τα προσδιορίσω με απλή μέθοδο και όχι με πεπερασμένα στοιχεία; Λογικά είναι πολύ απλό αλλά έχω κολλήσει.. Ευχαριστω για τον χρονο σας.
  9. Για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τα Logistics ή και με τις Πωλήσεις-Εμπόριο (sales engineering) αξίζουν χώρες της Μ.Ανατολής; Αν ναι ποιές; Καλύτερα από Ευρώπη; (από ελλάδα δεν ρωτάω)! Έχει-είχε κάποιος εμπειρία σε κάποιον από αυτούς τους τομείς;
  10. Χαίρεται, Έχω αναλάβει διπλωματική εργασία με τίτλο: "Vendor-managed inventory and bullwhip reduction in a two-level supply chain" Μήπως έχει ασχοληθεί κανείς με την VMI; Αν ναι θα με βοηθούσε πολύ καθώς η ελληνική βιβλιογραφία είναι μηδαμινή πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.!
  11. Κανείς; Από πού θα μάθω πληροφορίες;
  12. Καλησπέρα σε όλους... Ψάχνοντας για έναν τομέα που με ενδιαφέρει (Sales Engineer), έπεσα πάνω στο "Systems Engineering". Έψαξα στο νετ για αυτόν τον τομέα αλλά δεν βρήκα τίποτα της προκοπής στα Ελληνικά Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος την φύση αυτής της θέσης, και γενικά τι παίζει με τον συγκεκριμένο τομέα; Έχει κανείς προσωπική εμπειρία; Ευχαριστώ!
  13. Ψάχνω για αυτόν τον τομέα και αυτά που ακούω είναι ή του ύψους ή του βάθους. Τελικά επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι αν δεν το κάνεις εσύ ο ίδιος δεν θα καταλάβεις ποτέ τι παίζει.. Απ'ότι μου δώσατε να καταλάβω πάντως είναι καθαρά θέμα εταιρίας το εάν είναι καλό ή κακό πόστο. Πάντως για 1η δουλειά (ως μηχανικός) μου ακούγεται καλή (σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου). Μου φαίνεται ότι μαθαίνεις το τι παίζει... Ότι μαθαίνεις την "πιάτσα" ρε παιδί μ!
  14. Έχω δουλέψει σε door-to-door marketing και ξέρω την "γλύκα". ΟΚ καλή εμπειρία (ούτως ή άλλως μου αρέσει να επικοινωνώ με κόσμο κτλ) αλλά είναι καλό για δουλίτσα φοιτητή και όχι για επαγγελματία Μηχανικό [άποψή μου φυσικά αυτό έτσι;]. Γιαυτό ρώτησα. Αλλά με ενθάρρυνες τώρα! [Όσο για το ΜΠΔ, είμαι συνειδητοποιημένος. Ξέρω τι μ έχει μάθει η σχολή μου, πού υστερεί και πού υπερτερεί και μ αρέσει! Οπότε είμαι οκ! ]
  15. Έτσι είναι...Έκαστος στο είδος του Είπες οτι εργάζεσαι ώς sales eng. Να σου κάνω μια βασική ερώτηση... O Sales engineer είναι πλασιέ πολυτελείας; Ρωτάω γιατί πολλέεεεες δουλειές έχω δει τέτοιου στυλ οι οποίες τελικά εκεί καταλήγουν... Τι εννοώ: Είσαι ένας μηχανικός που παίρνεις αποφάσεις, συμμετέχεις στον σχεδιασμό και προγραμματισμό ενεργειών, ή είσαι ένας αναλώσιμος υπαλληλάκος που τρέχει σαν τον Βέγγο (θεός χωρέσ'τον) με στυλ του τύπου "παρτε κυριοι αυτό το προιόν σας παρακαλώ" σαν door-to-door marketing?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.