Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

nefeli

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Υπάρχει κάπου στη νομοθεσία αυτό; γιατί στην Πολεοδομία ζητάνε αμοιβές επειδή υπογράφει ιδιώτης και ας έχει θεωρηθεί από την ΤΥΔΚ.
  2. Στο Δήμο που εργάζομαι υπάρχει πλήρης φάκελος μελετών για ένα κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου θεώρημένος από την ΤΥΔΚ (Η ανάθεση της μελέτης έγινε με την διαδικασία του Δημοσίου και ο μελετητής έχει πληρωθεί). Για την έκδοση της οικοδομικής αδείας απαιτούνται αμοιβές;
  3. Αφού η σκάλα μετράει σε κάλυψη και δόμηση θεωρητικά είναι στο περίγραμμα του κτιρίου και επιτρέπεται να κολλήσει στο όριο. Πρόβλημα ενδεχομένως να υπάρχει στον όροφο που δεν θα έχει την απόσταση Δ. Εκεί πρέπει να έχεις τα 2,50 μέτρα.
  4. Ευχαριστώ που ασχοληθήκατε τόσο με το θέμα.Σκέφτομαι να γράψω τα εξής : ''Η ....... αρχική ιδιοκτησία βαρύνεται με εισφορές σε γη και χρήμα του Ν. 1337/83 και το οικόπεδο που θα προκύψει μετά τη ρυμοτόμηση θα είναι άρτιο ενώ θα καταστέι οικοδομήσιμο μετά την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής. Το παραπάνω οικόπεδο είναι απαλλοτριωτέο για την ανέγερση κτιρίου Κοινοφελούς σκοπού και θα αντικατασταθεί με άλλο οικόπεδο ίσης αξίας κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν 1337/83
  5. Στη δήλωση όμως θα γράψω ότι είναι άρτιο και θα γίνει οικοδομήσιμο εως την κύρωση της πράξης εφαρμογής χώρις να αναφέρω ότι δεσμέυεται?
  6. Το υπόγειο που κατασκευάζεται εκτός του περιγράμματος (κτίριο + Η/Χ) πρέπει να τηρεί τις νόμιμες απόστάσεις και μετράει στην κάλυψη, στη δόμηση και τον όγκο.
  7. Οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή επέκτασης που η πράξη εφαρμογής είναι σε εξέλιξη, εν μέρει ρυμοτομείται και το υπόλοιπο δεσμέυεται για κοινοφελές. Τι γράφω στη Δήλωση Ν651/77? Επίσης μήπως έχετε την εγκύκλιο με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις με τις οποίες επιτρέπονται οι μεταβιβάσεις στις περιοχές αυτές?
  8. Για να είσαι σίγουρος πριν την αγορά να ζητήσεις θεώρηση όρων δόμησης από την αρμόδια Πολεοδομία.
  9. Στην εγκύκλιο 25 (Οικοδομικές άδειες σε οικόπεδα που βαρύνονται με αποζημειώσεις λόγω ρυμοτομίας) αναφέρεται ότι, "Σε περιπρώσεις διαπλατύνσεως υφισταμένων οδών εγκεκριμένων ή μη, η άδεια θα χορηγείται με πλάτος (π) το οριζόμενο στο άρθρο 10 του ΓΟΚ. Στις περιπτώσεις αυτές και εφόσον πρόκειται για Σχέδια Πόλεων που έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί με τις διατάξεις του Ν.Δ. 17-7-1923 ο ιδικτήτης του ακινήτου που ζητά την άδεια, προηγούμενα θα πρέπει να υποβάλλει στην αρμόδια Υπηρεσία πλήρη φάκελλο για τη σύνταξη της σχετικής πράξεως αναλογισμού΄λόγω διαπλατύνσεως μαζί με Υ.Δ. ότι θα επισπεύσει την όλη διαδικασία...." Ερώτηση : Η άδεια έχει εκδοθεί, η πράξη αναλογισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί (χωρίς υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη), η εν λόγω οικοδομή μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί;
  10. Είναι η απόσταση από το όριο του οικισμού ή του σχεδίου πόλεως εάν αυτό υπήρχε πριν το 85. Αλλιώς είναι η απόσταση από το συνεκτικό τμήμα του οικισμού
  11. Σε γήπεδο ευρισκόμενο σε εκτός σχεδίου περιοχή θέλουμε να κατασκευάσουμε γήπεδα τένις. Μήπως γνωρίζετε σε τι απόσταση; δεδομένου ότι δεν είναι κτίσμα ώστε να πάει στα 15,00μ. Υπάρχει σχετική νομοθεσία; Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ,
  12. Ο αγρότικός δρόμος δεν είναι κοινόχρηστος δρόμος άρα δεν μπορείς να κάνεις τέτοια κατάτμηση μετά το Ν3212/2003. Η επιτρεπόμενη κάλυψη στην εκτός σχεδίου δόμηση είναι στη γενική περίπτωση 10%, όσον αφορά όμως την κατοικία είναι όσο και η δόμηση (δηλ. 200,00τ.μ.). Οι αποστάσεις από τα όρια είναι υποχρεωτικά 15,00μ. (ή όσο αντιστοιχεί στην παρέκλιση), δηλ. δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να κολλήσεις. Η απόσταση των κτιρίων μεταξύ τους είναι Δ, δηλαδή 3,75μ.
  13. Δεν μπορείς να κάνεις κατάτμηση, διότι τα νέα οικοπεδα δεν θα είναι άρτια και κατά συνέπεια οι οικοδομές θα είναι αυθαίρετες. Δεν είναι δυνατόν βέβαια να εκδοθεί τέτοια άδεια αφού θα προκύψει θέμα νομιμότητας κτιρίων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.