Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dandreolas

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dandreolas

  1. 420 e/ton πριν από 1 ώρα αγορά σε μάντρα στην Καστοριά
  2. Νομίζω ότι θα φύγουν και άλλες πλάκες στο έργο που έστειλε ο συνάδελφος michanikos710 (διάτρηση λόγω έλλειψης δοκών). Επίσης συνάδελφοι θα ήθελα να τονίσω ότι καλώς ή κακώς οι "καλουπατζ'ηδες" και οι υπόλοιποι ¨τζήδες¨ έιναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς μας. Καλό είναι να έχουμε μια σχέση σεβασμού. Και εμείς έχουμε να μάθουμε πολλά και αυτοί από εμάς. Ο πρώτος λόγος είναι δικός μας μιας και η ευθύνη είναι δική μας.
  3. Η άποψη μου είναι ότι μπορεί κάποιος να κατασκευάσει περίφραξει με άδεια μικρής κλίμακας, ειδικά αν πρόκειται για τεμάχιο εκτός σχεδίου. Η χρήση σκυροδέματος μπορεί να γίνει μέχρι 0,50 μ. σε άδεια μικρής κλίμακας. Υπάρχει και η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής αδείας με κανονικές αμοιβές (ελάχιστη 5000λ ή αναλυτικό προϋπολογισμό)
  4. Συνάδελφε siradrab οι τιμές που δίναεις από ποιά περιοχή προέρχονται?
  5. Έστειλα στα downloads ένα χρήσιμο αρχείο, εύκολο στην χρήση.
  6. Στο ΜΕΚ δηλώνεις όσες κατηγορίες δικαιούσαι από την ειδικοτητα σου π.χ. Πολιτικός Μηχανικός --> Οδοποία, Οικοδομικά, Υδραυλικά, Λιμενικά, Βιομηχανικά - ενεργειακά. Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος-->Η/Μ εργασίες, Υδραυλικά υπό πίεση, Β.Ε. Μεταλλειολόγος--> Ειδικά έργα (ΕΡΓΑ ΣΗΡΑΓΓΩΝ, ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ) Αρχιτέκτονας --> Οικοδομικά, Έργα Πρασίνου κ.τ.λ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τηλεφωνήσει στο ΜΕΚ (2106411870) για περισσότερες πληροφορίες.
  7. χρειαζεστε ένα διάλειμμα http://members.iinet.net.au/~pontipak/redsquare.html
  8. Έχω δημιουργήσει ένα excelaki για παραγγελία υλικών στέγης. Θα το τοποθετήσω στο downloads
  9. Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν σε κάλεσαν. Καλό είναι να μιλήσεις με την πολεοδομία. Η μη εφαρμογή της μελέτης είναι λόγος παραίτησης. Αν θέλουν να συνεχίσουν την κατασκευή θα πρέπει το κτήριο να μελετηθεί εκ νέου λόγω της κατασκευής υπογείου και αυτό συνεπάγεται νέες αμοιβές. Εν ολίγοις αν νομίζεις ότι το κτήριο δεν έχει πρόβλημα σταμάτα τις εργασίες (λόγω μη εφαρμογής της μελέτης) εκπόνησε νέα μελέτη και συνεχίστε την κατασκευή. (Πολεοδομικά το υπόγειο δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα με τον ΣΔ κτλ) Πρέπει όμως να κατατεθούν νέες αμοιβές, κρατήσεις κτλ. Και όλα αυτά αν δεν δημιουργήται πρόβλημα στατικότητας του κτηρίου. Καλό κουράγιο
  10. Πρόσεξε τι θα γράψεις για τους λόγους παραίτησης.
  11. Οι μηχανικοί από ΤΕΙ πρέπει να εμφανίσουν εμπειρία για να εγγραφούν στο ΜΕΚ και δεν έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στα μητρώα μελετητών.
  12. Εκανα αναβάθμιση από το διαδίκτυο στα Ubuntu. Κατά την διάρκεια της αναβάθμισης κάτι κόλλησε (στην τρίτη ενότητα νομίζω). Εκλεισα τον υπολογιστή και δεν ξανανοίγει. Μήπως μπορεί κάποιος συν'αδελφος μπορεί να βοηθήσει? Ευχαριστώ
  13. Προς TheoTDM900. Ο τρόπος φορολόγησης ήδη έχει αλλάξει, για τις κατασκευές (δημόσια και ιδιωτικά έργα). Δηλαδή γίνεται με λογιστικό τρόπο (έσοδα- έξοδα). Υπάρχει και κάποια σχετική εγκύκλιος την οποία δεν ξέρω πως μπορώ να σας την στείλω. Επίσης υπάρχει υποχρέωση απογραφής των έργων (αποθήκες κτλ). Για τις μελέτες ισχύει το παλιό καθεστώς δηλαδή τεκμαρτός τρόπος φορολόγισης (με συντελεστές).
  14. Μια παρατήρηση. Ο ειδικός λογαριασμός των μηχανικών είναι και όψεως και μπορείς να εκδόσεις και μπλοκ επιταγών με αυτόν τον λογαριασμό.
  15. Το ποσο της αμοιβής μπορεί σίγουρα να στο καθορισει ο επόπτης εργασίας της περιοχής.
  16. Υπάρχει ενα πολυ καλό και εύκολο στην χρήση πρόγραμμα. Είναι ελληνικό. Το έχει κατασκευάσει κάποιος από τα Ιωάννινα. fedra και η εταιρεία runet
  17. Νομιζω πως άλλξε ο τροπος φορολόγισης. Αντι για συντελεστες υπολογίζονται με έσοδα - έξοδα τα καθαρά εισοδήματα.
  18. Δεν ξερω αν καποιος απο εσας είχε διαβάσει το σχέδιο για το Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτκών Έργων. Το θέμα είναι οτι ο καθένας θα μπορούσε να εγγραφεί σε αυτό αν είχε το χρήμα. Η εκμετάλλευση θα συνεχιζόταν και εκει. Εμεις πρεπει να διασφαλίζουμε τα συμφέροντα μας προασπίζοντας τα πτυχία μας και να μην τα νοικιάζουμε για ένα κομμάτι ψωμί σε εταιρείες και σε διάφορους άσχετους.
  19. Αν και καθυστερημενα σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες σας.
  20. Χαρη ευχαριστω για το ενδιαφερον. Εχω ενα ξενοδοχειο με αιθουσα δεξιωσης και απο πανω δωματια. Δεν βλεπω αλλη λυση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.