Μετάβαση στο περιεχόμενο

terry

Core Members
  • Περιεχόμενα

    12.994
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    106

Everything posted by terry

  1. @kan62 είναι μία αποθήκη, κατασκευασμένη μετά το 1990 με πλίνθους. Τι λες να ανεβάσω στο δικαιολογητικό αυτό?
  2. Κάνω χρήση του Άρθρου 106, υπαγωγή αποθήκης 15τμ προς κατεδάφιση. Στη συνέχεια βγάζω Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών, ώστε να το κατεδαφίσω. Στο σύστημα του e-adeies μου ζητάει ένα δικαιολογητικό "Δικαιολογητικά δικαιώματος υπαγωγής στην παρ.4, αρθ.29, ν.4495 - Όροι υπηρεσίας" Τι ακριβώς είναι αυτό??
  3. mortar δεν είναι το ένεμα, αλλά το κονίαμα.
  4. Πώς μεταφράζονται τα τσιμεντενέματα ή γενικότερα τα ενέματα στα Αγγλικά? Γνωρίζω τον όρο grout και grouting, αλλά έχει την έννοια του έγχυτου κονιάματος.
  5. Άντε να δούμε. Μην τα καταλογίσουν μαζεμένα φοβάμαι. Έχω και όλο το 2020.
  6. Έχω και γω το ίδιο θέμα, από το 2020 Βλακωδώς και από κεκτημένη ταχύτητα, επέλεξα ότι είχα και μισθωτή εργασία (ενώ δεν είχα) και όλο το 2020 δεν έχω καταβάλει εισφορές. Ενώ το 2021 το δήλωσα σωστά, δεν έχει βγει ακόμα ειδοποιητήριο. Να στείλουμε κανένα mail??
  7. Προς ενημέρωση όλων.. Μίλησα με ΤΕΔΚ. Το σύστημα τους δεν έχει τη δυνατότητα να αποκλείσει από την κλήρωση τους ΕΔ που έχουν κάνει προηγούμενο έλεγχο. Επίσης υπάρχει γενικά ασυμβίβαστο μεταξύ οποιουδήποτε ελέγχου για το ίδιο έργο. πχ αν έχω κάνει αρχικό στο Κτήριο Α, δεν μπορώ να κάνω τελικό ούτε στο Κτήριο Β.
  8. Συνάδελφε, γιατί να είναι πρόβλημά μου που κακώς (μάλλον) κληρώθηκα? Αφού υπάρχει ασυμβίβαστο έπρεπε αυτοί να το λάβουν υπόψιν τους.
  9. @Jupiter Ναι δεν έχεις άδικο. Έχω μια περίπτωση ξενοδοχείου που είχα κάνει Αρχικό σε ένα μικρό τμήμα του (~200τμ) και τώρα καλούμαι μαζί με άλλους δύο συναδέλφους να κάνω τελικό σε όλο το συγκρότημα (~9000τμ). Δεν θα έπρεπε από την ΤΕΔΚ κάπως να το γνωρίζουν και να μη με βάλουν στην κλήρωση?
  10. Προκύπτει από κάποια διάταξη ότι αν κάνεις Αρχικό Έλεγχο σε ένα Κτήριο δεν μπορείς να κάνεις και Τελικό? Μπορεί κάποιος να παραθέσει την διάταξη?
  11. Αφήστε τους όλους να λένε ότι θέλουν. Μετά απο 10 χρόνια εμπειρίας με τα αυθαίρετα ξέρουμε όλοι και το τρέξιμο και το διάβασμα και τον κόπο που απαιτείται. Και φυσικά την ευθύνη που κουβαλάμε. Βάλτε τα όλα κάτω και ορίστε μια σοβαρή αμοιβή. Άλλοι κλάδοι κάνουν copy paste 10 σελίδες, μνημονεύουν ένα κατεβατό δικαιολογητικών που άλλοι έχουν την ευθύνη για την έκδοση τους και τσεπώνουν το παραδάκι...
  12. Είναι στο επικοινωνιακό πλαίσιο, μάλλον για να μας πει ότι δεν προβλέπεται κάποιο ανταποδοτικό τέλος. Δεν το έχω τσεκάρει, αλλά δύσκολο μου φαίνεται. Φυσικά ο πολίτης το αντιλαμβάνεται αλλιώς. Καμία δικαιολογία για τον Πρόεδρο μας.....
  13. Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα συνάδελφε. Αλλά το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι τα αρχεία του 4178.
  14. Εμ βέβαια, που να προλάβεις σε 7,5χρόνια να ολοκληρώσεις ότι εκκρεμότητες έχεις.
  15. Το σύστημα γενικά σε αφήνει να βγάλεις βεβαίωση με προγενέστερη ημερομηνία. πχ βγάζω σήμερα μια βεβαίωση με ημερομηνια αυτοψίας 15/01. Λογικότατο. Θα μπορώ τη Δευτέρα 01/2 να βγάλω βεβαίωση με ημερομηνία πχ 29/01??
  16. Το βασικό πρόβλημα παραμένει ο παρωχημένος σχεδιασμός στις πλατφόρμες του ΤΕΕ. Αν έχεις δουλέψει το σύστημα των αδειών, θα εντοπίσεις πάλι την ίδια λογική στην καταχώρηση κάλυψης/δόμησης κτλ όταν έχεις υφιστάμενα, προσθήκης, κατεδαφίσεις κτλ... Ναι ευχαριστούμε το ΤΕΕ για την πρωτοβουλία των ηλεκτρονικών πλατφορμών, αλλά αφού τσεπώνει 15-20-50-100-500Ε ανά καταχώρηση, ας τα βελτιώσει λίγο....
  17. Για να είμαστε ειλικρινείς, ένα "αρχείο" για κάθε ακίνητο πρέπει να υπάρχει και είναι σημαντικό να υπάρχει. Αλλά δυστυχώς εξαρτάται από την προχειροδουλειά του καθένα μας, από το χάος στα αρχείο των ΥΔΟΜ και απο το χάος της νομοθεσίας...
  18. Μπορεί κάποιος να αναφέρει τη νομοθετική διάταξη για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της ηλ. ταυτότητας? Νομίζω τα έχουν αλλάξει 1-2 φορές.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.